- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
antikomcsi
veterán
válasz
Oliverda #191 üzenetére
Persze, az igaz, hogy korai, hisz még egyik sincs így egyenlőre valóban csak eszme futtatás a dolog.
A töketlenkedésnél nem a mostani karikra gondolok, hanem arra, hogyha valóban olyan közel van az új nv kártya, akkor az amd MIMD shaderekkel dolgozó Hecatoncheires (Hú vazze, az evergreen még hagyján, de ezt a görög izét, hogy fogom kimondani?
) családja elég késői válasz lesz.
(#189) Abu85
Na, a Te előrejelzéseidet már olvastam régebben.
Meteorológusnak semmiképpen ne menj, de a Delphi jósdában se vállalj vendégszereplést!Ui.: Bicsi-Bocsi
-
antikomcsi
veterán
válasz
Oliverda #172 üzenetére
Legyen akármilyen jó is ez a 5700-as sorozat, én magamnak biztos, hogy az életbe nem vennék. Nem nagyon látok benne nagy újításokat, szinte az egészet átültették 40 nanora, aztán jól van. Én ebben látom a magyarázatát annak, hogy a 4870 teljesítményét hozza, hisz tök ugyan az.
Most van egy kis előny az amd-nél, csak nehogy visszaüssön a mostani töketlenkedés.
Mármint arra gondolok, hogy most semmi újat nem csináltak, csak követik a jól bejáratott ösvényt, és 2010 végére, amikor jön az igazi következő generáció, ami felhagy az R600 vonallal, és Ők is más irányba mozdulnak el, addigra az nv már elég nagy előnyre tesz majd szert, aminek az eredményei bazi drága geforceok lesznek. -
einstein
senior tag
válasz
Oliverda #179 üzenetére
"Sokan itt úgy gondolják hogy az 5870-et a 4890 árában kellene hogy adják, az 5770-et pedig a 4770 árában. Aki ezt gondolja az szerintem álomország tengerpartján játékok közt él."
Pedig valószínű közel így lenne, ha AMD-t késztetné rá valami. Úgyhogy én csak ezen siránkozom. -
einstein
senior tag
válasz
Oliverda #172 üzenetére
Az 57x0-ról beszélgetünk most ha nem tévedek.
Igen, elírtam.Szerinted melyik a jobb?
Megint visszatérünk ahhoz, amit mondtam. Mintha az AMD-t védeni kéne.
Ez nem egy Ati/AMD vs. Nvidia vita.
Nyilván, ha össze kéne hasonlítani, azt mondanám a mostani jobb, de attól még nem örülök neki. -
-
BalaNce87
addikt
válasz
Oliverda #146 üzenetére
Hát én nem mondom hogy rossz kártya lenne, de nekem még egyenlőre ez a kártya elég, nincs bennem kényszer hogy váltsak. A kis fogyasztás jó dolog, pláne ha mellé társul egy jó teljesítmény is, de én csak a sok szenvedést hallom a driverekről ati fronton, szóval megy vele a macera. Én annyira nem hiszek ebben hogy majd a drivereknek köszönhetően 4890 teljesítménye lesz, de ki tudja, nem írok le semmit előre
Én egyszerűen arra számítottam hogy olcsóbb lesz, mint a 4890 talán mert olcsóbb előállítani ezt nemtudom pontosan, persze nálunk ez annyira nem érzékelődik, majd később. A DX11 ott van mint + pont, és ahogy olvastam a 10-hez képest elég sokat javít a teljesítményen, de hát lehet mire ez a 11 olyan lesz mint a dx9, addigra ezek nem sokat érnek majd. Szóval nem rossz vásár ez, de nem most és nem azoknak akiknek most közép-felső kategóriás cucca van. Talán annak ajánlanám aki most 4870 teljesítményt akar, de kevesebb fogyasztással, és mondjuk 2 éves kártyája van jelenleg, de ugye az ár közbe szól, vannak mellette jó dolgok de lényegében ez is egy átnevezés, az nv is átnevezte a kártyáit újabb technológia, ugyanaz a tudás és kevesebb fogyasztás, persze ott más a helyzet. -
einstein
senior tag
válasz
Oliverda #162 üzenetére
"Nekem pont jó, de tudok még olyanokat akik hasonlóan gondolkoznak. Én pl azért nem vettem 4870-et (vagy 90-et) mert baromi sokat zabál és emellett fűt mint egy kazán, illetve a plusz teljesítményen kívül semmiben sem több mint a 4850."
Nem ezt írtam, hogy a 58xx széria nem jó, hanem maga a helyzet nem jó, hogy az egyik fél konkurencia híján azt csinál, amit akar. (ld generációváltás után marad ugyanaz az ár/teljesítmény).
És azt elhiszem, hogy egy egy ember siránkozását unalmas elolvasni 250.-szer, de valószínű azért fogja leírni 251.-szer is, mert ti meg görcsösen AMD mellett kardoskodva ragaszkodtok ahhoz hogy ez milyen jó.. Holott ez nem az AMD ellen irányul, sőt nem is ők a fő okozói ennek a szitunak.
-
einstein
senior tag
válasz
Oliverda #158 üzenetére
Nyilván túlzás, hogy nincs fejlesztés. De mint, ahogy írtam, teljesítmény szempontjából a helyzet ugyanaz. És az egy dolog, hogy AMD helyében én is ugyanezt tenném, de ezt ne próbáljuk meg már úgy beállítani, mintha ez nekünk jó volna.
Abban bízom azért, hogy felismerik, hogy nemcsak közvetlen PC-s konkurencia létezik (avagy nem létezik), hanem ott vannak a konzolok, mint alternatíva, tehát lesz még versenytárs... -
einstein
senior tag
válasz
Oliverda #154 üzenetére
Az nvidia átnevezgetésénél mindenki - jogosan - hőbörgött, hogy ugyanazt a teljesítményt adják, nem fejlesztenek stb.
Az AMD kb ugyanezt csinálja, mert nincs konkurencia. Lehet itt jönni azzal, hogy DX11, meg kisebb fogyasztás és húdesokfejlesztés, de a végeredmény ugyanaz. Azonos teljesítmény, azonos áron, előrelépés nélkül. Na ezért csalódás.... -
Ricco_hun
senior tag
válasz
Oliverda #138 üzenetére
Sokan lehurrogtak a találgatós topikban, amikor a 128bit miatt "sírtam". "Mer hát a gédédéeröt majd kompenzálja". Ja, amikor tisztán látszik, hogy a 128bit vág alá az egész kártyának, különben ilyen órajelekkel már HD4890 Atomic meg GTX285 szint lenne......lenne.
"Ez 96 GB/s sávszélt jelent ami azért már közel van a 4870 115 GB/s értékéhez."
Neked a 96 közel van a 115-höz? Végülis.
(tuningolni meg tudod hányan fogják a kártyájukat; az emberek 95%-a megveszi, beteszi és használja)
(#142) BalaNce87: egyetértek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest