- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
majom2
senior tag
válasz
asadasad22 #206 üzenetére
én azt sem értem miért törölt egy amúgy halott topicból friss off-okat... de ha már ezt csinálja akkor lenne következetes és törölné az összeset, kb. a topik 90%-át... egyébként nem tudom miért fájt neki ennyire h itt dumálgattunk, senki ontopic hozzászólását nem tettük tönkre - már csak azért sem mert nem voltak ilyenek napok óta. portáseffekt, nem tudok másra gondolni.
-
Inarus
addikt
válasz
asadasad22 #185 üzenetére
Ez nálam is így van. Mármint hogy bing az alapértelmezett... De ezen nem csodálkozom. Chrome-ban gugli van alapnak érthető módon.
-
moonman
titán
válasz
asadasad22 #183 üzenetére
default semmi nincs kiválasztva. neked kell bekattintanod, csak van egy "haggyábékén, később megbeszéljük" gomb is.
-
moonman
titán
válasz
asadasad22 #177 üzenetére
nem kezdem el magyarázni, mert az eddigiek alapján kevés esélyt látok rá, hogy 150 hsz-en belül meg is értenéd, amit próbálok mondani. maradjunk annyiban, hogy téged nem zavar, meg még sokan másokat sem zavar, aztán amikor majd túlságosan ránő a fejünkre, akkor hirtelen mindenkit elkezd zavarni. (annak is érdemes utánanézni, hogy a nagyvállalatok körében mekkorát zuhant az elmúlt évben a Google népszerűségi indexe a különböző bejelentéseik folyamán.)
-
moonman
titán
válasz
asadasad22 #176 üzenetére
1: tehát végeredményben mesterségesen akarjuk manipulálni az emberek döntését? odateszi elé, hogy válasszon. ha nem választ, akkor mi legyen, jöjjön elő még egy ablak, hogy "de biztos, hogy nem akarod a google-t?"
3: igaz, bár Flash-ről sem hallott.
4: az IE-s Flash ActiveX vajon meghajtja a Firefox Flash-tartalmakat? nem.
5: az a baj, hogy nem látom, hogy legalább próbálkoznál. olyan választékos ez a magyar nyelv, semmi szükség rá, hogy ide nem illő frázisokkal jutalmazzuk a másikat.
nem kötöttem bele az ékezet hiányába és a nagybetűket sem tettem szóvá - lám, én is így írok - ez megint hárítás érvelés helyett.
-
moonman
titán
válasz
asadasad22 #173 üzenetére
"inkabb mondjuk ugy, hogy nem erdekeltek az emberekkel tudatosan kibaszni"
mondjuk inkább úgy, hogy fogalmad sincs, miről beszélsz. a Google is magához láncol, nélkülözhetetlenné teszi magát és közben még a lábméretedet is megtudja, csak mindezt sunyin hátulról lopódzva. nem tudatosan "basznak ki" veled, hanem tudat alatt.
-
moonman
titán
válasz
asadasad22 #170 üzenetére
1: még jó, hogy telepítésnél rákérdez, hogy akarsz-e másik keresőszolgátatót, frissítésnél pedig nem változtat az alapértelmezetten. nézz már utána, mielőtt kijelentesz valamit.
3: nem emlékszem.
4: nem, nem az. még platformon belül sem böngészőfüggetlen, nemhogy platformfüggetlen.
5: én is, de csak nem veszed észre magad. itt mindenki kultúráltan próbál hozzászólni.
-
válasz
asadasad22 #158 üzenetére
Engem viszont úgy tanítottak, hogy a Java az ígéretekkel ellentétben "Write Once, Debug Everywhere", valamint hogy nagyon könnyű benne platformfüggő kódot írni, és sok munka a tényleges függetlenség.
A tapasztalat is ezt igazolja minden fronton, ahol találkoztam vele - legyen az Java ME, SE vagy EE. Ebből az ME és az EE a legbrutálisabb. Az előbbinél minden telefon máshogy viselkedik, az utóbbinál meg a konténerek, akár különböző verziók között is.
moonman: Azért nem mindegy, hogy egy fejlesztőnek mennyi munkára van szüksége ahhoz, hogy egy-két-három platformon fusson a programja. Az Adobe AIR-rel minimális, ugyanaz a bináris fut azonnal és teljes erővel.
A Java-t az előbb említettem, ott azért több, és legalább kiszámíthatatlan. .NET-tel meg halott ügy, ha nem fogja vissza magát az ember a 2.0 szintjére - az meg elég necces.
-
moonman
titán
válasz
asadasad22 #156 üzenetére
"az 1% korul ingadozo kisebbseg amirol beszelsz, kb akkora vagy nagyobb, mint a silverlight-bing kisebbseg"
bocs, de nem bírom ki, hogy ne kérdezzek rá: te teljesen hülye vagy?
1: Bing kb. 10,7%-on áll.
2: a Silverlight nem szabvány, a béka segge alattit már megbeszéltük.
3: mi van a Google-lel meg a Silverlight-tal?
4: sem a Flash, sem a Java nem platformfüggetlen. vannak tartalmak, amiket az adott platformra fejlesztett megjelenítő/futtató megjelenít/futtat.
5: még mindig trágár szöveggel és pökhendi stílussal próbálod ellensúlyozni a mondanivalód tartalomhiányát. -
válasz
asadasad22 #156 üzenetére
Pontosítanék: a való életben a felsorolt kettő közül csak a Flash platformfüggetlen. A Java csak a marketinganyagokban az.
-
moonman
titán
válasz
asadasad22 #133 üzenetére
"neked mi az egesz vilag? a bing vagy a silverlight felhasznalok?"
az előbb még a szaksajtóról beszéltünk."ha a stilusom vagy szohasznalatom zavar es emiatt kezdesz el kopkodni, akkor lenyegeben beismered, hogy az eredeti vitankban nem vagy kepes megvedeni az erveidet az enyeimmel szemben, magyarul veszitettel."
huh, ez aztán a logika.mellesleg, nézz tükörbe egy kicsit, eddig végig kultúráltan beszéltem hozzád, épp te köpködsz és pökhendiskedsz, fölényeskedsz folyamatosan. azzal, hogy arrogáns hangon ugatod le a másikat, még nem lesz igazad. még egy fórumon sem.
"nem attol lesz tekintelyed, ha megnyered a szepiroversenyt vagy szepen tagolod a mondatokat es valtozatos a szohasznalatod"
pedig attól is. most képzeld el. -
moonman
titán
válasz
asadasad22 #125 üzenetére
értem, tehát az egész világ hülye és mindenki szembe jön az autópályán.
az említésre sem méltó szennylapokat leszámítva lényegében minden neves és névtelen IT lap elismerően szól a Bing-ről, még a közismerten Microsoftot annyira nem támogatók is. nos attól, hogy bedugod a fejed a homokba és "nem jársz oda", attól a tények még nem fognak megváltozni.
a Silverlight egyébként opcionális frissítés, tehát aki letöltötte, annak valószínűleg szüksége is volt rá.
azt tudod, hogy a "winfos" és ehhez hasonló szavak használata erősen csökkentik a fórumozó tekintélyét és hitelességét?
-
moonman
titán
válasz
asadasad22 #117 üzenetére
"jobb találatokat ad"
szerintem ezt te magad sem hiszed el. ha tenyleg igy gondolod, az annyit jelent, hogy az m$ megvett kilora, es veled teljesen felesleges vitatkozni."nézd, tökre és egyáltalán nem érdekel, mit gondolsz. mondtam már, hogy szemellenzősökkel nem vitatkozom. kicsit nézz körül jobban, mert 10-ből 8 cikk bizony legalább egyenlő jónak hozza ki, ha nem jobbnak. az, hogy te megszoktad a Google-t, nem baj, de nem kell rögtön hülyének nézni a másikat, ha mást választ, mint a te házikedvenced. a Silverlight-ról alkotott 1% alatti véleményed is kiigazitásra szorul.
sajnos látszik, hogy érzelemből nyomod, valószínűleg egy Mac mögül, így viszont nem lehet objektíven vitázni.
-
moonman
titán
válasz
asadasad22 #109 üzenetére
látom, hogy nehéz megérteni, úgyhogy leírom immár harmadszor is: jobb találatokat ad. ennyi.
amúgy biztos a magyar változatot használod, ami még erősen béta, hiányzik belőle egy csomó funkció.
a Bing Maps többmindenben jobb, mint a Google Maps, utóbbi pl. még nem is hallott a Silverlight-ról, nincs Twitter-integráció, nincs Bird's Eye View, böngészőben nem tud 3D-t, stb. ellenben Google Maps Magyarországon egyelőre valóban jobban használható utcakeresésre meg tömegközlekedésre. ezen kívül nem sok különbséget látok a kettő között. (googlemaps vs bingmaps)
le kéne már szoknom arról, hogy fanatikusokkal vitázom.
-
moonman
titán
válasz
asadasad22 #107 üzenetére
"soha nem volt a kozelebe sem, hogy legalabb hasonloan jo talalatokat dobjon ki mint a google"
én azért valahogy elboldogulok vele úgy több, mint fél éve."a microsoft meg a sajat haza tajan sem nagyon tudott soha olyat csinalni, amivel a felhasznalok meg lettek volna igazan elegedve"
jólvan."-ha cimre keresel, rogton mutatja a terkepen maps-en, hasznalhatod szamologepnek, mertekegysegatvaltonak, megmondja a pontos idot, amit akarsz. a bing tudtommal nem tud sok (semmi?) hasonlot."
ezek közül mindet tudja: map calc convert time -
moonman
titán
válasz
asadasad22 #104 üzenetére
- szerintem nem lassú
- a képet csak a főoldalon tölti be, de akkor, amikor az oldal már rég betöltődött, tehát amíg az bejön (a jelenleg fent lévő 80 KB) már rég gépelsz. ellenben változatos és szép külsőt ad az oldalnak.
- van prediktív keresés, amit egyébként nem így hívnak, hanem suggestion-nek.
- az, hogy mit talál, rajtad is múlik. "piros cipőhöz illő ezüst fülbevaló"-ra pl. nagy valószínűség szerint nem fog jókat találni. egyéb esetben nekem eddig mindig relevánsabb találatokat adott, mint a google, ahol az eredmények fele fórumra mutat, ahol azt javasolják, hogy keressek a google-n...
- mit kell együttműködni a gmail-lel és a google maps-szel? tényleg érdekelne. -
erdoke
titán
válasz
asadasad22 #104 üzenetére
Hmm. Én mindkettőt használom, és ezt tapasztaltam:
- Nem észrevehetően lassabb.
- Nekem nem tölt be semmiféle háttérképet, csak egy apró képet a fejléc részben, pedig semmit nem állítgattam ezzel kapcsolatban.
- Mi az a prediktív keresés, és hányan használják rendszeresen?
- Angol nyelvű keresésnél nem tapasztaltam ilyesmit, magyar nyelvű kereséshez (még?) jobb a Google.
- Az emberek többsége nem használ Google Mail-t és Google Maps-et a keresések nagy többségénél, én sem. -
törölt tag
válasz
asadasad22 #101 üzenetére
A Think different éppenséggel egy Apple szlogen...
-
erdoke
titán
válasz
asadasad22 #97 üzenetére
Mi az, hogy "szar kereső"?
Persze egy sznob kisebbség tagjától racionális érvelést nehéz elvárni... -
moonman
titán
válasz
asadasad22 #99 üzenetére
akkor ezt megbeszéltük.
-
moonman
titán
válasz
asadasad22 #97 üzenetére
hát nézd, van akinek az ilyen szar dolgok jönnek be, mint a Bing és a Windows...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest