Új hozzászólás Aktív témák
-
RAMb0
tag
válasz krumplista #3651 üzenetére
Dettó ajánlom, és egyszerre ne 8 film legyen a telefonon és nem életbevágó a konvertálás akkor. Nekem egy film kitart 1,5 napig, míg a busszal 30-40 percet utazok.
Amúgy a VLC az mkv, avi, stb. mellett iso-t is lejátszik, annyi bibi van vele, hogy nem jegyzi meg, hogy hol tatottál, illetve a hang és felirat beállításokat, bele kell tekerni, be kell lőni folytatás esetén újra. Szóval vannak az iso fájlokkal macerák iOS-en, de engem meglepett és kimondottan örülök, hogy van ami simán viszi telefonon.
-
RAMb0
tag
Ezét nem kell egyből nekiesni a frissítésnek, főleg főverzió váltás esetén. Tavaly is, és láthatóan idén is volt belőle baki. Ilyenkor érdemes legalább egy hetet várni, hogy az első tapasztalatok meglegyenek, hátha van valami hiba mégis csak benne, ami általában pont ezen az egy héten belül javítani is szoktak.
(#3637) randras:
Ha már az iOS 10 van fenn neked is, szerintem akkor az új gyári lejátszó felülete miatt ilyen. Eléggé fura számomra az eddig látott képek alapján a gyári lejátszó kinézete.[ Szerkesztve ]
-
RAMb0
tag
válasz csibusz0314 #3159 üzenetére
Hááát, ez alapján nem sok esély van a garis javíttatásra:
[link] -
RAMb0
tag
válasz csibusz0314 #3157 üzenetére
Szűk farmerben, kis első zsebben nem tartanám lehetetlennek a dolgot. De ez persze szubjektív, be kellene vizsgáltatni mindenképp az Apple-nek, ergo az Oktogonon is előbb bevizsgálás kellett volna, mert ők is tudhatnák, hogy csak úgy nem kellene meghajolnia, tényleg masszív a háza.
-
RAMb0
tag
válasz B-L-A-C-K #3105 üzenetére
Láttam már, hogy elvileg védett töltőt (laptop, illetve az iPhone töltőjét is) bedugtam a konnektorba és a villás vég akkorát szikrázott, hogy ihaj... Jobb a békesség, az áram nem játék. Persze tudom, lehet az említett konnektor hibája is, hogy nem jó a földelése.
[ Szerkesztve ]
-
RAMb0
tag
válasz csacsi67 #3091 üzenetére
Akkor viszont szolgáltatói bibi, mert nem megfelelően kezeli a frekvencia kiosztást. Olyanra ne tegye már, amin nem mehet hang, mert úgy semmi értelme. A mobilszolgáltatás lényege, hogy a hangot szolgálja ki elsőnek utána a többi a mérvadó. Cellaváltásnál is ezt kellene figyelembe vennie a vezérlőnek a bázisállomáson.
De egy a lényeg, a szolgáltatónál kell ez esetben szakvéleményt kérni.
(#3092): Ott a pont, jogos.
[ Szerkesztve ]
-
RAMb0
tag
válasz csacsi67 #3089 üzenetére
De 800-ason se lenne szabad ilyesmit csinálnia, csak akkor, ha gyenge a jel és idő kell, hogy fel tudjon lépni újra. Mondjuk hívás közben sem lenne szabad eldobnia a kapcsolatot ilyen szinten. Én még a más helyen való teszt után a kártya cserét is megpróbálnám, ha régebbi a kártya, ami benne van.
-
RAMb0
tag
Nekem független az SE-m, de a kártya Telekomos benne, nem tapasztaltam ilyet. Egy kérdést megérhet a szervizben (egyáltalán szolgáltatótól van a készülék?). SIM csere volt a szolgáltatónál a vásárlás után, vagy vágott SIM-ről van szó? Illetve kérdés, hogy földrajzi helyzettől függetlenül előjön-e mindig a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
RAMb0
tag
Érdekes, nálunk családon belül meg tudták oldani, hogy a páromról készült esküvői ruhapróbás képeket ha hazaértek, akkor küldték át. (csak nekem van almám amúgy, szóval ott BT-n ment a dolog)
A több gyerekes szitut manapság azért nehezen képzelem el, tekintve, hogy már a kisiskolás Pistikének is okostelefonja van, ergo az anyukának is csak van, akinek át kellene küldened, tehát ő is tud fotózni.
Bár nincs gyerekem, de ha lesz, sem fogom orrba-szájba fotózni (hagy játsszon, engem sem fotóztak mindig a szüleim a játszótéren. ), és mi meg tudjuk várni, míg hazaérünk.No offense, ahány ember, annyi szokás, tudom.
De ha a BT küldés, vagy az alap fájlmegosztás ilyen kardinális, akkor vagy ne almát válassz, vagy a fent említett 3rd party app-al érdemes megpróbálni a dolgot.
Lugosi: Ott, azon melegében, még a sercegő bitek kellenek egyből és gondolom a mobilnet is drága.
[ Szerkesztve ]
-
RAMb0
tag
Ha használsz cloud szolgáltatást (OneDrive, Dropbox, Box, stb.), akkor érdemes lehet azzal is. Este otthon WiFi-n felmegy, és a másik készülék is látja. Illetve onnan is osztható tovább linkkel, e-mail-ben, stb. plusz, egy mentésed is van már legalább így a képekről.
Amúgy meg nem is emlékszem már, hogy mikor volt utoljára, hogy BT-n fájlt mozgattam volna két telefon között. A legtöbb esetben inkább már e-mail-en, vagy cloud-ba mentve tolom tovább, ha nagyon szükséges. Bár igazán csak egy készüléket használok, így nem is volt rá szükség, ami meg a páromnál van kép, vagy vica-versa, az nála megvan, felesleges, hogy az én mobilomon is meglegyen pluszban.
[ Szerkesztve ]
-
RAMb0
tag
3- Lehet a VLC-vel WiFi-n is másolni, az alakalmazás mind IP mind DNS nevet is mutat, hogy a böngészőn keresztül hogy tudod behúzni drag and drop-pal a filmet. Nem kell iTunes hozzá, tapasztalat, mert így pakoltam rá én is. Sőt, a VLC már játszik mkv-t is és ac3 hangot is kezel.
6- Van WiFi Direct, csak az adott tv készülékhez tartozó appot kell leszedni hozzá (Sony-n és Samsung TV-n is próbáltam, működött, csak kell hozzá WiFi jel rendesen, különben eldobálja a kapcsolatot.)
7- mozdulat nincs, de a némítós fícsört a bekapcsoló gombbal meg tudod tenni, egyszer megnyomod bejövő hívásnál némít, második alkalomra elutasítja.
9- JB-vel biztos lehet valahogy, gyári appról nem tudok, hogy lenne ilyesmi, esetleg 3rd party app lehet, hogy tud ilyet.
10- Valamennyit stabilizálhat, mert azért más mobilokhoz képest kevésbé remegős a kép a kézben tartva.
-
RAMb0
tag
válasz tom956ster #2981 üzenetére
Bár csak full HD-ban rögzítek (az ok prózai, nincs 4K-s megjelenítőm, amire lenne értelme a tartalmat kirakni, illetve egyelőre elég a full HD is), ott nem tapasztaltam ilyet. Milyen verzió van fenn neked most az iOS-ből? Ha régebbi, próbál meg frissíteni, vagy ha a legújabb (korábbi verziónál is fenn állt a hiba?), akkor egy home+power-rel újraindítani.
-
-
RAMb0
tag
válasz Tibee86 #2788 üzenetére
Azért van akinek elég a gyári iOS JB nélkül. Akinek hiányzik a droid like customizálás, lelke rajta, de a 3rd party alkalmazások után már az ő felelőssége bármi is, és hiába megy az Apple-hoz, ha valami adatvesztés, szivárgás van. Persze ez sarkalatos példa most.
Nem vagyok elvakult alma fan, de azért nekem nem létszükséglet, hogy minden másnak más hangerőt állítsak, vagy más csengőhangot. Jelezzen vhogy és kész, de a rendszer legyen stabil és adja meg azt, amire szükségem van a szolgáltatások terén. Míg Droidnál azért eléggé gyártó függő minden, kezdve az update-ktől, a gui optimalizálásig és még sorolhatnám. Kinek mi.
-
RAMb0
tag
válasz #03372544 #2670 üzenetére
Nagyon nem ér, úgyhogy ennyi alapján nem szabad lehúzni szerintem az SE-t.
Az sem mindegy, ahogyan írták is, hogy beltér, vagy kültér, illetve, hogy a fotó alany milyen messze van. Én azt is meg merem tippelni, hogy a leányzó a belteres SE képen messzebb van és rá lett nagyítva/közelítve és ezért ütközik ki jobban a zajosság.Amúgy meg a legtöbb telefon nem profi kamerának készül, szerintem örüljünk, hogy a mai mobil technológia ott tart ilyen téren, ahol és az SE pl. a jobbik kategória.
(#2687) 4264Adam:
Sok esetben folyamatosan váltogat a HDR és nem HDR mód között a telefon, ha be van kapcsolva. Illetve, mivel a buszon benn kevesebb a fény (az esetleges fény tükröződések is erősen befolyásolják pluszban), kint több, okozhat ilyet, mert mikor mit mér a fókuszpontban a beeső fényből.[ Szerkesztve ]
-
RAMb0
tag
válasz joker91 #2645 üzenetére
WYSWYG alapon kellene tárolnia az iCloud-nak, elég nagy öngól lenne az Apple-nek, ha nem így teszik.
Linuxon még ha gondolod, Wine alatt tudsz futtatni iTunes-t, vagy VirtualBox-on, amelyik kényelmesebb (utóbbihoz Win-es virtuális gépnek kell futnia a VirtualBox-ban).[ Szerkesztve ]
-
RAMb0
tag
Nekem az i4S-hez képest keményebb (hagosabban is "kattan"), de legalább érezni, hogy van benne anyag alatta és vélhetően strapabíróbb is. Megszokás kérdése, engem csak az első pár hétben zavart. Még a bekapcosló gomb "zörgését" is megszoktam, bár nem ez lenne elvárt valóban.
-
RAMb0
tag
Szerintem a kijelző elalvás esetei ezek, a tényleges képernyő zárolás (ergo fel kell oldalni vagy ujjlenyomattal/kóddal, húzással, lévén a menüpont lezárásról szól) valóban 30mp, 1p, 2p, stb idő után történik meg szerintem. Bár nem próbáltam, de rre tudom csak elképzelni ezt az "anomáliát".
Szerk.:
Most kipróbáltam, egy 2 perces intervallum esetében 1 perc után elaludt a kijelző, de még a 2 percen belül már kérte az ujjlenyomatot / kódot, így valóban fura a dolog.
Illetve mivel jelkód/TouchID megléte esetén azonnal kézi a kijelző elalvás után, végképp nem sok értelme van így a beállított értéknek. Az Apple support biztos meg tudja magyarázni, hogy miért van ez így.[ Szerkesztve ]
-
RAMb0
tag
válasz defymoto #2070 üzenetére
Vasban jobb mint a sima i6, és ha a kisebb kijelző jön be, tuti megéri a váltás SE-re. Nekem fura volt elsőre egy 5"-os droid után ismég az i!s, illetve picivel annál nagyobb kijelző méret, de megérte, kényelmesebb a használat egy kézzel és jobban fér a zsebben, meg nem tepsit tartok a fülem mellett mikor telefonálok.
A belbecs meg magáért beszél.
Aminél esetleg hiányozhat majd a nagyobb kijelző, arra a célra tervben van egy iPad beszerzése, addig ezen a kijelzőn is emészthető a tartalom.
[ Szerkesztve ]
-
RAMb0
tag
válasz radi8tor #1825 üzenetére
Egy Play Store-nál azért mérföldekkel jobb. A másik mennyi idő után is derült fény erre (és Droid-on mennyi volt és még van a mai napig?) ? Azóta kikukázták ezeket az appokat. Illetve mivel meredeken nagyobb számú volt, ezért volt nagyobb hiszti is belőle,
[ Szerkesztve ]
-
RAMb0
tag
válasz AndrewBlase #1814 üzenetére
Vagy nézesd meg a SIM-et, esetleg SIM csere is elegendő lesz.
A One Drive-os képfeltöltésre: nekem WP-n és iOS-en is csak akkor volt hajlandó szinkronizálni, ha nem volt alvó módban a készülék. Sőt, iOS-en is csak akkor, ha futott az app. Ez nem feltétlen az iOS és az Apple hibája, az alkalmazást így irták meg. De a tárhely csökkentés miatt én is gondolkodom, hogy mi legyen, egyedül az tántorít még el, hogy amit az iCloud-ba felteszek, nem tudok úgy megosztani, pl. egy publikus mappába betéve más is láthassa. Vagy csak még nem próbáltam ki teljesen.Áh, most látom, hogy az iCloud-fotómegosztás lesz az én barátom, ha ki akarom próbálni.
[ Szerkesztve ]
-
RAMb0
tag
válasz AndrewBlase #1568 üzenetére
Akkor hamar elfogyhatott, mert kollégám reggel már a 64-est sem látta elérhetőnek.
@AliasB:
Azét tűnik a te képed zajosabbnak, mert ha jól látom, nem is természetes fény van ott főleg, hanem fénycső/led/sima lámpa. (gondolom egy plázában, vagy épületen belül készült) Ott muszáj valahogy korrigálna a gépnek, és a világosság érdekében ISO-t emel, ettől lehet zajosabb hirtelen. De pl. nyílt téren, napsütésben hasonlítsd össze inkább.[ Szerkesztve ]
-
RAMb0
tag
válasz AndrewBlase #1563 üzenetére
Csak 64-es van, 16-os nincs, ha valaki a kisebbre hajtana.
-
RAMb0
tag
válasz univerzita #1561 üzenetére
Zsir, akkor megerte varnom. Koszi a probat.
Remelem most mar akkor nem kell egyaltalan az nplayer-en gondolkoznom, hogy beszerezzem. -
RAMb0
tag
Úgy láttam, hogy a VLC legújabb update-jében van már AC-3 támogatás. Akinek van ilyen videója ki tudja próbálni? Jelenleg még a melóban vagyok, leghamarabb holnap tudok olyan videót varázsolni a telefonra, amiben lehet AC-3-as hang.
-
RAMb0
tag
válasz B-L-A-C-K #1550 üzenetére
Sry, hogy pontatlan voltam, való igaz, ajánlás nem volt, a sok 100 kommentet meg visszaolvasni azért idő lett volna, és csak egy link alapján nehezebb is.
Én az tmondom, ha valaki komolyabb tokot szeretne, annak nem ajánlom, aki az olcsó műanyagos-szilikonos tokkal is elvan, akkor jó lehet.
Engem a műanyag "keret" mellett a nem saját gombot nyomkodás zavar nagyon.
-
RAMb0
tag
válasz randras #1547 üzenetére
A termék hirdetési oldalán egy szóval sincs írva, hogy Spigen tok lenne Így abszolút biztos voltam benne, hogy bár valaminek a másolata lehet, de picit bíztam benne, hogy minőségibb.
A kép, amit betettem, azt mutatja, hogy az oldalán lévő szürke sáv egy sima műanyag keret, ami a szilikon tok körül megy. És eléggé eláll, vagy akár le is húzható a szilikonról, tehát tucat cucc. mondjuk a telefonon ráfekszik rendesen, elválasztani mondjuk a szilikon résztől így is el lehet simán.Kezdésnek valami ilyesmi jó azért, míg nem találom meg a megfelelőt, valamennyire ez is véd a véletlen mikro, vagy rendes karcok ellen.
A 11. kerületben lehet kapni BMW-s tokokat, azok közül szemezgetek párral:
[link][ Szerkesztve ]
-
RAMb0
tag
Valaki ajanlotta innen az alabbi tokot, megtetszett, igy be is rendeltem hirtelen:
Valahol sejtettem, hogy nem 1005-osan lesz tuti minőség, így az alábbi kép is bizonyítja, hogy nem ez lesz az a tok, amit nagyon sokáig fogok használni rajta:
Mentségére váljon az eladónak, hogy fólia is járt a tokhoz, bár szerintem nem mai darab volt, hiába volt teljesen pormentes és tiszta a kijelző, foltosan ragadt fel.
Az árát azért megérte, mert masszívan rajta van, de pl. az nekem nagyon fura, hogy a bekapcsoló és a hangerő gomboknál egy (ha nincs a tok a telefonon) kihulló műanyag gombokat kell használjam a gyári helyett. A némító kapcsolóhoz meg nagyon mélyen kell benyúlni.
Így ez szerintem (az én megítélésem szerint) egy 6/10-es tok.
Valaki tud olyat ajánlani, ahol a telefon saját gombjait használhatom és kb. hasonlóan vékony, de nincs az a felesleges merevítés az oldalán, mint a képen? Az alján sem kötelező, hogy körbe érjen a tok, mert így sok esetben tompított a mikrofonon is hívás során, halknak hallottak.
Ha hazaérek, teszek fel az i4S-nél legutoljára hosszasan használt tokról képeket, kb. hasonló jó lenne számomra.
[ Szerkesztve ]
-
RAMb0
tag
Elsőre nekem is furcsa volt, mert korábban az i4S-emnél nem ez volt. De megszokható, bár valóban fura, hogy ennyiért ilyen "bakit" kapunk, de ha nem kell cserélni a power gombot pont az egy év gari lejárta után (az i4S-emnél pont így jártam, 2 héttel a gari lejárta után cseréltethettem, mert behalt), akkor meg nem érdekel. Legalább tutira meghallod, ha asztalon van, hogy rezeg, ha esetleg néma lenne.
-
RAMb0
tag
válasz radi8tor #649 üzenetére
Ettől függetlenül nekem megérte várni erre a készülékre és nem bántam meg, és jobb döntés volt a Nexus 5X helyett.
Tok téma: ( ) a flip tokok, amikben a csukáshoz van mágnes benne, hogy csukva is maradjon, mennyire zavarhat be, (ha egyáltalán tapasztalt valaki ilyesmit) a készülék kijelzőjébe, egyéb funkcióiba?
-
RAMb0
tag
válasz B-L-A-C-K #640 üzenetére
Ha finoman lefogom csak a bekapcsoló gombot, annyira, hogy ne nyomjam le, akkor nem zörög, vagy legalábbis akkor tényleg csak a kameráét lehet hallani. most megnéztem, oldlazó irányban kb. 1 mm max. a holjáték, és azért "zizeg", de gondolom ez a gomb kialakítás miatt van így. Mindegy, ha ez a default, ám legyen, csak fura, nagyon meg kell szokni, pláne, hogy a gomb a 4S-emen anno pont ugyanilyen volt és azzal nem volt ez a "zizegős" élmény emlékeim szerint. (mondjuk pont a gari lejártával adta meg magát és kellett cserélni. )
-
RAMb0
tag
Lehet, hogy hülye krédés következik, akinek volt 5S-e, az is válaszoljon bátran.
Mióta használom, azt veszem lészre, hogy a bekapcsoló gombja kicsit "lötyög", ergo, ha telefonáls közben éppen megyek, kicsi csörgéssel van minden lépésemnél, mintha minimális holtjátéka lenne. Nyílván, míg működik, nem releváns, csak azért zavaró ez a fajta zörgés kicsit.Más tapasztal-e ilyet az SE-nél, vagy akinek 5S van?
-
RAMb0
tag
"... ami a legjobb, hogy melegedés szinte alig tapasztalható, az érzékenyebb bőrűek lehetnek képesek némi langyosodást észrevenni."
2 napja van meg, első dolgom volt, hogy a videotelefonálást (Skype-on) kipróbáljam, hogy megnézzem, van-e alapja az előlapi kamera szapulásának a sok egyéb kommentben. (i4S-em volt korábban, véleményem szerint ilyesmire teljesen tökéletes, nem szelfikirálykodás szerintem az elsődleges célja annak a kamerának. De ez csak az én egyéni véleményem.)
A hívás közben (nem tartott 20 percnél tovább) rettentően felmelegedett a készülék ház széle, hátulja, nem volt foghatatlan, de azért aggódtam kicsit, mert korábban a 4S-em nem melegedett ennyire. Egy nyári melegben nem merem elképzelni, hogy mit produkálhat majd.Amúgy általánosságban véve játék közben nem éreztem olyan nagy melegedést, bár nem a játék miatt vettem, alig használom mostanában már ilyesmire a telefonjaimat.
De összességében nekem azt hozta, amire vártam, 6S-es vas (3D touch nem kell, és a giga szelfi kamera sem), kompakt méret (nincs nagy kezem, így ez a mérek tökéletes nekem), a 4-es, 5-ös formavilág pedig valahogy jobban bejön, stabilabb fogásérzetet ad, mint a 6-os érában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest