Hirdetés

Apple blog: Audio-Technica ATH-JS3 bemutató

Újabb kellemes Audio-Technica márkájú darabbal ismerkedhettünk meg a StarKing jóvoltából. Az ATH-SJ3 kódnevű modell a DJ-fülesekre hajaz, fehér és fekete színekben is elérhető, remek designnal megáldott termék. Tényleg nagyon jól néz ki; a fejpánt teteje és a fülünket kissé melegítő párnák az alapvetően fehér színű modellnél feketék, ami határozottan maszkulinabbá varázsolja a színvilága alapján azért kissé nőies kiegészítőt, melynek viselése így nemtől függetlenül kellemes lehet. A hordozhatóságot az összecsukható kialakítás segíti, viszonylag apróra össze lehet csomagolni a cuccot. A csomagolása kinyitása nem tartozik a kellemes émények közé, plusz nem is tartogat semmi extra kiegészítőt. Érezni, hogy a felszabadítás után már csak pusztán a kukának szánják a papírt és a plasztikot, visszacsomagolni, ha ne adj Isten tovább akarnánk adni, sok időbe telik. De ahogy a mondás is tartja, a türelem a királyok erénye.

A fülhallgató kábele 1,2 méter hosszú, sajnálatos módon itt kimaradt az MW55-ben alkalmazott csévés megoldás. A vége egy 3,5 milliméter jack kimenet, aranyozott fejjel. Az anyaghasználatnál valamennyit spórolt a gyártó, az egész szerkezet kevésbé strapabíró műanyagból készült, ami nem azt jelenti, hogy ránézünk és szétesik, de örömtelibb lett volna, ha legalább a pánt fémből van, mert könnyen hajlik és így jobban kell rá vigyázni.

A gyártó 10 Hz és 23 kHz közötti frekvnciaátvitellel, 114 dB-es hangerővel és 32 ohmos impadenciával csábít, ami papíron elég jól hangzik. Közepes hangerőn nagyon szépen is szól az eszköz; a bluest, jazzt és soult is szereti, így eme stílusok szerelmesei könnyen összebarátkozhatnak vele. Ugyanakkor aki már pörgősebb, szélsőségesebb mélyekkel és magas hangokkal telített zenét hallgat maximum hangerőn, számíthat arra, hogy a cucc némileg torzít majd. Ez a klasszikus “hiba” a DJ-fülesektől ered, ahol szükséges, hogy ki legyen emelve ez a két tartomány, hogy a lemezlovasok tudjanak keverni. Azért hiba, mert ez egy fajta trenddé vált a mezei fejhallgatóknál is, ahol nem feltétlen lenne szükséges, ezért fordulhatnak sokszor elő fülsértő anomáliák. A zajszűrés nem megoldott, maga a füles pedig bár zárt kialakítású, az SJ3 dobozán figyelmeztetnek, hogy nyilvános helyen, tömegközlekedési eszközön halkítsunk a zenén a többiek nyugalma érdekében.

A fentiek tükrében alapvetően nem kellene magunkat elragadtatnunk az Audio-Technica új fülhallgatójától, ám az alacsony árcédula láttán valamennyire megenyhülhet a szívünk: 10 690 forintért kapunk egy jól kinéző, stílusos, és összességében korrektül szóló fejhallgatót, ami még a nyakunkban is jól áll, s büszkén viríthatunk vele az utcán, a munkahelyen vagy az osztályteremben. A kábele kellőképp hosszú, a hangszóró körüli párna kényelmes viselést biztosít. Mindenképpen jó választás azoknak, akik szeretik a korrekt ár/érték arányú termékeket. És ki ne szeretné őket?

T. Gavroche

Azóta történt

Előzmények