- Samsung Galaxy Z Fold8 Ultra – névváltoztatás utáni teendők
- Készlethiánnyal indíthatnak az őszi iPhone-ok
- Apple iPhone 17 - alap
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Egészségmegőrzés és extrémsport az új Samsung órák fókuszában
- Sztárok hada fogja prezentálni a Pixel 11-eket
- Fotók, videók mobillal
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
David75
őstag
én ezt a típust még sosem próbáltam, valszeg nem is fogom, így viszont (pusztán a cikk alapján) miként lehet azt megállapítani, hogy a piacon van-e olyan fejhallgató feleennyiért, ami ugyanezt a hang/anyagminőséget, kivitelezést nyújtja?
ami pedig a példádat illeti: pont ezért mondom, hogy a túlárazott kifejezés az nem a "drága" szinonímája. Utóbbi teljesen szubjektív, itt van értelme arról beszélni, hogy kinek drága, kinek nem, egyéntől függ. Az viszont, hogy valami túlárazott, egész mást jelent. Ez az egyéntől teljesen független, nincs olyan, hogy ez nekem vagy neked túlárazott, mert itt nem a pénztárcánk tartalma szolgáltatja a viszonyítási alapot, hanem az adott terméktípus aktuális kínálata. Mi meg egy 10e. Ft-os fejhallgatóról beszélünk, tudván, hogy ez az árkategória még füldugók esetén is max belépőszintre elég. Én innen nem tudom megállapítani, hogy ez a fejhallgató megér-e 10e. Ft-ot, de többen is írták, hogy ebben az árkategóriában még nem várhat az ember komoly hangminőséget, ennyiért csak design meg márkanév jár.
Mit szólna akkor egy ultimate ears custom füleshez 1000dollárért? Ami bár nekem is sok egy fülesért de nem mondanám azért a hangminőségért túlárazottnak.
-
bwoay
nagyúr
Azért szerintem korántsem objektív dolog a túlárazott. Egy ,,milliomos embernek sosem fog egy 10000 ft-os termék drágának tünni. Ha most szigorúan nézed a dolgot, tényleg találsz a piacon fele ennyiért, ilyen minőségben szóló terméket. Ennek tudatában ez túlárazott.Viszont abban egyet értek, nem biztos, hogy ami neked drága az nekem is, és fordítva.
én ezt a típust még sosem próbáltam, valszeg nem is fogom, így viszont (pusztán a cikk alapján) miként lehet azt megállapítani, hogy a piacon van-e olyan fejhallgató feleennyiért, ami ugyanezt a hang/anyagminőséget, kivitelezést nyújtja?
ami pedig a példádat illeti: pont ezért mondom, hogy a túlárazott kifejezés az nem a "drága" szinonímája. Utóbbi teljesen szubjektív, itt van értelme arról beszélni, hogy kinek drága, kinek nem, egyéntől függ. Az viszont, hogy valami túlárazott, egész mást jelent. Ez az egyéntől teljesen független, nincs olyan, hogy ez nekem vagy neked túlárazott, mert itt nem a pénztárcánk tartalma szolgáltatja a viszonyítási alapot, hanem az adott terméktípus aktuális kínálata. Mi meg egy 10e. Ft-os fejhallgatóról beszélünk, tudván, hogy ez az árkategória még füldugók esetén is max belépőszintre elég. Én innen nem tudom megállapítani, hogy ez a fejhallgató megér-e 10e. Ft-ot, de többen is írták, hogy ebben az árkategóriában még nem várhat az ember komoly hangminőséget, ennyiért csak design meg márkanév jár.
-
DEJVID
őstag
Azért szerintem korántsem objektív dolog a túlárazott. Egy ,,milliomos embernek sosem fog egy 10000 ft-os termék drágának tünni. Ha most szigorúan nézed a dolgot, tényleg találsz a piacon fele ennyiért, ilyen minőségben szóló terméket. Ennek tudatában ez túlárazott.Viszont abban egyet értek, nem biztos, hogy ami neked drága az nekem is, és fordítva.
Normális fejhallgatót 5k-ért nem kapsz. Persze nem biztos, hogy ez jobb, de elég valószínű.
-
imisomogyi
aktív tag
-
bwoay
nagyúr
Ez egy teljesen egyszerű dolog. Figyelembe veszem a pénztárcámat, a termék fontosságát az életemben, valamint összehasonlítom harmad, na adj Isten ötödárú termékekkel, és eldöntöm, ez sok vagy kevés. És persze tudom az szigorúan szubjektív, de pont ezért írtam az első hsz-em után, hogy SZVSZ.
egyszerűnek egyszerű, csak hát annak, hogy valami túlárazott, egy viszonylag objektív megállapításnak kellene lennie. máskülönben pusztán arról van szó, hogy valami neked/nekem drága, a kettő meg korántsem ugyanaz.
-
imisomogyi
aktív tag
Ez egy teljesen egyszerű dolog. Figyelembe veszem a pénztárcámat, a termék fontosságát az életemben, valamint összehasonlítom harmad, na adj Isten ötödárú termékekkel, és eldöntöm, ez sok vagy kevés. És persze tudom az szigorúan szubjektív, de pont ezért írtam az első hsz-em után, hogy SZVSZ.
-
David75
őstag
Azért mert az még mindig csak alsó közép kategória meg azért mert magyarországon sajnos sehol nem próbálhatja ki a highend shure,ultimate ears,klipsch stb füleseket.
-
Xaels
félisten
Szerintem csak azért nincs igényük jobbra, mert ki sem próbálnak jobbat. Most miért vegyen a 150+K-s telóhoz egy Sennheiser/Xears fülest, ha abból nem látszik, hogy ők Almások. Az nem menő úgy.
-
k.
őstag
Az apple füles viselike sok embernek imidzs. Nekem apple van, menő. Nekem Iphoneom van, de sosem használtam a gyári fülest, egy kevésbé trendi, újkori áron 17k-s Sony fülessel tolom, ennek számomra megfelelő a minősége.
A másik, hogy sok embernek tökre elég amit tud. Nincs igényük jobbra. -
JR.CSé
senior tag
Jónak tűnik de az ára egyenlőre egy csöppet sok...
-
Ricardo
titán
Az a baj hogy a saját életed vetted alapul. Én például szórakozó helyeken kívül szinte mindenhol fülessel hallgatok zenét. Ennek az az oka hogy nekem úgy jön át igazán a zene. De ha belegondolsz egy nagyon jó iaudio lejátszó+fülhallgató erősítő+valami 3 microdriveres highend füles olcsóbban kijön mint hangfalszett+erősítő+hifi és utóbbinál bőven nem highend cuccok áráról beszélünk.
Xaels:+1 Na igen az a füles arra jó hogy elmondhassák adtak hozzá fülest és ennyi...
Olcsóbb ez tény, de itthon én szeretem a "szabadságot", és hosszú távon nem szeretem a fülemen tudni a hallgatót. Egyszerű kényelmi okai vannak.
Xaels: Előző hozzászólásom utolsó bekezdése.
-
David75
őstag
"Az a baj hogy nincsenek tisztában az emberek a fülhallgatókkal meg valljuk be igénytelenek is"
Nem mindegy milyen füles. Munkához, vagy otthonra ok, de most a telefon fülhallgatóknál maradva.
Telefonhoz minek csúcs füles?
Kell egy jó minőség, de átlag embernek nem éri meg beletenni túl sok pénzt.Hol hallgatja? Otthon nem fülessel, de ha mégis hát nem telefonról, főleg ha valóban igényes. Autóban (ha érzékeny rá az ember)szintén van egy telefonnál jobb audio szett, így ott sem telefon+füles kombó a nyerő
ha buszozik, vonatozik sokat az ember ott jól jöhet, de nem az a réteg űzi ezt gyakran aki megengedheti magának a nagy kiadásokat.Marad a séta, kocogás, kerékpározás, görkorcsolyázás...stb.
Ilyenkor sem tudod maradéktalanul élvezni a hangzást, hiszen nem árt ha hallasz valamit a világból is, ha nem akarod,hogy elüssenek, ,vagy más módon legyél baleset áldozata.Egy két hely van ahol ki tudja élvezni az ember, azért meg valljuk be nem biztos hogy érdemes egy "zsák pénzt" fizetni.
Mondom még egyszer. Nem a minőség ellen vagyok, és a telefonokhoz adott füleseket igenis az esetek túlnyomó részénél ki kell cserélni, mert botrányosak, de megértem azokat is akik nem vesznek hozzá több tízezres kiegészítőt erre a célra.
Attól még az igénytelenség jó részüknél fenn áll, de nem csak a zene terén. Elég megnézni a sok képet amiket felraknak magukról amik egy alig megvilágított fürdőben készítettek mobillal a tükörben.

Az a baj hogy a saját életed vetted alapul. Én például szórakozó helyeken kívül szinte mindenhol fülessel hallgatok zenét. Ennek az az oka hogy nekem úgy jön át igazán a zene. De ha belegondolsz egy nagyon jó iaudio lejátszó+fülhallgató erősítő+valami 3 microdriveres highend füles olcsóbban kijön mint hangfalszett+erősítő+hifi és utóbbinál bőven nem highend cuccok áráról beszélünk.
Xaels:+1 Na igen az a füles arra jó hogy elmondhassák adtak hozzá fülest és ennyi...
-
Xaels
félisten
"Az a baj hogy nincsenek tisztában az emberek a fülhallgatókkal meg valljuk be igénytelenek is"
Nem mindegy milyen füles. Munkához, vagy otthonra ok, de most a telefon fülhallgatóknál maradva.
Kell egy jó minőség, de átlag embernek nem éri meg beletenni túl sok pénzt.Hol hallgatja? Otthon nem fülessel, de ha mégis hát nem telefonról, főleg ha valóban igényes. Autóban (ha érzékeny rá az ember)szintén van egy telefonnál jobb audio szett, így ott sem telefon+füles kombó a nyerő
ha buszozik, vonatozik sokat az ember ott jól jöhet, de nem az a réteg űzi ezt gyakran aki megengedheti magának a nagy kiadásokat.Marad a séta, kocogás, kerékpározás, görkorcsolyázás...stb.
Ilyenkor sem tudod maradéktalanul élvezni a hangzást, hiszen nem árt ha hallasz valamit a világból is, ha nem akarod,hogy elüssenek, ,vagy más módon legyél baleset áldozata.Egy két hely van ahol ki tudja élvezni az ember, azért meg valljuk be nem biztos hogy érdemes egy "zsák pénzt" fizetni.
Mondom még egyszer. Nem a minőség ellen vagyok, és a telefonokhoz adott füleseket igenis az esetek túlnyomó részénél ki kell cserélni, mert botrányosak, de megértem azokat is akik nem vesznek hozzá több tízezres kiegészítőt erre a célra.
Attól még az igénytelenség jó részüknél fenn áll, de nem csak a zene terén. Elég megnézni a sok képet amiket felraknak magukról amik egy alig megvilágított fürdőben készítettek mobillal a tükörben.

Most mindenféle flamekeltés nélkül. Akiknek van pénze iPhone-ra és Touch-ra az miért erőlteti a gyári hulladék headsetet? Mert a többség azt használja annak ellenére, hogy mindig kiemelik a ("sokszor nem létező") zenei képességeket...
-
Ricardo
titán
Az a baj hogy nincsenek tisztában az emberek a fülhallgatókkal meg valljuk be igénytelenek is.(meg ugye pénze sincs mindenkinek rá) 10k-ért olyan fülest kapsz kb ami arra jó hogy jól néz ki esetleg a telefon/mp3 lejátszóhoz mellékeltnél jobb. Vannak 1000-1300$-ért is fülesek mondjuk az már tényleg a high-end vonal. Olyan meg hogy túl árazott hát nem is tudom szerintem minden annyit ér amennyiért el lehet adni...
A klipsch image x10i-ről szívesebben olvasnék. Már elég régóta tervezem a vásárlását.

-
ricezox
csendes tag
ez munkaeszköz, főleg. látszik rajta hogy DJ füles. azok között pedig ez az ár nevetségesen alacsony.
-
David75
őstag
Csak szerintem vannak túlárazva a termékek? 10e pár száz forintra azt mondjuk olcsó?
Egyszer vettem Sennheiser fejhallgatót, azt hiszem 3m kábellel van. 5e ft-volt. És teljesen meg vagyok vele elégedve. Persze nem vagyok white fülű, és tudom, hogy van ellenérv bőven, de szerintem 10e ft egy fejhallgatóért akkor sem kevés.
SZVSZAz a baj hogy nincsenek tisztában az emberek a fülhallgatókkal meg valljuk be igénytelenek is.(meg ugye pénze sincs mindenkinek rá) 10k-ért olyan fülest kapsz kb ami arra jó hogy jól néz ki esetleg a telefon/mp3 lejátszóhoz mellékeltnél jobb. Vannak 1000-1300$-ért is fülesek mondjuk az már tényleg a high-end vonal. Olyan meg hogy túl árazott hát nem is tudom szerintem minden annyit ér amennyiért el lehet adni...
A klipsch image x10i-ről szívesebben olvasnék. Már elég régóta tervezem a vásárlását.
-
DEJVID
őstag
Csak szerintem vannak túlárazva a termékek? 10e pár száz forintra azt mondjuk olcsó?
Egyszer vettem Sennheiser fejhallgatót, azt hiszem 3m kábellel van. 5e ft-volt. És teljesen meg vagyok vele elégedve. Persze nem vagyok white fülű, és tudom, hogy van ellenérv bőven, de szerintem 10e ft egy fejhallgatóért akkor sem kevés.
SZVSZNem sok.
-
plus44
veterán
Nem tudom maradéktalanul azt mondani hogy igen avagy nem, mert látod, hányan megveszik itthon is pl. az Iphone-t, vagy más drága terméket. Mindennek annyi az ára, amennyiért megveszik. Kinek mit jelent a drága, ezért szubjektív ilyenről beszélni. Nyilván egy Nokia X1-et is lehetne 1000 Forint-ért adni, anyagköltsége megvan annyi, de mégis a 10x-ese volt, vagy több, akkor az is túlárazott, ráadásul nincs rajta almajel? Bonyolultabb ez ennél...
-
dfdfdf
őstag
Egyrészről semmi köze a cikkben foglalt termékhez (el lett mondva, semmi köze az Apple-höz, ez egy sima füles, amit történetesen a Starking boltjában IS lehet kapni, így értelem szerűen a hozzá tartozó blogban kapott helyet az írás), másrészt meg relatív, kinek mi a sok, vagy kevés, de tudod te ezt nagyon jól, csak kedves a szívednek a flame...
flame hát lehet benne valami most el kell ismernem
.
De mond azt hogy a megállapításom nem állja meg a helyét
-
plus44
veterán
Egyrészről semmi köze a cikkben foglalt termékhez (el lett mondva, semmi köze az Apple-höz, ez egy sima füles, amit történetesen a Starking boltjában IS lehet kapni, így értelem szerűen a hozzá tartozó blogban kapott helyet az írás), másrészt meg relatív, kinek mi a sok, vagy kevés, de tudod te ezt nagyon jól, csak kedves a szívednek a flame...
-
dfdfdf
őstag
nyugee én egy átlagos megállapítást írtam le ami megállja a helyét a legtöbbször

-
plus44
veterán
Egyetértek bár aki fülest kinézet miatt vesz az egy bohóc számomra.
A dizájnfülesek és 'fejesek ezt a célcsoportot célozzák elég erőteljesen.
-
Brutális eb
addikt
Egy részt kinek mi a drága, másrészt, kinek mit jelent a minőség, harmadrészt mit jelent, hogy relatíve jó valami, valamennyiért. árt/érték arányban a 10e forintos fejhallgatót nyilván nem az hangzása adja el, hanem minden más: a körítés, csomagolás, kiegészítők, külcsín, stb. Ilyen szempontból másodlagos a hangzás és ennyiért ez a fülhallgató megéri a pénzt, főleg ha hozzávesszük, hogy milyen árak vannak most, és mit mennyiért lehet megvenni.
Egyetértek bár aki fülest kinézet miatt vesz az egy bohóc számomra.
-
Xaels
félisten
-
dfdfdf
őstag
-
bwoay
nagyúr
SZVSZazért arra kíváncsi lennék, hogy mi alapján határozod meg egy adott termékről/termékfajtáról, hogy túlárazott-e, vagy sem...
-
kerelo
aktív tag
SZVSZszerintem is túl vannak árazva rendesen
-
baluka26
veterán
A fülpárna nagyon gagyinak néz ki, nem tűnik tartósnak.

Szerintem jól döntöttem a Superlux fülessel, mikor vásároltam. Persze designban ez a nyerő...
Nem is dönthettél volna jobban.
-
korpicschess
veterán
A fülpárna nagyon gagyinak néz ki, nem tűnik tartósnak.

Szerintem jól döntöttem a Superlux fülessel, mikor vásároltam. Persze designban ez a nyerő...
-
plus44
veterán
SZVSZEgy részt kinek mi a drága, másrészt, kinek mit jelent a minőség, harmadrészt mit jelent, hogy relatíve jó valami, valamennyiért. árt/érték arányban a 10e forintos fejhallgatót nyilván nem az hangzása adja el, hanem minden más: a körítés, csomagolás, kiegészítők, külcsín, stb. Ilyen szempontból másodlagos a hangzás és ennyiért ez a fülhallgató megéri a pénzt, főleg ha hozzávesszük, hogy milyen árak vannak most, és mit mennyiért lehet megvenni.
-
Xaels
félisten
SZVSZNézz szét a piacon.10.000HUF nem drága. Az igazán komoly ketyerék 40-50nél kezdődnek és nem kel vájtfülünek lenned, hogy halld a különbséget.
A bemutatott fejhallgató tetszetős darab. Kipróbálnám szívesen.
-
baluka26
veterán
Öröm egy itthon kevésbé ismert, ám de nagy gyártóról olvasni, köszi

-
imisomogyi
aktív tag
SZVSZ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- EAFC 26
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BMW topik
- Amatőr csillagászat
- Samsung Galaxy Z Fold8 Ultra – névváltoztatás utáni teendők
- Elektromos autók - motorok
- Mortal Shell ll
- Ez a MacBook Neo vége? Íme a Wildcat Lake és az Acer Swift 14 Air
- Algieba: Természetjáróként a klímaváltozásról
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 2024 fekete, fekete szíjjal eladóm hibátlan
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz DDR5 +ASROCK Z890 PRO RS WIFI WHITE! Bolti ára közel 600e Ft!
- Macbook Air 13" A2337 M1 8GB/256GB (5) (2023)
- Macbook Air 13" A2337 M1 8GB/256GB (4) (2023)
- Macbook Air 13 M2 16/256 100% akku, októberig garancia
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5511,15.6",FHD,i5-10400H,16GB DDR4,256GB SSD,2GB DDR5 VGA,LTE KÁRTYA,WIN11
- Apple MacBook Pro 14 M2 Pro (2023) 16GB / 500GB SSD Karcmentes állapot, 92%-os akkumulátor (142
- Csere-Beszámítás! Gamer PC-Számítógép! R5 7600X / RX 7700XT 12GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- LOQ (17IRX10) i7-14700HX 32GB 1TB SSD RTX 5070 (ELKELT)

.