Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rickazoid

addikt

válasz Cathulhu #45 üzenetére

Tudtommal a TSMC gyártja, de az Apple tervezi a saját processzorait a jövőben. Illetve olvastam olyan pletykákat is, hogy az Apple gyárakat is vehet a jövőben (meg nem találom most, hogy hol, de például egy kijelzőgyár lehetséges vásárlásáról itt írnak).

• Rickazoid

addikt

válasz lmisi #39 üzenetére

Azért szerintem nézz utána, hogy milyen változásokon ment át az Intel architektúrája az első x86-tól a mostani x86_64-ig, illetve hogy az ARM architektúra is megvan már több, mint 28 éves. Az IT világában pont úgy őskorinak számít tehát, mint az 5 évvel idősebb x86 vagy a mindössze 11 éves AMD64, még akkor is, ha utóbbi csak előbbinek a kibővítése. Egyet sem találsz, ami ne számítana őskorinak, úgyhogy a teljes érvelésed alaptalan.
    Mellesleg az ARM licence-elhetőségére sem építenék sokat, ha az ARM berobban a PC piacra, lesz a Samsung, az Nvidia és az Apple (persze ő csak magának fog gyártani, ha fog ARM processzort), a többi processzorgyártó a mostani CPU piac VIA-ja lesz csak.
    Arra meg ne építs, hogy túlárazottak lesznek a jövőbeni x86-os okostelefonok és tabletek, ugyanis ha az Intel terjeszkedni akar, nem lehetnek drágábbak a SoC-jaival szerelt eszközök többsége, mint az ARM SoC-okkal készítettek. Ha meg lecsökkentik a fogyasztást, hogy akár csak 10-15%-kal fogyasszon többet (max mögé raknak egy arányosan erősebb akkut), mint az ARM SoC gyártók megoldásai, cserébe annyival erősebb lesz.. feltehetjük, hogy lesz felára, de az ár/érték arányt figyelembe véve nem érné meg?
    Összegezve: az Intelnél nem sík hülyék dolgoznak, az ARM-nál meg nem zsenik.

• Rickazoid

addikt

Szerintem a képen egy tavalyi Aava Mobile korai illusztrációja van, iPhone hasonlóságot viszont nem látok (ez szögletes, más a gombkiosztás és az oldalsó csík semmilyen szögből nézve nem hasonlít), nagyon más (az elkészült demó már inkább hasonlít, de csak távolról, ráadásul korábbi is), mint az iPhone 4.

Egyébként jó hírek, úgy tűnik az Intel előbb lép be az okostelefon piacra, mint az ARM a PC piacra. Ráadásul ha a Google támogatja őket... érdekes lenne, ha a jövő évi Google (Motorola Mobility) telefonok Intel processzort kapnának. Megbolygatná a piacot rendesen. Persze tudom, nem sok esély van erre.

Új hozzászólás Aktív témák