Amerikába megy a Xiaomi

Hirdetés

Két éve a Xiaomi uralta a kínai piacot, millió számra fogytak a miuis mobilok, 45 milliárd dollárra becsülték a vállalat értékét és még ennél is fényesebb jövőt jósoltak neki. Aztán feldolgozta magát a dobogó tetejére a Huawei, az Oppo és a Vivo pedig surranópályán futott be a célegyenesbe, egészen az 4. helyig visszaszorítva Lei Jun óriásvállalatát. Az IB Times szerint a második negyedéves visszaeséssel (40% 2015-höz viszonyítva) és a Xiaomi okostermékei iránt mutatott érdektelenséggel „Kína Apple-jének” értékét egyes elemzők már csak 4 milliárd dollárra becsülik, úgyhogy a gyártó már nincs abban a kényelmes pozícióban, hogy a hazai piac szállítsa a hatalmas profitokat.

A hosszú hónapokig várt Mi 5 sem lendített nagyot a Xiaomi szekerén
A hosszú hónapokig várt Mi 5 sem lendített nagyot a Xiaomi szekerén [+]

Többek között ezért is kezdhette meg a Xiaomi a nyugati nyitás előkészületeit (a Kínai Népköztársaságon kívül csak néhány országban vannak jelen hivatalosan). A Microsofttal kötött keretszerződés már utalt az észak-amerikai bemutatkozásra, a megegyezéssel járó licencek ugyanis garantálhatják a miuis készülékek jogi védettségét az esetleges szabadalmi súrlódásokban. Hugo Barra, a Xiaomi nemzetközi csapatának vezére most először beszélt konkrétan arról, hogy valóban nyitnak az amerikai piac felé termékeikkel, bár pontos dátumot erre vonatkozónak nem tudott mondani. Egyedül annyit árult el a Bloombergnek, hogy egy bizonyos termék októberben mutatkozhat be, máskülönben ugyanazt a stratégiát követik, mint az eddigi új piacokon való megjelenéskor, azaz felépítik a működéshez szükséges struktúrát és megpróbálják a fiatal rétegeket megszólítani technológiai vívmányaikkal és eszközeikkel.

Azóta történt

  • Barra el

    A nyugati világnak az egykori Google munkatárs jelentette a Xiaomit, Hugo Barra azonban most elhagyja a kínai gyártót és visszatér a Szilícium-völgybe.

  • Okosotthon termékekkel akar hódítani a Xiaomi

    Az első amerikai eseményén mindössze négy mobilt mutatott be a gyártó, viszont rengeteg okoskütyüt.

Előzmények

  • Xiaomi Mi 5 - ötcsillagos ajánlat

    Elérkezett hozzánk az ismert kínai gyártó legfrissebb csúcsmodellje, a végeredmény nem lehet kérdéses: a Xiaomi ismét komoly alternatívát mutatott a zászlóshajóra vágyó közönségnek.

  • Xiaomi Redmi 3 - szépségbe zárt szörnyeteg

    Mutatós fémház, nyolcmagos rendszerchip, visszafogott méret és kolosszális akkumulátor a középkategória alsó felében – a Xiaomi már megint odapörköl a konkurenciának.

  • Xiaomi Redmi Note 3 - zártosztályos zseni

    Az ártól kezdve a fémházon át az üzemidőig minden klappol az ujjlenyomat-olvasós, Helio X10-es Redmi Note 3-mal – kivéve a zárt bootloadert, ami Kína határain kívül jelenleg eléggé rossz hír.

  • Xiaomi Redmi 2 Pro - többet, kevesebbért

    A Redmi 2 Pro variánsa több RAM-mal, méretesebb tárolóval és frissebb MIUI rendszerrel hívja fel magára a figyelmet úgy, hogy olcsóbb a tavaszi kiszerelésnél.

Hirdetés