- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
válasz
asadasad22 #183 üzenetére
default semmi nincs kiválasztva. neked kell bekattintanod, csak van egy "haggyábékén, később megbeszéljük" gomb is.
-
moonman
titán
őszintén megvallva, ennyire nem mélyedtem bele, annyit figyeltem meg, hogy az ActiveX telepítése és működése után még minden más böngésző felszólalt, hogy neki kéne Flash plugin. de ez még mindig nem platformfüggetlen, ugyanúgy meg kell írni a plugineket a különböző OS-ekre.
szerintem maga a szó is érdelmetlen, hiszen hogyan is várnánk el egy Windows bináristól, hogy fusson Linuxon és vica versa. tudom, hogy nem teljesen így kell értelmezni, de a szó ezt sugallja. mindegy, szerintem ezt a részét hagyjuk, mert nem vezet sehová.
(Firefox alatt egyébként a mai napig nem települ automatikusan, mindig kézzel kell alátenni, másnál is?)
-
moonman
titán
válasz
asadasad22 #177 üzenetére
nem kezdem el magyarázni, mert az eddigiek alapján kevés esélyt látok rá, hogy 150 hsz-en belül meg is értenéd, amit próbálok mondani. maradjunk annyiban, hogy téged nem zavar, meg még sokan másokat sem zavar, aztán amikor majd túlságosan ránő a fejünkre, akkor hirtelen mindenkit elkezd zavarni. (annak is érdemes utánanézni, hogy a nagyvállalatok körében mekkorát zuhant az elmúlt évben a Google népszerűségi indexe a különböző bejelentéseik folyamán.)
-
moonman
titán
válasz
asadasad22 #176 üzenetére
1: tehát végeredményben mesterségesen akarjuk manipulálni az emberek döntését? odateszi elé, hogy válasszon. ha nem választ, akkor mi legyen, jöjjön elő még egy ablak, hogy "de biztos, hogy nem akarod a google-t?"
3: igaz, bár Flash-ről sem hallott.
4: az IE-s Flash ActiveX vajon meghajtja a Firefox Flash-tartalmakat? nem.
5: az a baj, hogy nem látom, hogy legalább próbálkoznál. olyan választékos ez a magyar nyelv, semmi szükség rá, hogy ide nem illő frázisokkal jutalmazzuk a másikat.
nem kötöttem bele az ékezet hiányába és a nagybetűket sem tettem szóvá - lám, én is így írok - ez megint hárítás érvelés helyett.
-
moonman
titán
válasz
asadasad22 #173 üzenetére
"inkabb mondjuk ugy, hogy nem erdekeltek az emberekkel tudatosan kibaszni"
mondjuk inkább úgy, hogy fogalmad sincs, miről beszélsz. a Google is magához láncol, nélkülözhetetlenné teszi magát és közben még a lábméretedet is megtudja, csak mindezt sunyin hátulról lopódzva. nem tudatosan "basznak ki" veled, hanem tudat alatt.
-
moonman
titán
válasz
#16820480 #171 üzenetére
jó, én elhiszem, hogy viszonylag könnyen nyilatkozom, desktopon Windows IE-vel, munkában Windows Server, PDA-n Windows, tehát a legszélesebb spektrumot lefedem a webes technológiákat illetően és úgy általában is, de most érted, pont én kezdjek el szabadságharcoskodni és nekiesni Moonlight-ot meg Mono-t fejleszteni?
-
moonman
titán
válasz
asadasad22 #170 üzenetére
1: még jó, hogy telepítésnél rákérdez, hogy akarsz-e másik keresőszolgátatót, frissítésnél pedig nem változtat az alapértelmezetten. nézz már utána, mielőtt kijelentesz valamit.
3: nem emlékszem.
4: nem, nem az. még platformon belül sem böngészőfüggetlen, nemhogy platformfüggetlen.
5: én is, de csak nem veszed észre magad. itt mindenki kultúráltan próbál hozzászólni.
-
moonman
titán
ennek egy oka van: nem érdekeltek saját webszabványok fejlesztésében. ők reklámtáblának és adatgyűjtőnek használják a webet, nyilván a meglévő, működő dolgokra cuppannak rá és nem akarnak egy sajátot bevezetni, amit eleinte a kutya sem használna, mert nem jönnének a reklámbevételek és az információk. MS viszont szoftverfejlesztő, nekik az a jó, ha mindent kontrollálnak.
-
moonman
titán
válasz
#16820480 #163 üzenetére
"mindig az jön le a mondandódból, hogy lesajnálod a konkurenciát, hogy jobb lenne ha el is tűnnének a piacról"
szerintem ez önpszichózis, sosem mondtam, és többször meg is jegyeztem hsz végén, hogy nem azért mondom, mert...
azt sem mondtam, hogy jó, hogy MS mindenből sajátot csinál, de amit csinál, az legalább általában jó. wmv és wma pl kifejezetten jó, nagyon sok helyen támogatják is, több zeneboltot is ismerek, ahol ezeket nyomják. a világbéke meg marad a szépségkirálynők álma.
-
moonman
titán
válasz
asadasad22 #156 üzenetére
"az 1% korul ingadozo kisebbseg amirol beszelsz, kb akkora vagy nagyobb, mint a silverlight-bing kisebbseg"
bocs, de nem bírom ki, hogy ne kérdezzek rá: te teljesen hülye vagy?
1: Bing kb. 10,7%-on áll.
2: a Silverlight nem szabvány, a béka segge alattit már megbeszéltük.
3: mi van a Google-lel meg a Silverlight-tal?
4: sem a Flash, sem a Java nem platformfüggetlen. vannak tartalmak, amiket az adott platformra fejlesztett megjelenítő/futtató megjelenít/futtat.
5: még mindig trágár szöveggel és pökhendi stílussal próbálod ellensúlyozni a mondanivalód tartalomhiányát. -
moonman
titán
mondjuk nem értem, hogy most milyen játékszabályokról van szó, van egy termékük, amivel a világ számítógépes piacának 99%-át lefedték. most ezért is büntessük meg őket?
html5: ha majd úgy tűnik, hogy valóban nem fog jelentősen változni és kellőképpen elterjed (jelenleg szerintem még Silverlight-ból is több van, mint html5 oldalból), akkor bízd oda, hogy MS is implementálni fogja. tudtommal egyébként már az IE9-et is alapból html5 compliant-re tervezik.
-
-
moonman
titán
válasz
#16820480 #147 üzenetére
félreértesz, nem érvelek, csak elemzek. persze, hogy a saját megoldásaikat tolják, de mutass egyetlen céget, ahol ez másképp működik és máris visszavonok mindent, amit eddig mondtam.
"sokadik főverziónál tart, de élőben még csak azok látták, akik külön expedíciót szerveztek a felkutatására?"
pont nemrég linkeltem a showcase-t, meg már az RTL Klub is használjaellenben azt is linkeltem még korábban, hogy - nem sokadik, csak harmadik főverzió létére - a Flash-hez képest milyen meredek fejlődési pályát járt be már most.
"ha már valamit szeretnének szélesebb körökben terjeszteni, akkor tessék megrázni magukat, és normálisan csinálni."
szerintem a 99% elég széles körnek számít. -
moonman
titán
MIX07 óta. nem a teljes készlet, de a lényeg igen. pont úgy, mint a .NET Framework, azt sem töltheted le teljes egészében, de ha szükséged van egy kódrészletre, akkor Visual Studio-n belül lejön és megnézheted.
-
moonman
titán
az MS pedig aktívan partnerkodik a html5 fejlesztésében, szóval nem mondanám, hogy éppen szabotálják a dolgot. igaz, egyelőre tanulmányozási fázisban van a dolog, de jött már ki tőlük nem kevés jó webes dolog, elég csak az ajax-ra gondolni.
egyébként a html5 még elég messze van a szabványtól, ha így haladnak, Silverlight előbb kap ISO-számot.
-
moonman
titán
válasz
#16820480 #141 üzenetére
képes... aztán meg lehet nézni, mit szenved mindenki a Linuxos Flash-sel.
nézd, én nem vitatkozom veled, biztos szörnyű Silverlight meg ActiveX nélkül élni Linuxon, de az MS-nek hol érdeke, hogy akár a kisujját is megmozdítsa ezirányban? mekkora a Linux felhasználóbázis, és ezek közül hányan adtak akár fél centet is az MS-nek? az ő fejükkel kell gondolkodni, egy 1% körül ingadozó kisebbség kedvéért nem fognak egy fél embert sem beállítani programozni.
azt viszont nem értem, hogy a Linuxos közösség miért nem mozgolódik jobban ezirányba, a Silverlight nyílt forrású, a Linuxnak meg épp az lenne az erőssége, hogy bárki fejleszthet alá, nem?
-
moonman
titán
-
moonman
titán
válasz
#16820480 #135 üzenetére
tudod jól, hogy olyan nem létezik, hogy "platformfüggetlen". létezik Silverlight Windowsra, OS X-re, ezzel a piac 99%-át már le is fedték. a Linuxos közösség meg ne sírjon, hanem húzzon bele a Mono fejlesztésébe, ha akar RTL-t nézni (én sem nézek bulvárt
), mindenesetre ez egy ilyen szemét világ, ahol a profit irányítja a dolgokat.
és ezt mindenféle Linuxosokkal szembeni ellenszenv nélkül mondom.
-
moonman
titán
válasz
asadasad22 #133 üzenetére
"neked mi az egesz vilag? a bing vagy a silverlight felhasznalok?"
az előbb még a szaksajtóról beszéltünk."ha a stilusom vagy szohasznalatom zavar es emiatt kezdesz el kopkodni, akkor lenyegeben beismered, hogy az eredeti vitankban nem vagy kepes megvedeni az erveidet az enyeimmel szemben, magyarul veszitettel."
huh, ez aztán a logika.mellesleg, nézz tükörbe egy kicsit, eddig végig kultúráltan beszéltem hozzád, épp te köpködsz és pökhendiskedsz, fölényeskedsz folyamatosan. azzal, hogy arrogáns hangon ugatod le a másikat, még nem lesz igazad. még egy fórumon sem.
"nem attol lesz tekintelyed, ha megnyered a szepiroversenyt vagy szepen tagolod a mondatokat es valtozatos a szohasznalatod"
pedig attól is. most képzeld el. -
moonman
titán
válasz
LippertGábor #131 üzenetére
igen, azaz! (ilyen gyakran tévézek
) a hiba az ön készülékében lesz, most néztem, működik.
-
moonman
titán
végülis az NBC a teljes olimpiát (és most a télit is) Silverlight-ban adja.
amúgy egyre több oldal használja már, sőt múltkor belefutottam egy magyarba is, csak már nem emlékszem.majom2: ha kicsit utánanéztél volna, nem mondanál ilyeneket, hogy MS a html5 ellensége...
meg talán azt sem, hogy a Silverlight hulladék lenne. olyan fícsörei vannak, hogy leülsz. (kedvencem a sávszélességfüggő stream, ami dinamikusan változtatja a videó minőségét.)
-
moonman
titán
válasz
asadasad22 #125 üzenetére
értem, tehát az egész világ hülye és mindenki szembe jön az autópályán.
az említésre sem méltó szennylapokat leszámítva lényegében minden neves és névtelen IT lap elismerően szól a Bing-ről, még a közismerten Microsoftot annyira nem támogatók is. nos attól, hogy bedugod a fejed a homokba és "nem jársz oda", attól a tények még nem fognak megváltozni.
a Silverlight egyébként opcionális frissítés, tehát aki letöltötte, annak valószínűleg szüksége is volt rá.
azt tudod, hogy a "winfos" és ehhez hasonló szavak használata erősen csökkentik a fórumozó tekintélyét és hitelességét?
-
moonman
titán
válasz
asadasad22 #117 üzenetére
"jobb találatokat ad"
szerintem ezt te magad sem hiszed el. ha tenyleg igy gondolod, az annyit jelent, hogy az m$ megvett kilora, es veled teljesen felesleges vitatkozni."nézd, tökre és egyáltalán nem érdekel, mit gondolsz. mondtam már, hogy szemellenzősökkel nem vitatkozom. kicsit nézz körül jobban, mert 10-ből 8 cikk bizony legalább egyenlő jónak hozza ki, ha nem jobbnak. az, hogy te megszoktad a Google-t, nem baj, de nem kell rögtön hülyének nézni a másikat, ha mást választ, mint a te házikedvenced. a Silverlight-ról alkotott 1% alatti véleményed is kiigazitásra szorul.
sajnos látszik, hogy érzelemből nyomod, valószínűleg egy Mac mögül, így viszont nem lehet objektíven vitázni.
-
moonman
titán
válasz
#16820480 #116 üzenetére
szerintem a streetview pont nem segít a navigációban, csak arra jó, hogy megsértsék egy csomó ország törvényeit és kiváltsák az ott lakók felháborodását, hogy befényképeznek a seggükbe. ha már ott vagyok, akkor körül tudok nézni, az a lényeg, hogy hogyan jutok el oda. amennyire részletes kép kell a környékről, az már a műholdas fotókon is bőven látszik.
megaztán ott ez a HTC Footprints, egyelőre hezitálok, hogy használni fogom-e (attól függ, milyen hamar nyírják ki a fícsört, meg exportálható-importálható-e), mindenesetre párszor majd kipróbálom.
-
moonman
titán
válasz
#16820480 #114 üzenetére
én mindig műholdképes módban használom, még pda-n is, mert szeretem látni, hogy milyen épületet keressek.
és nem, nem fontos a twitter, mert nem használom, de nem csak én vagyok a világon. amúgy mint már többször elmondtam, térképre Google-t használok, webkeresésre viszont Bing-et.
-
moonman
titán
válasz
asadasad22 #109 üzenetére
látom, hogy nehéz megérteni, úgyhogy leírom immár harmadszor is: jobb találatokat ad. ennyi.
amúgy biztos a magyar változatot használod, ami még erősen béta, hiányzik belőle egy csomó funkció.
a Bing Maps többmindenben jobb, mint a Google Maps, utóbbi pl. még nem is hallott a Silverlight-ról, nincs Twitter-integráció, nincs Bird's Eye View, böngészőben nem tud 3D-t, stb. ellenben Google Maps Magyarországon egyelőre valóban jobban használható utcakeresésre meg tömegközlekedésre. ezen kívül nem sok különbséget látok a kettő között. (googlemaps vs bingmaps)
le kéne már szoknom arról, hogy fanatikusokkal vitázom.
-
moonman
titán
válasz
asadasad22 #107 üzenetére
"soha nem volt a kozelebe sem, hogy legalabb hasonloan jo talalatokat dobjon ki mint a google"
én azért valahogy elboldogulok vele úgy több, mint fél éve."a microsoft meg a sajat haza tajan sem nagyon tudott soha olyat csinalni, amivel a felhasznalok meg lettek volna igazan elegedve"
jólvan."-ha cimre keresel, rogton mutatja a terkepen maps-en, hasznalhatod szamologepnek, mertekegysegatvaltonak, megmondja a pontos idot, amit akarsz. a bing tudtommal nem tud sok (semmi?) hasonlot."
ezek közül mindet tudja: map calc convert time -
moonman
titán
válasz
asadasad22 #104 üzenetére
- szerintem nem lassú
- a képet csak a főoldalon tölti be, de akkor, amikor az oldal már rég betöltődött, tehát amíg az bejön (a jelenleg fent lévő 80 KB) már rég gépelsz. ellenben változatos és szép külsőt ad az oldalnak.
- van prediktív keresés, amit egyébként nem így hívnak, hanem suggestion-nek.
- az, hogy mit talál, rajtad is múlik. "piros cipőhöz illő ezüst fülbevaló"-ra pl. nagy valószínűség szerint nem fog jókat találni. egyéb esetben nekem eddig mindig relevánsabb találatokat adott, mint a google, ahol az eredmények fele fórumra mutat, ahol azt javasolják, hogy keressek a google-n...
- mit kell együttműködni a gmail-lel és a google maps-szel? tényleg érdekelne. -
moonman
titán
válasz
asadasad22 #99 üzenetére
akkor ezt megbeszéltük.
-
moonman
titán
válasz
asadasad22 #97 üzenetére
hát nézd, van akinek az ilyen szar dolgok jönnek be, mint a Bing és a Windows...
-
moonman
titán
majom2: naja, értelmes módon a binárisba bele van kódolva a kereső URL.
joey20: nanáhogymégjóhogy
D@niel: tulajdonképpen semmi, Bing-et jobban szeretem. meghát az embernek legyen már választási lehetősége.
asadasad22: bing.com
-
moonman
titán
vicces, hogy én meg azon szenvedtem hónapokat, hogy a WM-es PDA-mból kiírtsam a beégetett google keresőt.
-
moonman
titán
válasz
vehement69 #75 üzenetére
"azok a szerencsétlenek, akiknek a fülükhöz nőtt az ótvar blútúszosheccetjüket, mert ettől lesznek fontos emberek"
jár hozzánk egy karbantartó emberke, mindig ott a fülén a bt headset. ha jön hívása a telefonja bemondja a nevet, hogy elő se kelljen vennie, rányom a fülére és beszél, miközben nyakig túr a gépezetben. gondolom ebből látszik, hogy nem fontoskodásból használja, hanem, mert szüksége van rá és igencsak megkönnyíti a munkáját.
-
moonman
titán
válasz
vehement69 #65 üzenetére
ezt már huszonhatszor kitárgyaltuk. te nem használod, sokan mások meg igen. és nemcsak 14 év alatti kölkök.
-
moonman
titán
válasz
vehement69 #60 üzenetére
nem lenne jó, utálnám.
-
moonman
titán
válasz
LEFTHORSE1 #54 üzenetére
copypaste a T650-en sincs? hiányzik a kép a hozzászólásodból.
-
moonman
titán
ha lesz is multitasking, ezt csak az új SDK-val fejlesztett és jóváhagyott alkalmazások fogják támogatni, a régiek nem. (eleinte úgy volt, hogy csak a beépített Apple alkalmazások, de később módosult a hír.)
egyébként érdekes ez a hír, épp tegnap jelent meg egy pletyka, hogy a WM7-ből meg kiszedik a multitaskot és az iPhone-hoz hasonló notification rendszer lesz benne. (ezt mondjuk azóta többször is cáfolták, de ezek megintcsak pletykák.)
érdekes év lesz ez a 2010.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld újszerű, hivatalos garanciás, dobozos
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest