Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázs1986
addikt
válasz KengelRoland #880 üzenetére
Rendben, akkor átmegyek én is ebbe a stílusba 1hsz erejéig.
Jézusom, te tényleg teljesen el vagy szállva
Akkor tisztázzuk:
1. Nem rád vonatkozott, hanem rátok így többes számban, erre a felesleges vitára, amiben már olyanokat műveltek, hogy az IOS proci és RAM-igényét hasonlítjátok Android igényekhez, holott az IOS 1 adott SoC-generáció(i)ra van optimalizálva, míg az Android általános célú, ráadásul még a működési elvük is más, kezdve a vendorral meg a RAM-kezeléssel. Vagy olyanokon kattogtok oldalakat, hogy 1db opció hol kapcsolható be/ki. Akinek IOS van megszokja 1 hét alatt, akinek Android az meg attól függ hol találja meg, hogy milyen gyártó felületét használja, vagy milyen launcher-t telepít. Vagy akár kicsomagol egy ROM-ot és átalakítja az adott felület elrendezését valami eldugott .xml fájlban vagy akárhol. Meg hogy ki mikor-mire használja a telefont, mikor-mivel fizessen. Hát nem mindegy nektek? A ti vitátok nem az akksikról, így nem is a hírről szól. Régen nem.
2. Vegyem észre magam, cseréljem az iPhone-t? Te miről beszélsz, ember? Az életben nem volt Apple termékem.
3. Ész érvek, meg védés, ill. zöldségeket beszélés....oké. Nem az a baj, hogy néha fogalmad sincs miről beszélsz, hanem hogy nem is teszel róla, hogy legyen. Pl. fogalmad sincs a topic témájában az álláspontomról, de kiosztasz. Pedig nem 1 és nem 2 hsz-t írtam itt addig, amíg a hírről volt szó és nem ez a vergődés ment. És rohadtul nem védtem. De segítek, hogy lásd, van ilyen funkció is.
4. Ha a zöldségeket a fizetésre írtad, direkt írtam NFC (PayPass)-ként, hogy leessen nektek, hogy a bankkártyák esetében nem RFID azonosító van, hanem UID, mivel nem RFID technológiát használnak a bankkártyák, hanem NFC-t. És még csak véletlen se a mobillal való NFC fizetésről írtam, hanem a bankkártyáról, erre utaltam is a PayPass-szal. De ugye könnyebb belekötni, mint gondolkodni.
Meg ez a ki-mit-hogy-hol olvas le már megint...Nagyon OFF, kerülni akartam, de akkor menjünk bele csak mert zöldségeket beszélek: minden NFC eszköz (bankkártya, diákigazolvány, személyi, 200Ft-os ebay kártya...) rendelkezik egyedi UID-dal. Ezt az olvasón át 1db kártyára küldött paranccsal le lehet kérdezni. Ebből adódóan teljesen igaz, hogy akárki végig megy a metrón vagy akárhol és kb 200ms alatt (legalábbis az az olvasó amire én fejlesztettem, 200ms-es ciklusokban kommunikál) kiolvasható az UID bármiről. Teszteltem is bankkártyával, gyönyörűen kiadta. Tehát ez igaz. Az viszont nem igaz, hogy ezzel le tudják nyúlni az embert, mert a fizetésnél nem az UID-ot használja a kártya, az max az első ciklusban kerül lekérdezésre hogy kiderüljön érvényes kártya-e egyáltalán. Vagy arra se, nem tudom, mert ez banki titok amit védenek. Egy kártya kismillió adatot tárolhat, sőt tárol is, akár még fényképet is, pl az új okmányokban már az is van. De ezek kiolvasása nem ismert, gondolom eleve digitális aláírás kell, de még ha nem is kellene, nekem se adta ki a diákigazolványokat gyártó cég az oktatási azonosító kiolvasásának kódját, pedig sokkal megbízhatóbb lenne az adott iskolába a belépés azzal, mint a sima UID-dal, pont azért mert bárhol bármikor lopható a másodperc töredéke alatt.
5. Gondold át miféle kényszer lehet most benned, ha 1 mondatra (ami nem csak neked szólt, hanem a vitátokra többekkel) egy komplett kisregénnyel kellett válaszolnod, aminek a fele megint csak faszság. Közben, miután értelmezted a fentieket, olvasd el az eddigi hsz-eimet, és jöjj rá hogy érdemben beszéltem a témában. Persze még csak 15-20 éve foglalkozok IT-val, tanultam/tanulom a mai napig, meg úgy mellesleg dolgozom benne, szóval biztos bőven van még mit tanulnom (járok is továbbképzésekre), szóval ha azt mondja valaki hogy hülyeséget beszélek és szépen tárgyilagosan megindokolja hogy miért, akkor utánaolvasok és elfogadom, de amit ti itt leműveltek, az minden csak nem értelmes beszélgetés, az érvek meg véletlen se objektívak, sőt, sokszor a valóságalapjuk is 0. Lásd 1-4 pontok.Stílus befejezve.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Windows 10
- Windows 11
- BestBuy topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Androidos fejegységek
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest