- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
Új hozzászólás Aktív témák
-
wortz
tag
Így 2014 szeptemberében mekkora jó röhögtem én ezen a cikken. Mert a Samsung is hogy belebukott az Androidba. Mert a WP mennyivel jobb, mint az Android (WP részesedés jelenleg 2% a Nokia meg - ha ki nem is lett mondva - csődbe ment vele).
Persze utólag könnyen okos az ember, de egy a platformokat ismerő vehetőnek látnia kellett volna, hogy ez lesz a vége, különösen akkor, ha pl én, mint átlagember is sejtettem, hogy valami hasonló sorsra fognak jutni, ha aláírják az MS-nek a kizárólagosságot. És nem azért, mert az MS az MS, hanem azért, mert aki egyszer kipróbálta a WP7-et soha többé nem akart WP-s telót a kezébe venni. Minősíthetetlenül hulladék, félkész, pre-alafa szoftver volt.
Külön vicces, hogy kiemeli a faszi, hogy "a platform és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások köre az összes Android alapú készülékben egyforma" - hát pont hogy nem, pont, hogy az Androidos környezetbe a legkönnyebb a saját fejlesztéseket beemelni, ellenben a Windowds szutyok Phone, na az olyan változatos, de olyan nagyon. Konkrétan az MS a világon semmiféle beleszólást nem enged a hardvergyártóknak. Semmit. (Nokiának adtak pár kivételes engedménye, na azzal is sokra mentek).
PfffAztán szintén nagy kedvenc:
"A másik stratégiailag hibás lépés, hogy az Android rendszer fejlesztése kizárólag a Google kezében van" - mert a WP az annyira nyitott, és fejlesztő barát, hogy a gyártók már akár 1 teljes színt is hozzáadhatnak a meglévő tucathoz. EPIC LOL vazze.Anyám, komolyan mondom, hogy valaki ekkora sötét legyen, már értem, hogy miért lett a Nokia vezetőből sereghajtóvá (sőt ma meg már játékban sincs, ugye). Ezt a manust ki rakta be az igazgatói bársonyszékbe, mert hogy az éjszakánál is sötétebb, az ziher.
Ennél nagyobbat már csak ezen röhögtem:
http://upfone.hu/hir/az-iphone-halott-windows-phone-7-megszuletett
Úgy fest, az MS-nél az egónak nincs határa, csak épeszű fejlesztőkből van arra komoly hiány.Jáj, ez a cikk de megcsinálta a napomat!!
-
Ricardo
titán
-
zone
őstag
Értő olvasás? Az Androidot húzza le gyönyörű stílusban, hogy ez csak átmenetileg jó, meg amúgy is tönkre teszi a piacot. Ráadásul ezt pont az az ember mondja, akinek a vezetése alatt a Nokia lassan a sor elejéről a végére kerül.
Ha egyre többen választják az Androidot, attól még a gyártók nem csak a hardverre fognak koncentrálni, ez hülyeség. Mivel nyílt rendszerről van szó, egyre több tapasztalt fejlesztő fog rajta dolgozni és mindegyik cég a saját arcára akarja alakítani, jobbnak lenni a többiektől, tehát a szoftverfejlesztés is versenyt generál.
Még egy dolog, a PC iparág elég szépen megvan a hardvergyártással, de a mobilgyártást amúgy is hülyeség ehhez hasonlítgatni."Szóval előbb-utóbb meg fog akadni a hardver piac..." ez sem holnap fog bekövetkezni, elég megnézni, hogy az elmúlt 5 évben mennyi volt a fejlődés.
-
majom2
senior tag
jeeez, mennyi itt a funkcionális analfabéta
meg lehet nyugodni, NEM az androidot szidja a szerencsétlen, hanem nem akarja a cégét hw gyártóvá degradálni. ezzel én is teljesen egyetértek.
vajon meddig lenne versenyképes a nokia a - többek közt - magyar (!) gyártósoraival a rabszolgaáron dolgozó kínaiakkal szemben? nem nehéz megtippelni. már csak azért is szurkolok nekik, h ne kelljen bezárni a többezer embert foglalkoztató magyar gyáraikat.
ettől persze még a nokia az évtized lúzere okosteló fronton, bár ennek semmi köze a cikkhez.egyébként teljesen igaza van itt néhány előttem szólónak, jönnek az ilyen ZTE kaliberű cégek, és bedarálják a piacot dömpingáron. most még nincsenek ott a csúcskategóriában, de ez is csak idő kérdése. aztán főhet a feje mindenkinek, aki nem rabszolgákkal dolgoztat. a gugli meg eközben betegre keresi magát a szolgáltatásokkal.
#117: ha tényleg akkora az igény a sense-re, majd lemásolják azt is. nem lesz túl nehéz.
-
MartOOn
addikt
mellesleg minden symbianes nokia is ugyanazt tudja...
Mint ahogy minden androidos telefon is.akkor mi a különbség?
a nexus one-t sem a google gyártotta... nincs nekik gépük hozzá tudod ami gyártaná a telókat... igen, ők rendelték de nem ők gyártották és azért mert a hw MAJDNEM megegyezik a nexus one és desire között még NEM ugyanaz a teló...
itt egy kis HF, keresd meg a különbségeket a két kép között...
-
Lirion
addikt
jah hogy 3rd party? Igen! jah hogy nyitott? Igen!
Akkor rakj fel egy spb mobile shellt a symbianra és ne bonyolódj olyan vitába, amiben felsülsz.mellesleg minden symbianes nokia is ugyanazt tudja...
Mint ahogy minden androidos telefon is.ne hasonlitsunk már egy lg optimust egy samsung spicához (egy árkategória majdnem)
Miután nemcsak, hogy egy árkategória, de a rendszer is android mindkettőn, így nyugodtan lehet őket hasonlítani egymáshoz.ja a Google NEM gyárt telefont az a HTC Dream másik neve volt... csak mondom...
Eddig azt hittem, hogy a HTC Desire volt a nexus one.. Miket meg nem tud az ember, ha veled vitázik... Simogasd meg a buksidat, hogy ilyen okos vagy. -
MartOOn
addikt
akkor most amennyiségen vitatkozunk?
van más symbian is nem csak a nokia... ez a lényeg... mellesleg minden symbianes nokia is ugyanazt tudja... meséld már el mi a különbség pl az e51 e75 a52 e55 e66 között softwaresen? hmm? na? gyorsabb, lassabb... ennyi... felhasználói élmény??? ugyanaz... mi a különbség a 7650 3650 3660 6600 6680 7610 között softwaresen? hmm??? na??
semmi . mégis vették mindet.
androidokat is veszik. mert azért mert android ne hasonlitsunk már egy lg optimust egy samsung spicához (egy árkategória majdnem) vagy a voda 845 (asszem) egy motorola backfliphez... pedig mind android...
használj elöszőr 4-5 féle droidot... jad vegyél mondjuk egy G1-et arra tölts fel 3-4-5 fajta-féle android OS-t pici sensel meghülyítev vagy szűzen majdnem mindegy. és rájössz hogy ugyan az a teló más más Android OS-elteljesen más élményt ad.
csak kérdezz meg egy spicást 1,5-ről 2.1-re frissitve... akkor hogy lenne minden egyforma??
SE teljesen átszabta a a rendszert, kis túlzással rá se ismernél ( te pláne nem) a motorola is húzott rá saját bőrt a htc is a kicsik nem tudnak, ők használják szűzen...egyéb kérdés?
ja a Google NEM gyárt telefont az a HTC Dream másik neve volt... csak mondom...
-
MartOOn
addikt
van négyzet alakú naptar... calwidget a neve... az inteligens kereső widgetje is negyzetes...
egyéb kérés...
jah hogy 3rd party? Igen! jah hogy nyitott? Igen! ha akarom vazz van kerek naptár widget is... komolyan!
de lehet bináris kocka órám is...
vagy citromízűbanánom is...
-
Lirion
addikt
Ezt a "de ne is Nokia döntse el hogy" kezdetű mondatot elég sok gyártóra rá lehet húzni. Már csak ezért is szar lenne, ha egy rendszer lenne a telefonokon, így legalább van választásod, ha az egyik nem tetszik, veheted a másikat.
Egyébként androidon hogyan csinálsz négyzet alakú naptár vagy search widgetet?
112:
A samsung megoldása a szánalmas, figyelni is kéne arra, amit olvasol, nem csak egymás mögé rakni a szavakat..
A symbiant használja a nokia, csinált pár telefont a samu meg 2-t a SE. Androidosból mennyi is van? Samsung, HTC, SE, Motorola, Google, LG és még ki tudja mennyi névtelen vagy ismeretlen gyártó... -
MartOOn
addikt
te tényleg nem tudod hogy MÁS telefonon is fut symbian???? ez most komoly???
téged is nőklapja fórumáról szalajtottak???de most komolyan...
ugyan klikk ide
és keress rá....
a HTC Sense szánalmas megoldás.... ???? WTF???
erről egy vicc jut eszembe:
-Mit mondott doktor úr? Elmehetek?
-Nem, mondom ELMEBETEG!!! -
Lirion
addikt
Nyilvánvalóan nem sikerült megértened pár dolgot.
A probléma az egységes felülettel az androidnál az, hogy konkurens gyártóknál is ugyanazt kapod: egy androidot. Ezáltal maga az os nem lesz mérvadó a telefon megválasztásánál, csak a hardver és az ár. Bár próbálnak ezen változtatni a gyártók, mint a HTC és a Samsung (akinek viszont sikerült iphone gui-t csinálni, ami elég szánalmas megoldás..).
Ezzel szemben a nokia a saját készülékeire tesz egységes felületet, ezzel, bár ugyanolyan felhasználói felületü lesz az összes, de a konkurens gyártók telefonjaitól különböző. -
MartOOn
addikt
de ne is Nokia döntse el hogy a szimetria meg a kocka a rulez oszt kuss van paraszt ezt eszed és kész! akkor lehessen választani, widget theme vagy bánomisén... van szögletes-szimetrimániás és van a "zseni átlátja a káoszt" téma... na ugye hogy ugye?!?
mert az androddal pl tudok kockawidgeteket szimetrikusan gyartani, de a symbiannel nem tudok kavalkádot csinálni... (ami nekem mondjuk nem kavalkád...)na ez igy jó kolléga?
-
Lirion
addikt
Hogy kinek mi tetszik jobban, azt nem a te feladatod eldönteni. Szerintem a 3 képből egyedül az órás néz ki jól, a többi össze van gányolva. Asszimetrikus és (ez viszont tény, nem feltételezés) az emberek számára kellemesebb látvány a szimmetrikus, mint az asszimetrikus.
-
MartOOn
addikt
válasz
Barthezz2 #101 üzenetére
valóban hogy ezek a home-ok mennyire kupisak:
vagy ez:
persze össze lehet sz@rni a home-ot összevissza widgetekkel de ha az embernek van egy kis szépérzéke akkor rendszerben rakja ki őket. átméretezi egymás mellé-alá rakja... a legtöbb widgetnek nincs is kerete, ami ugye még jobban néz ki...
majd egyszer próbáld ki.
-
Flash86
tag
Érdekes ezt a Nokiától hallani, akinek minden telefonja Symbiant futtat, és kis túlzással még az S40 és S60 platform kinézetre is teljesen ugyan olyan...
-
Azért írtam, hogy vannak kivételek. A samsungos hülyeségre gondoltam én is. Annál sokkal jobb akkor már ez a Nokia féle téglalapos megoldás. Nem olyan látványos, de rend van. Az infók az érdekesek számomra, nem a widget kinézete. Ilyen alapon a WP7 HS is szar akkor, mert ott meg minden egy négyzet..
-
attisx
addikt
Nem szokásom beszállni az ilyen jellegű vitákba (ahogy fentebb valaki találóan írta "vallásháborúba"), de már nagyon 'assza a csőröm, hogy egyesek mennyire képtelenek az értő olvasásra. Vanjoki nem az Adroid felhasználói felületét, nem is a júzerikszpérienszt "fikázza", hanem a köré épülő gazdasági modellt. Konkrétan, az a baja, hogy a gyártóknak egy-egy készülék értékesítése csak egyszeri bevételt jelent, míg a rendszerhez kapcsolódó online szolgáltatások által generált (nem kevés) bevételből nem, vagy csak csekély mértékben részesülnek, holott hosszútávon ebben van a nagy biznic. Márpedig, mint minden gazdálkodó szervezet, a Nokia is profit maximalizálásra törekszik, éppen ezért mondják, hogy távlatokban gondolkodva a csak hardver gyártás nem járható út. Ezt az őrült hardveres egymásra licitálást egyébként sem lehet a végtelenségig folytatni (már csak az akkumulátor technológia korlátai miatt sem). Szóval előbb-utóbb meg fog akadni a hardver piac, és ekkor majd kiderül, melyik vállalat stratégiája volt a bölcsebb.
Addig is egy örökzöld: [link]
-
válasz
Barthezz2 #101 üzenetére
Ezzel a kijelentéssel kb. azt támasztod alá, hogy sose láttál Androidot közelről.
Ugyanis 4x4-es rács van ott is, annyi különbséggel a Nokiához képest, hogy egy widget tetszőleges téglalapnyit foglalhat (1x1, 2x1, 2x2... teccikérteni).A pixelre "oda hányod ahova nem szégyelled" widgetkezelés a TouchWiz.
És szerintem is elég rossz. -
Dare2Live
félisten
jogos lehet bár sztem csak mi geekek vagyunk ilyenekkel tisztában.
Ettől még mindig nem az OSt fikázta, hanem a gyártokra nézve vázolta a hosszú távú hatásokat. HW szinten gyilkos árverseny kombinálva avval, hogy a paltfomról a googlehoz csörög a pénz. (Lehet te nem is még SAmsung is tisztába lett/van a dologgal. Bada. No Offense
)
-
Kövezzetek meg, de most Nokia ide vagy oda, szerintem 100x jobb a kocka widget, rendes, rendezett "rácson", mint kiszórni 6 widgetet, mindegyik máshogy néz ki, mindegyik van ahol van, és lőn a káosz..
Persze vannak kivételek, mert egy sense-s óra az időjárással, alá 1-2 ikon jól néz ki, de ahol csak így kiszórhatod a widgeteket, és ámen.. hát nekem meg az nem kéne. -
ClioRS
őstag
Ne mond már, te írtad:
"Szoval hajra Android, vagy WP7, teljsen mindegy, de azonos alapot minden telefonra.
A Bada a Symbian es a tarsai meg remelem a veguket jarjak."Tehát vagy Android vagy WP7, csak ne Bada vagy Symbian és a többi. Te írtad, nem én találtam ki.
Egyébként ilyen sose lesz, mivel mindenkinek más tetszik.
-
henrikk002
csendes tag
Igen, sztem is ez a legjobb megoldás, ha van 2-4 nagy rendszer amik egymással versenyezve késztetik magukat a fejlesztésekre, illetve ezeken a rendszereken belül megannyi telefongyártó, akik pedig pusztán a hardverre koncentrálva próbálják egymást túl-, vagy (az árérzékeny vevők kegyeiért harcolva) éppen alullicitálni. Ha vkinek bejön pl a Samsungok formavilága, az vehet WP7-es, Badás és Androidos telefont, HTC-nél ugyanez WP7-el és Androiddal...
-
Cathulhu
addikt
Nem vagyok az ellensege a sokszinusegnek, csak a tulzott, eroltetett sokszinusegnek. Es hogy most a gyartok tobbsege azt se tudja mit akar (lasd samsung, mar 3 fele oprendszer kozul nem tud valasztani) de mind azon erolkodik, hogy zarja a sajat platformjat, az all a fejlodes utjaba. szerintem. Legyen 2, max 3 nagy rendszer, es mindenki jol jar, mindenki valastzhat.
ld iOS vs Android, aplle vs osszes tobbi. Fejlodik is a piac rendesen, szoftveresen es hardveresen is. Megis megeri mindkettore fejleszteni, mert brutalis felhasznaloi bazisa van. Android eseten meg hatalmas valasztek is.
-
Arthuro_Adam
őstag
Ez szerintem ízlés kérdése. Nekem tetszenek a fix méretű widgetek, mint az, ami az Androidon van.
Nagyon jó lenne, ha ezt a fix méretűt választhatóként meghagynák a későbbiekben is, de attól tartok, hogy nem lesz sajnos
Amúgy az S^3-ban vannak social network cuccok alapból.
-
Cathulhu
addikt
Na ezert mondom hogy nem erted mit mondok.
Mondtam egy szoval is hogy az android a kozos rendszer?
Felolem a bada is lehetne. Epp ezt nem erted, csak ugrottal rogton
Nekem teljesen mindegy, en csak nem akarok gyartonkent kulon rendszereket. Ha szomszed Jozsi bacsi rak ossze egy olyat, ami moge minden gyarto felsorakozik, akkor az o rendszeret fogom tamogatni. -
MartOOn
addikt
ámen! de nekem ez a n97 féle kocka widgetekkel megáldott symbian a hátam közepére se kellene. mondom ezt úgy hogy 7650-től kezdve sorba vettem a symbianes nokiákat egészen e75-ig. aztán megvettem az első droidomat HTC Dream avagy T-Mobile G1. és láttam hogy lehet ezt másképp is...
drukkolok nokiának mert nekem meg az az álmom hogy egy e7 minőségű és külsejű telón minimum egy android 2.1 minőségű és használhatóságú (tejóisten milyen szavak) OS-t használhassak. lesarkítva egy Nokia E7-et android 2.1-el simán megvennék akár 200.000 magyar forintért is bár a szifonosokat éve óta hülyézem hogy hogy lehet ennyi pénzt kiadni egy telefonért, de ezért a kombóért adnék kétkilót!)
na húztam alvadni.
nyugodalmasat mindenkinek! -
peterk
senior tag
"Szegeny gyartok ra lesznek kenyszeritve arra. hogy egymast tul licitalva olcsobban adjak nekunk a telokat aminek nem mellesleg Design-ban es kis okossagokban is le kell pipalnia a masik gyartot, hogy ra nezzen a paraszt."
Ez sajnos nem így szokott működni. Mondok egy példát, és érthető lesz. Nézd meg a Samsung Galaxy S-t, és a napokban kijött új Galaxy 3-at. Lényegében a felhasználói élmény ugyanaz, a funkcionalitás ugyanaz. Annyi a különbség, hogy a Galaxy 3 mindenben egy picit kisebb. Kisebb, nem amoled kijelző, kisebb proci, kevesebb ram, kicsit gyengébb kamera. Árban ez úgy néz ki, hogy a Galaxy S több, mint 2x annyi. A probléma pedig ebből adódik. Sok ember lesz úgy, hogy ha az olcsóbb "majdnem" ugyanazt tudja, akkor neki nem is kell majd Galaxy S, elég lesz neki a 3-as is. A másik oldalon pedig, aki a Galaxy S-re hajt, az valami extrát, egyedit, minőségit szeretne, olyant, amit nem lehet megvenni harmadannyiért. De ha azt tapasztalja, hogy a harmadannyiért kapható telefonok is "nagyjából" úgy néznek ki, úgy működnek, ha senki rá se bagózik a villamoson a drága telefonjára, akkor megvan az esélye, hogy meg se veszi. Ez pedig oda vezethet, hogy a minőségibb, drágább telefonokból kevesebb fogy, és drágulni fognak. (Ha már a laptopoknál tartottunk, érdemes megnézni azt a piacot. A piac 99%-a egymásra megszólításig hasonlító modellek dömpingjéből áll, és az 1% viszont ami valamiért más, az bűzhödt drága.)
-
Misály
addikt
Bugris-bunko finn bevizelo beszolasa akkoris jogos, akarki akarmit mond, nekunk megeri de a gyartoknak egyre kevesbe fogja...
A symbian meg szerintem most fog ujjaeledni, eltoroltek a szignozast, uj sdk, es gpu alapu ui. Ha ugyesek Finnorszagban, meg akar jol is elsulhet es a fejlesztoknek ujra megjohet a kedvuk a fejleszteshez/portolashoz.
Az e7-et igy is vinni fogjak a cegek mint a cukrot. Ha csak az en munkahelyembol indulok ki, hallani se akarnak mas markakrol mint a rim meg a nokia.
A stilusodon csiszolj viszont mert igy nem vagy tobb 16-nal
-
MartOOn
addikt
hát sajna lenne Szimbi Jánoséknál is mit toldozni-foltozni...
mondjuk a felhasználói élmény.... wtf kérdezhetné a finn bevizelős... eszik-e vagy isszák?
vagy haladni a korral... nem csak kocka widgetek vannak ám má vazze...
vagy social network izémizék... online, nativ kliens meg ilyenek... wtf kérdezhetné megint a bevizelős...szép lassan... min 1 évnyi késéssel... de elindultak ők is a táccsos gépek felé... nem nagyon akarodzott nekik de nem volt más választásuk... az 5800 meg társaikat hagyjuk okés! az vicc kategória...
még csak MOST fognak jönni felső kategóriás táccsos Nokiák! mióta van Iphone? mióta van HTC Hero vagy Legend de már a G1 is kb 2 éves!!! de már motonak is több van meg samunak még az SE is lelépte őket!!! és ezek vizelnek a gatyájukba... hát lehet. de nem a gyönyörtől az tuti. bealudtak most meg kapálóznak.
Van bennük annyi hogy még behozható a lemaradás. de van az az előny ami már szinte behozhatatlan... android marketen se lesz sose annyi apk mint a szifon boltjában... plez lesz OS fronton is... csak le ne maradjanak naaaagyon...
lépni kell vazze nem gatyába brunyálni.
-
peterk
senior tag
Csak az érem egyik oldalát nézed. Igaz, hogy ha egy platform van, akkor minden telefonon ugyanaz a szolgáltatás érhető el, viszont nincs verseny sem. Ha azon az egy platformon nincs copy&paste, akkor nincs, és ha megveszel, akkor se lesz rá, amíg a platform gyártója/licensz tulajdonosa bele nem teszi. És mivel egy platform van, a fejlesztőjét nem igazán fogja hajtani semmi, hogy olyan nagyon siessen vele.
A felhozott laptop példa is ezért sántít. Tény, hogy rengeteg féléből választhatsz, de ennek az az ára, hogy maga a piac beállt, szinte nem fejlődik. Lényegében évek óta nem történik más, mint a gyártók újra és újra kiadják lényegében ugyanazt a laptopot lecserélve a CPU-t/chipsetet. Fejlődés semmi. Érdemes elgondolkodni azon, hogy mekkora szerepe volt a windows aktuális verzióinak abban, hogy az elmúlt években a netbook-ok uralták az ultra hordozható gépek szegmensét? Érdemes feltenni a kérdést, hogy vajon mi lett volna, ha évekkel ezelőtt rendelkezésre áll érintésvezérlésre alkalmas oprendszer? Vajon akkor is 2010-2011-ig kellett volna várni a tabletek széles körű megjelenésére, vagy esetleg a tabletek uralnák már évek óta ezt a szegmenst?
-
MartOOn
addikt
hype...azt ne mond hogy olyan telo ami még meg se jelent versenyezni tud egy sereg kézzelfogható és használható androiddal?!?!? nane....
lehet ezt szépíteni, építeni, hypolni meg minden de a symbian le van maradva...
nem!
nem kell eltemetni. de le van maradva... ez sajna tény. és ez magyarázza az ilyen bugris-bunkó beszólásokat is mint a bevizelős finn gyerek beszéde...
itt van az E7, az nagy húzás lesz sztem. na abban debütálhatna valami jó kis OS. de ha nem megy akkor dúrják bele az androidot ingyen!
Vinnék mint a cukrot... -
=Mentor=
őstag
A "Mobilarénás arcok" véleménye/tesztje max 1 a sok közül... Én már felkészültem a legrosszabbra, minden teszt azzal fog kezdődni hogy a Symbian milyen elavult, bezzeg az Android... Aztán szépen kihegyezik az egészet az esetleges gyengeségek felfújására és az újítások jelentéktelen színben való feltüntetésére
-
Zolesz007
őstag
A notebook-os hasonlat amúgy sztem nem rossz. Fogy a Sony Vaio és az Acer emachines is.... pedig mindegyiken Windows van...
-
Szroncs
tag
"Ennek elsődleges oka, hogy a platform és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások köre az összes Android alapú készülékben egyforma, vagyis a legtöbb vásárló számára a különböző márkák szinte azonos felhasználói élményt biztosítanak, így javarészt az ár alapján dönthetnek."
-Szegeny gyartok ra lesznek kenyszeritve arra. hogy egymast tul licitalva olcsobban adjak nekunk a telokat aminek nem mellesleg Design-ban es kis okossagokban is le kell pipalnia a masik gyartot, hogy ra nezzen a paraszt.
-Valoban ugyan az a felhasznaloi elmeny egy 1.6-os valami Vodanak gyartott gane mint 2.1 Sense/Touchwiz/Motoblur feluletekkel megspekelve a harver rol mar nem is beszelve."Vanjoki nézeteit egyébként több piaci elemző is osztja, hiszen az egységes platform használata a készülékgyártókat a PC iparágban tapasztalható hardvergyártókká „degradálhatja”, melyek csak néhány százalékos haszonkulccsal értékesítik portékáikat, így újabb szolgáltatások és szoftveres megoldások fejlesztésére szinte nincs is lehetőségük, mely a piaci verseny lassulásához vezethet."
-Ha eddig nem tudtak utos szoftvert csinalni maradjanak meg a hadver-nel es a design-nal majd a vasarlo eldonti melyik hadvergyarto termeket valasztja. Es tenyleg miota kint van az android nektek is feltunt ugye, hogy a mobiloknal a piaci verseny az lassul ugye??
Mellesleg Sok sikert kivanok Anssi Vanjoki urnak az N8 kodnevu raketa porszivohoz "nekem valamiert arra hasonlit" csak mi jarunk jol ha jo lesz a Symbian 3 meg a vas baaaar ami azt illeti valami buzlik nekem de majd a mobilarenes arcok megmondjak a tutit.
-
MartOOn
addikt
4. féle androidos telómat nyúzom elég drasztikusan. de mindegyik kibirt töltés nélkül 1 egész napot. a legvérmesebb is az az eset volt amikor este fél 9re lemerült. Netezek, fotozók, csak úgy nyomkodom, telepítgetek, emiljeim ide jönnek, sms hegyek, ja meg elég sokat telefonálok is de még basszus az x10 minim is kibír egy napot sőt majdnem 2-őt is NÁLAM!
az utsó symbianes Nokiam az e75 volt... az is csak egy napot bírt nálam.
de említhetném a táccsos win telóm a mda vario2 az is csak 1 napot bír...nem tudom a kollégáid mit csinálnak de vmit nagyon szarul ha nem bír ki nekik 1 napot se...
-
=Mentor=
őstag
Egyetértek az ipsével, jelenleg úgy néz ki a dolog hogy az Androidot alkalmazó gyártók a Google aranytojást tojó tyúkjai
Tényleg az lenne a legjobb ha minden nagyobb gyártó saját okostelefon szoftvert fejlesztene, a Nokia szerintem addig semmiképpen nem áll be az Android táborba amíg a saját szoftverükkel ellátott készülékekkel is versenyképesek, márpedig pl Svájcban úgy van a toplista 2. helyén (árgépen) a Nokia N8, hogy még csak előrendelni lehet
-
gPéter
tag
ez a symbian vs android vita lassan vallásháborúvá fajul
tök nevetséges lett a topic
-
-
ClioRS
őstag
Dehogynem, értem én. Csak attól, hogy neked mondjuk az Android jelenti a közös rendszert, attól nekem ezt nem kell elfogadni, ahogyan nem is teszem. Én szeretem a symbiant, nekem az lenne a jobb, ha a többin is ez lenne. Az Android elmegy, de a WP7 már nem.
De ettől még ne dögöljön meg a szomszéd kutyája is.... -
Szerinted mi volt az egyik oka, hogy nem Samsungot vettem?...
Ne azt hozd példának, hozd a HTC-ket vagy a Motorola Droid Xet, az elso hsz.-edben pont ezt írtad ... helló!Support: kaptam már egy főverzió frissítést (a nexus one után elsőként froyora vagy nem)? Igaz ami igaz, marhára fogja baszni a csőröm ha nem kapok 3.0-t és új Senset. HTC szervíz: Acerke ezért kerül lapátra, a fasza szervíz miatt. Ahhoz képest a HTC szervíz maga a megváltás.... milyen lesz a ZTE??
A Snapdragon SoC attól felkapott, mert jó és gyors!! Van már helyette jobb is, de nem egy Qualcomm MSM5xxx akármennyi...
"AZ üzleti partnereid komolyságáról most inkább nem is ejtenék szót." - ha el akarod játszani, hogy nem érted ezt mire írtam, az a te bajod. De sértegetés helyett kicsit gondolkodj pls.
Értem mit akarsz kihozni a 90 rugós különbséggel, csak nem az almát hasonlítod az almához... átsiklasz olyan dolgok felett mint: maga a SoC, kijelző - méret és felbontás valamint típus?, ram és rom mennyiség? a wireless kapcsolatokat biztosító egységek minősége (bt 2.1 v 2.0? Wifi b/g vagy b/g/n? Saját ui, addicionális Szoftver van-e? Optimalizáció...)? Fejlesztési költségek, szervíz hálózat fenntartása, viszonteladói hálózat fenntartása, miegyéb: Mind marginális tételnek számít egy okostelefon árában...
-
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Azért lássuk már, hogy nagyjából azt is mondta az emberünk, hogy a Nokiának nem éri meg, ha a vevők "kizárólag ár alapján választanak". Hát, meghiszem azt.
-
Lirion
addikt
-
MartOOn
addikt
"Mindig öröm számunkra, ha egy új cég száll be a telekommunikációs eszközök gyártóinak ringjébe. Mostanában pedig viszonylag gyakran történik meg ilyesmi, ami csak és kizárólag az Android operációs rendszernek köszönhető, ha ugyanis egy vállalat meg tudja ugrani a Google által előírt technikai előírásokat, gond nélkül felhasználhatja a zöld droiddal fémjelzett operációs rendszert, mely gyors, stabil és a felhasználók is szeretik. Ez az igazi nyílt verseny; a kisebb gyártók megpróbálják egymást lenyomni hardverben, a nagyok ehhez hozzátesznek valami szoftveres többletet is, a vásárló pedig elégedett, mert az árak mennek lefelé, a készülékek pedig egyre jobbak."
A Foxconn az apple egyik fő beszállítója Commtiva Z71 néven ANDROIDOT gyárt...
azé biztos me olyan szar az android és NEM megoldás hosszútávon...
ide figyeljetek!
KARÁCSONYRA LESZ ANDROIDOS NOKIA!!!! Velem lehet fogadni aki mer...
-
drzsoo1
aktív tag
válasz
zsirfecske #67 üzenetére
Teljesen igaz, az a mandró egy kretén, döbbenet hogy ilyen ember ekkora céget irányít. Az hogy neki mi a jó, engem totál nem érdekel. Az a fontos hogy nekem, fogyasztónak mi a jó. Az android jó, nem kötött, válogathatok a gyártók között, az ifon viszont kalitkába zárt világ, mégis vevők rá az emberek. Egyelőre a nokia mindkettőtől nagyon messze áll, az ifon útja nagyon rögös, ők arra akarnak elindulni. Az a baj hogy a kicsi haszon még mindíg jobb mint a nagy veszteség, hamarosan a cég részvényesei is el fogják ennek a gatyába vizelő kreténnek ezt magyarázni. Android ios rulez symbian game over.
-
Pompi
nagyúr
válasz
Stunts666 #65 üzenetére
Ott a pont, Nokiánál leginkább bugfixek vannak. Példálózhattok az 5800 kinetic scrolljával, kivételek vannak. Én 7650 óta végigmentem számtalan S60-as telefonon, most is olyat használok, igyekszem képben lenni. Lényegi frissítés nincs, ahhoz új telefont kell venni. Ehhez tartom magam. Androidnál 1.5, 1.6-ról 2.0-ra, 2.1.re, 2.2-re mind hozott _lényegi_ változásokat.
Most lehet azzal, jönni, hogy minden Nokia telefon más és aki ismeri a hátteret tudja, hogy miért nincs. Engem ez mint vásárót nagyon nem érdekel. Egyébként biztos meg tudott volna oldani a Nokia is jópár firssítést, de akkor nem tudta volna eladni ugyanazt még egyszer, meg még eszer... ezért vannak most kiborula, hogy látják, sőt a vásárlók is látják, hogy ez más rendszeren nem így van és nem az ő megoldásuk felé megy a világ. -
f.begbie
tag
Jó persze a fele igaz is annak, amit leírtál. Mert vagy kapsz jobb anyagokat, vagy nem, lásd Galaxy s. Attól még, hogy a Snapdragon nagyon divatos lett, még nem azt jelenti, hogy nincs más, vagy jobb. Valóban kapsz frissítést, csak azt nem tudod, hogy meddig. Mert egyszer csak jön a gyártó és közli veled, hogy akkor mostantól inkább vegyél új telót, mert az neki jobban megéri (lásd SE, Vagy éppen a mostani Desire balhé). Support? Na ne viccelj már! Próbáltad már te a HTC supportot? nevetséges az egész. Jó a szervízhálózatra lehet adni egy pontot, bár normális esetben még kívülről sem kell látnod a szervizt. Legmodernebb alkatrészt? ok
)
De végül is igaz, a "feeling" az sokba kerül, ezért 400k egy iphone 4.AZ üzleti partnereid komolyságáról most inkább nem is ejtenék szót.
Viszont ezen legalább jót kacagtam: "mert úgy sem fogja megfizetni az egyéniséget."
-
MartOOn
addikt
na ennek azért nézz utána! MINDEGYIK androidos teló ugyanazt a sw-t kapja? wtf? ugyanaz van a pulse-on mint a milestone-on vagy az x10 mini-n? vagy a heron meg a legenden?
ecsém... van itt egy két fórum ugorjá neki oszt tanulj...mert az hogy minden symbianes teló ugyanazt tudja az sem igaz. de NAGYON hasonlit a tudásuk egymásra. azaz majdnem ugyanazt tudjak, az nem gáz finn gyerek?
ha az android belevizelés a gatyába akkor a nokia symbienes próbálkozásai egyenesen BESZARÁS!
-
zsirfecske
addikt
csatlakozom, totál egyetértek.
nagyobb nevek tudják, hogy valamit adni kell android mellé hogy megvegyék (akár külső vagy hw, akár sw szinten), akinek ez meg nem számít veszi a legolcsóbb csupasz telefont, mert úgy sem fogja megfizetni az egyéniséget.
amúgy ekkora baromságot, már csak és kizárólag a külső megjelenést nézve is óriási különbségek van telefon és telefon között, nálam pl smartphone-ok 2/3-a alapból kiesik emiatt
-
Ha szerencséje van, nem kellett neki.
Egyébként természetesen a Nokiánál is van átfedés a rendszerek között (főleg a Symbian alatti rétegben), és az androidos eszközök se ugyanazok egyáltalán. Gyártón belül homogenizálnak (költséghatékonyság), illetve a kerneltől felfelé közel azonos, de azért nem 100%-ban.
-
Stunts666
őstag
Mit is frissít a Nokia??? Egy-két bug + Ovi Market progi...... Ennyi.
A Nokiának nem kellene a pl. 300-as frissítésnél járnia, ha úgy adná ki a telefonjait ahogy elvárható lenne. N82t 1 évvel a megjelenése után vettem. Úgy már elfogadható volt. N97 is pár hónappal a megjelenése után lett elfogadható. Ennek ellenére az N82 még mindig az egyik TOP.
-
zsigus
őstag
válasz
Flashback #63 üzenetére
Symbian SDK-val is dolgoztál már? Mert így nem tudsz teljes képet alkotni a dologról.
De most ha nem is teljesen 100%-ban egyezik az összes androidos telefon, azért elég kevés területe van a gyártóknak HW szempontból. Ezt még a megjelenés előtt is leszögezték.Az SW szempontjából érdekes dolgok pedig elsősorban a proci, RAM, ROM ez pedig kötött.
Most a GPS lényegtelen ilyen szempontból, nem azon fut az op.rendszer, de a nokiáknál procikból van alapból 10 féle szóval azért nehezebb dolguk lenne ha teljes symbian frissítést adnának ki a régi modellekhez. -
Ezzel vitatkoznék. Láttam és használtam a Anrdoid SDK-t. Ott még a projekt előtt kiválaszthatod milyen HW elemek adataival szeretnél dolgozni [gyro, gps...](azaz létrehozhatsz egy HW környezetet). És ha majd új HW-t fognak beleintegrálni a mobilokba mondjuk projektor akkor azt az SDK-ba is belerakják így nincs HW komponensek miatt avulása.
-
zsigus
őstag
Remélem, hogy nem értetted félre azt amit mondtam! Csak a frissítésre vonatkozott, nem a funkciókra.
Én nem fikázom sem a Nokiát, sem a symbian-t most is az van, és meg lennék elégedve ugyanezzel a rendszerrel is csak egy kicsit nagyobb tudású telefonon. (E51 már nem a csúcs) -
Lirion
addikt
Valószínűleg azért nem találkozol új funkciókkal, mert az iphone-nal és androiddal ellentétben a symbian már nagyon régóta támogatja azokat a funkciókat, amik az említett rendszereken világújdonságként jelentek meg a frissítésekben (mms, videofelvétel, videotelefonálás, bt normális használata, hangvezérlés, voip, bővíthetőség, stb...).
Misály: biztos, hogy házilag rá lehet barkácsolni, ahogy házilag a hd2-re is biztos rá lehet pakolni androidot, vagy n95-re win95-t.. De ezek nem hivatalos megoldások.
-
Lirion
addikt
Ha úgy vesszük, a symbian is megkapja az új rendszert, mondjuk az 5800 a kezdetek óta már a 4. szoftver verziónál jár és belekerült a kinetius görgetés, új főképernyő, jobb böngésző, csiszoltak a kameráján, stb.. A saját telefonom is 2. főverziónál jár, ami szintén kapott kinetikus görgetést menüben meg teljes értékű, ingyenes navigációt és egyéb apróságokat.
A maemot nyilván azért nem tudod upgradelni meegora, amiért nem tudsz win 6.5-re androidot húzni..
-
zsigus
őstag
Azért írtam ezt, hogy nincsenek új funkciók mert "általában" nincsenek, ritka az ilyen.
De akkor van ellenpélda is.Egyébként szerintem is van igazság abban amit mond.
A symbian pedig már megélt egyet s mást szóval én nem féltem. Hány rendszer volt már amit túlélt és hány lesz még? Sok -
zsigus
őstag
A Symbian frissítéseket ne említsétek egy lapon az androiddal!
Teljesen más a két rendszer, a symbian-os telókra is van mindegyikre frissítés, nekem pl. ami most az E51-emen van a harmadik eresztés (300.34es változat).A Symbian-nál mindegyik telón "más" rendszer van, ezt nem tudom jobban elmagyarázni, aki ért hozzá az majd elmondja de annyi a lényeg, hogy pl. az N97-nél is mondják sokan, hogy szar szoft-al jött ki és később az új kiadássokkal jobb lett akkor az nem frissítés? Persze nem kap új funkciókat meg ilyenek, de gyorsabb lesz például.
Az androidnál máshogy van mert ott minden teló ugyanazt kapja (ugyanaz a HW, ugyanaz az SW) csak esetleg pluszban kap egy egyedi kinézetet. És itt ugye minden telefonnál van 1.0->2.0 stb.
De a Nokiánál más a szitu, többféle hardver-t is használnak például.
És ők nem kockáztatnak egy olyan balhét mint ami az iOS 4-nél volt, hogy kiadták iPhone 3G-re is aztán teljesen használhatatlan volt. -
Misály
addikt
válasz
Dare2Live #51 üzenetére
Nekem is egyet kell ertenem Vanjoki-val, hihetetlen olcson vannak androidos telefonok amik kvazi mindent tudnak ami egyszeri embernek kell, es a gyartok egymast gyilkoljak az arversennyel.
Ezzel a felhasznalo nyer, de nem lehet hogy pl a SE ezert nem frissit mert mar nem eri meg fejleszteni? Inkabb kihoznak ujabb modelleket ujabb verzioval es eladjak ujra dragan hogy legyen eleg bevetel r&d-re...
Masik jel a Desire sense-nek elhanyagolasa, meg ha csak pletyka is.Pontosan ugyanazt csinaljak mint a nokia a sokat szidott "uj sw = uj telefon" strategiaval ( igaz a finnek meg masfel ev utan is foglalkoznak modellekkel nem hagyjak magara) .
-
Dare2Live
félisten
Neki, meg neked se esett le, hogy ez nem fika. Hosszú távon a gyártó pisil a saját nadrágjába.
Ott a Desire meg az liquide. Az egyik 120K a másik 80K. És te még a kijelzőt se hozhatod -mnak jobban szereted a tft alapút mint az amoledet. (Amúgy sztem is messze jobb.)
(vagy másik plda a Pulse és a Spica.) Egy Samsung is pillanatokon belűl ott állhat, hogy gyilkos árversenyt tol a ZTE/Huawei...vel amit gyanum szerint nagyon gyorsan el fog bukni. Android. Saját nadrágjába pisált.
-
Cathulhu
addikt
válasz
(An)Dante #14 üzenetére
De miert rossz az nekem? Nyilvan a technikai fejlodes megmarad, mert az ARM nem fog megallni a fejlesztesekkel, es SoC gyartok meg egymassal versengenek.
Ha egy mobiltelefongyarto ki akar tunni a tomegbol, es azt akarja, hogy mindenkepp az o cuccat vegyek meg, akkor majd szolgaltat exkluziv tartalmakat, es en mint vasarlo eldonthetem, megeri e nekem az az exkluziv tartalom a felarat. Ha nem, akkor is valaszthatok 150 kulonbozo markaju, felszereltsegu, sebessegu telefon kozul ugy, hogy tudom, az alapszolgaltatasok tekinteteben nem szenvedek hatranyt, es nem kell azon gondolkodnom, hogy en tokre szeretem ezt meg ezt az appot mar evek ota, de most nekem zte telora faj a fogam, mi legyen. Ha 3D jatekokat akarok futtatni, akkor felsokategorias, ha nem akarok, akkor kozep/also kategorias telefont veszek. Nem latom miert gatolna az android a gyartokat abban, hogy egyediek legyenek (lasd az emlitett sony vagy htc). A legjobb pelda szerintem itt a laptopgyartok voltak. Nem haldoklik a laptop piac csak mert 99%-ukon ugyanaz a windows van, megsem mindegy hogy egy asus eee-m van vagy egy alienwarem. Amire nekem szuksegem van.A fejlesztok szempontjabol is abszolut jo, ha a piac nincs darabokra hullva, PC-n a gepek 98%-an windows fut, megeri ra fejleszteni, de a konzolok vilagaban is kell az a nagymeretu piac mindharom platformnnak, hogy megerje benne gondolkodni, es igy is szokan szidjak az exkluziv cuccokat. Ha minden mobilgyarto sajat rendszert kezdene el nyomatni, akkor egy egy rendszer reszesedes olyan jelentektelen lenne, hogy tizedannyian fejlesztenenek ra, a portolgatasrol nem beszelve. Szerintem 2, max 3 rendszer tobb mint eleg a piacra.
-
Stunts666
őstag
Hosszú távon nem megoldás???
Először érzem azt az N82 után, hogy ez a telefon (HTC Desire) kellett. Tapiztam sok mást és egyiknél se fogott el az a bizonyos "ez kell nekem" érzés.
Nekem megfelel. Lehet az androiddal normálisan netezni, navigálni, telefonálni.....
Szerk.: Desire után soha többet nem kell nekem Nokia....
-
RexpecT
addikt
Hát én sem értem igazán...
Andoidos telefon pont a személyre szabhatósága miatt is jó.Ha valakinek van pénze vehet egy csúcskategóriás HTC-t(ahol a nevet az innovációt is meg kell fizetni) vagy egy nagyon "alap" Vodafone 845-öt(ahol bizonyos dolgokról le kell mondani).Egy HTC készülék esetében nem hiszem, hogy ne érné meg a gyártónak az ha Android platformot választja.
-
tybsen
addikt
Szerintem csak direkt provokál, ahogyan a lufikkal is tette a legutóbbi HTC-eseményen.
Lehet, hogy van igazság a szavaiban, de én nem értek vele egyet.
A legutóbbi HTC Desire-m és a mostani LG GW620-am ég és föld - bár mindkettő android. Már sokan leírták és nem is akarom ragozni, de azért mert valamin android fut, még nem ugyanolyan. Ahogyan minden pc más és más, bár a legtöbb pc-n windows fut. Én pl. az oprendszerrel nem is nagyon foglalkozom, mert az oprendszer feladata, hogy segítse az én hétköznapjaimat. Nagyjából ugyanezt teszi az android is - segít, hogy a mindennapi dolgaimat kényelmesen el tudjam intézni. És innentől kezdve mindegy, hogy android, vagy xxxx, a lényeg, hogy amiben a júzer segítve érzi magát, azt fogja használni. A hardware pedig más téma, azt mindenki kiválaszthatja magának. Nyilván egy ZTE és egy Galaxy S nem ugyanaz.
-
hemaka
nagyúr
Bizony ám, na majd a symbian... (irónia)
-
Nem, nem ez kerül 125k-ba.
Benne van a Sense, benne van hogy normális minőségű anyagokból fröccsöntik - ne adj isten van benne fém - jé tényleg van, valószínű nem a legolcsóbb SoC-ot veszik meg (tán a ZTE sznápdrágon?), kapok legalább egy főverzió frissítést, kapok némi gyári támogatást, kapok szervíz hátteret, a legmodernebb alkatrészeket, mindemellé egy olyan feelinget, amit kevés másik gyártó tud magáénak mondani (pl. a sokat szidott Apple).
Ez kerül 125k-ba.
Emellé a kínai ZTE azon kívűl (amúgy hivatalos lista, vagy csak $-ról átszámolva 35?), hogy oda adja nekem ezt ilyen olcsón, mit ad még mellé? Ad mellé supportot? Ad újabb drivereket, fejlesztik folyamatosan? Kapok hibajavításokat? Kapok két év garit?
Ha én leülök beszélgetni egy üzleti partnerrel, tetszik-nem tetszik a megjelenés mellett számít az is, hogy mit veszel elő a zsebedből... Kicsit más kategória....
-
válasz
tariattila #35 üzenetére
Neki mar mindegy. Lasd #14.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
RepeatSector #13 üzenetére
mekkora baromságot mondtál
nokiától meg szánalmas ez a fika. csináljanak jobbat.
-
tariattila
veterán
még egy ember a nokiánál aki ki akarja rugatni magát záros határidőn belül?
-
Brutális eb
addikt
Kiváncsian várom az első interjukat az "úri emberrel"amint pár hónap elteltével eláraszt minket a nokia androidos telefonokkal mint ahogyan a se. tette hasonló dumái után.
-
f.begbie
tag
válasz
(An)Dante #14 üzenetére
"Vásárlói szemmel valóban jó, hogy a ZTE 3,5 hüvelykes OLED kijelzővel, GPS, WLAN és Bluetooth modullal, illetve HSDPA átviteli képességgel ellátott Android 2.1 alapú mobilokat tud piacra dobni 35.000 forintért."
Mondjuk azon sem ártana elgondolkodni a gyártóknak, hogy ha ugyan azt összerakja a ZTE 35-kból, akkor a sensz kerül a htc telókon 125k-ba? Mert annyit azért nem ér a dolog. -
Pompi
nagyúr
Elhiszem, hogy nem tetszik neki az Android és az, hogy (bizonyos határokon belül persze) ha megveszek egy Androidos telefont, akkor azt fogom tudni a későbbiekben frissíteni újabb verziójú OS-re, nem úgy mint Nokiáéknál a Symbian rendszer, hogy ha újabb OS-t szeretnék, akkor ahhoz új készüléket kell vennem, ezzel tömve a gyártó zsebét. A helyükben nekem sem tetszene, de hát fel kellene ébredni, jött az Andoid, jött az iOS és Nokiáék meg nem léptek.
-
lkandris
tag
válasz
RepeatSector #13 üzenetére
Nem tudom neked melyik oprendszer jelenti a "felnőtt" kategóriát, de ha már itt tartunk a leggyerekesebb oprendszer az Apple-é. Gyakorlatilag készhez kapsz egy rendszert szinte 0 testreszabhatósággal, ami persze jól fut, de olyan mintha eléd dobnának egy csontot. Csak rágni lehet.
Na ha azt vesszük, hogy az Androidnál a homescreent is beleértve szinte mindent tudsz módosítani, akkor mivel is játszik a gyerek?
-
pdatech
csendes tag
Mr Anjoki idézeteire reagálnék:
"a legtöbb vásárló számára a különböző márkák szinte azonos felhasználói élményt biztosítanak, így javarészt az ár alapján dönthetnek."Például a HTC a múlt héten bejelentett két új gépével pontosan azt csinálja, hogy az Androidot már meg sem említi. A Sense-t egyfajta Android feletti élményként definiálta, így próbálja meg meghatározni a saját arcát. De a Sony-Ericsson (mediascape, timescape), a Samsung (TouchWiz) is ezzel próbálkozik. Nyilván a "futtottak még" márkák nem fejlesztenek majd rá nagyon az alapra, de a legtöbb nagy márkanév esetében a vevő egyedi felületekkel találkozhat már most.
A másik stratégiailag hibás lépés, hogy az Android rendszer fejlesztése kizárólag a Google kezében van, mely az online szolgáltatásokból származó bevétel jelentős részét is zsebre teszi.
Ez sem 100%-ban igaz. Meg kell nézni bármely Androidos telefon licenszleírásait, min. 2-3 különböző copyright info olvasható, töbek között a Google-é, de a gyártóé is. Az okos gyártó igyekszik az alaprendszerre ráfejleszteni, ráadásul a hivatalos Open Handset Alliance-nak sok-sok tagja van.
Vannak igazságok a finn vezető szavaiban, de tényszerűen nem mutat jól olyan rendszert savazni, ami 8-900 százalékot nőtt egy év alatt, miközben többé-kevésbé Mr Vanjoki irányítása alatt jutott oda a Nokia, hogy negyedévről negyedévre veszít a mára már csaknem kizárólag Nokiás Symbian, lecserélik a CEO-t és Mr. Vanjoki a saját bejelentése szerint sincs már 6 hónapnál tovább a Nokia bérlistáin.
-
Integra
titán
azzal nincsen baj, nem ezt mondtam. azzal van baj, hogy brutálisan szarul fogalmaz, egy top menedzserhez teljesen éretlenül, lehet ezt pozícióhoz méltóan és profin csinálni, de ez nagyon nem az. mi ez a bepisálás hasonlat? visszajönnek a régi gyerekkori emlékek, netán szorong? vagy mi van vele?
-
Integra
titán
ez a pali is tud vicceseket mondani.
miért mit vegyek? symbiant? most szaladnom kéne nokiát venni?
hahaha
savanyú a szőlő, a nokia absz beszopta a bránert, unattraktív semmilyen modelpalettával, ezernyi telefonnal, amik amúgy szintén ugyanolyanok, csak másképp néznek ki, szóval beszél ő user experienszről, amikor ők is ugyanazt csinálják..
savanyú a szőlő, ennyi.a gatyába vizelős hasonlatáért meg már kirúgtam volna, mert csak a cégemet alázza, én meg mit tehetek mást, nem idiótát akartam szerződtetni. ilyenből lesz a frankó politikus, azok beszélnek ekkora gyökérségeket meg vicceket.
-
talpalavalo
aktív tag
-
ClioRS
őstag
"A Bada a Symbian es a tarsai meg remelem a veguket jarjak."
Még szerencse, hogy sokan nem így gondolják. Egyrészt.
Másrészt nekem nem jön be a WP7, most akkor kezdjem el szidni? Oszt' mégis minek? Az, hogy nekem nem tetszik, az egy dolog, de nem fogom a halálát kívánni, mivel más embernek meg bejön.
-
Dare2Live
félisten
"de hosszú távon a symbian már nem biztos hogy tud olyan számokat produkálni amivel meg lehet fogni az androidot...
hosszú távon azért nagyon nehéz jósolni, hol volt 96ban Nokia, 2004ben Iphone és 2007ben android?
Ami tuti az a jelen q1ben én még mindig ilyen 45%ra emlékszem.
-
Általában két fajta piaci szereplő van: Az egyik diktálja az iramot (lásd Apple), a másik sodródik az árral, és próbál abba az irányba mozdulni, ami már másnak is bejött (pl. Motorola).
A Nokia már messze van attól, hogy diktálja az iramot, de úgy tűnik, hogy árral szemben is próbál pisálni. Nem túl szerencsés kombináció.
-
f.begbie
tag
gondolom a fórumba írogató úriemberek, a windóz kapcsán is ilyen hevesen helyeseltek, vagy pl a helyes Vanjoki-t is megkérdezném, hogy az nem aggasztja, hogy még mindig sybian fut a legtöbb okostelefonon a világon több száz gyártó különböző készülékein? Akkor hogy is van ez?
Persze némi igazság lehetne is abban, amit mond, de pont ezért van minden gyártónak egyedi felülete és azért ne hasonlítsunk már össze egy pártízezer forintos androidos telót, mondjuk egy csúcskategóriás htc-vel.
Mondjuk megértem, hogy nokiáéknál savanyú az a bizonyos szőlő, de a nadrágbavizelős hasonlat, talán éppen a symbian 3-ra illik a legjobban. Még ki sem adták a 3-at, de már rég a 4-et fejlesztik, mert tudják, hogy mennyit ér a 3.
Az mondjuk már más kérdés, hogy én nem igénylem a csili-vili gyártói felületet, mert rendszerint csak a gond van velük, és igenis nagyon üdvözlendő dolog, hogy lehetőségem van olyan készüléket venni, ahol a gyártó nem erőlteti rám erőszakkal, a drága kakiját.
-
Straw
senior tag
Valahol igaza van, mert valjuk be jó ez hogy több rendszer közül lehet választani, de hosszú távon a symbian már nem biztos hogy tud olyan számokat produkálni amivel meg lehet fogni az androidot, a meego meg ki tudja mikor kerül a bolttok polcaira valamilyen készüléken is, és az hogy lehet kapni még mindig nem garancia arra hogy viszik is majd.
A másik oldalról meg pont a nokia mondja hogy egyformák lesznek az androidok csak más lesz a gyártó logója, na mert mintha a symbian olyan sok féle képp nézne ki. Még az új is tökre olyan mint a régi, csak "eyecandybb", de tudom " a bevált dolgokon minek változtatni". Ez elég apple-ös válasz, szar az antenna, nincs jel => rosszul fogod.Azért én még a többieket sem írnám le, a Bada még csak most indul, jön a WP7 és a MeeGo is.
-
(An)Dante
őstag
Vásárlói szemmel valóban jó, hogy a ZTE 3,5 hüvelykes OLED kijelzővel, GPS, WLAN és Bluetooth modullal, illetve HSDPA átviteli képességgel ellátott Android 2.1 alapú mobilokat tud piacra dobni 35.000 forintért. De hosszú távon sajnos ez a vásárlóknak sem jó. A ZTE gyakorlatilag semmit sem költ fejlesztésre, egyszerűen csak összedob egy telefont amit a szorgos kis kínai kezek összeszerelnek. A Sony Ericsson megpróbált némi egyediséget vinni a XPERIA sorozatba, de a fejlesztés túl lassú, tehát nem éri meg.
A jövőben nyilván ott sem lesznek mélyen integrált megoldások, csak max. kisebb kozmetikai csomag amit könnyedén át lehet dobni a következő platformra is. Ez pedig egyre silányabb megoldásokhoz vezethet idővel, pláne ha az árverseny miatt tartani kell a lépést az olcsó megoldásokkal. Egyszerűen nem fogja megérni minőségi anyagokból, minőségi szoftverrel ellátott mobilokat építeni. Az, hogy a ZTE lett a piac 5. legnagyobb gyártója szerintem egyértelműen jelzi, hogy el lehet adni Android alapú mobilokat minden extra szoftveres felület nélkül is, és erre egyre több gyártó fog ráébredni idővel.
Anssi Vanjoki a Nokia World előtt már felmondott, vagyis csak márciusig van a cégnél, így a szőlő savanyúsága már nem sokat jelent neki...
-
RepeatSector
senior tag
Én ezt már mikor megmondtam
Az androidddal játszanak a gyerekek , -
Cathulhu
addikt
Szerintem csak faj a vereseg neki, de nagyon. Habar manageri szemmel van igazsag abban amit mond, de tudtommal a vasarlo a fontos, mert az o penzebol vesznek ok is nagyobb autokat maguknak. Es en mint vasarlo kifejezetten orulok annak, hogy van egy rendszer ami osszefogja a mobiltelefonokat, hogy egy program atviheto egyik gyarto keszulekerol a masikra. Lehet LG telefonom Samsung tablettel, es nem kell azon agyaljak minek ennyi hulye rendszer.
Szoval reszemrol a kotott platformok halottak. Es szerintem az app keszitoknek sem fulik a foguk ketes piaci haszonnal kecsegteto, apro szelettel rendelkezo de 26 fele kulonbozo rendszerre portolni a programjaikat.
Szoval hajra Android, vagy WP7, teljsen mindegy, de azonos alapot minden telefonra.
A Bada a Symbian es a tarsai meg remelem a veguket jarjak. -
n6230i
tag
Egyet kell hogy értsek én is.
-
HardSanyeee
őstag
Szerintem ez hülyeség. Nem néz ki ugyanúgy az Android ha a gyártók átszabják. Szóval ez nem az Android/Google sara hanem a gyártóké akik nem variálják át a rendszert. Mellesleg a Symbiannál is tök ugyanez a helyzet, ha átszabja a gyártó akkor néz ki máshogy, egyébként az is egyforma lenne. De a WM is ide sorolható.
Az meg hogy a Google kezébe is jut pénz az Android miatt... A Nokiának netán nincs nyeresége a Symbianból vagy mi?
Olyan okokat sorolt fel a Nokia amit maguknak is felróhatnának szerintem. Csak irigykednek
-
er2es
tag
Nem is értem miért van ennyire felkapva az Android...jött a google és csinált egy jó ~nyílt forrású mobil oprendszert , most ez van...lesz majd jobb vagy nem,nem akasztani kéne hanem jobbat csinálni....ha meg egyébként az uniformizációról beszéltek az andriod kapcsán - akkor a symbianos nokiák mennyire egyformák? szerintem eléggé....
-
AS
félisten
Igen ez így van. Samsung sem véletlenül csinálta meg a Badát.
-
DeFranco
nagyúr
Én nem értek vele egyet. Ne a PC piachoz hasonlítgassa, hanem a notebookok piacához. Ott azért más a helyzet, annak ellenére, hogy az oprendszer 90+%-ban megyezik. Bőven megélnek a gyártók, és tud szegmentálódni a piac.
Tény, hogy az androidon most nagyobb a hangsúly, mint ami indokolt, de ez az apple sikere után egy nyitott megoldástól nem is csoda. Fel fog hozzá zárkózni még 1-2 ilyen nyitottabb rendszer (szégyen-gyalázat, de nem tudom, a bada és a wp7 mennyire nyitott, de az ios itt igen), és beáll a piac. Persze ez is csak az okostelefonokra igaz, mert az olcsóbb egyszerűbb zárt rendszerű telók piaca meg pörög tovább a maga útján, meg sem érezve az android balhét.
A nokia vezető embereitől ezeket olvasva csak arra tudok gondolni, hogy a szőlő savanyú. Tegyenek le végre valamit az asztalra, és ne azon kattogjanak, hogy erről a vonatról is lemaradtak.
-
válasz
rudymester #4 üzenetére
Még formálható, de ők is bele fognak lépni a wp7 nyomdokaiba, és korlátozzák az alakíthatóságot.
-
válasz
rudymester #4 üzenetére
Pedig lehet, hogy sajnálnod kellene az alacsony árrés miatt őket, ugyanis így a profitot a készüléken kell behozni, nem pedig a körítésen. Több profithoz nagyobb haszonkulcs kell... A többit Rád bízom...
-
rudymester
senior tag
Igaza van az úrnak, viszont az kis haszonnal rendelkező készülékekkel a várálók járnak jól. Nem fogom a mobilgyártókat sajnálni, hogy alacsony az árrésük. Az Android egyébként is formálható, ha egy gyártó ügyes, egy nagyon ütős felületet hozhat létre, amivel mégjobban megkönnyítheti a felhasználók dolgát.
Szasza888: Én meg a Badában.
-
Lotusomega
senior tag
Jöhet a kövezés, de én is egyetértek az úriemberrel. Gyakorlatialg nem kell sok és tényleg annyi lesz h az andoridos telók alatt lévő hardver olyan lesz mintha az ember winfost futtat egy pc-n, mindegyiken elindul és ugyanúgy néz ki. Vagyis sok különbség nem lesz.
Ez az uniformizálódás nem biztos hogy egy túl jó irány..Én bízom a symbianban és a meegoban.
-
Van valami abban amit mond. Nekem személy szerint nem tetszene, ha minden gyártó, mindegyik telefonján ugyan az a rendszer futna.
Viszont ha tartani akarják a lépést, tényleg össze kéne hozni azt a "versenyképes" symbian vagy meego rendszert is hamarjában. Bár nekem a jelenlegivel sincs bajom, viszont a többségnek a fórumok és egyebek alapján igen.
Az sem elhanyagolható, hogy míg elkészülnek egy ilyennel, elővegyenek valamit(bár ugyse fognak). Én személy szerint WP7-re voksolnál akkor már. Android már mindenhol ott van.. -
sheep
addikt
azért ebben van igazság, függetlenül attól hogy mennyire jó rendszer az android
manapság már úgyis a google a nagytestvér, valljuk be őszintén
van még a világon valami, ami nincs a google zsebében?
egyébiránt engem annyira nem aggaszt az egyforma alap, ha jól működik, és tudja azt ami nekem kell, akkor megveszem, és ekkor jön a képbe az, hogy külsőleg mennyire tetszik
lehet bármennyire jó, ha nem tetszik, nem veszem meg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest