- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
vitomi24
tag
Ketseg nem fer hozza hogy tudjak mit kell tenni a vevok elcsabitasaert.
Nem vagyok nagy Apple rajongo,de ez az uj nekem nagyon bejon.Igy be is szereztem egyett magamnak mult heten,a Htc desire melle.De mindketto bejon nekem.Egyik sem tokeletes,de valoszinu olyan nem is lesz soha.Az Apple jobban felhasznalobarat,a Htc-hez nem art egy kicsit erteni. -
peterk
senior tag
Az okostelefonpiacon globálisan olyan 17-20% körül van a market sharejük. A teljes telefonpiacon töredéke, néhány százalék összesen. De az Apple sikere nem a market share, hanem az egy termékre jutó nyereséghányad. A gizmóikat példa nélküli mértékű nyereséggel tudják eladni a jól eltalált vevőcsábító funkciók, a kiváló reklám és nem utolsósorban a vevők márkahűség-hajlamát alaposan kihasználó, nagyon jól kitalált árukapcsolások folytán.
A jövő szempontjából az lehet a kulcskérdés, hogy mennyire tudják megtartani az okostelefonpiaci globális market share-t, és mit tudnak hosszú távon elérni a táblagépek piacán. Jobs ide, remek reklám oda, a többi termék (Mac-ek, ipod, stb.) vagy nem hoz ma már komoly hasznot (pl. ipod), vagy nem nagy a globális market share-je (Mac-ek). (A "komoly" hasznot a cég mai méretéhez kell érteni.) Szerintem ember nincs, aki most meg tudná tippelni, hogy mi lesz a cég sorsa. Képes-e folytatni a mostani sikereket és tovább nőni, vagy "fogyókúrára" kényszerül, és beáll a többi nagyobb gyártó mellé. Nehéz megjósolni, mert az Apple nem Microsoft, amelyiknek az a tény, hogy kezében tartja az OS piacot, lényegében évtizedekre garantálja a helyzetét, függetlenül attól, hogy mikor jön és milyen lesz a következő Windows. Az Apple azzal hasít nagyot az utóbbi években, hogy megtalál és megnyit olyan piacokat, amik korábban nem léteztek, és ott nagy nyereséggel tud működni (iTunes, iPhone, iPad). Hogy mennyire lesz képes a jövőben is újra és újra ilyen piacokat találni, az nagy kérdés.
-
AMD Power
titán
válasz
littlelion21 #10 üzenetére
Nekem a 0.1% elég lenne.
-
Hobbbyt
őstag
Ez szép eredmény.
Az Apple valahogy mindig ügyesen tudta eladni a cuccait.
Teljesen más üzletpolitikát folytatnak.
Ameddig más Cégek minél szélesebb igényeket (pénztárcát) szeretnének lefedni.. addig az Apple úgy van, hogy ha kell vedd meg. Mert ebből olcsóbb sose lesz. És megveszikÁltalánosan magasabb minőség,Kevesebb termék.. kevesebb gyártósor.. hatékonyabb termelés.. kevesebb support.. Erősebb marketingpolitika... (szerintem) Rosszabb kommunikációs politika...Mind-mind hozzájárul ahhoz hogy ilyen jól megy nekik. És ameddig ezt csinálják (és más gyártó nem) addig fog is menni a szekér.
Igaz nekem nem kéne Iphone mert sok esetben divattermének tartom, és mert nem fedi le az én igényemet (vannak okosabb telefonok is
) Viszont egy iTouch 4-nek baromira tudnék örülni
-
Gabor113
tag
Mielőtt regálok, mégegyszer: minden elismerésem az eredményé, ezt csak nagyon kevesen tudnák Jobs és az Apple után csinálni. (ha egyáltalán)
Amennyire én tudom (olvasmányaim alapján) a csökkenés pont annak volt betudható (még ha ez furcsa is elsőre) mert a becsléseken jóval túl mutat az eredmény és senki nem tudja meddig nő a lufi (i.e. mikor pukkan ki) - bizonytalansági faktor. (megj: tudom hülyeség belemagyarázni ezt egy ilyen egyértlemű eredménybe de úgy tűnik a tőzsde mégis így reagált rá) Egyébként előbb utóbb minden lufi kidurran, így volt ez a Nokia és a Google esetében is ha jól emlékszem.
Ez nyilván nem holnap lesz, de biztos hogy lesz a gazdasági folyamatok és az emberek természetéből adódóan. Addig viszont egyértelműen el kell ismerni, elképesztő eredmény.
Amit viszont nem olvastam és nem is találtam infót róla az az hogy mennyire becslik a market share-jüket 1, az okostelfon piacon 2, egészében a telefonpiacon. Ha valakinek van erről friss infója érdekes lehet nagyon kíváncsi vagyok rá.
-
marcee
addikt
válasz
littlelion21 #15 üzenetére
Fight Club! (imádom)
-
BossBoss
őstag
Lehet az Aplet szeretni nem szeretni, de azért ez nem semmi. Valamit nagyon tudnak. Grat!
-
<NewL>
addikt
nem semmi
ez sem
-
talpalavalo
aktív tag
Ez igen... Nekem csak 1 Apple ára elég lenne...
-
peterk
senior tag
válasz
Egy évi nyereségükből meg tudnák rendezni nekünk az olimpiát, metrót fúrva, városnegyedeket, stadionokat építve. Nagyon durva. Ezek a gigacégek már határőrség nélküli országok.
És igen, Jobs is tud valamit. Nem semmi, hogy széles körben elfogadott divatcikket tudott csinálni IT termékekből.
-
Valzor
aktív tag
válasz
az biztos. Ahogy felénk mondják, a srácok az epülnél nem sz@rral dobálóznak.
-
littlelion21
addikt
Átszámítva majdnem 900 milliárd Ft a nettó nyereségük(!), elképzelhetetlen számok ezek...
-
sagesz93
addikt
na, ezt kell csináni'
-
Bling95
őstag
Lehet szidni jobs bácsit...
de valamit akkoris nagyon jól csinál az öreg,
-
AS
félisten
Galaxy s böl meg 5.000.000 ö lehet a második.
Vagy lehet már 6 nál tart.
-
^Clown
addikt
Durván ömlik a zseton a kasszába
-
RaveForce
veterán
pont most olvastam itcafe-n, flamelni kívánók ink húzzanak oda...
szép eredmény. pont. -
Gabor113
tag
Rólam lehet tudni hogy nem vagyok almás, de minden elismerésem ez előtt az eredmény előtt. Nagyon komoly tényleg.
Másfelől pedig a növekedés még a 4. negyedévben folytatható de szerintem hamarosan ez is eléri a tetőpontját. (most nem használok olyan kifejezéseket hogy kipukkan a lufi mert ilyen eredmény után nem lenne helyénvaló de egyszer az a pillanat is eljön)
-
.bableWes
őstag
ezt valamiért nagyon tudják az almások
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 Whitestone Dome Glass 2 pack üvegfólia
- Xiaomi 120W gyorstöltő, adapter, töltő - Újszerű
- Apple Watch Midnight Sport Band S/M, M/L méret 45mm - Újszerű
- Karctalan kijelző? Hydrogel fóliával gyerekjáték. Most 3.000 Ft-tól minden telefonra/okosórára!
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra gyári billentyűzetes tok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest