- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Egyelőre "kilóra" bemásolva feherzaj45 kolléga anyaga, köszönjük neki!
Új hozzászólás Aktív témák
-
matteo_szg
őstag
válasz
twollah1976 #2796 üzenetére
Dehogy gyengült...más beszerzési forrás, más árazási kondíciók.
-
maggi1886076
addikt
válasz
Építő jellegű hozzászólások. Ezeket légyszíves hanyagoljátok.
-
Sword
őstag
válasz
-
e-newsee
addikt
Iponon visszadrágult...
-
gusthy
veterán
válasz
maggi1886076 #2792 üzenetére
Igen, a kérdés gondolom, a gyári rom-ra vonatkozott
-
törölt tag
válasz
maggi1886076 #2789 üzenetére
Mi a baj a gyàrival?
-
törölt tag
válasz
maggi1886076 #2786 üzenetére
Mire jó ez a bootloader nyitás?
-
keram2009
tag
válasz
maggi1886076 #2781 üzenetére
bootloader nyitáshoz hivatalos app
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/ZenFone/ZE551ML/UnlockApp_ze551ml_20150723.apk
-
lovi27
addikt
válasz
maggi1886076 #2781 üzenetére
Most tette közzé az Asus a gyári megoldást, keress rá. Én még a fiúkét használtam, de az is tökéletes. Ha tavasszal teszi közzé, mikor még kínlódtak a kinyitással, azt mondom rendes, de most már fel is dughatja magának. Visszazárni úgysem nem lehet, ráadásul megfenyegette a kinyitókat, tele a gatya, szóval nem hiszem hogy sokakat érdekelne. Ráadásul veszélyes művelet, én sem ajánlom mindenkinek.
-
lovi27
addikt
válasz
maggi1886076 #2777 üzenetére
Kinyitottam a bootloadert. Lehet, hogy ez kell. (Már rég volt...)
Itt a leírás:
- Download twrp.img from the download section and put in your adb/fastboot directory
- Unlock your bootloader
- Boot into bootloader (turn off, keep Vol+ pressed and press the power button until it vibrates - then release ONLY the power button and keep volume up pressed until you see the fastboot GUI, or type in fastboot window: adb reboot bootloader
- Open up fastboot on your PC and type: fastboot flash recovery twrp.img
- Then press vol down 2 times until "Reboot recovery" shows up and press power 1 time to boot into recovery -
obligat
senior tag
válasz
maggi1886076 #2732 üzenetére
a cwm felmegy bootloader nyitása nélkül?
-
-
lovi27
addikt
válasz
maggi1886076 #2770 üzenetére
Én is így voltam. Meguntam a sok szarakodást, inkább telepítettem, azóta gyerekjáték minden változtatás. Ezt használom: TWRP
-
gusthy
veterán
Nincs valakinek egy felesleges védőüvege eladó?
-
maggi1886076
addikt
TWRP-t vki rakott már fel? Menetét le tudná írni? Nem akarok rom cseréknél az adb-vel szarakodni.
-
Joe.36
addikt
-
gusthy
veterán
válasz
twollah1976 #2764 üzenetére
Hát izé.
Az, hogy valaki új dobozba rakta, szerintem nem ront annyit a telefonon, hogy ne érne meg kb 10 ezrest... Úgyhogy nem gondolom, hogy ez fillérprütykölés lenne. Vagy szerinted a visszaküldött telefonokat ki kéne dobni a kukába? -
e-newsee
addikt
válasz
matteo_szg #2756 üzenetére
Azóta már ez fogad:
Vagy kiszivárgás, vagy kamu volt.Más:
Emagnál az "újracsomagolt" verzió van csak. Érdekes...
Emag ZE551ML -
gusthy
veterán
válasz
twollah1976 #2760 üzenetére
Igen. Amúgy én is erősen remélem, hogy ki fogják adni rá
-
kotikoti
csendes tag
Sziasztok!
Kb egy hete én is Asus Zenfone 2 551ML tulajdonos vagyok, minden oké a készülékkel, lassan megszokom az 5.5 colt a 3.5 után. Az lenne a kérdésem, hogy mik a megoldási lehetőségek arra, hogy ha bizonyos kontaktokat mindig mondjuk a kettes simről szeretnék hívni, a többit pedig az alapértelmezettről? Felrsktam a dual sim selector nevű appot, ez jónak tűnik, de a végleges verzió fizetős. Gondoltam egy kérdést megér, hátha van más megoldás ami felett átsiklottam.
-
gusthy
veterán
válasz
matteo_szg #2758 üzenetére
As of now we are not aware of Android M update for Newer Versions of Zenfone's
1st Gen Zenfone's wont be getting Android M
Zenfone ZE550ML & ZE551ML is undergoing testing for Android M
"Jelenleg nem vagyunk benne biztosak, hogy lesz-e Android M az újabb Zenfone-okra"
Valamint
"a ZF551ML-t tesztelik "for Android M", nem pedig "Android M for ZF551 is tested".
Szóval nem biztos.
-
gusthy
veterán
válasz
matteo_szg #2756 üzenetére
.... És mint lattjuklátjuk, az van odaírva, hogy egyelőre tesztelik, hogy lesz-e.
-
matteo_szg
őstag
-
kcs73
aktív tag
Köszönöm mindenkinek,de a tiétek az érdem!
-
Chris984
csendes tag
válasz
maggi1886076 #2742 üzenetére
Ahogyan olvasgatom a dolgokat az sem mindegy melyik verziód van az adb-ből mert a zen2-nek az 1.0.32-es vagy újabb kell.... ez is lehet a probléma...
-
kcs73
aktív tag
válasz
maggi1886076 #2742 üzenetére
Ezt hogy érted?
-
Chris984
csendes tag
Hali!
Találtam egy másik lehetséges módot hogy CN-ből WW legye.
Link: http://forum.xda-developers.com/zenfone2/general/asus-zenfone-2-flashing-recovery-mode-t3096596
Az oldalon a 4-es opciót keresd. 4) Changing from CN to WW version
Lényege ugyan az mint a többinek...adb -be megcsinálod a boot, droidboot, recovery flash-t, utána mikor újra indítod a telót akkor átrakod az internal storage-be a letöltött WW-s firmware-t anyi különbséggel, hogy a WW-t átírod CN -re és utána rakod át. És állítólag fel kell hogy kínálja utána a teló a frissítést.
-
anonym1s
őstag
Hali.
A frissito fajlnak az ADB mappaban kell lennie. Ha azt irja hogy nem tudja olvasni, akkor valoszinuleg nem az adb mappaban van. Masold az adb mappaba, es ott inditsd a parancssort (shift + jobb katt az egerrel az adb mappaban es parancssor nyitasa itt)Ha nem tudod mukodesre birni, probald ezt amit tegnap ejszaka irtam. Nekem ez mukodott es frissiteni is tudtam a legujabbra.
-
kcs73
aktív tag
Tudna nekem valaki segíteni?
[link]Example: fastboot flash recovery recovery.img
After the recovery flash complete go to "recovery menu" and select on it, after you enter recovery navigate and select "update from adb"
And type on adb cmd adb sideload <Firmware File.zip>
Wait the for the process to complete the phone (~25min), if you have an auto reboot, you need to enter in the "boot loader" and select again "Recovery Mode"
you can now select "wipe data/factory reset" (~5min)
when is finish select "wipe cache partition" (~1min)
and for the end select "reboot system now"
The Boot process Will be Little Longer After This Process PLease Be Patient (~5min)
Eddíg eljutottam de nem fogadja el ezt:adb sideload UL-Z00A-WW-2.20.40.97-user.zip
Azt írja,hogy nem tudja olvasni a fájlt!
-
-
Lecs@
addikt
válasz
maggi1886076 #2732 üzenetére
Örülök sikerednek ! Én is gondoltam rom managerre, de én úgy tudtam az Rootot igényel. Illetve flashifyre is gondoltam recovery ügyben. A lényeg h sikerült !
-
maggi1886076
addikt
Sikerült éjjel megoldanom
Lépések, amiken végig mentem:
-rom manegert felraktam
-cwm recoveryt telepítettem és kb 1 órán rendszert frissítést írt ki
-és utána elindult a telefon és boot menü is bejött
-valószínűleg a telefonon és a kártyán lévő romot telepítette így felSzerencse is kellett hozzá. Mivel a korábbi frissítés miatt pont rajta volt a belső tárhelyen és a memóriakártyán is a legújabb ww rom. Azt hogy honnan telepítette, nem tudom. De működik. Rendszer frissítés menü is van már.
-
obligat
senior tag
ha a bootloader elszállt, tégla a telefon, de azt írja az működik. Szerintem csak a recovery-menü szállt el. Vagyis az a menü, amiben lehet választani hogy fastboot, normál boot, bootloader-módban induljon-e a készülék. Power+volup, rezzenésnél power elenged. Ami erre a kombóra jön fel. Itt nekem sem jött be a recovery mód, de sideload után sem volt egyértelmű, ha kiválasztottam a recovery módot, akkor egy halott droid jött "hiba" felirattal. Onnan a power+volup gombok ismételt egyidejű hosszú megnyomásával viszont már igen. Persze nem állítom, csak találgatok, valamint amit csináltam azt írom le.
-
madrac
senior tag
válasz
bearcheese #2592 üzenetére
Rájöttem egy trükkre. Ha egy értesítésen hosszan nyomva tartod az ujjad, akkor megmutatja hogy melyik app az értesítés forrása
-
anonym1s
őstag
válasz
maggi1886076 #2711 üzenetére
Hali.
En az enyemet ezzel hoztam vissza az eletbe amikor villogo halott robotom volt.
Az egyik egy raw flash file, a masik az asus flasht toll program.
Programot telepitettem, inditottam es modell listabol kivalasztottam a ze551ml nevut, (legalul van) majd a sarga mappa ikonra kattintva betalloztam a raw fajlt es start. Amikor vegzett, ujra hbatlan volt a telefonom. -
madrac
senior tag
közbe kiderült, hogy valamit módosítottak a tárhelyen ahol a recovery, vagyis a 3 .img fájl van, és nem olyan fájlnéven töltődnek le ami nekünk kell, hogy pl.: recovery.img,
hanem: Z00A-2.20.40.97-Z00A-2.20.40.97-Z00A-2.20.40.97-Z00A-2.20.40.97-recovery.imgezért ezeket a fájlokat át kell nevezni letöltés után, és az elejükről ki kell törölni azt a sok szöveget, és csak a végüket kell meghagyni, hogy csak az maradjon hogy: recovery.img, boot.img, droidboot.img
egy fájlt, a recovery.img-vel kipróbáltam hogy újra letöltöttem és bitre pontosan egyezik azzal amivel én is csináltam eredetileg a rom telepítést, szóval a fájloknak stimmelniük kell.
az ADB-t (platform-tools.zip) pedig feltöltöttem magyar tárhelyre, a leírásomban javítottam a linket.
-
obligat
senior tag
válasz
maggi1886076 #2715 üzenetére
Egyszer linkeltem.
http://www.asus.com/zentalk/forum.php?mod=viewthread&tid=12528&extra=page%3D1%26filter%3Dtypeid%26typeid%3D18
mobilról vagyok a szép linkelés most nem megy. -
madrac
senior tag
válasz
maggi1886076 #2713 üzenetére
beállítások > névjegy > rendszerfrissítés
-
obligat
senior tag
válasz
twrp nem megy bootloader nyitás nélkül, de a gyári recoveryt tönkrevágja. adb sideloaddal tudod visszahozni.
-
madrac
senior tag
válasz
Igen, ez hiba volt. Nem tudok róla hogy bárkinek lenne tapasztalata a twrp-vel. Egyébként is úgy tudtam, hogy custom recovery-hez már bootloader-t kell nyitni amivel elvileg a gari is ugrik... Az a baj, hogy amilyen leírásokat néztem rom felrakásról, mindhez bootloader mód kell. A több mint 1 gigás gyári rom zip-et a belső tárhely gyökerébe másoltad? ha a beállításokban bemész a szoftverfrissítéshez, akkor se talál rá?
-
maggi1886076
addikt
Sziasztok!
Rom csere közben egy kis user error történt. Felflasheltem a 3 img fájlt, addig nem is volt probléma. De utána a gyökérbe másolt rom nem akart frissülni. Ezért felflasheltem egy twrp-t, ami valószínűleg nem erre való. Ezután hiába próbálom bootloaderbe indítani nem tudom. CSak egy USB jel fekete háttérrel jelenik meg. A telefon elindul, használni is tudom, de romot bootloader nélkül nem tudok felrakni. Vkinek van vmi ötlete, hogy hogyan tudnám visszavarázsolni?
-
keram2009
tag
válasz
anonym1s #2709 üzenetére
Annyi tapasztalatot tudok írni ezzel a dologgal kapcsolatban, hogy a kínai eladók általában csak látszólag WW rommal rakják fel a telefont így hiába másolsz rá bármilyen stock romot nem fogja megismerni (gondolok itt a gyökérbe bemásolt asus weblapjáról lemenetett fullos kb 1,2GB os fájlt). Sőt néztem a A telefonról menüpontban a rendszerfrissítés pont is hiányzik.. Megy rajta a Gapps cucc. De valamiért mindig reklámokat dobál be stb stb. Így gyorsan meg kell tőle szabadulni kb így. Tudom, hogy angol, de kezdésnek bárkinek jó lehet. Remélem segítettem ill segíteni fog a jövőben.
-
anonym1s
őstag
Itt latszolag minden oke. Ha valoban a tarhely gyokerebe masoltad ezt a frissito fajlt akkor mennie kene. Ugye nem csomagoltad ki, hanem a zip fajlt masoltad a telefon tarhelyere ugy ahogy letoltotted?
Esetleg azt probald meg, hogy eloszor az eggyel magasabb verzioval frissitsd (2.19.40.20), es ha az megy, akkor utana a 97-es.
Ja, ADB csak akkor megy ha telepitve van az adb driver es az usb hibakereses engedve van a telefonban. -
Lecs@
addikt
válasz
maggi1886076 #2706 üzenetére
Hívj fel. Ott van Facen a számom. Szóban eccerűbb waze.
-
kcs73
aktív tag
válasz
keram2009 #2701 üzenetére
Igazábó ausztriában élek,és nem tudtam,hogy magyarba hivatalosan árulják boltok.
Azt láttam,hogy a neten van megtetszett,és mivel nincs időm se magyarországra se kínába elmenni,mert dolgozok,így a leggyorsabb megoldás a neten való megvásárlása volt!
Egyébként megoldódott a probléma,a kébellel vplt gond!!! -
Lecs@
addikt
válasz
maggi1886076 #2700 üzenetére
Ha nem jutsz semmire, feljössz pestre hozzám, és megcsinálom neked
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Meta Quest 3 128GB Virtuális valóság szemüveg!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest