Hirdetés
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Akkuban erősít a középkategória
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
Több szálon tuti, de a mobil appok kis hányada ilyen. Én is ezt írtam amúgy. Kihagytam a buliból az Exynost, de a lényegen nem változat. Erős cucc ez, simán megállja a helyét ma is. Nyilván nem a legbivalyabb, de nem is a legújabb megoldása almáéknak.
Jól mondod, a szoftver a lényeg. Hiába van szinte PC-s teljesítménye ezeknek a cuccoknak, ha semmi nem használja ki úgyse, kivéve egy-két techdemo jellegű játékot. Én például tökéletesen elvagyok az 1,4 GHz-es, S2-es, 512 MB RAM-os Lumiámmal, sose éreztem, hogy kevés a vas (más baja van, de ilyen szempontból tökéletes). A legfontosabb úgyis az optimalizálás, ebben meg almáék mindig is az élen jártak. -
L4mie
veterán
hát képről ráver bármelyik samsungra a műanyag szappantartó versenyben.
-
dorten
tag
Nagyon igénytelen. Hogy néz ez ki? Az iOS7 még dob a bazári érzeten egy nagyot.
-
gyoref1
aktív tag
Azért az nem véletlen ,hogy a hivatalos bemutatóján a 99 dolláros árat 2 év hűséggel emelték ki!
Valszeg ennyiért viszik is mint a cukrot! -
Ádám16
addikt
Lánykák kezében jól mutathat egy rózsaszín, vagy egy fehér, de mégis, ki az az elvetemült, aki inkább egy ilyet vesz egy iPhone5 helyett? 18 év alattiakra tudok csak gondolni.
Nem is lenne ezzel baj, mert ott az 5S, de a tavalyi vasat adhatták volna kicsivel olcsóbban, és az 5S kerülhetett volna annyiba, mint tavaly az 5, mert az árbeli különbség így azért lényeges.
Mindegy, engem nem győzött meg, én biztosan 5-öst vennék jelen felállás szerint. -
helltp
aktív tag
Minőségben én butításnak érzem, de jó legyen, van aki jobban bírja a műanyagot, ez akkor sem mentség az árra, ugyanúgy gáz hogy piacra dobták ugyanazt a telefont amit egy éve, ugyanolyan áron.
Igen, átlagos az üzemidő, az átlagos ár háromszorosáért, elfért volna oda egy nagyobb is ha nagyon akarják. És tessék a példáid: Lenovo P780 4000mAh (bár ez lehet vastagságban, minőségben nem az a kategória) de ott a Xiaomi Mi3 3050mAh akksi, és ez már igazi csúcskategória, de ha maradnál az itt kaphatóaknál akkor Sony Xperia Z Ultra ugyancsk 3050mAh. Itt a hangsúly azon lenne, hoyg bele tudtak volna tenni jobb akksit, de nem tettek. Mert így is viszik, akkor meg minek...
-
Qru
MODERÁTOR
Megkérnék mindenkit, hogy a személyeskedést fejezzétek be.
-
ZooLee
senior tag
szerintem nevetséges hogy piacra dobnak egy butított i5 öt
Nem butított, más. Ennyire nehéz ezt felfogni? Sokaknak jobban bejön a műanyag. Ahogy a Samu topicokban is bőven voltak olyanok, akik azt mondták, hogy "jó lenne, csak lenne fémből". Mondtam, nekem sem jön be, jobban szeretem a fémházat, de bőven lesz rá vevő.
És ennyi pénzért mi ez az üzemidő? Nem hiszem el hogy nem bírtak beletenni egy normális méretű akkut...
Miért, mi a gond az üzemidővel, tudsz olyan kategóriatásat mutatni, ahol számottevően több lenne? Az iPhone még mindig az egyik legjobb ilyen téren a kategóriájában (és légy szíves ne a Nokia 6310-hez hasonlítsd
)
-
helltp
aktív tag
válasz
kolosanyi #152 üzenetére
Azért a 4xA15/krait veri teljesítményben mind, bár szerintem a 4xA9 es socok közül az erősebbek is vanak olyan erősek. De nem is ez a lényeg, amég ez a szoftver ilyen gyönyörűen fut ilyen hardveren, addig fölösleges erősebb, de nagyobb fogyasztásút használni.
Nagyon nem értem hogy hogy kaphatta ugyanazt a plecsnit az i5s és az i5c, szerintem nevetséges hogy piacra dobnak egy butított i5 öt 1évvel később ugyanannyiért, nekem nem tetszik.
És ennyi pénzért mi ez az üzemidő? Nem hiszem el hogy nem bírtak beletenni egy normális méretű akkut...
-
alienpapa
senior tag
Ezt is vinni fogják majd, mint a cukrot.
-
cserépléc
újonc
A videótesztben nem arról volt szó, hogy ehhez és az 5S-hez is járnak alkalmazások ingyen? Ha csak az 5S-nél, akkor nem szóltam, viszont ha ennél is, akkor bekerülhetne a cikkbe.
Egyébként pedig nem kell itt leszólni. Én is úgy lennék vele, hogy az iPhone 5 tudását a saját "házában" venném meg, elegánsabb és prémium érzést kelt, mivel az is... Viszont ha valakinek ez jobban tetszik akkor mi lesz? Semmi, mindenki azt vesz amit szeretne.
Szerk.: Én felvállalom és mások is megtehetnék, csak azért nincs iPhone-om, mert nem tudom megvenni.
Persze nagyon sokan nem is szeretnének, viszont sok az olyan ember akinek pusztán csak azért rossz valami, mert ő nem birtokolhatja. -
uki
aktív tag
-
kolosanyi
veterán
válasz
#98006528 #143 üzenetére
Programozó matematikusok? Mi van?
A fejlesztő azon "gyakorol", amire fejleszt. Mi köze ennek az órajelhez? Meg miért nem egy erőmű? Konkrétan a Snapdragon 800 az egyedüli, ami erősebb, meg most már talán a Tegra 4. A tavalyi csúcs SoC-okkal simán egy szinten van ez is, akkor miért is nem erős gép? -
cstom
aktív tag
Pont 1 hete nézegettem/nyomogattam meg az I5s és I5c-t. A c-ből ki volt rakva mindegyik színből. Igazából egyik sem tetszett de legyen ez az én bajom. Ugyanúgy fogják venni mint a többit. Angliában pl már az is érdekes ha valakinek a kezében nem Iphone van. Idős, fiatal mindenki azt használja...
-
paranoir
csendes tag
válasz
Touch-ko #123 üzenetére
Ha nem vagy részvényes/tulajdonos az Apple-ben, akkor tök ciki az ilyen hiszti-kifakadás. Hát nem tökmindegy neked, hogy más mit ugat az iPhone-ról, ha egyszer neked tetszik? Ne pörgesd magad ilyeneken, mert fölöslegesen húzod magad. Mint a '90-es években: ne szidd a Depeche Mode-ot, mer' beverem az arcod!
-
-
Dominó85
addikt
Engem mondjuk hidegen hagy az almás cég. Minőséget árulnak ugyan, de pofátlanul magas áron. Az én elvi rendszeremen kívül esik az ő termékeik után fizetendő összeg mértéke. Telefonra én max 60k-t adok ki. A többi pénzt pedig inkább valami értelmesebbre költöm. persze az hogy kinek mi az értelmes, az egyénenként más.
Touch-ko
Én a minőségi érzetre gondoltam. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
gyuribácsi88 #129 üzenetére
Jól látod a lényeget: most már a "másságnak" is lehet egyéni, önkifejező iPhone-ja!
)
Amúgy számomra is érthetetlen, hogy amikor jelenleg Lumia 920-at lehet venni 100k-ért, akkor ebben mi a pláne a duplájáért?!
-
Napfénysüti
nagyúr
Nem rossz igaz lényegében egy műanyag iPhone 5. Viszont most először éreztem azt egyből ránézve mintha egy Samsung készüléket látnék (a szín miatt). Fura volt mindenesetre.
Az ára viszont brutál. -
madgie
titán
válasz
gyuribácsi88 #129 üzenetére
Na miért, libaf*s-ződ telefon lecsópiros "krokkpapucstokban" nem elég menő?
-
Integra
titán
-
madgie
titán
Nézd, én az SGS2 után azt hittem értelmes ember nem lesz a naprendszerben, aki megveszi azt a borzalmas SGS3-at, mégis az eladások élére ugrott. Most az én olvasatomban akkor mindenki birka, aki SGS3-at vett? De az is lehet, hogy neki az tetszik? Vagy csak elhitették vele?
Tulajdonképpen nem mindegy? Én azt veszek, amit én akarok... az csak jó, hogy van választék: ha színes, szagos szifont akarok, van olyan, ha üveg-fémet, van olyan is. Ócsó kínai tepsifon, fél raklapnyi, Samsung, LG, Sony Android? Csillióféle. WinPhone? Adott.Miért baj ez?
Tibbi Galaxy: majd gyere vissza, ha lesz minimális lövésed a dolgokról, jó?
-
paranoir
csendes tag
Nem olvastam még hsz-eket, lehet már valaki leírta, de nagyon nem vágom, mi a ráció abban, hogy van egy karcosodásra hajlamos színes hátlap, amire úgyis mindenki tokot tesz, színeset is, ha épp azt akarja, ugyanakkor maga a készülékház színe a nagy újítás. Hol ebben az értelem? Elég lett volna színes gyári tokokat kiadni, éppen pont ugyanott lennénk. Az ár meg tréfa, persze 5-ös belsővel nem lehetett lejjebb menni, ez világos, de így értelmét veszti a két készülékes megjelenés, mert az egyik új, de a másik megegyezik az előzővel, kivéve a színét, amit egy színes hátlappal bárki pótolhat bármikor. Nem látom be, miért kellene valakinek 5c, mikor vehet olcsóbban ugyanolyan tudású minőségibb házú 5-öst, amire pár ezresért olyan színes tokot vesz, amilyet csak akar.
-
Stauffenberg
nagyúr
No, hát nem azért mondom, mert vitatkozni akarok a trendekkel. Csak aki eddig csillamfaszláma fingjából megformált színes telefont akart, az eddig is tonnaszám talált hozzá megfelelő hátlapokat.
Én inkább azt sajnálom, hogy erre pazarolódik el a termékpaletta bővítése. Én szívesebben látnék mondjuk nagyobb kijelzőset, mint gumicukor színűt. Ha már a piaci igényeknél tartunk... mert az bizony azt igazolja, hogy arra tényleg igény van és minden bizonnyal nagyobb, mint a flip-flop strandpapucs színű hátlapra.
Ez nem a kínálat bővítése, csak újracsomagolás és újraértékesítés.
-
Touch-ko
őstag
Nehany dolog a cikkbol:
`A sokszínűség ugyan az 5c-vel karöltve az Apple-t is elérte`
-iMac 1998. Szines muanyag.
-iBook 1999. Szines muanyag.
-iPod Mini 2004 Szinten szines eszkozrol beszelunk.Szoval mar 1.5 evtizede utolerte...
` bár nagyon csúszik, már most is,`
-Nemtudom, nekem nem volt olyan erzesem, hogy csuszott volna a kezembol...
` A Safari egyébként átvette a Macbookokból is ismert animációkat, az előző szájtra való visszalépéskor például kitoljuk az adott képernyő tartalmát.`
-Nem a MacBookbol ismert, hanem ugyanez mukodik a Magic Mouse, es a Magic Traackpad-en is..
Latszik, hogy jol informaltak vagytok...
Az ertekeles pedig erthetetlen szamomra. Az 5S (ami ujabb hardware-t kapott) +touch ID+ sokkal jobb, ugyanazt az ertekelest kapta mint ez? WTF?Tovabbra sem ertem hogyan lehet valamit draganak tartani ami HIVATALOSAN NEM IS KAPHATO AZ ORSZAGBAN, es tobb kulfoldi arral meg baromsag osszehasonlitani, mert a fizetesek sem azonosak....
Mellesleg a legtobben elofizetesre vasarolnak telefonokat, pontosan a kedvezo konstrukciok es arak miatt.Az elottem levo tobb mint 100 kommentben javareszt fika aradat van, olyanoktol akik nem is lattak a telefont. Alkalmuk sincs kiprobalni, hasznalni de fikazni azt tudnak. Bar igy van ez mar evek ota.
-
Dominó85
addikt
Szóval ez amolyan iPhone 5(S) gagyiPhone változata? Az a hátlap borzalmas és nem is hozza így az apple minőséget. Az almás cégnek maradnia kellett volna a jól felépített "látszat"-prémium márka jellegnél. Továbbra is retek drága és csak az iOS miatt sem ér meg ennyit ez a telefon. Ha egyszer valaki rájön a Droidnál hogyan lehet ilyen smooth rendszert létrehozni, akkor az iPhone egyeduralmának lőttek.
-
Integra
titán
-
Fryskitt
addikt
válasz
alfaromeo33 #115 üzenetére
Igazán nem védeni akarom őket, de más gyártóknál ez hogy alakul? Arról nem is beszélve, hogy milyen lehúzások vannak alkatrész fronton úgy általában. Próbáltál már egy autót összerakni alkatrészekből? Ahol 60e egy tükör vagy 50e egy csomagtérnyitó kilincs? Mennyibe jön ki egy így egy mezei autó?
Szerintem ezt sajnos nem szabad így nézni, annak ellenére, hogy anno azok a bizonyos emberek is ki lettek kergetve a templomból..... -
kolosanyi
veterán
Szerintem nagyon jó lett, csak piszok drága. Ennyit nem tudok rászánni egy telefonra. A matt borítás jobb lenne, de így se vészes.
(#114) madgie
Jogos, de akkor is szebb a matt. A Lumiámban ezt szeretem a legjobban, tényleg szép kis telefon.(#116) Legendd
Én meg pont a műanyagot szeretem jobban. Volt fém is, de nem éreztem minőségibbek egyáltalán, cserébe rohadt hideg volt télen. Meg könnyen karcolódott. -
Hegasus
senior tag
már kezdtem volna beszóni' hogy egy kicsit elfogult a teszt, de aztán látom a cikkíró is rátapintott a lényegre:
"... a fiatalok körében az 5c is rendkívül menő lesz, mert trendi, és mert iPhone."
bár a tetszik plecsnit kicsit túlzásnak érzem így is. megnéztem volna milyen tesztet kapott volna egy másik gyártó, ha kiad egy tavalyi hardvert biliműanyagba csomagolva (igen ez pontosan ugyanaz az anyag, amit a samesung használ...)szóval valóban az alma már kitenyésztett egy olyan birka réteget, akinek tökmindegy mi, csak legyen rajta az alma logó. (persze tisztelet annak a nagyon-nagyon kis százaléknak, akik a rendszer miatt választották, és nem rohannak azonnal a legújabbat megvenni, de ugye az alma nem is belőlük szedi a legnagyobb hasznot)
bár pollai mester linkjéből itélve ez a birka csorda is egymást fogja köpködni -
Legendd
senior tag
válasz
Remus389 #113 üzenetére
SZEMÉLYES véleményem, hogy egy 200k körüli telefon ne legyen műanyag, lehet az Samsung, LG, Apple, ZTE, Meizu, bárki (tudom nem mindenkinek van a felsoroltak közül ilyen drága telefonja, csak mondom).
alfaromeo33: majd egyszer bepattan a saját kapujukba a labda emiatt...én kedvelem az iPhone-t, de ez az 5c kiborította nálam a bilit
-
alfaromeo33
aktív tag
"A jelenlegi csúcsmodellnek számító iPhone 5s 64 gigabájtos tárhellyel rendelkező változata az alkatrészek árának összességét, valamint a szükséges munka mennyiségét számolva mindössze 214 dollárból, azaz 48 ezer forintból kihozható"
Hömmm. Ennyit az almáróljah és az 5c-nél ez az ár 37ezer
csinatos haszon, vagy inkább lehúzás??
-
madgie
titán
válasz
Retekegér #11 üzenetére
Mennyire jellemző az apple-re, hogy matt dolgokkal operál?
#113: nincs túlhúzva semmi, maguk a gyári ikonok egy része rikító, de maga a kijelző elég közel van a szabvány sRGB-hez (nem úgy, mint a pentile amoled-ek, amelyek mellesleg még egy értelmes szürkeskálát sem tud megjeleníteni)
-
Ed3r_X_
nagyúr
Annyira tetszik, de ilyen áron felejtős
Lehetne olcsóbb is
-
ZooLee
senior tag
válasz
Stauffenberg #105 üzenetére
Tényleg ekkora égető szükség volt rá, hogy az eddigi értékesítési rendet megbontva az eggyel korábbi generációt mostantól át kell öltöztetni ízléstelen pizsamába?
Hát, eléggé kificamodott ízlésű világban élünk. Tényleg ez a trendi (A Nokia is jól ráérzett - végre valami) a fiatalok körében nagyon népszerű lesz, ahogy az eddigi reakciókat hallottam a gyerekeim osztályaiból például...
És elég hülye lenne az Apple, ha nem szolgálná ki a piaci igényeket (lásd iPad mini) Nincs már Jobs és az Ő zsenije, hogy előre kitalálja, hogy mivel lehet tarolni, hát a piaci igényeket kell követni.
-
Nigér
őstag
válasz
alfaromeo33 #104 üzenetére
Valahol láttam egy videót amit az amiknál csináltak(tán itt is volt valamelyik hírben a kommentek közt), ahol az iPad minit adták a járókelők kezébe mint új iPhone-t.
Ez az ostoba bícs sztem azt is simán benyalta volna... -
Stauffenberg
nagyúr
A rikító, csillogó, neon színekben világító műanyaghoz lenne egy kérdésem:
Tényleg ekkora égető szükség volt rá, hogy az eddigi értékesítési rendet megbontva az eggyel korábbi generációt mostantól át kell öltöztetni ízléstelen pizsamába?
Eddig is olyan ízlésficamos hátlapot (gumit vagy keményet) raktál rá amilyet csak nem szégyelltél, ráadásul némelyik annyira vékony, hogy alig veszed észre a jelenlétét.
-
trassher
addikt
Az Apple elindult a Nokia után? Innovácijjjóóó kérem
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
hallerlaller #1 üzenetére
Asszem ezt moleculez tökéletesen megválaszolta
" ... menni fog, szeretik az ilyen raver szineket manapsag a tizeneves dubsteppes bohocok, meg a metroszexual kamaszok, meg a csajok ... "
Szerintem a régi i5 se lesz igazán ennek konkurencia, mert a vásárlóközönségnek a legújabb kell. Egyébként egy 4,5" körüli modellel és az 5c véleményem szerint jobban le tudták volna fedni a piaci igényeket. Mondom ezt úgy, hogy szerintem is a 4-4,3" az ideális.
Hatalmas bukó lesz ez az 5c hacsak nem azt nézzük, hogy akármennyit is adnak el belőle, de az alacsony előállítási költség miatt így is ordas nagy haszon lesz rajta. Max. az eladási számokkal nem lehet majd menőzni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Almáék idén először két telefont is bemutattak, ám az olcsóbbik modell inkább csak új színvilágot és műanyagot hoz, nagy előrelépést aligha.
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Huawei Y7 2019 Dualsim kártyafüggetlen dobozában
- Hófehér karcmentes Huawei P30 Lite 128GB független dual sim
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest