- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Moto G32 4G
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Partyface007
őstag
válasz zsobatimike #22 üzenetére
http://www.youtube.com/watch?v=bwv-37HPDEI#t=101
-
zsobatimike
újonc
SZiasztok,
érdeklődni szeretnék, hogy bicajozáshoz használható-e ez a kütyű, mert kaptam egyet karácsonyra, de eddig még csak a lépéseket méri. Lehet, hogy nem jól állítottam be ?
-
nagyúr
Semmi gond!
Egy év és elfelejtjük ezt is!
Az után majd két évvel a Miakitsi gyártól lehet majd kapni Tesco plecsnivel.. Zebracsíkosan is! A'la Győzike edition. Vagy esetleg Lilában Tüncikés kiadásban! (ajándék naptárral!)
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Lomha 8V
addikt
Há' mondom "ez milyen jópofa meg stb", erre meglátom az árát és majdnem agyf*szt kapok.
-
Touch-ko
őstag
Vajon a setalaskor ugyanugy at tudom verni mint a Nike Fuelband-et?
Ergo ha lobalom a karomat akkor ugyanugy lepesnek erzekeli. Viszont erdekes latni egy nap vegen, hogy mennyit gyalogoltal.. Meglepo eredmenyek tudnak szuletni nap vegere.[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
Szerintem meg egyszerűen annyit kéne az emberek fejébe tömni, hogy csak évek kitartó munkájával fognak feltűnő változást elérni kinézet tekintetében, ergo nem ez kell legyen az elsődleges cél, persze a csapból is a "kockahas", "kerek popsi" folyik. Cserébe kihangsúlyozhatnák, hogy mennyire jó dolog együtt sportolni a barátokkal, családtagokkal és így értelmesen eltölteni az időt, nem a közösségi hálózatokon nézegetni, hogy a szomszéd fél kilométerrel (mérfölddel) többet tudott futni azonos idő alatt, mint én. Ha az átlagember egy héten kétszer összejárna a kollégákkal focizni egyet munkaidő után, már sokkal jobb formában lenne és még talán jobb kapcsolatokat is építene ki a munkahelyén, mert a sport összehozza az embereket. Hozzá hétvégente eljárhatna a családdal bringázni, túrázni, rosszabb időben úszni, jógázni, mit tudom én. Sokkal több kedvvel csinálja így mindenki (jó, vannak fanatikusok, akik magányosan talán még jobb teljesítményre képesek, én közéjük tartozom), mintha csak el akarnánk adni valami hasznavehetetlen izét nekik. Bár ebben az iparágban is az eladás a lényeg. Vegyél fehérjét, kreatint, meg kend be magad extra bedurrantós molekula mátrix alapú szintetikus sivatagi fenyőfa nedv izolátummal , mer' az jó, attól leszel görög szobor. Persze, véletlenül se a heti 5 (vagy több) kétórás edzéstől...
-
nagyúr
válasz kolosanyi #10 üzenetére
Ja. Ahogy mondod. Láttam már több esetben, hogy a "jól haladunk a fogyiprogrammal " ellenére egyszer csak a kifogások jöttek, majd az is elmaradt.
Aki nem szán az egészségére, attól majd elveszik mások, mikor kellene.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Kobaljov
senior tag
válasz kolosanyi #10 üzenetére
Pontosan, voltak is már erre felmérések, hogy a kezdeti lelkesedés itt is ugyanúgy alábbhagy, talán emiatt próbálják "játékosítással" (gamification), a kisebb szintek és kihívások teljesítésével közvetlenebb sikerélményt adva érdekesebbé, tartósabbá tenni a dolgot (meg a szociális hálók bevonásával, bár ez talán kevésbé sikeres irány)
-
kolosanyi
veterán
Ez amúgy megint olyan, mint amikor a tehetős középkorú anyuka/apuka bevásárol a közeli sportboltban, mert kicsit megereszkedett, pocakos lett és hát jó lenne olyan szépen kinézni, mint a reklámplakátokon pózoló sportolók. Ezért aztán vesz magának futócipőt, sportnadrágot, trikót, telefonhoz karpántot, vízálló fülhallgatót, csuklószorítót, fejpántot, baseball sapkát, kapucnis pulcsit, rosszabb esetben méregdrága kondibérletet és kicsengeti a személyi edző díját, még rosszabb esetben otthonra vesz kondigépeket százezrekért... Aztán a második héten, mikor a lelkesedés alább hagy és még mindig nincs meg az a fránya kockahas, akkor elmarad az edzés, hisz úgyse használ. A sportruhák jók lesznek kutyát sétáltatni vagy csak a szekrényben lesznek felakasztva, míg meg nem eszi a moly, a terembe le nem megy többet az illető, az otthoni kondigép meg a sarokban porosodik. Esetleg jó lesz teregetni, vagy ha apu barkácsolós kedvében van, csinál belőle kerti asztalt.
Mikor tanulják már meg az emberek, hogy a sporthoz nem kell venni semmit? Na jó, egy rendes cipőt kell, ok, meg egy-két apróságot, de nem úgy, ahogy ők gondolják. Annyi a titok, hogy - tök mindegy melyik sportról van szó -, hogy rendszeresen kell csinálni. Hűha, de nagyon mondtam...
-
Kobaljov
senior tag
Igen, ezt ott is inkább a kockák, érdeklődő laikusok veszik (újfajta lépésszámlálóként), nem annyira a komolyabb sportolók, nekik az órák, mellkaspántos mérők, stb. már jó ideje elérhetők, talán csak a mért adatok kezelése, webre töltése, a játékosított célkitűzések, szintlépések nem voltak annyira erősek korábban, mint itt (meg az ezeknél gyakoribb ANT vezeték nélküli kapcsolatot is kevés telefon támogatta). Meg persze náluk az ár/fizetés arány is más.
(Közben eszembe jutott, hogy 1-2 hete már láttam egy csuklópántot ha jól emlékszem a Garmin-tól is a tesztekben, de eléggé leszerepelt)
-
nagyúr
Ezt a baromságot.
Lassú sétakor el sem érem a zsírégető szint alját sem.Ez egy kamu-sAr.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
kolosanyi
veterán
Úszás közben? Minek? Bevallom őszintén, erre nem is gondoltam, mert úgy vagyok vele, hogy az ember csak tudja, hogy 25-ös, vagy 50-es medencében úszott és hány hosszt. Időmérő meg szokott lenni a legtöbb uszoda falán, de egy vízálló órát se annyiért vesztegetnek, mint egy ilyen izét. Ok, lehet mondani, hogy tengerben méri, de mennyi a valószínűsége annak, hogy egy nyaralás alatt ezt méregeti az ember? (Profik meg úgyse ezt használják, nekik megvannak az eszközeik rá.)
(#6) Kobaljov
Ez megint az usákoknak való dolog. Nekem annyi kell, hogy monitorozza valami a teljesítményt sport közben. Ha aerob tevékenység, akkor megtett táv, idő, szintkülönbségek, és pulzus, ha pedig súlyzós/saját testsúlyos edzés ("erőnléti"), akkor meg az össz edzésidőt, pihenőidőket, pulzust. Jól jön még egy intervallum időzítő is és kb ennyi, fullosan ki is merítette minden igényemet. A pulzusméréshez vettem egy gagyi órát a Tescoban 5 ezerért, a többit meg tudja a Runtastic, amit megvettem a telefonomra 1000-ért. Szerintem profibban tudok adatot gyűjteni és ehhez képest igazítani a terveket, mint amire ez a kütyü képes 30 rugóért. Ha nagyon akarom, akkor a MyfitnessPal fiókkal még összekötöm a Runtasticot és az egészet hozzáadja az étrendemhez, amit ott tudok naplózni (ezt nem szoktam megcsinálni, ennyire nem vagyok precíz). Ezt inkább ha lehet én felügyelem, a saját tudásomra és tapasztalatomra támaszkodom, nem egy karkötőre, ami megmondja nekem, hogy mennyit kell mozognom egy nap ahhoz, hogy "fitt legyek" (fúj, kiráz ettől a szókapcsolattól a hideg). Jó, nyilván, én versenyző sportoló voltam (azóta már csak hobbi), ragadt rám valami a koszon kívül abban a több, mint egy évtizedben, amíg csináltam, az átlag amerikai nem ért hozzá, ez tény. -
Kobaljov
senior tag
Ezt azért nem csak fitneszhez találták ki, hanem egész napos viseléshez (pl. alvást is mérni) a most divatos "quantified self" (lefordították már valami jóra?) trendhez kapcsolódva igazodva sok versenytársával együtt (Jawbone Up/Up24, Nike Fuelband 1/2, Withings Pulse csuklópántok vagy a Basis B1, Adidas miCoach Smart Run (és talán a Pebble) órák). Meg az általánosabb Google Glass-es viselhető kütyüs (wearable technologies), a mobilt központként használó külső szenzoros, kijelzős irányba is beleillik. A Fitbit-től az előttem már említett Force a legújabb darab ami már minimál óraként is funkcionál, ebben a kategóriában azt tartják jelenleg a legjobbnak.
Ezeknél egyébként nem csak az eszköz a fontos, hanem a szoftver is, pl. mennyit kell még kézzel állítgatni a méréseken vagy hogy mit kezd a mért adatokkal, csak "bután" megjeleníti őket vagy tanácsokat is tud-e adni ezek alapján. Amerikában most eléggé slágertéma, de sokan elég gyorsan meg is unták a dolgot, a kezeletlen sok adatot.
[ Szerkesztve ]
-
zsolidodd
senior tag
Egyetlen előnye, hogy vízálló, és ez is csak akkor előny, ha úszás közben is tudja mérni a megtett távot, vagy legalább a hosszokat, ezen kívül ugyanezeket a dolgokat tudják telefonok is, ráadásul I5s már minimális energia fogyasztással. (Én a Moves-t használom, kb napi 5-10%-kal fogyaszt többet a telefonom.)
-
Totheground
addikt
Igazán adhattak volna egy force-ot, az jóval jobb (habár kicsit drágább).
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
attisx
addikt
-
nagyúr
Tényleg egetverő baromság!
Már van android, meg ájfon komplikált speciális fitnesz kütyü.
Mellesleg üldögélés sétácska, soppingolás közben nem lehet zsírt égetni, csak pénzt.
Ha fitness akkor célszerszám!
Mondjuk lusta, pénzes embereket kényelmesen le lehet húzni ilyen igéretekkel. Majd számlálod, nézed és fogysz.
Hmmm. Miért is nem én dobtam piacra ezt, kétszeres áron. Cukorkás, nyuszifüles, svarovszkis verzióban.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
kolosanyi
veterán
Bakker, 30-ért inkább veszek egy GPS-es, pulzusmérős sportórát, mint egy ilyen izét. Tele van egyébként ilyen appal mindegyik alkalmazásbolt, nem kell ehhez ez a csodakütyü, pláne ilyen drágán.
Szerk.: Egyébként nem értem az Apple cuccokhoz készült kiegészítőket. Van amelyik nagyon hasznos, tényleg tök jó dolgot kapni hozzájuk (más kérdés, hogy ár/érték arányban milyenek), de vannak oltári nagy marhaságok is. Ez valahol félúton van a kettő között az én olvasatomban, de az árát is figyelembe véve inkább az utóbbi kategóriába sorolnám. Sry. Ez is olyan, mint az okosmérleg, ami a telefonnal kapcsolatba lép és minden értéket kielemez. Jó az alapelgondolás, de mégis ki a fene ad érte 100 ropit?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest