- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
H0r1
tag
Használok alvásfigyelőt, de egyetlen dolog miatt. Az intelligens ébresztés kell nekem. Nem érdekel a többi adat, csak az, hogy normálisan időbe ébresszen fel. Autosleep volt az első amit megvettem, de az nem tudja ezt a funkciót. Most a pillow nevűt használom. Ez időbe felébreszt, de kell hozzá, hogy fusson a telefonon az alkalmazás. Elég rossz így. Az óra kb 10% ot merül a telefon 20 at, 8 óra alatt. A töltés az zuhanyzáskor, vagy sima semmittevés közben, kb 30 40 perc. Sose töltöm 80% fölé.
Mégegy: Az óra NEM tud ébreszteni, csak a gyári alkalmazás. Ez watchos limitáció, a pillow fejlesztője szerint. Hiába az intelligens ébresztés, ha a telefon kelt fel. Felkel mindenki a lakásban ugyan úgy..
MÁS: Ma terveztem gyalogos útvonalat óráról. Telefont kivettem a zsebemből és ment a kijelzőn a navi. Visszaraktam, mondván h nem érdekel, erre mikor megérkeztem a célhoz a telefon kezdett el szövegelni. Ne, ez botrány.
Egyetlen helyzetben használja az óra a saját GPS-ét, amikor a telefon nem elérhető bluetoothon. Ez csak engem zavar? Nyílván kitalálták ezt a fejlesztők, de ez így nem erőforrás takarékos. Elmegyek valahova bringázni és ugyan úgy fog merülni a telóm mint eddig.. Már a redditet is kiolvastam erről...
-
chaosmonger
tag
Értem, én ébredéskor felveszem, egész nap rajtam van, csak zuhanyozáskor veszem le, aztán lefekvéskor rárakom töltőre az éjjeli szekrényen. Nekem nem jönne össze az alvásfigyelés
-
szekra
addikt
válasz chaosmonger #5495 üzenetére
Reggel 1 óra alatt ratoltok (ébredezés, fürdés, reggeli, kávé, hírek olvasása alatt).
-
domerator
veterán
Este hazaeres es lefekves kozott, reggel meg ebredes es indulas kozott. A reggeli toltes igazabol nem is kellene.
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
Constantin
tag
Össze-vissza. Tegnap este alvás előtt, mialatt zuhanyoztam. Meg most is töltőn van. De még csak két napja van meg, szóval majd alakul, hogy mikor tudom töltőre dobni.
[ Szerkesztve ]
-
chaosmonger
tag
Aki órával alszik, az mikor tölti?
-
zerdelyi
tag
-
molnartom
aktív tag
válasz Mela Kehes #5485 üzenetére
Jegyzethez ez nem jó?
[link] -
Mela Kehes
addikt
válasz Constantin #5484 üzenetére
Nem.
"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."
-
Constantin
tag
Hali! Jegyzeteket meg tudom nézni valahogy órán?
-
Ragnar95
félisten
Nem, hiszen vízálló az óra, nem történik semmilyen fizikai változás az említett funkció bekapcsolásakor, csak szoftveres változás megy végbe, hogy a kijelző ne érzékeljen véletlen nyomkodásokat.
Semmi baja nem lesz az órának akkor se, ha nem kapcsolod be a funkciót mielőtt vízbe mennél, annyi "baj" történhet maximum, hogy a kijelző véletlen nyomkodásokat érzékel.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
szekra
addikt
válasz nickedez89 #5480 üzenetére
Ezt értem, de én nem a koppintás miatt írtam, hanem, hogy amblokk bekell e kapcsolni, hogy ne menjen bele a víz, de ezek szerint nem.
-
nickedez89
senior tag
Most megnéztem a használati útmutatót és igazuk van a többieknek, nem csak a víz kiszorítására van ez a funkció, hanem érdemes bekapcsolni ha vízbe mész, hogy ne reagáljon a "koppintásra/vízre" a watch!
Illetve úszás edzés kezdetekor valóban automatikusan bekapcsolja a funkciót.
[ Szerkesztve ]
"...ne gondoljuk, hogy egy kikapcsolt számítógép biztonságos! Elég rávenni valakit, hogy kapcsolja be!" - Kevin D. Mitnick
-
szekra
addikt
válasz Ragnar95 #5475 üzenetére
Igazából nem úsztam vele, hanem edzés után lefürödtem, csak véletlenül magamon hagytam. Megcsináltam vagy 5x ezt a viz kiszorítást utána, csak elbizonytalanodtam, hogy kéne-e lockolni. Egy ideig még cuppogott a korona amikor lenyomtam, de ma reggelre megszűnt. Úszás workout-hoz viszont úgy tudom automatikusan bekapcsolja ezt a funkciót.
[ Szerkesztve ]
-
Csabee.
nagyúr
válasz mr.tamasbiro #5476 üzenetére
Én is bekapcsolom. Tegnap esős futásnál is benyomtam. Úszásnál meg alap.. én az úszás miatt imádom az órát.
[ Szerkesztve ]
Üdv: Csabee.
-
Ragnar95
félisten
Érdemes bekapcsolni mielőtt a vízbe mész, nehogy véletlenül úgy érzékelje az óra a vízben, mintha nyomkodnád. Víz kifújása pedig érdemes ha kijössz a vízből.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Constantin #5470 üzenetére
Én nem használok, nekem felesleges funkció.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Constantin
tag
válasz nickedez89 #5471 üzenetére
Igen, közben én is megtaláltam a beállítások közt. Köszi! Bekapcsolva hagyom én is.
-
nickedez89
senior tag
válasz Constantin #5470 üzenetére
Én használok mivel nem kell rajta bepötyögni, felveszed az órát és feloldod az iPhone-t ujjlenyomattal. Ez egyből feloldja az órát is ha be van kapcsolva a "feloldás iPhone-al" opció a watch alkalmazásban.😎
"...ne gondoljuk, hogy egy kikapcsolt számítógép biztonságos! Elég rávenni valakit, hogy kapcsolja be!" - Kevin D. Mitnick
-
Constantin
tag
válasz nickedez89 #5469 üzenetére
Köszi! Kellenek az ilyen elhamarkodott döntések, hogy kielégítsük a vágyainkat
Más: Ti használtok jelkódot Watch-on? Gondolom nem olyan fontos, mint Iphone-on, ez mindig rajta van az ember kezén.
-
nickedez89
senior tag
Tudtommal az arra van, hogy kinyomja a vizet és nem arra hogy ne tudjon belemenni!😌
#5468 Constantin: Üdv! Meg tudom érteni, sajnos én is ilyen érzések miatt vásárolok többnyire elhamarkodottan!
[ Szerkesztve ]
-
Constantin
tag
Csatlakozok hozzátok én is egy s3 Nike Watch személyében. Már nem bírtam magammal.
-
szekra
addikt
Mielőtt vízbe ér a watch, mindenképp aktiválni kell a water lockot (alulról felhúzva a menüben a csepp jel), vagy csak utána érdemes elindítani és kiszorítani a vizet ha végeztünk?
-
H0r1
tag
válasz nickedez89 #5451 üzenetére
Szia!
Kiprobaltam tobbfele keppen is. Ha a telefon nincs repulobe akkor mindig atvalt teli nyilacskara, tehat a telefont hasznalja az ora. Viszont ha repulobe van teve es wifin van az ora akkor sajat gps-t hasznal. Kar h nem lehet ezt beallitani, pont a telefon akkujat lehetne kicsit kimelni, de talan van valami frappans mernoki magyarazat erre.
Elkezdtem hasznalni alvasfigyelo alkalmazasokat. Az autosleep volt az elso. Sajnos nincs benne intelligens ebresztes, ugyhogy valtottam pillow nevure. Az pedig nem tud az oran ebreszteni, csak HR-t olvas meg a fazisokat, illetve tud intelligens ebresztest. Irtam a fejlesztonek, watchOS korlatai miatt lehetetlen megoldani h oran ebresszen barmi app, csak a gyari kepes ra. Remeli h megoldjak kesobb
-
nickedez89
senior tag
Nekem is volt ilyen még az elején párszor, nem jöttem rá mitől sajnos!
Addig indítgattam újra a telót is meg az órát is míg megjavult!Meg asszem a Bluetooth és repülő mód kapcsolgatásával is szórakoztam...
[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
Az miért van ha az órán fogadom a hivást nem hallok semmit és engem sem hallanak?
Hang van az órán mert Siri vissza beszél, csipog üzenetnél stb...
meg diktalni is tudok sms-t....tehát elvileg rendben van.Kapcsolat is oké, a mac is feloldódik.
De egyszerűen nem tudok vele telefonálni. Mi a sz@r van?
Mi állítodott el?
Ki-be kapcsolás sem segített, legujabb szoftver... -
szekra
addikt
válasz aujjobba #5460 üzenetére
Erre én is gondoltam, hogy nem érzékeli ezért fals értéket mér, de akkor épp, hogy annak kéne lennie, hogy alacsony a pulzus nem? Mivel nem érzi. Szorosan hordom, az kizárva. A kiugróan magas értéket biztos, hogy fals, kardió közben van 170-180 bpm, azt érzi az ember, durva lenne ha ülve ilyen lenne.
Remélem szoftver hiba és nem a szenzorral van baj, garis az óra, max beadom.
-
aujjobba
addikt
Nekem ilyen egyszer volt, amikor épp csatoltam fel az órát, valamit épp emiatt félre mérhetett.
Azóta nem fordult elő.Az bajos szokott lenni ha túl lazán van az óra, becsúszik alá az ingujj, ilyesmi.
Másik lehetőség a szoftverhiba, harmadik hogy igazat mond, bár ez a legkevésbé valószínű.Cikkeznek róla folyamatosan hogy később az Apple be szeretne szállni az egészségiparba valamelyik jövőbeli órával. Hát nagyon remélem hogy ezeket a hibákat javítják addig, és nem egy kitudja milyen mértékben fals adathalmazra akarnak majd alapozni.
-
szekra
addikt
S az szintén bug lehet, hogy ülök itthon, szépen 55-60 között van a pulzusom, majd jön egy figyelmeztető értesítés, hogy kiugróan magas (irreális, 162 bpm) értéket mért az óra? Ennyire pontatlan lenne a szenzor? Most végig a csuklómon volt ugyan abban a pozícióban.
-
Ragnar95
félisten
Elsőre is értettem, arra utaltam, hogy a rendszer nem ír elő ilyet, tehát ha véletlenül egy app első indításához telefon kell, az a fejlesztő hülyesége miatt van.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
Ez nincs így, watchOS2-től önálló appként működnek az Apple Watch appok. Az már másik kérdés, hogy bizonyos fejlesztők ennek ellenére olyan appokat fejlesztenek az órára, amihez kell hogy fusson a telefonos app is (ld. Messenger).
-
szekra
addikt
Hát, ma ki akartam próbálni Endomondo appot a watchon is. Telefon nem volt nálam (végre), erre kiírja, hogy "Nnable to connect to iphone. To track your workout, keep your phone on you." Akkor ennek így mi értelme?
-
nickedez89
senior tag
Mivel a watch app-ban nem látok "iPhone tükrözése" opciót a térképek menüpontban, gondolom nem megoldható amit szeretnél!
A másik kérdésre:
Mikor az óráról indítasz navigációt, oldd fel az iPhone-t és nézd meg, hogy megjelenik-e a kis nyilacska ami jelzi a GPS használatot! Ha nem jelenik meg akkor gondolom csak az óra GPS-ét használja.[ Szerkesztve ]
-
H0r1
tag
Sziasztok!
Tudtok arra megoldást, hogy amikor az órán tervezek valamilyen útvonalat (akár autó, akár gyalog) akkor a telefonon ne induljon el a maps? Egyáltalán miért indul el? És ha elindul kinek az erőforrásait használja? Ha tippelnem kéne az óráét, mert elég lassan talál holdat ilyenkor.
Series 3
Köszönöm!
Zoli
-
szekra
addikt
Ha nincs rajtam az órám akkor miért méri a "pulzusom"? Már kb 1,5 órája levettem és 15 perce mért 113 BPM-t.
-
Bib
őstag
Alap +runkeeper bicajhoz,túrához stb..
-
HunBade
csendes tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem azokhoz, akik futáshoz is használják az órát.
Melyik futóalkalmazást használjátok?Nike+ Run Club, Strava vagy az alap.
1. Nike+ Run Club
A kijelzőn csak az egyik pace jeleníthető meg (vagy a jelenlegi vagy az átlag)
Ezt váltogatni nem lehet vhogy? (straván ahogy rákattintasz rögtön átvált)A program hátterének színét lehet változtatni? Nekem full fehérben jelenik meg minden adat, neten láttam neon zöld színben is.
2. Stravánál azt vettem észre, hogy egy idő után beáll a pulzus egy adott értékre, függetlenül attól milyen tempóval futok, ergó nem méri pontosan. Viszont nem is azt jelzi, hogy nem találja a pulzust.
Vmi ötlet erre?Nike+ Run Club és Strava esetében az elégetett kalóriát az óra nem mutatja?
Csak mobilon tudom utólag megnézni?[ Szerkesztve ]
-
-
szekra
addikt
Sziasztok. Vettem egy series2 nike plus watchot, előtte még sosem volt pulzusmérős órám/karkötőm, ezért lenne egy buta kérdésem. A klasszikus óráimat eddig mindig úgy hordtam, hogy kicsit lazábban volt a karomon, a kézfejem kezdeténél, soha nem a csuklómon (tehát nem a csuklócsontom felett).
Kérdés, hogy így is pontosan ugyan azt méri a pulzusomat mintha a csuklómon lenne, vagy így csalhatnak az értékek? Orvos sem vagyok, szóval lehet full hülyeség az egész. Köszi!
-
norberto_th
aktív tag
Nekem meglett, kellet azért futnom kilométereket de sikerült!
iPhone 8Plus Silver, iPad Air2 Silver - IOS 12, Apple Watch S3, LG 4K Active HDR - webOS 4.0 / Xbox One S / Music
-
jilian
addikt
Sikerült legyűrnötök tegnap a dupla mozgást?
...nekem este 10-re lett meg az 1421 caloria. -
Ragnar95
félisten
válasz zerdelyi #5424 üzenetére
Sajnos egy rakat sz@r a Messenger app Watchon, gyakrabban nem működik, mint hogy igen. Ha letörlöd, majd újrarakod az óráról, általában egy darabig megy, amíg a telefonon fut az app, de utána megint teljesen meghal és ahogy írod, nem is tölt be (mi sem bizonyítja jobban, hogy mekkora hulladék az app, hogy persze nem dob semmilyen hibaüzenetet a felhasználónak, csak tölt a végtelenségig). Nálam már hónapok óta nem működik az app, de nem is fáradozok már vele, telefonról írok csak vissza úgyis ha írnak nekem, illetve onnan is kezdeményezek beszélgetést.
-
zerdelyi
tag
válasz Ragnar95 #5421 üzenetére
Ne haragudj, hogy megbántottalak.
Szóval tudom, amit írtál.
A kereső segítségével minden létező korábbi hozzászólást visszaolvastam. És ki is próbáltam az összes megoldás javaslatot, sajnos sikertelenül. Sőt, google-t is segítségül hívtam, meg a YouTube-ot is, mindhiába. Sokan tárgyalták ezt a bugot.
Ezért kértem, hogy olyanok írjanak, akik a saját esetükben megoldották. Ezek szerint nálad is volt a probléma, de meg tudtad oldani és most működik úgy, mint a Viber?Szóval, válaszolva a beírásodra, melyet ezúton köszönök is, megy is a telefonon az app.
És az órán meg is jelennek a bejövő üzenetek és még válaszolni is tudok.
De maga a beszélgetés lista nem töltődik be, csak forognak a kis korongok.
Így nem lehet beszélgetést kezdeményezni a korábbi partnerekkel.
Szóval nem tudom úgy használni, mint a Vibert.[ Szerkesztve ]
iPhone 8 - 64 GB + Watch S 4 Nike + AirPods
-
Ragnar95
félisten
válasz zerdelyi #5419 üzenetére
2db hsz-t kellett volna visszaolvasnod, leírtam, hogy csak akkor megy a Messenger az órán, ha telefonon fut a háttérben az app. Topik keresőt is érdemes használni, jópárszor kitárgyaltuk már a Messenger kérdést.
-
zerdelyi
tag
Legyen kedves írjon, akinek megy a FB M az órán, nem csak az értesítés/válasz, hiszen az alapból is megy, ha a telefonon rajta van az alkalmazás, hanem maga a csevegés lista, amiről kezdeményezni is lehet beszélgetést, úgy, mint a viberen. És írja meg, legyen szíves, hogy alapból ment-e, vagy valamit kellett hegesztenie hozzá?
Amúgy a viber nálam 1-2 kikapcsolás-bekapcsolás (mármint a telefon watch appján a viber órán való megjelenésének ki- és bekapcsolása) után helyreállt és működik.
-
Ragnar95
félisten
válasz leslieke #5416 üzenetére
A Messenger nem egyedi hiba, FB okos megoldásának hála csak akkor működik az órán az app, ha telefonon fut a Messenger, szóval sok haszna nincs az órára a Messengernek.
-
zerdelyi
tag
Sziasztok!
2 napja én is tulaj vagyok.
Nagyon tetszik.
De!
A viber és a messenger nem jól működik.
Az üzenetek megérkeznek, meg válaszolni is tudok, de a csevegéseket nem mutatja, csak gondolkodik.
Ugye van rá gyógyír!
Köszi a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
majestic
őstag
válasz szabogabor10 #5410 üzenetére
Be lehet állítani, hogy mérjen-e, ha igen, akkor minimum 10 percenként mér... Ha elindítod az alkalmazást akkor 10 másodpercenként...
Macbook Pro 15', iPhone 16 Pro Max 256GB, Apple Watch Ultra 2 Black, iPad Pro M4 LTE 256GB, G30
-
veterán
válasz majestic #5407 üzenetére
Nem kaptam még jelzést, de emlékeim szerint nem is éreztem ritmuszavart. 32 nap, 41 adatküldés.
Egyébként nem folyamatosan méri a pulzust az óra, az nagyon gyorsan leszívná az akkut.[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
majestic
őstag
Van itt valaki, aki használja a Apple Heart Study-t? Volt már valakinek olyan esete, hogy kapott visszajelzést, hogy valami nem stimmel? Nem egy nagy humbuk ez az egész? Nekem többször volt már szívritmus zavarom (éreztem) és eddig semmilyen visszajelzés sem jött vissza... 75 napja vagyok a programban és 157 adatot küldött már el a készülék elméletileg...
Macbook Pro 15', iPhone 16 Pro Max 256GB, Apple Watch Ultra 2 Black, iPad Pro M4 LTE 256GB, G30
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest