Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• .mf

veterán

válasz FireKeeper #132 üzenetére

Grafikai téren az Ionos duál-Atomtól azt vártam, hogy azért legalább egy 500MHz P3 gépigényű Morrowind fusson rajta, de ahhoz is túl gyenge volt. Láttam a teszteket a mobil trinityről, de inkább alábecsülöm és legyen pozitív a meglepetés, mint egy jókora pofáraesés :)

Abu: UT3-at azért gondoltam, hogy maxon viszi, ha alacsonyon még az emlegetett atomos is tűrhetően vitte (egy kisebb órajel-emelés után).
    S csak megerősíteni tudnám a kolléga kérését, bár szinte biztos vagyok benne, hogy amúgy is össze fogjátok mérni a kisebb dGPU-kkal. Engem inkább az érdekelne, hogy az A6, A8 és A10 (tehát nem csak a legnagyobb, mert ált. az első tesztek mindig csak arról készülnek) hogyan teljesít egy 64xx, 65xx, 66xx és 7750 kártyával összevetve.

• .mf

veterán

válasz FireKeeper #130 üzenetére

Mint számítógép, egy univerzális eszközre. HTPC-nek kiváló, netezős-böngészős gépnek, házi- vagy személyes szervernek is jó, de ha kedvem szottyan egy-két gyors körre, akkor valami nem-legújabb, grafikailag nem túl intenzív játék is fusson rajta alacsonyabb beállításokkal, ne kelljen ehhez a nagygépet bekapcsoljam. Tisztában vagyok a korlátaival, nem vér-gémer gépet várok, csak annyit, hogy mondjuk UT3 vagy WoT vagy TDU vagy hasonló normális grafikai beállításokkal fusson.

• .mf

veterán

válasz FireKeeper #58 üzenetére

A válasz egyszerű és prózai. Változnak az idők.
    Amikor a HTPC mint kategória megszületett, a nem-DVD-s, máshogy kódolt / tömörített filmlejátszás, valamint a nem-CDs, mp3-ba vagy flacba vagy más formátumba átrippelt zene lejátszása volt a cél, amire a számítógép volt az egyetlen eszköz (n.b. az xbmc x-e, az xbox is egy normál asztali gép volt más köntösben). Jött a HTPC, ami teljes gépnél kisebb, halkabb, kevesebbet fogyaszt.
    Viszont: azóta megjelentek a fejlett média-lejátszók, amik már fHD h264 filmekkel is megbírkóznak, így erre már nem kell egy azokhoz képest nagy, drága, sokat fogyasztó gép. Azonban egy számítógép nem csak erre jó, most már inkább az vesz ilyet, aki arra is használná, amit egy olyan lejátszó nem tudna.

mITX-szel sokkal kisebb méretben ki lehet hozni egy gépet, mint mATX-szel. Bővíteni nem sokat kell, usb-s wifit és tunert is kapni. Hűtés is megoldható, főleg eleve kisebb teljesítményű, majd még UC, UV procinál.

• .mf

veterán

válasz FireKeeper #51 üzenetére

Köszönöm, hogy Te is jobban tudod, hogy nekem mi kell, mint én magam :U

Ionos duál-Atomom van, még egy herélt platformra, mint amilyen a Brazos is (márpedig az, bármennyire is szépítjük), nem vágyom. Néhány durvább fHD film akadozgat, a böngészés sok tabbal döcögős, főleg, ha flash kerül a képbe, valamint még a régi (2000-es évek eleje) játékok, amik erősen proci-erőre építenek egy szálon, azok is kifognak a prociján. Inkább egy erősebb proci masszív UV és UC mellett, mint egy olyan, amiből eleve hiányzik a nafta.
    Egy olyan konfighoz pedig, ahol nincs bővítőkártya, minek kéne mATX méret?

Átnevezés: nagyon kell ám megint a flém-keltés... említettem én egy szóval is a konkurenciát? Odaírtam, hogy a jelen generációból nincs alsó ill. alsó-középkategóriás kártya, amilyen kaliberrel a proci együttműködik, így teljesen tiszta sor, hogy a jelen generációval nincs dual graphics.

• .mf

veterán

válasz edward2 #40 üzenetére

Lemaradtam valamiről? Érkezett 76xx / 75xx / stb szériás AMD kártya? Naugyehogyugye? De lehet, hogy a kedvedért kiadják majd ugyanazokat 6xxx kártyákat 7xxx-néven, és akkor majd örülhetsz. :U
    Egy erősebb kártyánál könnyen lehet, hogy a throughput már korlátozná a teljesítményt. Valamint egy olyan kártyához az IGP már nem sokat adna hozzá.

---

S a mITX lapok hol maradnak? :( Sztem oda lenne a legérdekesebb a Trinity, kiváló htpc- és lájt-játékos gép lehetne belőle kis méretben és fogyasztással.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés