Apple iPhone 5c - az újracsomagolás művészete

Bevezető, tartozékok

2007-es évet megelőzően még az Apple is majdnem rábólintott a Telepod névre, majd egy váratlan fordulat, és nem utolsó sorban egy okos döntés után mégis iPhone néven mutatták be az érintőkijelzővel rendelkező készüléküket. Az almás vállalat telefonját (bár ők ezt nem annak nevezték) Ballmer csapásnak és röhejesnek, néhány piaci elemző viszont egészen előremutatónak találta. Az Apple az okostelefonos világban hipp-hopp az élre tört, és több évig csak kullogott utánuk a konkurencia, bár érezhető volt, hogy például a Samsung és az LG is nagyon próbál kitörni a másodhegedűs szerepkörből. Az Android fejlődése és az olcsóbb telefonok térnyerése viszont kezdte visszafogni almáék sikereit, ami miatt egy olyan lépésre szánták el magukat, amire előtte még náluk nem volt példa.

Apple iPhone 5c
[+]

Az idei keynote előtt már nagyjából tudni lehetett, hogy az Apple is változtat piaci stratégiáján, és végre nem csak egy, hanem két készüléket is bemutatnak. Az előzetes pletykák alapján egy olcsó és színes, valamint egy külsőleg változatlan, de hardveresen jelentősen ráncfelvarrott modellre lehetett számítani. A szóbeszéd nagy része igaznak bizonyult, előbbi – ergo mostani tesztalanyunk – az iPhone 5c, utóbbi pedig a már korábban elemzett iPhone 5s fantázianevet kapta. A sokszínűség ugyan az 5c-vel karöltve az Apple-t is elérte, a kedvező ár viszont elmaradt, ugyanakkor fontos leszögezni, hogy az Apple sehol nem állította, hogy ez egy olcsó készülék lenne, bár ebben sokan reménykedtek. Az 5c lényegében egy az egyben az iPhone 5 belső komponenseit kapta meg, ezt viszont szó szerint más anyaggal ruházták fel. A feeling a 3GS-re hajaz, még ha a telefon rendesen össze is lett rakva.

Apple iPhone 5c
[+]

Meglepő módon az 5c esetében az Apple szakított az eddigi csomagolástechnikával, és úgy helyezte el felül a telefont, hogy az egy külön kis áttetsző, műanyag részben fekszik, vagyis a vevő azonnal megcsodálhatja a vásárolni kívánt terméket, így láthatja a választott színt is. Ezt a plasztikkoporsót kell leemelni ahhoz, hogy a tartozékokhoz jussunk. A történet most sem izgalmas, egy töltőfej, egy earpods füles és egy lightning kábel fekszik a doboz mélyén. Az iPhone 5c számos színben, vagyis fehérben, kékben, zöldben, sárgában és rózsaszínben kapható, mi az XXL GSM-től egy kéket kaptunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Apple

Azóta történt

Előzmények

 • Apple iPhone 5s - tud ujjat mutatni

  Az iPhone 5 újdonsága külsőre nem sokat változott, de erősebb hardver, fejlettebb kamera, valamint egy Home gombba épített ujjlenyomat-olvasó került bele.

 • iOS 7 rendszerbemutató

  Az Apple legújabb operációs rendszere nem csak az eddig megszokott ikonok külsejét cseréli le, hanem számos új funkciót is hoz magával.

 • Apple iPhone 4S - az amerikai pajtásod

  Kellemes szolgáltatásokat hozott az új iPhone, de alapvetően ugyanaz maradt, mint elődje. Ettől függetlenül vinni fogják, mint a cukrot.

Hirdetés