- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
Új hozzászólás Aktív témák
-
Youri
veterán
Aha, nem mi? A luxus autók piaca is valós igényeket elégít ki... csak példának okáért... vagy egy macbook, amibe szórol szóra ugyanazt az intel+amd/nvidia hardvert pakolják, mint bármi másba, csak a világító alma miatt +100k HUF. Vagy valódi olvasmányos mű a Jobs önéletrajza, amelyet a legnagyobb komoly/szépirodalmi műként tartanak számon, nem pedig a nagy isteni vezetőjük(führer?) iránti fanatikus lelkendezés (apakomplexus) miatt kapkodják.
baluka26: egyszerűsítek... a lényeg, amiről a márkahű vásárló felismertetik, hajlandó többet áldozni, akkor is, ha azért pénzért kevesebbet kap, csak, hogy ugyanazt a márkát szolgálhassa. Az apple fanboyok esetében még ott van a kisebbségi komplexus is, ami akkor jelentkezik, ha mindenki másnak az van, csak neki nem...
-
-
mrhitoshi
veterán
Itt nincs kérdés. Márka, kész. Erre találták ki a hype szót. Gyönyörűen körbe írja ezt a téma kört. Tudok számtalan példát, hogy az emberke megvett egy iPhonet, majd pedig nem tudta használni, és eladta. Kérdem én: akkor mi a francért vette meg ? persze hogy azért mert most ez a divat, és ehhez hozzá jön az aprócska adalék, hogy az apple jól csinálja, mert nem hagyja, hogy lankadjon a figyelem, ergo jó terméket csinálnak.
Nem értem miért vagy ennyire fenn akadva ezeken. egyszóval nem mondta senki, hogy rossz terméket csinálnak, akkor mi a gond ? -
baluka26
veterán
A hypeot nem a gyár generálta ez esetben szerintem.
Alapjában véve, ott volt már kapásból egy márkahű tömeg (iPod, Mac felhasználók), kaptak egy forradalmi terméket, amire sokan rákaptak, majd akinek nem volt "szarul érezte magát", ezért vett. Szóval szerintem a piac tette azzá az iPhone-t, ami lett, azon felül, hogy mind azt tartom, amit előbb leírtam.
-
baluka26
veterán
Miért?
Egyszerűen jól pozicionálta magát az Apple. Ráadásul piacelső az innovációval, nem mellesleg státuszszimbólum. A vásárlók meg erősen márkahűek.
Ráadásul amerikai. Ezek annyira erős ütőkártyák, hogy nem lehetne őket innen kizökkenteni. Ehhez az Apple-nak kell elrontania valamit is... -
Tikakukac
titán
A fém nem fém is vallás kérdése. Valakinek a "cool" érzés jön be, van akinek nem. De ejteni is tudni kell a telókat, simán kőre esett SGS2 kettécsattant az aulában 3 vagy 4 hete. Szívem megszakadt azért is
baluka26: Ex szobatárs i4-e 2 hét után ki lett szedve a tokból. 3 hónap után olyan ocsmányul szénné volt karcolva, hogy hihetetlen. Üveg ide, üveg oda...
-
-
mrhitoshi
veterán
könnyebb a hype szóval dobálózni, és fikázni az applet, mint felfogni a piac működését... illetve egy nagyvállalatét, hogy megértsd, miért nem a hype miatt keresi szarrá magát az alma.
ööö azért ugye tisztában vagy vele, mitől is futott fel az Apple ?
Pont erre találták ki a hype szót. hypeMegyek cserélem is le a fényképezőmet, mert ez Apple.
-
Hobbbyt
őstag
Már 10 milliós eladásnál tart a Samsung Galaxy S2 Nem csak az iPhone fogy jól.. csak az Applenél pofátlanabbak az árazásnál.
Alapvetően kötve hiszem, hogy lenne olyan hülye aki ezeket az egyetemes kacatokat ennyi pénzért megvenné.. értelme/haszna semmi. Viszont a marketing értéke hatalmas. ha pár üzletlánc megvesz belőle pár kamionnal, akkor máris jól jártak.. Ha én lennék a gyártó, le se szarnám, hogy mennyire hasznos amit csinálok, ha a üzletek megveszik, onnantól már nem érdekel a dolog. Az üzletek adják el úgy ahogy akarják
-
baluka26
veterán
Elmondom, hogy miért érzem megalapozottnak a hype-ot:
Nézzük az iPodot. Luxusjószág szintén, a kiegészítőtermékekkel kaszálni lehetett volna ott is. Hányan láttak lehetőséget benne?
Akkor is aktívan figyeltem a számítástechnikát, de nem találkoztam minden nap abszurdabbnál abszurdabb kiegészítőkkel.Az persze előny, hogy iPhone-ból egy van, droidból meg minden telefonra mást kell gyártani aláírom, mert így van.
Nekem nincs bajom az Apple-val, mint vállalat, mert kiválóan látták meg a lehetőséget és kiválóan futtatták fel a termékeket.
Ne is mondd, a Transformeremhez 10k-ért tudtam csak egy értelmes tokot venni...
-
baluka26
veterán
drága kiegészítőt
Mondd, hogy egy sörnyitós tok többe kerül reálisan, mint 1,5k forintEzért hype, mert olcsó kiegészítőt lehet eladni drágán i betűvel, ez világos.
Viszont a kiegészítő gyártóitól egy nagyon jó lépés i kiegészítőt forgalmazni.
De egy ilyen kiegészítőre azt mondani, hogy az iPhone sokoldalúságát bizonyítja eléggé nagy ökörség.
-
baluka26
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- Eladó Canon RF-S 55 210mm f/5 7.1 IS STM teleobjektív
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- Canon EF 11-24mm f/4L USM objektív -Újszerű-
- Új, bontatlan dobozos Insta X4 akciókamera 2 év garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest