Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar_
addikt
válasz
VágniValó #164 üzenetére
"Recently I heard an interview with the Brazilian translator of the books (Tomasz Barcinski) where he said that The Witcher book franchise has sold over 5 million copies just in Eastern Europe, and even before the games came out.
I tend to believe that, but I have found no sources to confirm that data."
Ha ez igaz akkor azért milliós eladott darabszámmal már számíthatott volna kicsit nagyobb sikerre is Sapkowski, de kötött egy meglehetősen felelőtlen szerződést. (És nem tartja túl sokra a video játékokat egy interjú során ez is kiderült) Az a bizonyos Mikiegér kizárólagos játékadaptációs engedély 1000 dollárért eset akkor..
Egy másik:
Az alábbi grafikon egy kiadó által az Amazonon forgalmazott első Witcher könyv eladásait mutatja. Kissé fura, hogy 2015 után hogy megugrottak az eladások. Mi is történt 2015-ben ? Jah kiadták a Witcher 3-at májusban
Fura.
(Ez persze egy kiadó egy platform, de ha ez volt az általános trend, akkor elég valószínű az összefüggés.) -
Ragnar_
addikt
válasz
mike1334 #149 üzenetére
Hát van aki megérti Sapkowski követeléseit, van aki nem. Mindenesetre ha nincsenek a játékok valószínűleg sokkal kevesebben ismernék a Witcher könyveket nyugaton és világszerte. Szerintem egyébként meg fognak tudni egyezni peren kívül úgy, hogy mindkét félnek a legelőnyösebb legyen.
-
Ragnar_
addikt
válasz
mike1334 #146 üzenetére
Értem, de ez esetben tudjuk, hogy nem Sapkowski, a jogtulajdonos futtatta föl a brandet és lett időközben pl. bestseller többmilliós külföldi eladásokkal, játékfigurákkal, reklámokkal, nemzetközi televíziós megjelenéssel a könyv így juttatva aránytalanul nagyobb értékhez a videojátékokat a piacon, mint a szerződéskötéskor azok képviseltek. Nyilván ezt úgy lehetne kideríteni, hogyha ki lehetne mutatni az egyértelmű összefüggést a könyv eladásai és a játék eladásai között. Én akkor tartanám jogosnak mindezt, ha Sapkowski azt mondaná, hogy mivel Netflix sorozat lesz a Witcherből, ezért ő a Witcher4-re már kér 8% royaltyt minden eladott darab után, mert a brand fölfutott. És akkor még mindig ott a lehetőség amit többen is gondolnak, hogy inkább a játékok jó minősége lendített a könyv eladásokon és a játékok futtatták föl a Witcher brandet, mint fordítva. Persze nem jogi területen tevékenykedek, úgyhogy lehet, hogy nem értelmezem jól.
-
Ragnar_
addikt
Én is úgy gondolom, hogy nem a Witcher könyv lett mondjuk a szerződés kötés után fél évvel UK/USA bestseller mint mondjuk egy GoT, hiszen akkor nyilván egy sokkal értékesebb brandről beszélünk fél évvel a szerződéskötés után, hanem valószínűleg pont, hogy a játékok sikerei járultak hozzá a könyvek eladásaihoz. Egy saját hazájában sikeres brand sokszor nem sokat ér a nemzetközi piacon. És a Miki egér pont egy olyan példa ami ellentéte a Witchernek. Mikor a Witcher játék megjelent én még nem hallottam a Witcher regényről, aztán egyre többször láttam a Witcher játékok jó értékeléseit, és utánaolvasva derült ki számomra, hogy egy lengyel író regényeinek felhasználásával készült. De Miki egeret kb. kisiskolás korom óta Disney logóval látom a TV-ben, az már akkor egy felépített brand volt nyilván sokkal nagyobb pénzbeni értékkel, mint a Witcher volt az adaptációs szerződés megkötésekor.
-
Ragnar_
addikt
válasz
#25237004 #121 üzenetére
Sapkowskinál az volt a gond, hogy nem látta, hogy egy esetlegesen sikeres videojáték elég sok bevételt termelhet, és csak utólag derült ki, hogy a Witcher széria az átlagnál jobban sikerült, főleg a 3. rész. (És azért a Witcher világ és sztori nem mellékes a játék esetében). Viszont a Witcher játékkal kapott is egy olyan reklámot ami szintén elég jelentős érték, majdnem, mint egy marketing/reklámkampány a könyveknek. Kíváncsi vagyok egyébként, hogy a CP 2077 után mivel folytatja a CDPR. Nem is lenne rossz újra egy Fantasy RPG.
-
Ragnar_
addikt
Remélhetőleg a filmes jogokat is bagóért adta el, és ha véletlenül mégis siker lenne akkor majd benyújtja a számlát utólag
. Ráadásul erősen kétlem, hogy a játék nélkül a Witcher egyáltalán eljutott volna egy Netflixes sorozatig. Plusz egy sikeres bestseller író bizonyos Brandon Sanderson akár ingyen odaadná a jogokat a CDPR-nek egy bizonyos Mistborn játékhoz, a Witcher játékok minőségét ismerve. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest