- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Fotók, videók mobillal
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
einstein #180 üzenetére
Persze, az új szériákkal is a régiek árszintje alá mennének és addig folytatnák az árversenyt amíg mindketten csődbe nem mennek...
#181 gyiku: Ez egyszer volt így a közelmúltban, ezért nem értem miért lett ez hirtelen természetes. Talán még az FX 5900-at lehetne példának említeni, de az rég volt, és egyébként is az egész széria sz@r volt, szerintem még egy 6200 is elverte.
#183 kovsol: Az valóban szerencsésebb lett volna, de két kártyát még simán be lehet suvasztani a kínálatba (HD5790, HD5830), annyi elég a rés betöméséhez.
-
Oliverda
titán
válasz
einstein #176 üzenetére
Nem arra utaltam hogy ez egy Ati/AMD vs. Nvidia vita hanem inkább arra hogy talán meg kéne végre érteni hogy az 5770 nem egy csúcskategóriás kártya. A 4870/4890 utódja az 5870, a 4850é az 5850 a 4770é pedig az 5770. Ezen párok teljesítményét kellene inkább összevetni egymással.
Sokan itt úgy gondolják hogy az 5870-et a 4890 árában kellene hogy adják, az 5770-et pedig a 4770 árában. Aki ezt gondolja az szerintem álomország tengerpartján játékok közt él.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
einstein #176 üzenetére
Bezzeg a 8800GT-nek hogy örültek, pedig annak a startja sokkal mókásabb volt, hetekig alig lehetett beszerezni, azt a pár darabot amit kapni lehetett 70k körüli áron is elkapkodták és boldog volt vele aki hozzájutott, pedig az tényleg nem nyújtott többet, semmivel sem. Csak ugye az az nVidia, ők az Intelhez hasonlóan a szart is úgy tudják eladni, hogy tapsol mellé mindenki. (lásd Celeron, Atom, stb., utóbbiról is csak akkor jelenti majd ki mindenki, hogy egy hasznavehetetlen sz@r, ha már leváltotta az Intel)
-
Oliverda
titán
válasz
einstein #167 üzenetére
Az 57x0-ról beszélgetünk most ha nem tévedek.
Minden relatív. Az nV azt egy szimpla átnevezéssel oldja meg amit az ATI csinált 4870-5770 viszonylatban. Szerinted melyik a jobb?
BalaNce87: Megértem hogy nincs benned kényszer. Annyira bennem sincs, de sajnos már volt olyan játék aminek kevés volt az 512MB VRAM és akkor már nyilván nem egy 1 gigás 4870-et vagy 90-et fogok venni.
"Én egyszerűen arra számítottam hogy olcsóbb lesz, mint a 4890"
Olcsóbb is. A legolcsóbb 4890 $190 ez a kártya pedig $159. Az már a magyar kereskedők sajátos hozzáállásának köszönhető hogy ez a különbség sajnos itthon nincs meg.
"de lényegében ez is egy átnevezés, az nv is átnevezte a kártyáit újabb technológia, ugyanaz a tudás és kevesebb fogyasztás, persze ott más a helyzet."
Éppen arról van szó hogy a tudás messze nem ugyanaz. Az FPS lehet hogy ugyanaz de minden másban több. Persze tudom hogy itt a fórumon az emberek 80%-át nem érdekli más csak az FPS.
Mr.Csizmás: Oda már csak álnéven.
-
Oliverda
titán
válasz
einstein #160 üzenetére
Teljesítmény... Szvsz pár Catalyst aztán ott lesz a 4890 nyomában miközben az ára szépen menni fog lefele.
"de ezt ne próbáljuk meg már úgy beállítani, mintha ez nekünk jó volna."
Nekem pont jó, de tudok még olyanokat akik hasonlóan gondolkoznak. Én pl azért nem vettem 4870-et (vagy 90-et) mert baromi sokat zabál és emellett fűt mint egy kazán, illetve a plusz teljesítményen kívül semmiben sem több mint a 4850.
"Abban bízom azért, hogy felismerik, hogy nemcsak közvetlen PC-s konkurencia létezik (avagy nem létezik), hanem ott vannak a konzolok, mint alternatíva, tehát lesz még versenytárs..."
Főleg hogy az XBOX-ba is ők szállítják a GPU-t.
-
leviske
veterán
válasz
einstein #155 üzenetére
Azért egy ilyen cikket írni, az előtt, hogy a DX11 színre lépne, hülyeség... Maximum a fejlesztők tudják megmondani, hogy a DX11 mekkora előrelépés lesz. Én az előzetes bejelentésekből +30% teljesítménytöbbletre emlékszem, ami azért cseppet sem elhanyagolható.
És azt is érdemes megemlíteni, hogy a HD4800-asok esetén sem volt más a helyzet. A HD3800-asok árazásához igazodtak a HD48-asok. Sőt, a HD46-osok drágábban is indítottak a HD38-asoknál, pedig teljesítményben elmaradtak.
-
Oliverda
titán
válasz
einstein #155 üzenetére
Azért ez szerintem eléggé messze áll attól. Ha fogták volna a 4870-et és átnevezték volna 5770-re akkor oké, de itt azért nem erről van szó. Másrészt nem mindenkinek csak a nyers teljesítmény számít. A többit feljebb már leírtam.
Idézek pár előnyt a 4870-nel szemben a tup tesztjéből:
* Support for DirectX 11
* Very low power consumption
* Low temperatures
* Support for AMD EyeFinity Technology
* Native HDMI & DisplayPort
* Improvements to integrated HDMI audio deviceEzeket elég nehezen lehet elérni egyszerű átnevezéssel.
VaniliásRönk: Persze amikor az Intel csinálta meg szinte ugyanezt akkor az zseniális és gigantikus üzleti húzás volt amiből mindenki csak profitálhat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nintendo Switch 2
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest