- Magisk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- iPhone topik
- Megvan a tizedik Redmi Note 12 is
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathulhu
addikt
45 milliárd dollárra becsülték a vállalat értékét [...] egyes elemzők már csak 4 milliárd dollárra becsülik
Pukk. Milyen szep is az, mikor egy vallalat erteket nem a valos teljesitmeny es vagyon hatarozza meg, hanem a korulotte levo hype, aminek a hozza nem erto befekteto is ugyanugy felul. Nem tudom ez a helyi tozsdei arfolyaman is ilyen szepen meglatszik-e, de akkor lehet par szerencsetlen kinainak oda lett a nyugdija.
[ Szerkesztve ]
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
vampire17
addikt
Pedig jol irtad, meg nincs MIUI8. A sajto meg most hirez arrol ha megnezed, hogy hamarosan megjelenik. Megjelenesnek mindig az elso stabil ROM szamit, ez mindennel igy van. (A Win10 sem az elso betaval jelent meg....)
Nem ismerem ezt az ekezetes bugot amit irtal, de ha egy ekezetes hiba jelentkezett egy kinai ROM-nal, az gondolom nem okozott nekik tulzottan sok gondot (kb sztm a kinaiak 99%-anak fel sem tunt) mivel nem hiszem, hogy ok tulzottan gyakran hasznalnak ekezetes karaktereket. Gondolom maga a bug igy nem volt egy prio-1 es problema....
Voltam alfa teszter jelenleg beta teszter vagyok es igenis rengeteget fejlodik egy adott uj feature, mire bekerul a stabilba. Nagyon sok kulonbseg van ilyen teren a fejlesztoi es a stabil kozott.
Root? Azt azert nem rohatod fel hibanak, egy gyari rendszerben, h nincs root..
A stabil ROM frissitesi cilkusa pedig pizony honapok, mint a legtobb telefongyartonal... Csak a Xiaominal jobban belelatsz a fejlesztesbe, a publikus betak miatt.
[ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
válasz vampire17 #43 üzenetére
Nevezd, aminek akarod, akkor is hetente jön frissítés a 8-ra. Ha a Te logikádat követjük, akkor az MIUI8 még nem is létezik, mert nincs (ma még nincs, holnap már lesz) stabil verzió belőle. Az pedig szegénységi bizonyítvány, hogy hónapok alatt sem képesek egy stabil romot kiadni. Ráadásul a stabil semmivel sem jobb, mint a dev, nekem ne mondd. Nagyon sokáig china stable volt fenn a telefonon, kb. másfél évig. Csak éppen mikor a china stable nem volt képes a jlb50 környékén kezelni az ékezetes karaktereket, mert hiba csúszott egy állományba (1 perc volt a csere egy korábbi verzióból) és ezt sem voltak képesek kijavítani több stabil kiadásban sem, na akkor betelt a pohár. A stabil semmivel sem jobb... még rosszabb, mert nincs benne root sem. Ja és még nem jöttem a china V7 gps.config állományának hibájával... szóval jöhetsz itt nekem, hogy létezik-e heti frissítés vagy sem, de ez csak játék a szavakkal. Igenis jön minden héten a dev romra frissítés. Igaz, amennyi bugot foltoz, kb. annyi újat hoz is. Szóval ne fárassz ezzel a nem létezik heti update butasággal... (bocs!)
Azt pedig senki nem mondta, hogy stabil romra heti frissítés van.
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
-
vampire17
addikt
Irtuk mar korabban. Nincs olyan hogy heti frissites. A Xiaomi a tobbi nagyobb gyartohoz hasonloan, kb 3-4 havonta frissiti a rendszeret. A Beta/Developer ROM-ot, illetve az Unofficial ROM-okat soha nem szabad ide keverni... (Iphone nal sem azt mondod, hogy folosleges az iOS10 betat hetente-kethetente frissiteni, hanem azt mondod, hogy az apple telefonok 9-es iOS-t hasznalnak...)
-
DrKapocs
őstag
Várható volt. Sokáig nem megy, hogy semmibe veszik a vásárlói igényeket. Nagyon sokan csalódottak, hogy nem kaptak, kapnak időben frissítést, normális romot. Azért én emlékszem még a V6, V7 szánalmas kísérletére a kiforrott V5 után. Gyakorlatilag a V6 egy nulla volt sok hónapos csúszás mellett is a bevezetés pillanatában. Az ígérgetés persze ment. A 8-as miui-t pedig kísérti a magas készenléti fogyasztás. Az új Battery Saver egy nagy nulla. Tele a fórum panaszokkal. Semmi értelme a heti frissítésnek, főleg ennyi készülék mellett. Én 2,5 éve azért vettem mi2s-t, mert ár/érték/minőség arányban kiváló volt. Ma nem tudom, hogy újra xiaomit vennék-e. Sok jó versenytárs van, a xiaomi pedig lemaradt.
[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
Varhato volt!! Eppen ideje volt. A Miui is rendesen gatyaba razos, ha mar egyszer loadert zarnak. Akkor keszitsenek olyan romot ami rendesen helyt all. Kinai eladasok egy resze, kinan kivul ert celt, csak kinai shopon keresztul ertekesitettek. Csinalhattak volna felmerest, melyik ketyere merre landolt.
-
vampire17
addikt
Ahhoz, hogy lasd rendelned kell (Ha nem is pont neked, valakinek mindenkepp...) Mellesleg ez nem holmi pletyka, az iBuyGou kepek eleg jol bizonyitjak, hogy ilyen telefon igenis letezik (ez meg azert eleg megbizhato shop)
De teny, amig nincs valakinek pl az itteniek kozul ilyenje, nem lehet 100%-osan allitani De mint mondottam, ehhez valakinek rendelni kell
(#38) D4ni : csak ket hsz-t olvass vissza
Arra figyeljetek, hogy sok Shop arul un. Internaltional version-t a Xiaomikbol. Ezek nem jelentenek B20-at, csupan annyit, hogy Global ROM-al erkeznek a telok!
[ Szerkesztve ]
-
Fejvadi
nagyúr
Épp ideje volt már, hogy komolyan vegyék a nyitást. Végre rájöttek, hogy a legtöbb telefont, nem Kínában adják el. Vagyis ott adják el a Kínai online boltoknak, akik meg a világ minden részére küldik. Kezdhetik nyomni a B20-at is tömegesen, mert már sokáig nem szalad így a bicikli.
-
vampire17
addikt
Jelenleg a Redmi Note 3 Pro az, ami mar kaphato is, pl itt:
http://www.aliexpress.com/store/product/Official-Global-Version-Xiaomi-Redmi-Note-3-3i-pro-prime-special-Version-Smartphone-5-5-Inch/2178148_32717858702.htmlEzen kivul Az IBuygou Redmi3-at, Mi5-ot es Redmi Note 3 pro-t kezdett arulni, egyelore csak nagy tetelben, tehat viszonteladoknak.
Ezek nem csak hogy tudjak a B20-at, hanem teljesen az EU piacra vannak szanva, Gyari EU-s toltovel, angol papirokkal, EU certifikacioval.
[ Szerkesztve ]
-
acelos
tag
Szerintem ezzel az októberi piacra lépéssel kicsit elkéstek tekintve hogy a Huawei(Honor) már belépett a piacra és eleg jó fogadtatást kapott a Honor 8.
-
Land
veterán
Tetszenek a Xiaomik, volt is pár, de amíg nem lesz benne B20, sajnos szóba sem jöhetnek nálam újra...
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
shifty!
senior tag
válasz RaveForce #25 üzenetére
Tessék "oltárhoz fáradni" és végig lehet követni, mi kerül ki és be egy-egy heti frissítéssel.
Powerty and hunger kills // Invisible, evil disease
-
vampire17
addikt
válasz RaveForce #25 üzenetére
Mas telefonoknal is igy van, csak azt nem latod, mert a beta buildek nem publikusak. De hogy pl a Windows phone-t mondjam... Ott is van legalabb kethetente Insider build (de lehet gyakrabban) Szoval igy van ez mashol is, csak nem olyan hangsulyos.De hogy mast ne mondjak az iOS 10 betak is kb hetente, kethetente jonnek
[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Ohl
veterán
Ez az, hogy az Oppok drága telefonok, az ár-érték arányuk sem jó szerintem. Még most sem értem, hogy lehetnek ennyire sikeresek. Tényleg durván reklámozhatják őket arrafelé.
janeszgol mivel a MIUI volt hamarabb, mint a Xiaomi, nem hiszem, hogy pont a ROMot cserélnék le.
De MIUI8-ban már van pár materialos dolog, mint a floating action buttonök, Email appban pl navigation drawer, meg pár lp/mm animáció a gyorskapcsolóknál. Ja meg az értesítések kinézete, az Nugátos lett. Azt mondom, mostmár csak szépen el kéne felejteni a KK eszközök támogatását, és jöhetnének pl a ripple effektek meg ilyenek.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
RaveForce
veterán
En am azt nem ertem hogy mit lehet minden egyes heten updatelni a rendszeren?
„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
törölt tag
válasz vampire17 #22 üzenetére
Lehetnek Google cuccok a telefonokon, csak semmire nem megy velük az ember, mert (VPN nélkül) használhatatlanok kint. Ezért kerül a telefonokra ott másik térkép, másik app store, másik minden.
Az ilyen UMI meg hasonló telefonokat valóban nem lehet kint kapni, de nem csak boltokban, hanem netről sem tudsz rendelni belőlük, és nem is nagyon van az ilyen cégeknek rendes kínai nevük, amivel meg lehetne őket találni.
-
shifty!
senior tag
válasz tothmaxy182 #19 üzenetére
A több típusra azért van szükség, hogy az átlag vevőnek ne kelljen olyan appokat, funkciókat kerülgetnie, amiket az Ő régiójában nem tud, és nem is akar használni. Pl. magyar MIUI felhasználó nem kíváncsi a MiWallet alkalmazásra, vagy a kínai alkalmazásboltra, mert van Google Play Store, meg miegymás.
Ha nem lenne pl. MIUIHU rom, nem lenne rendesen magyarra fordítva, kiebrudalva a sok kacat app, és még bugosabb és használhatatlanabb lenne.
Az EU romoknak hasonló okokból van értelme, ahogy a Global is más felhasználói körre vonatkozik. Ez egy olyan rendszer, ami csak elsőre bonyolult és ésszerűtlen, de egyébként az átlagfelhasználó ebből annyit lát, hogy megvette a telefont - tegyük fel hogy magyar forrásból - rajta a magyarra fordított, használható MIUIHU rommal, amire hetente OTA kap egy frissítést. Se nem felesleges, se nem bonyolult.Szerk.: látom előttem kollegát is kifejtették, bocsi a szájtépésért
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz #16820480 #21 üzenetére
Igy igaz
Sot, igazabol minden, kinaban kaphato telefonnal igy van (Samsung, Iphone, stb...)
Mivel a kinai torvenyek es cenzura egy kicsit maskepp mukodik, ezert ok megkovetelik, hogy pl Google alkalmazasok nem lehetnek a telefonon. (Ez igaz a Samsungra es minden mas gyartora is) Tehat lenyegeben minden gyarto ket ROM-ot keszit, egy Globalt es egy Kinait. Csak ez mashol nem ilyen hangsulyos.
A kisebb gyartoknal (elephone, es tarsai) mas a helyzet, ezeket eleve kulfoldre szanjak (pl egyik ismerosom, aki volt kinaban meselte, hogy ezeket a telokat kb meg sem lehet talalni a boltokban, de meg a kinai webshopokban sem)
-
törölt tag
Hivatalosan csak kínai és global van, a többi csak lelkes emberek utómunkája. Az a két verzió meg azért kell, mert a kínaiban van egy rakás szolgáltatás, ami csak ott működik, viszont az ottani usereknek hasznos. Ez amúgy a Huawei telefonokkal is így van, létezik kínai és globális ROM, más funkciókkal.
Az meg nem feltétlen a Xiaomi hibája, hogy valamelyik GSM bolt megpróbál rátenni valami mókolt szart, aztán meg nem megy rendesen. Bár ezek ellen is próbálnak fellépni mostanában, zárt bootloaderrel, meg nagy mennyiségben macerás nyitási procedúrával. -
vampire17
addikt
na azert ez igy nem teljesen igaz...
Atlagfelhasznalonak, mokolas nelkul van ket fele ROM. Belpiacos, Global. Ennyi. Kesz. Nincs tobb Ezek stabilak, kb 3-4 havonta frissulnek.
Minden egyeb, (beta, unofficial, kiskutyafule...) nem szamit. Az nem erinti az atlag vasarlot.
Teged (most csak peldanak irlak ), mint egyszeri vasarlot nem erint ez az egesz. kapsz egy Global stable ROM-ot, (jelenleg angolul, miven NINCS hivatalos forgalmazas magyarorszagon, ugye errol szol a szikk, h most mozdulnak az USA fele ) es szepen hasznalod. Ez egy ROM. ezen felul van a pelpiacos. Ezt a kettot fejleszti a Xiaomi.
[ Szerkesztve ]
-
tothmaxy182
őstag
Én az előttem kommentelők által felsorolt hibákon kívül aggályosnak találom még a MIUI-t is. Vagyis pontosabban az egész Xiaomi supportot. Az olcsóbb készülékek szinte alig kapnak Android frissítést, azon a rendszeren maradnak, amivel kijöttek. Ez még talán a kisebb baj, mert Xiaominál amúgy is a MIUI a lényeg. Az viszont sokszor nagyon bugos. Kijön egy új verzió belőle, ami javít egy csomó hibát, viszont kb ugyanannyi újat hoz is. Van belőle egy csomó fajta, kínai, global, EU, stb... Minek? Egyet kéne fejleszteni, de azt normálisan. Ha az ember rendelni akar kínából magának egy telót, akkor csak reménykedhet, hogy normális szoftverrel kapja, ha meg nem, akkor kezdődhet a ROM-olás, márha ért hozzá az illető... Ha meg Magyarországról veszel valamilyen magyarított szoftverrel, akkor elfelejtheted a MIUI frissítéseket is...
Minden szavam magánvélemény!
-
t72killer
titán
Így van, ezt akartam már kérdezni, hogy kínában beszedik a töménytelen sufnigyártó (!=xiaomi, inkább az elephone és egyéb e-hulladékra gondolok) Iphone-klónjai után a licenszdíjakat? (kétlem...). Viszont bármelyik fejlett piacra hivatalosan csak akkor lehet belépni, ha a felhasznált technológiát kifizettük a fejlesztőnek...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
törölt tag
válasz vampire17 #11 üzenetére
Hát, kevesebb valóban az offline jelenlétük, de marketingre azért elég sokat költenek, metróban, liftekben, plakátokon bőven van Xiaomi és Oppo is. Az talán az Oppo előnye, hogy ők többet szerepelnek tévében, például műsorok támogatásával.
Az Oppo telefonok amúgy divattermékek, lehet őket rózsaszínben, meg gyöngykirakással kapni kb, és ez ott sok embernek fekszik. Mostanában már van több szín Xiaomiben is, de inkább az utolsó generációs telefonjaik tudják ezt.Godlike79: Igen, és ott mondjuk a Huawei P8 Max, Mate S, Mate 8, meg most nem is tudom melyik Honor, ami mind tök ugyanaz szinte, csak más névvel, más sorozat tagjaként. Ráadásul a Mate S kevesebbet tudott a Mate 8-nál, korábban jelent meg és mégis drágább volt. Az Oppo termékvonalait meg egyszerűen nem látom. Hol a Find széria? R5-7-9 az most mi? N széria mi? ott is van egy rakás telefon azért.
-
vampire17
addikt
Elso fecskek mar jonnek. A Redmi 3 es Redmi Note 3 pro mar rendelheto B20-al.
(#13) Godlike79: Az a baj, h sztm az volt ezzel a celjuk, hogy minden kinaban kaphato telefonnak legyen egy xiaomi alternativaja. Ne tudj olyan telot mondani, amire ne tudnad azt mondani, hogy ezzel a konfiggal van Xiaomiban is. Csak kicsit tultoltak
[ Szerkesztve ]
-
-
gusthy
veterán
No épp ideje. Szerintem elaludtak.
-
kriszpontaz
veterán
A Huawei például pontosan úgy verte meg őket, hogy a Samsung-féle stratégiát alkalmazzák, minél több telefon legyen egyszerre a boltokban.
Csak nem olyan eszetlen módon mint ahogy a Xiaomi csinálja, ott a Redmi 3, Redmi 3s, Redmi 3x, Redmi 3 Pro, csak hogy egy példát hozzak fel. Szinte egyforma telefonok, amiknek egymás mellett létjogosultsága azért nincs, mert a fogyasztót zavarja meg. Lényegi különbség nincs köztük. Nyugodtan dobálják csak ki havonta a készülékeket, ez nem viszi őket előrébb.
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz janeszgol #10 üzenetére
Minden Kinai ceg erteke talalgatas
(#9) sheratan : Oppo ugy todom Durva marketinget nyom Kinaban meg Indiaban is es eleg jol id fogynak a teloi... Pedig nem olcsok... A szoftverfrisiteseket sem toljak tul, megis viszik mint a cukrot.
En ugy tom, nincs jelentos offline jelenletuk kinaban Xiaomieknak...
-
janeszgol
félisten
De az egész cég értéke találgatás, nem? Most nem tudom már melyik újságban (Pc World vagy Chip), de pont a start upokról olvastam egy jó cikket. Miszerint úgy tippelik meg egy cég érétkét, hogy ha pl 1 millió dollárért veszel 10%-nyit belőle (befektetés pontosabban), akkor az 10*1 millió dollárt ér.
Amúgy nem lenne rossz már EU-ban is hivatalosan, akár szolgáltatónál a Xiaomi. Csak két dolgot kérek: B20 és valami más Rom. (Ha lehet, közelebb a Google féléhez.)
Nem késő betörni Amerikába sem. De szerintem nem a Samsung és Apple telefonjaiból fogyna kevesebb, hanem a többiből. -
törölt tag
válasz kriszpontaz #3 üzenetére
A Huawei például pontosan úgy verte meg őket, hogy a Samsung-féle stratégiát alkalmazzák, minél több telefon legyen egyszerre a boltokban.
vampire1: Van offline értékesítésük, például szolgáltatóknál. A legtöbb Oppo bolt is csak valami kis sufni-GSM, ahol kiteszik a logót, ami éppen bevonz sok embert.
Az online értékesítés és a köré épülő logisztika pedig évekkel előttünk (és úgy általában Európa előtt) jár Kínában. Ha rendelsz egy Xiaomi telefont, akkor másnapra már a kezedben is van általában.Szerintem nem ez a gond, hanem az, hogy még mindig a flash-sale modellt erőltetik. Pont annyira a saját lábukat lövöldözik vele, mint a Oneplus a meghívós rendszerrel tette. Megjelenik egy új termékük, és 2-3 hónapig nem lehet beszerezni, mert pár ezret gyártanak belőle egyszerre, ami másodpercek alatt elfogy. A Mipad2 több mint fél éve jelent meg, és még most a nyár elején is készlethiány volt belőle, amikor rendelni próbáltam. Ha nincs termék, nem lehet magas eladásokat produkálni
-
Graphics
Jómunkásember
válasz fornettisuti #2 üzenetére
Nem, de a Microsoft-nak az Android szállít profitot.. Méghozzá a szabadalmak miatt.
Ha piacot akarnak ,ezt fizetni kell
-
vampire17
addikt
válasz kriszpontaz #3 üzenetére
Nem ott csuszott el a dolog. a problema az volt, hogy nagyon erosek votlak a vesenytarsak. Az Oppo Kinaban (illetve most mar Indiaban is) irtozatos marketingel tamad, igaz nem az olcso szegmenst veszi celba, hanem a premium kategoriat. A Xiaominak kinaban (es mashol sem) nincs "offline" terjesztesi modja, teljesen az internetre es a kozossegi mediakra tamaszkodik. A problema ott van, hogy ez nehez ha egy olyan orszagban teszed ezt, ahol egy utcaban 10 (zomeben Oppo-s) telefonos bolt van
Az olcso kategoriat teljesen lefedik a kis gyartok (jo ajanlatokkal), nem maradt piac a Xiaominak.
A nyugati nyitasnak ideje lesz, nalunk pl a netes terjesztes sokkal jobban menne, mint odahaza.
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
Nem ez szerepel a cikkben.
cikkhez.:
"hogy a hazai piac szállítsa a hatalmas profitokat."
Kár, hogy ezekről a hatalmas profitokról soha, semmilyen hivatalos adat nem látott napvilágot, csak a találgatás ment.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
shifty!
senior tag
Szerintem max. 1-2 windowsos terméket kidobnak a piacra - mármint mobilos terméket, a notebookjaik így is - mi mással mint - Win10-el szerelve érkeznek. Jön talán egy Mi5 Win kiadás, egy 10.1'-os táblagép, és ennyi. Valószínűleg inkább egy nagyobb bratyó kellett nekik akinek van meggyőző ereje a piacon, és mehet a terjeszkedés.
-
Potrien
senior tag
Nem fog egykönnyen sikerülni nekik, betörni a piacra.
Túl sokáig vártak! -
kriszpontaz
veterán
Nem kellett volna Samsung irányba menni (sőt, szinte lekörözni) a 20 féle majdnem ugyanolyan modellel, hanem kellett volna vagy 3 erős ajánlat, normális support és nem esett volna be az eladási mutató...sok szerencsét nekik, de ezen már az amcsi megjelenés sem fog változtatni.
(#2) fornettisuti: az MI4-re már van Windows 10.
[ Szerkesztve ]
-
fornettisuti
veterán
Nokia után a Xiaomi lesz Windowsos?
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
johnahex
tag
a pofára esés mindig felrázza az embereket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB Green, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, Zöld, 1 Év Apple Garancia
- iphone 14 Pro 256 GB - használt, független, 240 000 HUF
- Honor 200 Pro új, 12/512GB black eladó!
- Apple iPhone 14 256GB - független, 87%, Apple garancia, doboz
- iPhone 16 Pro Max 256 GB Black Titan - Bontatlan - ApCom
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest