- iPhone topik
- LG V30 - vezércsel
- Magisk
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Sony LinkBuds S - a kényelem ára
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Locutus
veterán
válasz
#00137984 #160 üzenetére
Ezt a fifás ökörséget szerintem nem kéne ennyire komolyan venni... egy grafikára amúgy is igénytelen játékról van szó, legalábbis a célközönségét ez a dolog sosem érdekelte. Ez hogy ne lehetne PC-re áthozni normálisan, szerintem csak egy PR bullshit a kiadó és/vagy méginkább az AMD részéről... ha valakinek érdeke fűződne hozzá, nyilván egyből lennének lehetőségek megoldani.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#00137984 #127 üzenetére
Nekem most épp újra a HD 7850 van a gépemben. Az R9 270X a másik gépben van. Nyárra cserélek gépet, mert ez kevésbé melegszik, és így a munkahelyemnek nincs szauna hatása.
Minden amit mondtam, hogy ott van rajta a 14.x-es driver, mindegyik, még ami publikusan meg sem jelent az a 7850-re vonatkozik. A 270X-es gépet ritkán kapcsolóm be mostanában. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#00137984 #110 üzenetére
A szerviz rosszul tudja. A törvény szerint az. Ha OS újratelepítésre nem tűnik el, akkor élhetsz a törvény adta jogoddal a cserére. Ezért van a protokolban az OS újratelepítés említve. A szerviznek ezután kötelessége bevizsgálni a kártyát a legfrissebb driverrel, és ha rossz, akkor cserélni. Nem ők diktálnak, hanem a törvény. Persze bele is törődhetsz, de nem ők mondják majd ki az utolsó szót. De előtte mindenképp OS reinstall teljesen. Anélkül valóban nem tesznek majd semmit.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#00137984 #107 üzenetére
Ha van kapcsolatuk a gyártókkal, vagy a hivatalos disztribútorral, akkor egy protokolt kell követniük. Ilyenkor a te kérdésedre a válasz, hogy telepítsd újra nulláról az OS-t (ami támogatva van ... Win7/8), és arra szüzen rakd rá a legújabb drivert. Ha a hiba utána is fennáll, akkor az a garanciába beletartozik, mert a garancia nem csak a hardverre, hanem a legújabb szoftverkombinációra is vonatkozik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#00137984 #105 üzenetére
Ez mind benne van a driverben és kezeli, de az instabil hardverrel például nem tud mit kezdeni. Ennyi. Várhatod a csodát még 2015-ben is, de nem lesz változás. Nincs felírva a known issues részhez stabilitással kapcsolatos hiba. Egyedi problémád van, amit egyedi megoldással kell orvosolni. Vagy teszel valamit, vagy várod tovább a csodát, ami nem fog jönni. A te döntésed.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#00137984 #102 üzenetére
Várhatsz még évekig, vagy most teszel valamit. A te dolgod. Én például mindegyik 14-es drivert kipróbáltam és hibamentesek voltak. Még azokat is, amelyek nem voltak fent az AMD oldalán.
Azt a kérdést érdemes feltenni, hogy ha hibás a driver, akkor azt nem vették észre hét hónapig? A sokmillió sikító HD7000 tulaj vajon egyetlen bugreportot sem küldött, amit fel lehet venni a known issues doksiba? Ez erősen valószínűtlen. Annak fényében meg pláne, hogy több tesztet is lenyomott a média a 14-es driversorozattal panasz nélkül. Sokkal reálisabb a hardverprobléma, vagy esetleg egy OS reinstall segíthet valami szoftveres gubanc miatt.(#103) Televan: Az OC esetleges problémamentessége tiszta szerencse. Semmi más.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#00137984 #96 üzenetére
A 950 MHz az combos emelés egy olyan hardvernél, amelyet 860 MHz-re hitelesítettek. Túlságosan a procik órajeléből induétok ki, és kis számnak tekintitek ezeket a tuningokat. Viszont a GPU-knál 90 MHz plusz olyan, mintha a prociknál xy modell között 1 GHz órajeleltérés lenne. Szóval a hardver szempontjából komoly az extra terhelés.
Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a tesztekre válogatott hardvereket küldenek a gyártók. Kereskedelmi iszonylatban a kimért tuningpotenciál 20%-a ha reális. Tehát az, hogy 150 MHz-et húznak a tesztek a VGA-kon az nem azért van, mert annyit lehet, hanem azért, mert a legyártott termékekből kiválasztották a legjobbakat a médiának. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#00137984 #92 üzenetére
A képi hibák és böngészőfagyások tipikusan hardverhibára utaló dolgok. Főleg egy olyan váltásnál, amikor a driver változtat az energiagazdálkodáson, ahogy a 14-es sorozat. Ha gyári OC-s karid van, akkor ezek nagyon jellemzők. Mint ismeretes ezeket a hardvereket nem tesztelik. Képesek menni az alapórajelen, mert arra van általános hitelesítés, de a gyártó az emelt órajelet már csak hozzáadja és vagy hibás lesz vagy nem. Ha hibás, akkor visszaküldi a user és raknak rá egy alapórajeles BIOS-t, majd újra eladják alap kártyaként. Ez ma így működik. Nem szabad OC-t venni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#00137984 #85 üzenetére
Minden GCN teljesen támogatott a Mantle driveren keresztül, mivel csak a lapkák alapján detektálja a hardvert. Az is mindegy, hogy HD7000 vagy Rx 200 sorozat. Egyszerűen át van írva a neve a BIOS-ban.
A Mantle hibák nagy részét, nem a driver okozza, mert az kis túlzással egy szimpla complier/finalizer. Minden ami a D3D-ben a driverben volt az most magában a programban van. Ezzel a potenciális hiba is oda költözik.
Az EA vagy AMD beérkező bugreportjait 99%-ban egy OS reinstall megoldja. Az OC-s kártyáknál nagyon jellemző, hogy azokat gariztatni kell, vagy vissza kell venni az OC-t. A harmadik hibaforrás a VRAM mérete. Ez tisztán programból eredő gond. A Frostbite 3-at 3 GB-ra tervezték. 2 GB-nál vissza kell venni a grafikát.
-
Raysen623
addikt
válasz
#00137984 #85 üzenetére
Nekem egy 6950-em van egy 4 magos AMD procival összerakva és a világon semmi bajom nincs velük, de még a driverrel sem! Se hiba se semmi. Az összes PC-s játékot maximális beállításokkal játszom a mai napig, élsimítás és anizotrópikus szűrésről veszek vissza kicsit ha kell és kész.
Olyan érdekes dolgokat írtok ide le, de az eszetekbe sem jut hogy esetleg más hardver lehet a ludas, vagy szimplán a telepítgetések rossz mivolta okoz valami BUG-ot nálatok? Nem megy a MANTLE...na bumm wazze. Mire is kellene? Ja BF4 tudom, de majd legfeljebb akkor kerül a gépemre ha ingyen adják mint a 3-at.
Az Intel prociktól meg igazából én nem vagyok hasra esve. Sok kollégám csak szenved velük melóhelyen, leginkább W7 alatt. Komoly lassulásokat kapnak és senki nem érti mitől van. Az én otthoni gépemen a gagyinak mondott AMD proci ma is ugyanolyan gyors mint amikor megvettem (nem rakom újra a W8-at havonta). Egy valaminek tudnék örülni: ha 8 magos lenne. Intelért én nem fogok 1,5-2-szer annyi pénzt kiadni, mert annyival nem jobb és ugyanúgy lehet cserélni évente ha top-on akarsz maradni.
Az lesz a vége, hogy veszek egy NV karit poénból, kitesztelem, de ha nem lesz olyan pörfekt ahogyan mondjátok, akkor ugyanúgy repül majd mint elődei... -
Reggie0
félisten
válasz
#00137984 #85 üzenetére
Mi fizettjük meg a fejlesztések árát, ami nálunk nem is müködik?!
Ebben az egyben nincs igazad, a tobbivel teljesen egyetertek. Ez csak azert nem igaz, mert az AMD folyamatosan veszteseges, most is csak a konzolokba eladott GPU-k miatt sikerult egy kis hasznot betermelnie.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Milyen notebookot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- The Crew sorozat
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- LG V30 - vezércsel
- További aktív témák...
- MSI RTX 2080 Ventus 8GB OC
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Update 07.03. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest