- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
válasz
Ricco_hun #173 üzenetére
Catalyst 8.9 vs 9.9 on HD 4870 X2
Azoknak akik szerint a későbbi driverek-ben lapuló plusz FPS potenciál csak mese.
-
Oliverda
titán
válasz
Tuco Ramirez #210 üzenetére
Azért van különbség.[link]
-
Oliverda
titán
válasz
antikomcsi #188 üzenetére
Na, hát ez nem lep meg különösebben.
Nem tudom hogy milyen töketlenkedésre gondolsz. A jelenleg már forgalomban lévő új kártyák árából bármiféle erőlködés nélkül tudnak faragni 40-50 dollárt úgy hogy még ezután is lesz rajta hasznuk. Közben már javában készül a következő generáció. Az pedig hogy az nV mire megy majd az atomerőművével még egyelőre talány. Bármiféle előnyről beszélni pedig szerintem még elég korai lenne.
-
Oliverda
titán
válasz
einstein #176 üzenetére
Nem arra utaltam hogy ez egy Ati/AMD vs. Nvidia vita hanem inkább arra hogy talán meg kéne végre érteni hogy az 5770 nem egy csúcskategóriás kártya. A 4870/4890 utódja az 5870, a 4850é az 5850 a 4770é pedig az 5770. Ezen párok teljesítményét kellene inkább összevetni egymással.
Sokan itt úgy gondolják hogy az 5870-et a 4890 árában kellene hogy adják, az 5770-et pedig a 4770 árában. Aki ezt gondolja az szerintem álomország tengerpartján játékok közt él.
-
Oliverda
titán
válasz
einstein #167 üzenetére
Az 57x0-ról beszélgetünk most ha nem tévedek.
Minden relatív. Az nV azt egy szimpla átnevezéssel oldja meg amit az ATI csinált 4870-5770 viszonylatban. Szerinted melyik a jobb?
BalaNce87: Megértem hogy nincs benned kényszer. Annyira bennem sincs, de sajnos már volt olyan játék aminek kevés volt az 512MB VRAM és akkor már nyilván nem egy 1 gigás 4870-et vagy 90-et fogok venni.
"Én egyszerűen arra számítottam hogy olcsóbb lesz, mint a 4890"
Olcsóbb is. A legolcsóbb 4890 $190 ez a kártya pedig $159. Az már a magyar kereskedők sajátos hozzáállásának köszönhető hogy ez a különbség sajnos itthon nincs meg.
"de lényegében ez is egy átnevezés, az nv is átnevezte a kártyáit újabb technológia, ugyanaz a tudás és kevesebb fogyasztás, persze ott más a helyzet."
Éppen arról van szó hogy a tudás messze nem ugyanaz. Az FPS lehet hogy ugyanaz de minden másban több. Persze tudom hogy itt a fórumon az emberek 80%-át nem érdekli más csak az FPS.
Mr.Csizmás: Oda már csak álnéven.
-
Oliverda
titán
válasz
einstein #160 üzenetére
Teljesítmény... Szvsz pár Catalyst aztán ott lesz a 4890 nyomában miközben az ára szépen menni fog lefele.
"de ezt ne próbáljuk meg már úgy beállítani, mintha ez nekünk jó volna."
Nekem pont jó, de tudok még olyanokat akik hasonlóan gondolkoznak. Én pl azért nem vettem 4870-et (vagy 90-et) mert baromi sokat zabál és emellett fűt mint egy kazán, illetve a plusz teljesítményen kívül semmiben sem több mint a 4850.
"Abban bízom azért, hogy felismerik, hogy nemcsak közvetlen PC-s konkurencia létezik (avagy nem létezik), hanem ott vannak a konzolok, mint alternatíva, tehát lesz még versenytárs..."
Főleg hogy az XBOX-ba is ők szállítják a GPU-t.
-
Oliverda
titán
válasz
einstein #155 üzenetére
Azért ez szerintem eléggé messze áll attól. Ha fogták volna a 4870-et és átnevezték volna 5770-re akkor oké, de itt azért nem erről van szó. Másrészt nem mindenkinek csak a nyers teljesítmény számít. A többit feljebb már leírtam.
Idézek pár előnyt a 4870-nel szemben a tup tesztjéből:
* Support for DirectX 11
* Very low power consumption
* Low temperatures
* Support for AMD EyeFinity Technology
* Native HDMI & DisplayPort
* Improvements to integrated HDMI audio deviceEzeket elég nehezen lehet elérni egyszerű átnevezéssel.
VaniliásRönk: Persze amikor az Intel csinálta meg szinte ugyanezt akkor az zseniális és gigantikus üzleti húzás volt amiből mindenki csak profitálhat.
-
-
Oliverda
titán
válasz
BalaNce87 #142 üzenetére
Én például gondolkozok rajta hogy lecserélem a 4850-et egy ilyenre feltéve ha lesz belőle valami csendesebb hűtéssel szerelt verzió. Jóval kevesebbet fogyaszt minden esetben, a memória mérete duplája a 4850ének ami már ölég jól jön 1920x1200-nál, van rajta natív DisplayPort amit szintén ki tudok használni, ja és még ugye ott a DX11 ami később még jól jöhet. Na meg ha tényleg fel lehet rántani 1500MHz környékére a memókat akkor az igencsak remek.
Valahogy nincs kedvem 50-60 ezreket kiadni mégegyszer egy VGA-ra.
Hamar le fog ez csúszni 35 környékére és közben kijön még 1-2 Catalyst is hozzá amitől várhatóan javul még pár százalékot. Ugye nem kéne elfelejteni hogy a 48xx kártyákhoz már lassan 1.5 éve csiszolják a Catalyst-eket.
Nem lehet sokkal több az 5770 előállítási költsége mint a 4770-é. Sőt...
-
Oliverda
titán
Most néztem át a techPowerUp tesztjét és ott átalgosan 4870 szinted tud a kártya.
Ami viszont nem gyenge az az hogy 1500MHz-ig tudták húzni a Hynix GDDR5 chipeket.
Ez 96 GB/s sávszélt jelent ami azért már közel van a 4870 115 GB/s értékéhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- E-roller topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- További aktív témák...
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Gigabyte Geforce RTX 4080 SUPER 16GB GAMING OC GDDR6 Alza garancia
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest