Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Fairphone 5 - majdnem örökre
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a OnePlus 13T
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Persze, hogy nem hajlott, a polikarbonát (normális vastagság esetén) rettentő szilárd anyag. Annyit mondok, hogy ha jön az éves orvosi ellenőrzés a munkahelyen ,akkor még véletlenül sem polikarbonátot csiszolok, mert annyira erőlködik vele a csiszológép (tehát hangos), hogy tuti beírná, hogy füldugó viselése szükséges.
-
BlackSoft
addikt
Látom sokan fikázzák. Ez egy iPhone 5 új külsővel. Nekem sokkal jobban tetszik mint a sima 5-ös, úgyhogy lehet majd veszek is egyet.
(#201) GeryFlash: Hol 200? Én ha veszek akkor 130-ért veszem...
(#296) gyoref1: Nekem a zöld tetszik, de egyik színnel sincs bajom.
-
Ace owner
addikt
Amig anyuci és apuci megveszi a kicsi 14-16 éves kölykeinek, addig semmi gond, az Apple nyereséges lesz, de nélkülük rég csődbe ment volna, mert épeszű ember ezért 100-at sem adna, nemhogy 200-at. Nevetséges. Viszont a kinézete, a rendszer új felülete engem meggyőzött, adnék mégegy esélyt az almának, ha nem aranyporért árulnák.
Esetleg még a szerelhetőségről mondhattatok volna pár szót, ez a keret nagyban befolyásolja? Gondolom itt is jó drága lesz egy hátlap-kijelző csere.. -
xmaas
őstag
Lol nesze nektek parasztok "olcso" iphone valtozatt 180 ert az ev vicce kb.
ezt jol kitalaltak zsenik ezek Applenel eskuszom es fogadni merek vinni fogjak mint a cukrot ennyit a marka fanatizmusrol
-
Coq
aktív tag
Nem csoda, hogy nem fogy: ilyen paraméterekkel ennyiért...
-
Gyönyörű a telefon és csodaszép a ios7... Kínai telefonok voltak ilyenek régen.
-
AMD Power
titán
Ha "olcsó" lenne talán még érdekelne is. De ez valóban csak egy újracsomagolás.
-
joey04
titán
ja hülye példa volt, az nekem nem érné meg 50-ért se (nem tetszik sem a design, sem a UI, sem az amoled technológia), bár utána eladni jó lenne. ha android, akkor htc. ha meg csődbe mennek, akkor sony vagy végső megoldásként lg. csak ugye muszáj a samuhoz mérni, mert az általános nézet szerint (és az eladási adatok alapján) most ez a TOP harc a mobilos világban.
-
ZooLee
senior tag
Minőségben én butításnak érzem, de jó legyen, van aki jobban bírja a műanyagot, ez akkor sem mentség az árra, ugyanúgy gáz hogy piacra dobták ugyanazt a telefont amit egy éve, ugyanolyan áron.
Igen, ez így van, eddig lejjebb tolták az árát az előző generációs készülékeknek, most arra hivatkozva, hogy új készülék, szinten tartották...
Igen, átlagos az üzemidő, az átlagos ár háromszorosáért, elfért volna oda egy nagyobb is ha nagyon akarják. És tessék a példáid: Lenovo P780 4000mAh (bár ez lehet vastagságban, minőségben nem az a kategória) de ott a Xiaomi Mi3 3050mAh akksi, és ez már igazi csúcskategória, de ha maradnál az itt kaphatóaknál akkor Sony Xperia Z Ultra ugyancsk 3050mAh. Itt a hangsúly azon lenne, hoyg bele tudtak volna tenni jobb akksit, de nem tettek. Mert így is viszik, akkor meg minek...
Te valami nagyon csúnyán félreértettél. Én üzemidőről beszéltem, te viszont akku kapacitásokat soroltál fel. A kérdés az, hogy ezekekkel a ló akksikkal mennyit megy el a telefon, mennyi az üzemideje? Mert az a nagy helyzet, hogy hiába tették bele a nagy akksit, ugyanannyi időnként kell töltőre rakni őket, mint az iPhone-t. A kutyát nem érdekli, hogy mekkora az akksi benne, de az igen, hogy a készülék mennyi ideig üzemel vele.
És nem azért tettek bele ekkora akksit, mert így is viszik, hanem mert ekkora mérethez ekkora fér. Az iPhone nem tepsi, nem fér mögé nagyobb akksi, gondolom a burkolat vastagságát és a szerkezet merevségét nem akarták beáldozni. -
flesli
tag
Én arra válaszoltam ,hogy az "I5C simán veri az S4 -et". Semmi köze nem volt olyanhoz, hogy otthon milyen kiegészitőket használsz. És miért választod. Akinek válaszoltam ő se mondta, hogy mivel az apple ökoszisztémát használom ezért megér ennyit meg annyit, pusztán egy összehasonlitást végzett, szerintem nem teljesen helyesen.
-
madgie
titán
Abszolút jobban megéri az S4, felmegy rá az iCloud mentés, beledughatom az iRig-et (szólni ugyan nem fog), valószínűleg közös photostream lesz az iPad-del otthon, egyszóval tökéletesen beleillik az esetlegesen adott ökoszisztémába.
Miért nehéz azt elhinni, hogy valaki esetleg nem hardver meg benchmarkok alapján választ kütyüt, hanem teljesen más szempontok alapján?
-
Thaaleum
aktív tag
ennek a telónak mi értelme van
apropó: Flash rajongók -
=Mentor=
őstag
Azért van esze az Apple-nek, újracsomagolja az Iphone5-t, színes de a fémnél egyértelműen olcsóbb és silányabb polikarbonát külsőbe és ennek ellenére a készülék 30-40 ezerrel többe kerül mint az Iphone 5. Bravo, Bravo, Bravo!
:
-
mattew
tag
Akkor leírnám én is a véleményemet.
Sokan jönnek azzal, hogy a ájfón egy ... mer a droid.
Erre a másik tábor meg, hogy mer az iphone így meg úgy bezzeg a droid.
De senkinek sem lesz soha igaza, a valóság árnyaltabb.
Pl.
Az Apple egy jó cég (mert ha valaki ekkora mamut, valamit jól kell csinálnia). Sok valóban jó dolgot tettek le az asztalra, de ők sem hibátlanok. Hatalmas marketing kampányuk van, de alapvetően ez nem ítélhető el (sajnos a mai világban a reklám adja el a terméket, nem elég a minőség). Viszont szerintem van három olyan dolog, ami mellett nem mehetünk el szemrebbenés nélkül. 1. még a többieknél is nagyobb (szerintem már már gusztustalan) haszonkulcs. Tudom, hogy a telefon árában benne van a fejlesztés és a marketing költsége is, és hogy ez nincs másként a többi cégnél sem, de az Apple viszi a pálmát (az 5c fejlesztési költségei néhány ezer dollárban mérhetőek, hiszen csak egy kicsit csiszoltak az 5-ön, ez töredéke egy új modell kifejlesztésének, de az árból nem faragták le ezt). De a tartozékok és az alkalmazások is elég drágák (igen akinek van pénze iphonera... tudom. De akkor is. Nehogy már egy Apple fülalgató ennyivel drágább legyen mint egy másik szintén márkás darab) 2. Hihetetlenül zárt (stabil, de zárt) rendszer, ami tökéletes átlagfelhasználónak (a vásárlók kisebb mint 10%-a tudja valóban kihasználni a rendszer adottságait), de sokan azért variálnának egy kicsit. Sok dologban az Apple nem enged a 21-ből (töltőfej, Bluetooth fájlküldés, flash, vaku, cserélhető akkumulátor stb.) Ezek jelentős része már megoldódott, de vannak olyanok, amelyek hosszabb ideig fennálltak, miközben a konkurencia már elfogadta őket, de az Apple csak kötötte az ebet a karóhoz, majd mikor látta, hogy muszáj lesz mégis meglépte őket (gondolok itt a 3,5 col a tökéletes elvre, ami 2012-ben hirtelen megszűnt). Sok kicsi dologban lehetnének nyitottabbak is. 3. Az innovációhoz való hozzáállásuk. Ok vannak olyan dolgok amiket tényleg komolyan kell venni, de az Apple néha nagyon bohóccá válik. Rengeteg ötletet vettek át tőlük (logikus, hogy az elsőt másolják, nem a legrosszabbat), de azért ők is sok ötletet köszönhetnek másoknak ("okostelefon", érintőképernyő, ujjlenyomat olvasó, táblagép), amelyeket nem ők találtak ki (ők csinálták meg sikerrel, de nem ők találták ki). Gondoljunk bele hogy Wiegner Jenő egy dollárért adta el az atomreaktorokkal kapcsolatos szabadalmait Nikola Tesla rengeteg találmánya szabadon használható, az egér feltalálója sem szed jogdíjat. Ezzel szemben rengeteg mai cég egymás torkának esik holmi mondvacsinált indokokkal (a Galaxy hasonlít.. Igen hasonlít, az Audi is hasonlít a BMW-re laikusnak. Mégse kellene ilyen dolgokban egymás torkának esni. Nem hiszem, hogy egymillió amerikai véletlenül Galaxyt vett volna iphone helyett mert az hasonlít). Tényleg lehetne kicsit etikusabban játszani (lehet a megfelelő marketinggel több hasznot hozna a jó reklám).
Alapvetően tisztelem a céget de sok dologban lehetnek nyitottabbak.Ami viszont kifejezetten nem tetszik az Apple-mánia. Tisztelet a kivételnek! Rengeteg ember azért vesz iphonet, hogy felvágjon vele (személy szerint nem kedvelem az olyan embereket, akik pénzükkel akarnak felvágni). Engem kifejezetten irritál ha egyes emberek (tavalyi iphone várós videó megmondós sráca) úgy gondolják, hogy azzal ők megütnek egy szintet ha iphonejuk van ellentétben egy Nokiával. Nem tudom ki gondolja még így, de embereket a cuccaik alapján megítélni nem a legbölcsebb dolog. Pont ezért ha meglátok egy embert iphoneval nem tételezem fel róla hogy gazdag sznob (amit sajnos a legtöbb androidos egyből MINDEN iphone birtoklóra kiterjeszt), de cserében elvárom hogy ő se a nini csóró kis csíra az ősrégi Nokiával, hogy te mekkora nyomi vagy, bezzeg én anyámtól kaptam én vagyok a király stílusban gondolkozzon rólam. Mert valljuk be az alma egy divatmárka, amit az emberek többsége nem az operációs rendszer, a processzor (64 bit, GPU, csíkszélesség stb.) vagy a jó anyagminőség miatt vesz meg, hanem mert ez a trendi. És sajnos gyakran kis éretlen emberkék a (tudásukhoz és eredményeikhez) képest hatalmas egóval és pénzel rendelkező magukat felnőttnek képzelő gyerekek villognak vele. Komolyan azzal mérik magukat, hogy mijük van? Ez a réteg könnyen megutáltatja magát a többiekkel, ami gyakran növeli az emberek alma ellenességét.Tehát sokan nem az iphonet utálják, hanem a filozófiáját (a csak az a valaki akinek a legújabb van duma. Tudom, hogy nem Jobs írta, de attól még az iphone hype jelentős alapköve), ami bizony a futballhuliganizmus szintjére süllyedt (amit a fórumozók EGY RÉSZÉNEK hozzászólásai is példáznak), így mindenki indulatosabb.
Részemről ennyi. Ha elolvastad, köszi. Ha nem értesz egyet, kérlek írd le. Ne azt, hogy gyökér, hülye stb vagyok, az nem érdekel. Azt írd le, miben nem értesz egyet és miért. Aztán megvitatjuk. Lehet nekem lesz igazam, lehet neked, lehet egyikünknek se. De legalább kulturált eszmecserét folytattunk. Ami jó.
-
joey04
titán
Én alapból elleneztem ezt az egész olcsó, vagy olcsóbb, valamint színes iPhone-t. Az olcsóbbat azt simán azért, mert egy Apple ne gyártson csak azért gagyibb eszközt, hogy olcsón tudja adni. Ehhez nem kell felsőbbrendűség, mert eddig is lehetett olcsóbban venni iPhone-t, ott voltak a régebbi generációk. Ami tök rendben van, mert azok minőségi csúcsmodellek voltak korábban, csak az idő eljárt felettük, ezért meg lehet venni olcsóbban. De az nem pálya, hogy már egy eleve gagyit hozok ki azért, hogy olcsóbban adjam. Aztán végül ez nem lett így, hanem még rosszabbul jártunk. Kihoztak egy eleve gagyi verziót (mondjuk a samsung csúcskészülékeinél még ez igényesebb), ami még drága is... Hozzáteszem nem annyival van túlárazva mint azt sokan mondják, de erről egy nagyon picit később. Előbb nézzük azt, hogy Apple termékeken belül mit bukunk. Most kaptunk minimum 180-as áron egy gagyi, igénytelen külsővel megáldott i5-öt. Ahelyett, hogy ennyiért egy az egyben megkaptuk volna a tavalyi csúcsmodellt. Na ez a felháborító. Viszont (és akkor térjünk vissza a túlárazottságra) még ez a "szar" is versenyben van a lassan leváltásra kerülő csúcs androidos gépekkel. Itt pl egy i5 vs HTC One összehasonlítás, simán hozza ezt a szintet. Innentől fogva meg simán veri a Dominóban 205k-ért elvihető S4-et. Persze ez is sarkított példa, de jól mutatja, hogy nincs annyira túlárazva, mint azt sokan gondolják. Visszatérve a korábbi gondolathoz, ennek ellenére ballépés szerintem ez a drágán adjunk gagyit, még akkor is ha jelenleg láthatóan viszik mint a cukrot. Még pedig azért ballépés, mert ahogy korábban írták, a tulajok sok helyről meg fogják azt kapni, hogy "jaaa, ez csak az olcsó iPhone?" Mindezt úgy, hogy erre is vagyon kellett kiadniuk. Ez hosszabb távon az eladások csökkenéséhez vezethet. Ha viszont egy 4s vassal hozták volna ki, azzal 2 legyet is ütöttek volna egycsapásra. Kidobták volna az utolsó nem 16:9-es és nem lightning csatlakozós modellt, ezen felül még többet tudnának belőle eladni, és azon is nagy hasznuk lenne. Valamint aki ezt vette volna, az tisztában lett volna vele, hogy ez tényleg a belépő kategória, nem vágna savanyú pofát a korábban idézett beszólások miatt. Itt persze a frissítés problémája jött volna elő, szóval nem egyszerű a helyzet. Szóval hagyni kellett volna mindent a régiben, hiszen lenne "olcsó" iPhone ami minőségi is a 4s személyében, jövőre meg ez a modell is kihullik. Persze valamit lépni akartak, hogy az olcsóbb kategóriába is belépjenek, és jelenleg úgy néz ki ez sikerül is, de a kérdés az, hogy hosszabb távon is sikeres lesz-e ez a stratégia, valamint az meg tény, hogy presztízs szempontjából nem tett jót a cégnek. Az meg már csak hab a tortán, hogy az új rendszert egyértelműen a c modellre tervezték, a minőségibb modelleken (4s, 5, 5s) hülyén néz ki.
-
Ezután min fognak recsegni az apple trollok?
Nem lehet tovább műanyagozni.Nekem a vörösboroshányás színű a kedvencem.
-
mephi666
nagyúr
mr. "think different" forog szerintem a sírjában, ha ezt látja... ezzel a 2 szériával a szememben szépen bekerült az almafon is a tucattermékek közé, csak elszállt árazással
eddig jellemző volt az elegáns/letisztult külső, most itt ez a bazári 2pálcás színválaszték...
eddig jellemző volt az "1széria, fix hw, esetleg más háttértárméret" ...most más a hw, ami szérián belüli teljesítménykülönbséget okoz... nem lesz ennek szerintem jó vége#211: ennél is rondább?
-
exelsior1
senior tag
Na ha valaki ezek után beszól a Galaxy S4-emre a műanyag miatt azt lecsapom
Főleg hogy ennek simán lecseréltem fémre s hátlapot ezt nehéz lesz az 5C-nél
-
jacis
nagyúr
Nagyon gagyi hatása van ennek a telefonnak (és 200eFT
). Az 5S viszont nagyon minőségi darab
-
nemlehet
őstag
Nem akartam hozzászólni az iPhone cikkekhez, mert ez inkább vallási kérdés itthon, mint érvek-ellenérvek szembeállítása józanul. De amellett nem tudok elmenni, hogy sokan felhozzák, hogy egyrészt USA-ban mennyivel olcsóbb (99 meg 199$ előfizetéssel illetve ugye a független ára is alacsonyabb) másrészt, hogy mennyivel olcsóbb lesz a szolgáltatóknál.
Szerintem felesleges azt felhozni, hogy máshol mennyibe kerül. Te/Ön/Mi/Én itt lakunk, ha meg akarjuk venni, itt kell megtennünk. Esetleg Európából lehet szürkeimportozni, de nem igazán tudsz iPhone esetén ezzel spórolni. Ez kicsit olyan, mint hogy itthon lehet, hogy 450 a benzin, de Venezuelában csak 60 Ft ezért nem is gond, hogy itthon ilyen drága. Az, hogy a készülék drágasága kinek a hibája (gyártó, forgalmazó vagy szolgáltató) tök mindegy, a szenvedő alanya a vásárló lesz. Arról nem is beszélve, hogy a készülékek összehasonlításánál csak a kártyafüggetlen ár használható, hiszen az egy kvázi abszolút érték, míg a szolgáltatói ár erősen szubjektív. Lehet valaki nem akar váltani szolgáltatót, új előfizetést kötni, vagy nem teheti meg, mert pl céges előfizetése van és abban nincs benne a készülék stb. Egy szolgáltató ha akar adhat 0 Ft-ért is akármit, de attól még az nem lesz olcsó valójában.
Arról meg, hogy a szolgáltatóknál mennyivel olcsóbb lesz: Ma jártam a telenornál és nézem, hogy iPhone 5 (igen sima 5, nem 5s) praktikummal 279.990 Ft. Ok köszi... Persze, nyílván nem ez a legjobb ajánlat. De nézzük meg a magentát: Ikon 600: 12.000 Ft havidíj mellett két év hűséggel 129.000 Ft-ért hozható el az iPhone 5 16gb. Nem hinném, hogy ennek alávágnak az 5s/5c esetében. Ez ugye kb 5000 Ft-al kevesebb mint a FÜGGETLEN S4 vagy a hasonló Androidos nem premier telók. Kártyásban az 1 éves telefon pedig 200k vagy több, úgyhogy NEM, NEM LESZ SOKKAL OLCSÓBB a szolgáltatóknál. Annak kb a 3GS-nél vége volt.
Valahol láttam egy statisztikát, hogy a magyar előfizetők átlagosan havi 4000 Ft-ot költenek mobilra. Részemről kb 2000 Ft-ot, mert 1600-ért van mobilnetem + amit minimálisan telefonálok (kártyás vagyok mióta csak mobilom van és nincs is szükségem előfizetésre, főleg mióta mobilnetem van. Munka előfizetés az más, azt a cég fizet/fizette, nem kell idekeverni) Lehet, hogy fura, de pl én szívesen kiadok egyszeri nagy összeget egy telefonért ha az tényleg jó, de utána már nem szívesen fizetnék 12k-s előfizetést, mert nincs rá szükségem. Főleg, hogy alig kapok kedvezményt a készülék árából.
-
GeryFlash
veterán
200 ezerért egy gagyi csomagolású iphone 5, ami semmiben nem jobb elődjénél. És kap egy tetszett plecsnit. Besz*rok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Almáék idén először két telefont is bemutattak, ám az olcsóbbik modell inkább csak új színvilágot és műanyagot hoz, nagy előrelépést aligha.
- One mobilszolgáltatások
- Apple MacBook
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Mikrotik routerek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Világméretű botrány, leállás: minden megakadt, bocsánatot kért a CrowdStrike
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Beszámítás! Apple iPad 10.9 2022 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- REFURBISHED és ÚJ - 40AS Lenovo ThinkPad USB-C dokkoló (akár 3x4K felbontás)
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest