Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Régen a PS2 konzol és a PC rendesen megfért egymás mellett, de néhány év elteltével a konzolon több effekt és fizika lett futtatható egyszerre mint amire a PC képes volt. A PS3 és akár az XBOX360 is hozott átlagosnak mondható grafikát egynémely játéknál. A PS4 még jobb lehet grafikában... Néhány játéknál már a PC-nek kell kapaszkodnia. FIFA 15-ben a grafika és fizika nem hozható át PC-re csak jelentős butitások árán. Nvidia oldalon Borderlands a PhysX segitségével adott hozzá a látványvilághoz. AMD a Tomb Raider-ben a TressFX-el bozolta Lara haját és az idegeinket, mert használni szeretttük volna, de nem mindenkinek elég hozzá a vas. A MANTLE és a DX12 hozhat változást, de ezért az upgrade-nek nagy ára lesz. Alkalmas videókártya és OS kell majd ehez. Fejlődés most is van elég: a Mantle is folyamatosan frissűl és a GCN a 2.0 verzióra áll át a TONGA megjelenésével.
-
törölt tag
A következő Legacy drivert megvárom és majd az alapján hozom meg a végső döntésem. Jó lenne a következő generációig kitolni ezt a kártyát (R265 az nem valami nagy csere lenne nekem). Ezekről a Legacy driverekről lehet tudni milyen időközönként jönnek ki és mikor várható a következő? A 13.9 WHQL a Legacy driver alapjaira épül vagy az is volt nem? Ezzel jól terhelhető a kártya, de a 14.xx driverekkel meg nem. Akkor valami mégis gyenge a kártyán, hogy a driver kellemetlenséget (grafikai hibát) okozott 1-2 játékban. Nem is olyan egetrengetően terhelő játékban: W40K Kill Team és a The Treasures of Montezuma 3 játékokban. Amúgy ezek a játékok DX9-et használnak és több másik DX11-es játék hibátlanul futott.
-
törölt tag
Az AMD vágott át engem, mert nem kaptam rendes MANTLE drivert...
A szervizben azért valamennyit biztos keresnek rajtam amiért bizományiba árúba bocsátom a kártyát. Ők gyorsan keresnek rá vevőt és megrendelik az árúlistából a következő kártyám. Itt tőrzsvásárlói kedvezményem is van, ezért nem érzem magam átverve. A garancia érvényesitéshez vitába keveredni velük nagy értelme nincs. Elmondtam mi a helyzet és ők válaszoltak rá. A driveres részben ABU-nak igaza van, de sajnos nekik is igazat kell adnom a játékok és Adobe kapcsán.
Most használom még 1-2 hónapig, majd cserélem másik kártyára. Az eddigi tapasztalatom alapján azzal megint gond nélkül nyomathatom, mert hiszen ABU gépében is R200-as kártya van és gond nélkül használja. Nálam is az lesz, de most sem tudok R265-nél drágábbat beújitani. A kártya lényegében egy HD7850, de szerintem ezzel a gondok meg fognak szünni és mehet 14.xx driver is a gépen. Ilyen a számitástechnika, valamikor eljőn az idő és upgrade szükséges. Ezek az időszakok rővidebbek mostanában, de nagyon sok új fejlesztés történt és ezekhez kevés a HD7850 (az energiamenedzsment fogott ki rajta).
-
törölt tag
ASUS Radeon R7 265 R7265-DC2-2GD5. Ez 20k-ból kijönne. Jóféle?
-
törölt tag
Telepítettem újra játékot minden patch-t is újrarakva. Drivert is rendesen eltávolitva és visszarakva a 13.9 WHQL-t. Már néhány hete, mióta nem cseszegetem a friss driverekkel minden jól müködik és fürge a windows. A hibanaplóm mentes a felkiálltójeles bejegyzésektől és figyelmeztetésektől. Ha nem veszed zokon nem teszem újra a windowst, mert útoljára is driverhiba miatt telepitettem fel frisset. Akkor kétszer egymás után... AODDriver hibákkal és egyéb bejegyzésekkel szórta tele a hibanaplót. A friss windows telepitése után is egyből, ahogy a drivert feltettem neki. Ezért kapta a másodikat és a régi drivert vissza. Megszokássá vállik nálam, hogy másfél vagy két évenként videókártyát kell cserélnem, mert a friss driverekkel nem boldogulnak a VGA-k. Akkor megkapta a HD7850-et és eddig birta. Jőhet a vérfrissités.
-
törölt tag
Elmentem a szervizbe ahol a gépet összerakattam és gyorsan meg is kaptam a választ. Hardveres meghibásodás amig nem keletkezik a HD 7850 kártyámon, addig a problémám nem garanciális jellegű. Az hogy egynémely játék hibákat okoz (ami a játék hibája is lehet), vagy a Firefox böngésző és Adobe termékei miként müködnek a kártyán, azért nem fogják garanciálisan cserélni a terméket. Megint nagyot buktázom rajta, mert ez is idő előtt cserélve lesz.
-
törölt tag
Itt a fórumon ez igen gyenge, megmosolyogni való tuningeredménynek számit.
A drivernek kezelni kell a régebbi tipusok energiamenedzsmentjét egyaránt. A legújabb feature nem feltétlenül használható a régieken, ezt a drivernek kell kiválasztani és a tipusnak megfelelően alkalmazni. Ezért nem megengedhető, ha a driver nem rendeltetésszerűen használja a kártyát és akár grafikai hibát, meghibásodást okoz.
-
törölt tag
A kártya 1050/1250 MHz-en is hibamentes, de az Elpida VRAM modulok alapórajelen maradnak. Ezzel 13.12 WHQL még hibamentes volt, de utána egyre több hibát okoznak a friss driverek. A 14.4 WHQL- től kezde böngésző kifagyásokat, a 14.7 RC már grafikai hibákat okozott. Ezen az órajelek visszavétele sem segitett. Ez biza driver...
-
törölt tag
Battlefield 4-ben nem jelentkezett hiba, de más játékokban igen. A HD7850 OC 950/1250 MHz-en megy, ami nem igazán erős túlhúzás, mert többet is mehetne, de minek... A beállitásokat mindig optimálisra veszem, mert nekem kell a 60 FPS egy ilyen játékhoz. Marad a Catalyst driver mind hibaforrás.
-
törölt tag
Nálam is ment a 14.1 WHQL és 14.4 (Március 27. kiadás) közben, de rengeteg fagyást okozott bőngészőben és néha játékban. Képhibák is jelentkeztek (1 db játék menűjében és ingame közben is). Ezért most visszatértem a 13.9 WHQL-re. Az észlelt hibák azóta megszüntek, de MANTLE sincs.
-
törölt tag
HD7000-es videókártya tulajként nekem már nem engedték meg, hogy a MANTLE szekerén utazzam. Értem én, hogy a GCN és a MANTLE is folyamatos fejlesztésen megy keresztűl (amihez a hardvert is igazitani kell), de ennek a hardvergenerációnak (ha már MANTLE miatt ezt vásároltam meg, támogatva a további fejlesztéseket) miért nem akartak egy használható drivert kiadni.
Az R200-as felhasználók kevesebb driverhibára panaszkodnak, pedig ez többségében csak átnezés volt. Ne ezért kelljen már fejleszteni... mint régen HD3870 időkben, mert meguntam az állandóan felúgró "ATI Umdag Driver nem válaszolt, majd helyreállt." üzenetet, ami miatt normálisan nem lehetett vele játszani. HD4850 ezért lett túl korán még a megjelenés első hónapjában megvéve. HD6850 mehetett volna hosszabb etapot, ha akkor tudtam volna hogy a MANTLE ennyire nem fog menni. Most komolyan AMD ezek után mit vár el a márka támogatóitól?! Nem készit olyan erős CPU-t ami ezeket a VGA-kat komolyan képes kihajtani. Ezért Intel CPU-t tesznek az erős AMD VGA mellé, ez őket nem zavarja?! Elhúzták a MANTLE mézesmadzagot és a jónép megkajálta, de ők most szeretnék használni a meglévő hardvereik mellé, nem egy majdan megjelenő ráncfelvarrott kártyán. Mi fizettjük meg a fejlesztések árát, ami nálunk nem is müködik?! Ezért nem leszek elnéző velük szemben, amiért nem gondoskodnak a HD7000-es kártyámról. Miért is akarnék felszállni egy ilyen szekérre, amikor hintóval is mehetnék a másik oldalon?! A játékélmény a lényeg, a gondtalan utazás... nem a driverek állandó tesztelgetése. Most melyiket is...?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest