- Honor 200 Pro - mobilportré
- Netfone
- Légies iPhone halvány színei
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
choosen
tag
válasz
antikomcsi #225 üzenetére
És mi lesz az ATI cuccal, amikor marad a dx11, de már az is az nv és intel féle irányba mozdul el?: akkor már nem dx11 lesz
Alsóbb kategoriákban is tovább nőhet az előny, mert az nv szerint nem is olyan egyszerű lassítani ezeket a lapkákat : lassu az anélkül is
Igény pedig biztos lesz rá, hisz már a gtx-ek sem nagyon lesznek, a gyártás azért marad abba, mert nincs elég chip, ugyanis az nv nem kalkulált ekkora kereslettel 3.- 4. negyedévben : azért hagyták abba a gyártást mert neméri meg eladni őket annyiért amennyiért elvinnék őket, nézd meg mennyi Nvidia hű kártyagyártó maradt
-
Oliverda
titán
válasz
Ricco_hun #173 üzenetére
Catalyst 8.9 vs 9.9 on HD 4870 X2
Azoknak akik szerint a későbbi driverek-ben lapuló plusz FPS potenciál csak mese.
-
N-vidi-A
őstag
Lassan be kell nevezni egy 5770re, mar 40 alatt van!
-
ddekany
veterán
válasz
Hosszútávon az Intel(!) + nVidia lehet, ki tudja lobbizni, hogy az ő architektúrájuknak feküdjenek a jövő játékai (hogy ha mostaniakkal valóban égés lesz)... de hát az még gondolom nagyon soká lesz.
-
válasz
antikomcsi #228 üzenetére
Szerintem a Fermi jelenleg papíron létezik.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
antikomcsi #228 üzenetére
"mire megérkezik a 130-169 dolcsis fermi alapú ellenfél"
Ilyenről eddig még csak szó sem volt.
-
antikomcsi
veterán
Na jó, de ezek a kártyák amik most jöttek az nv-től elég soványka teljesítményt nyújtanak.
Igazából csak a passzívnak van értelme egy csöndes kis htpc-be. Az árazás valóban nem a legjobb, 210-est láttam olcsón, de az már nagyon kevés.Igazábol meg arra gondolok, hogy az amd már kiadta az 5750/70 kártyáit. Az nv pedig első körben nem tud ezeknek ellenfelet állítani. Így az amd, ha jól csinálja, lekaszálhatja a piac nagy részét, mire megérkezik a 130-169 dolcsis fermi alapú ellenfél. Ezen a területen, szerintem legalább van negyed év előnye a radeonoknak.
Az árakról ne beszéljünk hazai vonatkozásban, nem ez a kis piac lesz a döntő, hanem azok a kontinensek, ahol nem mi vagyunk.
Így ott minden kb, ennyiért lesz kapható és nem lesz 45-50K egy 5770.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Szerintem az olcsó rétegekben most nincs akkora gond az NV-nél. Az új 40 nm-es chipre épülő GeForce-ok jók, csak picit magas az áruk, de ezen heteken belül változtathatnak. Mindig túl van picit árazva az első készlet.
-
antikomcsi
veterán
És mi lesz az ATI cuccal, amikor marad a dx11, de már az is az nv és intel féle irányba mozdul el?
Valamit azért csak tud ez a lenézett újítás, bár majd meglátjuk ha kint lesz. Mindenesetre az nv partnerei már nagy mennyiségben rendelik a fermi chipeket. Bár az amd most jelentős előnyre tehet szert eladásokban, hisz sikerült elsőként piacra dobniuk a dx11-es hardvert. Alsóbb kategoriákban is tovább nőhet az előny, mert az nv szerint nem is olyan egyszerű lassítani ezeket a lapkákat.
Igény pedig biztos lesz rá, hisz már a gtx-ek sem nagyon lesznek, a gyártás azért marad abba, mert nincs elég chip, ugyanis az nv nem kalkulált ekkora kereslettel 3.- 4. negyedévben.
-
ddekany
veterán
Fermi és Larrabee... amíg mostanira hasonlatos DX-re írják a játékokat, minimum, hogy kétséges, hogy be tudnak fogni egy ATI cuccot, ami arra direkt erősen specializált. Biztos meg lesz ezeknek a helyük sok területen, de ezt a játékosok hitegetést nem értem én. Ha valakik, hát ők (Intel, nVidia) tudják, hogy mi az ábra, de másfelől szokott a nagy cégeknek lenni ez a szado-mazo hype-aztán-beégés mániájuk, szóval... Bár, nVidia már nem is hitegette a játékosokat, de az nVidia hívők akkor is várják a megváltó Fermi-t. Intel meg állandóan jön ezzel ray-tracing dologgal... OK, érdekes mint kutatás, de mondjuk itt a legutóbbi demó, ahol valami csúcs-bika gépen ment vagy 5 fps-el Quake Wars, és annak kellet volna örülni, hogy korrektebben tükröződik a víz, meg vetődik a repülő bizbaszok árnyéka, meg portál effekt. Ezt kinek/minek mutogatják?
Ray-tracingnak biztosan gyors, de Quake Wars, szóval ezzel most a játékosoknak akartak imponálni? Már csak nem... És DX teljesítményt nem akarnak demózni?
Tudom, majd... ehhh.
-
atike
nagyúr
Nem tűnnek rossznak.
Na jó, nekem tetszenek...
-
Cruel_Death
csendes tag
-
Cruel_Death
csendes tag
van már pár teszt a kicsikéröl ... aranyos kis kártya
Az AMD ma zöld utat adott a HD 5850 számára is. A 40 nm-en gyártott Cypress GPU-t tartalmazó HD 5850 ajánlott ára 269 dollár (mai árfolyamon 49687 Ft) (a HD 5870-é 379 dollár, ez mai árfolyamon 70005 Ft), nyomtatott áramköre rövidebb mint a nagytestvéré, DirectX 11 és CrossFireX támogatást biztosít, memóriabusza 256 bites, 1440 darab árnyalóegységet tartalmaz, a grafikus mag 725 MHz-en, az 1 GB GDDR5 memória pedig 4000 MHz-en zakatol.
A Radeon HD 5850 már világszerte megjelent a forgalmazók kínálatában, de egyelőre korlátozott mennyiségben vásárolható meg, úgyhogy bőven van idő elolvasni és átböngészni a teszteket, és azt megejteni a bevásárlást.
itt van még pár érdekes testhttp://www.hexus.net/content/item.php?item=20481
http://www.pcper.com/article.php?aid=788
http://www.legitreviews.com/article/1097/1/
http://www.tweaktown.com/reviews/2943/gigabyte_radeon_hd_5870_graphics_card_in_crossfire_x/index.htm -
nkmedve
őstag
válasz
antikomcsi #204 üzenetére
"A gtx-ek vannak alig lemaradva."
Jelenleg tartják még magukat teljesitményben, csak még egy árcsökkentést nem birnak ki. Juniper nagyon olcsón gyártható, úgy a GPU mint a NYÁK. Ezt összerakva a fogyasztással, újabb DX-el már egyből elbillenti a mérleg nyelvét. Azonos áron már most sem adható egy 5770 és GTX260, mert a Radeon egy új generáció, és az emberek inkább az újabbat veszik azonos áron. Lehet lesz egy olyan határ amikor a partnerek tényleg azt fogják mondani, hogy nem tudják követni a Radeont az árazásban, magasabb áron pedig nem mennek el a kártyák.
Emuláláson azt értem, hogy amint NV nyilatkozataiból kiderült ez egy GPGPU, és lehetséges, hogy nem csak a tesszellátort fogja emulálni. Az még kibekkelhető, mert nem biztos, hogy sok minden kihasználja, vagy adott esetben lehet annyi szabad shader-kapacitás. Én attól félek, hogy mindent emulálni fog (ez persze a legrosszabb eset), vagy a DX futószalag nagy részét legalábbis.
Erre abból is következtetek, hogy a pletykákban viszonylag kis magméretekről hallunk (nem nevezném azért aprónak, de mondjuk úgy, hogy nem nagyobb mint most a GTX285). Ehez hozzájön az, hogy a viszonylag tranyóéhes MIMD-ekből rengeteget belepakolnak (512ről beszélnek) s akkor kérdem én, hogy ezen a rengeteg CUDA magon kivül mi fog még elférni a magban úgy hogy az nem növekedett semmit? A csikszélesség-csökkenés segit, de azért nem ennyit. Vagy tényleg csak CUDA magokból fog állni a chip, vagy nagyobb lesz mint a pletykákban, vagy az NV nagyon optimalizált valamit. Az első kettőre azt mondom, hogy jaj, az utólsó lehetőség viszontAbu: Azok a fránya TMU-k és ROP-ok azóta megkerültek a Fermiben? Multkor mintha azt irtad, hogy elbújtak valahova
Jo éjt mindenkinek!
-
Joe.36
addikt
Remélem sikerül egyet szereznem
ATI
-
gyiku
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #210 üzenetére
a 4770 a ramokat nem vette vissza 2d-ben.
-
Oliverda
titán
válasz
Tuco Ramirez #210 üzenetére
Azért van különbség.[link]
-
Tuco Ramirez
őstag
Látott már valaki olyan tesztet, ahol az 5770 fogyasztását egy 4770-ével mérték össze? Kiváncsi lennék rá, bár szerintem aligha lehet nagy különbség.
-
degu
senior tag
válasz
VaniliásRönk #48 üzenetére
A 40-50 guriga onnan jott,hogy a jelzett arat /ami dollarban van megadva/ atszamoltam forintra!
/De lehet,hogy nalunk dragabb lesz!/
-
ANW2
tag
Hehe azért nem semmi elképzelése van itt pár embernek. 4870x2-t duplázó sebessége legyen legalább az 5770-nek úgy hogy kb kerül mondjuk 200 Ft-ba mert annyit még azért nem sajnálnátok rá igaz?
Ejnstejn kollégáról meg tán nem is beszélve de ebbe belesem kezdek mert teljesen értelmetlen vita lenne. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
antikomcsi #204 üzenetére
Az emulálással tipikusan az a baj, hogy a számítási teljesítményből veszi el az erőt, a fix funkció sok esetben gyorsabb (néha nem is kevéssel). Ha tényleg emulált lesz a tesszellálás, akkor az súlyos FPS-ekbe fog kerülni a Ferminek.
Példának ott van a textúrázó. Az is csak foglalja a helyet, de mindenki alkalmazta eddig, mert nélküle baromi szar lenne a teljesítmény (és itt töredékre kell gondolni). -
antikomcsi
veterán
A lemaradást nem a következő generációra értetem, hanem a jelenlegi helyzetre. A gtx-ek vannak alig lemaradva. Alsóbb osztályokban meg ott van még mindíg a gts250, gtx260 az 5750/70 ellen, ezeknek egyforma a tudásuk kb. még mindíg.
Emulálás alatt mit értesz? Mert csupán annyi történik, hogy nem egy fix valami lesz, ami csak arra használható és kész semmi másra nem, hanem a szabadon felhasználható core-ok fogják végezni azt a számítást, ha kell, ha nem akkor mást, amit az atiban a fix tesszellátor. Amire ha nincs éppen szükség, feleslegesen, vagy inkább kihasználatlanúl szunnyad a gpu-ban.
Azt, hogy mi lesz jobb, és miben, majd meglátjuk idő előtt fölösleges összeveszni rajta.
Na meg persze idő után is. -
CSorBA
őstag
Nekem is szimpi az 5770es. (Ati Radeon 9800Pro AGP-ről váltok
)
Szvsz: Árban hasonló a 4870hez, akkor nézzük a többi tulajdonságot: 1, fogyasztás, és itt már el is döntötte nálam. 2, Dx11, jó tudom alig van pár játék még, de kitudja mi lesz később. 3, Egy generációval tovább lesz támogatva, szóval mikor kijön a 6xxx(?) széria, akkor a 4xxx-es már nem, ez meg még igen.. Ha jól tudom, eddig ez így volt. -
AXisBOLD
addikt
hát egyfolytában felcsillan a szemem az új jövevények láttán, meg hogy a régi bajnokok egyre olcsóbbak, de visszatértem a konzolok világába, így csak akkor veszek másik vga-t ha hozzámvágják. szal nagyon olcsónak kell lennie egy pl 4870-nek, hogy én mostanában megvegyem, de 4830-ról csak arra érdemes váltani vagy feljebb és minimum 1GB vram.
de szerintem még egy jódarabig elég a 4830 egy-két kivételtől eltekintve(GTA4, ami néha konzolon is belassul
), meg nagyon tetszik nekem a XFX féle verzió(ami még mindig kocog néha, ha nagyon bemelegszik
, fránya műanyag burok, de ettől egyedi)
digimokus: ezt szépen leírtad!
-
nkmedve
őstag
válasz
antikomcsi #196 üzenetére
Nem tudjuk mennyire van lemaradva, ez majd november folyamán kiderül. Szerintem február előtt nem lesz megvásárolható kártya a boltokban. Persze lehet valami launch még idén, de az a kevés kártya amit esetleg ki tudnak adni nem ide fog jönni.
Technológiában nem egyértelmű, hogy le vannak maradva, mert teljesen más irányt követtek mint AMD. GPGPU viszonylatban úgy sejtem jól fog muzsikálni, és gondolom DX9-DX10-ben sem lesz rá panasz. Aztán DX11-ben a sok emulálás betehet neki.
Valahogy gyanús nekem, amikor NV azt nyilatkozza, hogy a DX11 nem prioritás és nem a grafikus teljesitmény a lényeg. Ilyet csak akkor mond egy cég, ha sejti, hogy ezekben a dolgokban nem lehet jobb a konkurensnél. -
antikomcsi
veterán
-
digimokus
tag
Végig olvastam a topikot és valami folyamatosan "rágja az agyam", amire nem láttam utalást, mindenki csak a korábbi kártyákhoz (és azok DX-rendszereiben elért teljesítményhez) hasonlít...
...ezek ugyebár DX11 kártyák
. Mi a DX11 legnagyobb újítása: a tesszeláció...
. Ha valaki foglalkozott 3DSMAX-szel, az tudja hogyan működik a tesszeláció és mi a lényege: mindazok a szép formák amik eddig poligon-hegyekből álltak most tesszelációval lesznek létrehozva, ami technikájában/előállításában kb. annyira különbözik valóban megrajzolt cseréptől (ha már a képeken látható példánál maradunk), mint egy poligonokkal kirajzolt érdes házoldal a bumpmapping-el turbósítottól...
Magyarul lehet, hogy DX9-ben és DX10-ben ezek a kártyák nem hasítanak, de a DX11-es játékok úgy lesznek alapból szebbek, hogy nem igényelnek több erőforrást...
No, csak ennyit szerettem volna hozzáfűzni
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
antikomcsi #193 üzenetére
Előbb még várjuk meg, hogy elvi lehetőség van-e egyáltalán kétchipes nVidia kártyára, ha nincs akkor nem túl esélyes, hogy egy Fermi legyűr két RV870-et.
-
nkmedve
őstag
válasz
antikomcsi #188 üzenetére
Az rendben van, hogy te nem vennél, vagy mondjuk egy 4800-as Radeont nem érdemes erre lecserélni, de aki valami régebbi kártyát cserélne, annak mért ne lenne jó? Inkább vegyen 4870-et, vagy GTX260-at? Ezek miben jobbak? Mert árban nagyon minimálisan, egyébként meg semmiben...
Jelenleg NV van nagyon lemaradva, úgyhogy először a lemaradást kell behozni, majd utána beszélhetünk óriási előnyről.
-
antikomcsi
veterán
válasz
Oliverda #191 üzenetére
Persze, az igaz, hogy korai, hisz még egyik sincs így egyenlőre valóban csak eszme futtatás a dolog.
A töketlenkedésnél nem a mostani karikra gondolok, hanem arra, hogyha valóban olyan közel van az új nv kártya, akkor az amd MIMD shaderekkel dolgozó Hecatoncheires (Hú vazze, az evergreen még hagyján, de ezt a görög izét, hogy fogom kimondani?
) családja elég késői válasz lesz.
(#189) Abu85
Na, a Te előrejelzéseidet már olvastam régebben.
Meteorológusnak semmiképpen ne menj, de a Delphi jósdában se vállalj vendégszereplést!Ui.: Bicsi-Bocsi
-
Oliverda
titán
válasz
Na, hát ez nem lep meg különösebben.
Nem tudom hogy milyen töketlenkedésre gondolsz. A jelenleg már forgalomban lévő új kártyák árából bármiféle erőlködés nélkül tudnak faragni 40-50 dollárt úgy hogy még ezután is lesz rajta hasznuk. Közben már javában készül a következő generáció. Az pedig hogy az nV mire megy majd az atomerőművével még egyelőre talány. Bármiféle előnyről beszélni pedig szerintem még elég korai lenne.
-
redXIII
senior tag
Sztem pedig jó kártyák lettek.
Nekem pl tökéletesen megfelel majd a 8800 Gt leváltására.Nem játszok full hd-n,csak szegényes 1280x1024-ben,oda meg böven elég lessz a 70es..jó fogyasztás,jó erö,nekem nem kell más.
Akinek pl a pénztárcát is nézni kell,vagy nem akar feleslegesen költeni,annak tökéletes.De remélem az NV is elö tud álni legalább itt valami komoly versenytársal,mert ha nem, akkor nem lesznek túl szép kilátások a jövőre nézve. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Azért az újgenerációról beszélni még korai. Az meg, hogy radikálisan új architektúra még koraibb. 2010 végén is DX11 lesz, attól nem fog az AMD a szoftver renderre fejleszteni, mert a konkurensek abban látnak jövőt. Most is volt rengeteg fejlesztés, jövőre is lesz, de az architektúra alapjai szerintem nem változnak, a DX11-hez ez illik.
-
antikomcsi
veterán
válasz
Oliverda #172 üzenetére
Legyen akármilyen jó is ez a 5700-as sorozat, én magamnak biztos, hogy az életbe nem vennék. Nem nagyon látok benne nagy újításokat, szinte az egészet átültették 40 nanora, aztán jól van. Én ebben látom a magyarázatát annak, hogy a 4870 teljesítményét hozza, hisz tök ugyan az.
Most van egy kis előny az amd-nél, csak nehogy visszaüssön a mostani töketlenkedés.
Mármint arra gondolok, hogy most semmi újat nem csináltak, csak követik a jól bejáratott ösvényt, és 2010 végére, amikor jön az igazi következő generáció, ami felhagy az R600 vonallal, és Ők is más irányba mozdulnak el, addigra az nv már elég nagy előnyre tesz majd szert, aminek az eredményei bazi drága geforceok lesznek. -
PH-User
addikt
Ez is úgy lesz, mint a HD4830 volt. Megvettem 33K-ért, fél évre rá 23K-ért hajigálják, aztán, ha szerencséd van, 800SP.
-
kovsol
titán
lehet bölcsebb lett volna 56x0 nak nevezni a karikat, mert szerintem még így marad egy rés az 58x0 karik és ez a 57x0 között
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
einstein #180 üzenetére
Persze, az új szériákkal is a régiek árszintje alá mennének és addig folytatnák az árversenyt amíg mindketten csődbe nem mennek...
#181 gyiku: Ez egyszer volt így a közelmúltban, ezért nem értem miért lett ez hirtelen természetes. Talán még az FX 5900-at lehetne példának említeni, de az rég volt, és egyébként is az egész széria sz@r volt, szerintem még egy 6200 is elverte.
#183 kovsol: Az valóban szerencsésebb lett volna, de két kártyát még simán be lehet suvasztani a kínálatba (HD5790, HD5830), annyi elég a rés betöméséhez.
-
einstein
senior tag
válasz
Oliverda #179 üzenetére
"Sokan itt úgy gondolják hogy az 5870-et a 4890 árában kellene hogy adják, az 5770-et pedig a 4770 árában. Aki ezt gondolja az szerintem álomország tengerpartján játékok közt él."
Pedig valószínű közel így lenne, ha AMD-t késztetné rá valami. Úgyhogy én csak ezen siránkozom. -
Oliverda
titán
válasz
einstein #176 üzenetére
Nem arra utaltam hogy ez egy Ati/AMD vs. Nvidia vita hanem inkább arra hogy talán meg kéne végre érteni hogy az 5770 nem egy csúcskategóriás kártya. A 4870/4890 utódja az 5870, a 4850é az 5850 a 4770é pedig az 5770. Ezen párok teljesítményét kellene inkább összevetni egymással.
Sokan itt úgy gondolják hogy az 5870-et a 4890 árában kellene hogy adják, az 5770-et pedig a 4770 árában. Aki ezt gondolja az szerintem álomország tengerpartján játékok közt él.
-
einstein
senior tag
válasz
VaniliásRönk #177 üzenetére
Ki tapsolt annak, én biztos nem.
De szakadjunk már el ettől a "bezzeg az nvidia, meg intel" témáról. Senki nem mondta, hogy az jobb volt. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
einstein #176 üzenetére
Bezzeg a 8800GT-nek hogy örültek, pedig annak a startja sokkal mókásabb volt, hetekig alig lehetett beszerezni, azt a pár darabot amit kapni lehetett 70k körüli áron is elkapkodták és boldog volt vele aki hozzájutott, pedig az tényleg nem nyújtott többet, semmivel sem. Csak ugye az az nVidia, ők az Intelhez hasonlóan a szart is úgy tudják eladni, hogy tapsol mellé mindenki. (lásd Celeron, Atom, stb., utóbbiról is csak akkor jelenti majd ki mindenki, hogy egy hasznavehetetlen sz@r, ha már leváltotta az Intel)
-
einstein
senior tag
válasz
Oliverda #172 üzenetére
Az 57x0-ról beszélgetünk most ha nem tévedek.
Igen, elírtam.Szerinted melyik a jobb?
Megint visszatérünk ahhoz, amit mondtam. Mintha az AMD-t védeni kéne.
Ez nem egy Ati/AMD vs. Nvidia vita.
Nyilván, ha össze kéne hasonlítani, azt mondanám a mostani jobb, de attól még nem örülök neki. -
-
Ricco_hun
senior tag
"A teljesitmény meg jobb lesz az új driverekkel."
Elég vicces, hogy valaki ezt egyszer kitalálta és azóta tényként közli mindenki, aki csak meg akarja védeni az AMD-t. Nyugtával dícsérd a napot, lehet, hogy még jó sokáig a kártya mellé adott cd-n lévő driver-rel lesz a leggyorsabb a cucc.
Azt meg csak mellékesen jegyzem meg, hogy aki most a topikokban nem nyalja véresre az AMD alfelét, az rögtön tőzsgyökeres NV-fan és húzzon innen a bánatba.
-
Oliverda
titán
válasz
einstein #167 üzenetére
Az 57x0-ról beszélgetünk most ha nem tévedek.
Minden relatív. Az nV azt egy szimpla átnevezéssel oldja meg amit az ATI csinált 4870-5770 viszonylatban. Szerinted melyik a jobb?
BalaNce87: Megértem hogy nincs benned kényszer. Annyira bennem sincs, de sajnos már volt olyan játék aminek kevés volt az 512MB VRAM és akkor már nyilván nem egy 1 gigás 4870-et vagy 90-et fogok venni.
"Én egyszerűen arra számítottam hogy olcsóbb lesz, mint a 4890"
Olcsóbb is. A legolcsóbb 4890 $190 ez a kártya pedig $159. Az már a magyar kereskedők sajátos hozzáállásának köszönhető hogy ez a különbség sajnos itthon nincs meg.
"de lényegében ez is egy átnevezés, az nv is átnevezte a kártyáit újabb technológia, ugyanaz a tudás és kevesebb fogyasztás, persze ott más a helyzet."
Éppen arról van szó hogy a tudás messze nem ugyanaz. Az FPS lehet hogy ugyanaz de minden másban több. Persze tudom hogy itt a fórumon az emberek 80%-át nem érdekli más csak az FPS.
Mr.Csizmás: Oda már csak álnéven.
-
BalaNce87
addikt
válasz
Oliverda #146 üzenetére
Hát én nem mondom hogy rossz kártya lenne, de nekem még egyenlőre ez a kártya elég, nincs bennem kényszer hogy váltsak. A kis fogyasztás jó dolog, pláne ha mellé társul egy jó teljesítmény is, de én csak a sok szenvedést hallom a driverekről ati fronton, szóval megy vele a macera. Én annyira nem hiszek ebben hogy majd a drivereknek köszönhetően 4890 teljesítménye lesz, de ki tudja, nem írok le semmit előre
Én egyszerűen arra számítottam hogy olcsóbb lesz, mint a 4890 talán mert olcsóbb előállítani ezt nemtudom pontosan, persze nálunk ez annyira nem érzékelődik, majd később. A DX11 ott van mint + pont, és ahogy olvastam a 10-hez képest elég sokat javít a teljesítményen, de hát lehet mire ez a 11 olyan lesz mint a dx9, addigra ezek nem sokat érnek majd. Szóval nem rossz vásár ez, de nem most és nem azoknak akiknek most közép-felső kategóriás cucca van. Talán annak ajánlanám aki most 4870 teljesítményt akar, de kevesebb fogyasztással, és mondjuk 2 éves kártyája van jelenleg, de ugye az ár közbe szól, vannak mellette jó dolgok de lényegében ez is egy átnevezés, az nv is átnevezte a kártyáit újabb technológia, ugyanaz a tudás és kevesebb fogyasztás, persze ott más a helyzet. -
einstein
senior tag
válasz
Oliverda #162 üzenetére
"Nekem pont jó, de tudok még olyanokat akik hasonlóan gondolkoznak. Én pl azért nem vettem 4870-et (vagy 90-et) mert baromi sokat zabál és emellett fűt mint egy kazán, illetve a plusz teljesítményen kívül semmiben sem több mint a 4850."
Nem ezt írtam, hogy a 58xx széria nem jó, hanem maga a helyzet nem jó, hogy az egyik fél konkurencia híján azt csinál, amit akar. (ld generációváltás után marad ugyanaz az ár/teljesítmény).
És azt elhiszem, hogy egy egy ember siránkozását unalmas elolvasni 250.-szer, de valószínű azért fogja leírni 251.-szer is, mert ti meg görcsösen AMD mellett kardoskodva ragaszkodtok ahhoz hogy ez milyen jó.. Holott ez nem az AMD ellen irányul, sőt nem is ők a fő okozói ennek a szitunak.
-
rocket
nagyúr
válasz
Ricco_hun #143 üzenetére
Akik ezt irtak nem voltak kepben.
Mivel a HD4870/HD4890 256bit+GDDR5 parosra epul amiken a memoria orajele 3600/3900mhz, ezt a savszelesseget elerni a 128bit+GDDR5 parossal 7200/7800mhz-en jaro memoriakkal lehetne, ilyen modulok egyelore meg nem is leteznek.HD4850 eseteben mar mas a keplet, 256bit+1986mhz GDDR3 vs 128bit+4800mhz GDDR5, az utobbi nagyobb keslelteteset is belevesszuk akkor durvan 10%-kal nagyobb a savszelesseg elonye a HD5770-nek.
HD5850/HD5870 kartyaknal is lathato, hogy a memoria savszelessege a szuk keresztmetszet, ennek meg az oka vagy az AMD (minek legyen tobb ha ez is eleg konkurencia nelkul), vagy nem voltak elerhetok gyorsabb memoria IC-k (elvileg a Hynix 6GHZ-es chipjei mar tomeggyartasban vannak), mivel eleg jol tuningolhatok a 0.4ns (5000mhz) memoriak a HD5770-nel, igy inkabb az elozo verzio a valoszinubb.
-
Oliverda
titán
válasz
einstein #160 üzenetére
Teljesítmény... Szvsz pár Catalyst aztán ott lesz a 4890 nyomában miközben az ára szépen menni fog lefele.
"de ezt ne próbáljuk meg már úgy beállítani, mintha ez nekünk jó volna."
Nekem pont jó, de tudok még olyanokat akik hasonlóan gondolkoznak. Én pl azért nem vettem 4870-et (vagy 90-et) mert baromi sokat zabál és emellett fűt mint egy kazán, illetve a plusz teljesítményen kívül semmiben sem több mint a 4850.
"Abban bízom azért, hogy felismerik, hogy nemcsak közvetlen PC-s konkurencia létezik (avagy nem létezik), hanem ott vannak a konzolok, mint alternatíva, tehát lesz még versenytárs..."
Főleg hogy az XBOX-ba is ők szállítják a GPU-t.
-
kelzsoca
félisten
Én csak mutattam milyen hír készült a hwsw-n a kártyákkal kapcsolatban
De főleg a hozzászólásokat érdemes elolvasni a sok okoska miatt
-
einstein
senior tag
válasz
Oliverda #158 üzenetére
Nyilván túlzás, hogy nincs fejlesztés. De mint, ahogy írtam, teljesítmény szempontjából a helyzet ugyanaz. És az egy dolog, hogy AMD helyében én is ugyanezt tenném, de ezt ne próbáljuk meg már úgy beállítani, mintha ez nekünk jó volna.
Abban bízom azért, hogy felismerik, hogy nemcsak közvetlen PC-s konkurencia létezik (avagy nem létezik), hanem ott vannak a konzolok, mint alternatíva, tehát lesz még versenytárs... -
leviske
veterán
válasz
einstein #155 üzenetére
Azért egy ilyen cikket írni, az előtt, hogy a DX11 színre lépne, hülyeség... Maximum a fejlesztők tudják megmondani, hogy a DX11 mekkora előrelépés lesz. Én az előzetes bejelentésekből +30% teljesítménytöbbletre emlékszem, ami azért cseppet sem elhanyagolható.
És azt is érdemes megemlíteni, hogy a HD4800-asok esetén sem volt más a helyzet. A HD3800-asok árazásához igazodtak a HD48-asok. Sőt, a HD46-osok drágábban is indítottak a HD38-asoknál, pedig teljesítményben elmaradtak.
-
Oliverda
titán
válasz
einstein #155 üzenetére
Azért ez szerintem eléggé messze áll attól. Ha fogták volna a 4870-et és átnevezték volna 5770-re akkor oké, de itt azért nem erről van szó. Másrészt nem mindenkinek csak a nyers teljesítmény számít. A többit feljebb már leírtam.
Idézek pár előnyt a 4870-nel szemben a tup tesztjéből:
* Support for DirectX 11
* Very low power consumption
* Low temperatures
* Support for AMD EyeFinity Technology
* Native HDMI & DisplayPort
* Improvements to integrated HDMI audio deviceEzeket elég nehezen lehet elérni egyszerű átnevezéssel.
VaniliásRönk: Persze amikor az Intel csinálta meg szinte ugyanezt akkor az zseniális és gigantikus üzleti húzás volt amiből mindenki csak profitálhat.
-
einstein
senior tag
válasz
Oliverda #154 üzenetére
Az nvidia átnevezgetésénél mindenki - jogosan - hőbörgött, hogy ugyanazt a teljesítményt adják, nem fejlesztenek stb.
Az AMD kb ugyanezt csinálja, mert nincs konkurencia. Lehet itt jönni azzal, hogy DX11, meg kisebb fogyasztás és húdesokfejlesztés, de a végeredmény ugyanaz. Azonos teljesítmény, azonos áron, előrelépés nélkül. Na ezért csalódás.... -
kelzsoca
félisten
-
-
Isee
senior tag
és a kiskerek a tiszta haszonból fizetik az üzletnek a rezsijét, könyvelőt, az alkalmazottakat, és rossz esetben az üzletnek a bérleti díját is. ezen felül a kisker tulajának is kellene valami haszon (feltéve ha nem ő az alkalmazott), mert nem poénból fekteti a $-t egy kft-be
-
Oliverda
titán
válasz
BalaNce87 #142 üzenetére
Én például gondolkozok rajta hogy lecserélem a 4850-et egy ilyenre feltéve ha lesz belőle valami csendesebb hűtéssel szerelt verzió. Jóval kevesebbet fogyaszt minden esetben, a memória mérete duplája a 4850ének ami már ölég jól jön 1920x1200-nál, van rajta natív DisplayPort amit szintén ki tudok használni, ja és még ugye ott a DX11 ami később még jól jöhet. Na meg ha tényleg fel lehet rántani 1500MHz környékére a memókat akkor az igencsak remek.
Valahogy nincs kedvem 50-60 ezreket kiadni mégegyszer egy VGA-ra.
Hamar le fog ez csúszni 35 környékére és közben kijön még 1-2 Catalyst is hozzá amitől várhatóan javul még pár százalékot. Ugye nem kéne elfelejteni hogy a 48xx kártyákhoz már lassan 1.5 éve csiszolják a Catalyst-eket.
Nem lehet sokkal több az 5770 előállítási költsége mint a 4770-é. Sőt...
-
Gyuri27
félisten
Mert abból a 2-3k-ból el kell menni a nagykerbe, meg mivel jövedelem adózni.
Mert ugye a vga 10k+fa (12500) ennyit fizetek én neked (nagykernek). A vevőtöl kapok (10k + 2k-t + áfát) 15k. De én ebből otthagytam neked 12500-t. 500 forint áfát majd alkalmasint meg kell fizetnem az államnak. Marad 2000 ft.
Lehet az előbb nem fogalmaztam világosan. -
Ricco_hun
senior tag
válasz
Oliverda #138 üzenetére
Sokan lehurrogtak a találgatós topikban, amikor a 128bit miatt "sírtam". "Mer hát a gédédéeröt majd kompenzálja". Ja, amikor tisztán látszik, hogy a 128bit vág alá az egész kártyának, különben ilyen órajelekkel már HD4890 Atomic meg GTX285 szint lenne......lenne.
"Ez 96 GB/s sávszélt jelent ami azért már közel van a 4870 115 GB/s értékéhez."
Neked a 96 közel van a 115-höz? Végülis.
(tuningolni meg tudod hányan fogják a kártyájukat; az emberek 95%-a megveszi, beteszi és használja)
(#142) BalaNce87: egyetértek.
-
BalaNce87
addikt
-
Gyuri27
félisten
Kb annyi van rajta. Az akkora cégeknél mint, ipon, aqua akik tudnak az árból alkudni van akár 2-3k is rajta. De ez is csak bevétel és nem haszon!
g@bo: ne ramit nézz mert ők elég drágák. X nagyker zafir 5870 1 giga 77400, Rami 79900.
Az olcsóbb árra számolj 1-2k-t szorozd meg 1,25-l és már nem is vagy verseny képes a fent emlitett kiskerekkel. -
Oliverda
titán
Most néztem át a techPowerUp tesztjét és ott átalgosan 4870 szinted tud a kártya.
Ami viszont nem gyenge az az hogy 1500MHz-ig tudták húzni a Hynix GDDR5 chipeket.
Ez 96 GB/s sávszélt jelent ami azért már közel van a 4870 115 GB/s értékéhez.
-
g@bo
nagyúr
Gigabyte R577D5-1GD HD 5770 1GB PCIe videokártya
37990+áfa... (rami)berendeltem, de mikor megláttam mennyi is a bruttó, inkább nem
.... egyébként elfogyott az utolsó darabig. válság van kérem....
-
smkb
őstag
Tehát majdnem annyi lesz itt kiskerben (47-50) 1 db hd5770 mint egy 2 * 4850 512Mb CF
Na azért így egy kicsit sok... ráadásul a 4890 ára körül/felett... uhh...
-
Tomate
veterán
Úgy nézem ez a 5770 kb 4870 szint.
-
Devid_81
félisten
Hmm szep fogyasztas, hat ugyfest tenyleg oda vannak a 4870-90 esek egy csapasra
-
TomLion
tag
Teljesítményüket tekintve az AMD mértani pontossággal illesztette be a kártyákat.
Árban már kevésbé, ha a 4850 árából indulunk ki, de ez rossz támpont, mert villámgyorsan kivezetik a piacról az egész 48xx szériát. (Nyilván marad bennt egy-két beragadt 512-es 4870, meg túlárazott 4890, de ezek nem számítanak)
Szerintem a kártya (5770) túl van árazva 50k -ért, de olcsó
A 8800GT 60k fölött nyitott hasonló árfolyam mellett, ahhoz képest olcsó. (és DX11!)Teljesítményben csaknem hozza a 4870-et, ami picit olcsóbb, tehát a kártya drága.
Normális esetben el kellene indulnia lefelé az árának, de véleményem szerint csak akkor fog, ha a GT216-ban lesz kellő potenciál, mert ez a kártya ebben az ársávban, ezzel a teljesítménnyel és tudással (DX11) nagyon jó helyre érkezett.
BFGTECH GTX260 OC 896MB 40.939 Ft
BFGTECH GTS250 OC 512MB 28.913 Ft
GIGABYTE GV-R485OC-1GH HD4850 1GB 32.371 Ft
GIGABYTE GV-R489UD-1GD HD4890 1GB 46.241 Ft
XFX HD4870 1GB DDR5 37.824 FtA pillanatnyi konkurencia (Br. Ip@n árak), és aki árban még ott van (GTS 250 és HD4890)
Várható, hogy az 5850 ára így nem fog 70k alá menni.
-
XoZ
aktív tag
Köszönöm a részletes adatokat
Az előző hozzászólásomban azért tippeltem arra, hogy a nagyker teszi rá a hasznot, mert volt egy olyan hozzászólás, amely szerint 38 ezer a nagyker nettó ár: [link] (tehát nem a Te nagykeredre gondoltam). Viszont az a bizonyos nagyker úgy tűnik elég rendesen ráteszi a hasznot, és nagy valószínűséggel jelenleg csak ott van egyáltalán a kártyából. Feltételezem egyébként azt is, hogy egy nagy külföldi webáruház nem 155$-ért kapja a kártyát a gyártótól.
-
RI/OS
addikt
És lehet kapni ott 32.300ért? Nem. 0 a raktárkészlet.
Így én is be tudok írni, bármi kamu árat.Úgy lesz belőle az iponban 47 bruttó, hogy ahol lehet kapni, (ramiris) ott bruttó 47.
A szemét ipon nagyker áron adja, milyen lehúzósak ugye?
Szóval nem úgy lesz belőle 47 a kiskerben, hogy a kisker zsidó, hanem a nagykerek a lehúzósak, nem kell itt a habiszti. -
Móci
addikt
Magyarisztán, te csodás... ha ez így megy tovább, akkor biztos, hogy nem veszek kártyát.
Kíváncsi leszek, hogy hol lesz itt 130 dodó környékén a 5750...
Kellene keresni valami usa-s ismerőst, összedobni páran a pénzt, s venni egy adag 5750-et. Max 30 rugóból talán kijönne fejenként, ha nem olcsóbban nagyobb rendelésnél. -
keIdor
titán
Nem értem mit csodálkoztok... ez itt Magyarország, a hiénák hazája, várható volt, hogy mindenki (ismét) gyorsan akar meggazdagodni.
Rendeljetek newegg-ről... lehet nem olcsóbb szállítással együtt, de legalább nem a hiéna zsebébe megy a pénzetek... -
zsirfecske
addikt
nemtom miért vártok alacsony árakat a bemutatás napján, nvidia alternatíva híján... ezis lesz még 25k, jövőre kell megvenni és kész.
-
XoZ
aktív tag
A magyar árakkal nem az AMD miatt van gond, mert a 160$ ajánlott végfelhasználói ár nem olyan rossz az 5770-ért (és ennyiért kapható is a külföldi webáruházaknál, pl.: newegg). A kérdés az, hogy hogyan lesz ebből itt 47 ezer, különösen összehasonlítva más kártyákkal: a 200$-os 4890-es 47-50 ezer itt, tehát csak az új 5xx0 kártyákon van extra haszon jelenleg (remélem, hogy csak 1-2 hétig). Tippem szerint ennek nagy része a nagyker oldalon van most, mert ha jól tudom, ők az ajánlott végfelhasználói ár alatt kapják pár dollárral, erre természetesen még rámegy az áfa, és a haszonkulcs.
-
atti_2010
nagyúr
Adott egy jó kártya mindenki ki akarja használni a naygker is, de ez a hiszti lecseng és az árak is, megnézem karácsony után.
-
spirit007
senior tag
Úgy látszik a nagyker nem olvassa a PH-t és nem tudja , hogy
"A kisebbik modell ajánlott fogyasztói ára a memória méretétől függően 109 és 129 dollár között alakul, míg a gyorsabb verzió 159 dollárért keres majd gazdát"Szal' a legdrágább is 30K alatt KÉNE , hogy gazdit keressen ...
-
Geönczy
aktív tag
A kicsi fogyasztása csak 86 watt maximálisan?
Az azért nem gyenge. -
opr
nagyúr
Gigabyte 5770 1g-t 49kHUF-ért találtam, nem hinném, hogy megér annyit
Pláne, hogy 40000-ért már lehet venni XFX 4870 1g-t is.
De majd megy ez még le, és vállalható lesz reméljük. Addig is tesztet a népnek -
g@bo
nagyúr
amd ugyanazt csinálja vga frontom, amit az intel proci téren.
meg lehet lesni az x2 proci árakat.... fillérek adják, phenomot se tudja aranyáron mérni, intel bezzeg, 1 év alatt nem birta megfelezni az e8400 árát. nyeregbe van.
nv gyengélkedik, és lám, a sajnálatos amd azonnal gondoskodik a 100k áru vga karikról, nesze válság.
jut eszembe, nagykerből pikk pakk fogyott az 5850.... vagy mert van itt kérem mégis lóvé, vagy csak 2 db volt?
-
LackoMester
addikt
nyavajogni ebben az esetben az AMD-nél kell
-
TTomax
félisten
válasz
VaniliásRönk #59 üzenetére
a HD2900XT-et a HD3850-el hasonlitsd össze... mindjárt más lesz a kép...
(#101) Zso2Jó régen leirtam,amikor ujongtatok (nem te,ne vedd magadra) egy-egy ABU-féle NV-s hiren,hogy mondjon le az egész NV... Ki fogjátok fizetni... az olcsó RV770-et... mer' az ATI fejlödik ám,gédédéer 5-öt használ ... borzalmas idözitésekkel,emg olcsó nyákkal,de most töletek megkérik majd nem lesz NV...
Várjátok a gémeket maivel semmi gond nincs ,csak sajnos az 3-5 évböl ha két kezemen meg tudom számolni az olyan játékokat amik tartalmasak is voltak...
Akinek van egy kis esze nem döl be a DX11-es maszlagnak,röhög egyet,és vesz 1G-s HD4850-et vagy 4890-et...Mire kiforr az egész addigra ezek az elsö DX11-es radeonok a kukába mennek.. -
Zso2
őstag
Hát ha ennyine kerűl ez a kari (kb 45) akkor inkább 5850, pár napja még 56 k volt több helyen is... vagy kezdődik az AMD lehúzósdi? nem is értem ezt az árat... úgyérzem AMD már száll felfelé...
lemerném fogadni ,hogy semmilyen áresés nem lesz mint itt sok emberke rebesgeti,hanem az x2 180k lesz és kész, ennyi ,megoldva.....(ugyanaz játszódik le mint a 8xxx -es geforce szériával)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest