Hirdetés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
credof1
tag
Na ez is a felesleges időpocsékolások egyike..
-
zzzed
csendes tag
Már mért lenne elfogult a véleményem? Minimum 6 telóm volt premium kategóriában előtte. Alig vártam hogy megszabaduljak tőlük. Ezt meg már lassan egy éve nyúzom, és mai napig nem tudom mire is tudnám jobbra cserélni.
Egyszerűen nincs jobb...
Mondj jobbat!
Van egy N8 összehasonlító képem ha érdekel vkit.
Leo jobb, színekben gazdagabb képet csinál. Azon kívül meg mégis mi más?Az a polaroid sztem kamu egyébként. Kötve hiszem hogy 2 év csúszással piacradob egy ugyanolyan kinézetű és szoftveres gépet. Ha igez a hir, akkor meg a kép egy összebarkácsolt micsoda.
peace
-
azbest
félisten
klónozza őket a polaroid, lehiadlok
http://hup.hu/cikkek/20120111/androidos_fenykepezogeppel_all_elo_a_polaroid -
zzzed
csendes tag
Cikket elolvasva azért élnék némi korrektúrával:
Nem kínai, hanem Taiwan-i.
Akku: nekem tényleg munkaeszköz, és 2 napot simán kibír.
Mini USB csatlakozó: azért elég jól jön, hogy nem vmi egyedi bizbasz csatija van, főleg ha kocsiban töltöm GPS töltőjéről. -
zzzed
csendes tag
nem helyesírást figyeltem, ezért bocs...
egyébként 2 aksival, 2 előlappal, 8gb kártyával kaptam. ez egy wonder-phone ...
Képeket töltöm fel. Sok képem sajna nincs, ami ne lenne személyes, bocs...
videóm meg kb egy se
itt a link:
http://www.megaupload.com/?d=D4KHYIEZüdv, kérdéskre válaszolok szívesen, ha van időm,
Á. -
zzzed
csendes tag
Tehát összeségében kiváló, mint okostelefon, de jöjjöna akkor a java...
Kamera:
N8 sehol nincs, tényleg. Nem viccelek, sok digitális gépet is lever. 14 Megapixel, CCD szenzor, 3x optikai zoom, flash, HD minőségű videófelvétel.optikai Zoom után is tűéles a kép, tipikusan oilyan képet csinál, hogy ha valamit nem tudok már elolvasni, lekapom és képen rázoomolok ...
Makro is tökéletes. Fentebb láttam egy képet, hát az elég egy fos volt (bocs aki csinálta) Lehet a touch zoomot akarta mutatni, mert ugye azt is tud a vas, nem tudom.
Képek nem zajosak, nem digitálisak, mosás szerintem nincs, színek valóságosak. Nem vagyok profi fotós, képeket meg lehet nézni és megmondani.
Vak sötétben is hihetetlen képet csinál. Normális körülmények között pedig gey teljes értékű digitális gép. Imádom.....................
Video: Tévére rádugom, és nincs aki ne esne le a székről, milyen videót csinál. Tűéles, nem szaggat, gyönyörű. Videót nem tudom, hogy töltök fel még (nagy file ugye) de megpróbálom megoldani. Csinálnom kell valami felvételt hozzá előtte, enyémek személyesek azért...
Képet is töltök fel, amint megmondja valami fórumtárs, hová és hogy tegyem meg. Nem vagy rutinos ebben, próbálom megoldani azért máris.
Összeségében: Soha nem akarnám semmire lecserélni. Azon kívül, hogy no google licensz + vas lehetne izmosabb, 2 évvel jár konkurencia előtt. Soha nem cserélném le, nem is lehetnék elégedetteb vele. Előtte volt telóm: X10, mini is, Defy, Legend, és még mittomén. Csajomnak: Neo.
Telefonnak tökéletes, kamerának tökéletes. Mindig nálam van a kamera, el nem tudok mulasztani semmit
Még egy negtívum: (nem tudom az -e igazából), ha 14 megapixeles, vakus képeket készítek, 40-50 kép megzabála aksit kb. Sose számoltam valójában, lehet egyszer meg fogom.
Képeket tolok fel, amint rájövök, hogy is lehetne.
-
zzzed
csendes tag
Vas: A telefon nem játékra való. Kiszolgál minden android alkalkmazást, de ne akarjatok vele Dungeon Hunter-ezni. Kamerára tartalékolja erejét, egy 4 mb-s képet tárolni és stb nem egyszerű gondolom. Mindemelett akadozást, lassúságot soha nem tapasztaltam, összevetve Neo picivel gyorsabb, de nem venni észre különbséget, ha nem egymás melett van 2 teló.
Display: jobb se lehetne. Fényerreje van bőven, színek melegek, összeségében kifogástalan. 2 pontos tochscreen egyébként, és halál pontos érintésre.
Software: Android 2.1, meglepődnék, ha nem fejlsztenék majd tovább. Egy ideje nem jönnek frisebb verziók, szerintem egy nagyobb volumenű dolgon dolgozhatnak, mint pl 2.3+. Ez az én gondolatom persze csak. Android, tehát végtelenségig pimpelhető. DE NINCS gogle licensze cégnek, ezért market és google licensz nélkül nem menő dolgok nem fognak menni. Azonban több alternatív market is van, + én letöltöm APK-t, vagy beckup-olok csajóm telójáról - és kábellel/bluetooth-on áttolom, majd instalálom manuálisan. Nem gáz...
Összerakás minősége, hangminőség, stb: 5 csillag. nincs vele gond. Nagy ritkán panaszkodik egy egy ember, hogy néhe halkan hall hívás elején. Én sokszor kipróbáltam, de nem sikerült előcsalni ezt a hibát. Soha!
-
zzzed
csendes tag
Tehát a vas:
Előljáróban: 6 hónapja van meg a telóm, mindenapos használatban...
Én mindig is egy fényképezőgépbe oltott okostelefonról álmodtam, annó csak egy ilyet találtam, de nem volt GSM támogatása. Az egy samsung teló egyébként, ugyancsak 3X optikával. SCH- walami aneve, kb pixon 2 brutálabban.
Aksi: 2-3 nap!, pedig nekem ez munkaeszköz, sokat telefonálok vele. Szerintem Nincs okosteló, ami ezt lenyomja. Defy volt hasonló jó üzemidejű. 6-7 Android-os telóm volt előtte, van mihez viszonyítanom.
Dizájn: Ha az ember szeretne egy okostelefont, és egy kamerát magával vinni, ennél vékonyabb nem igenm lehetne egybeépítve. Egyébként nincs hogy valaki ne akarná megnézni, bárhol előveszem. Én telóm (első széria) még logó mentes is ráadásul. Összeségében lehetne kifinomultabb, mint egy Xperia Neo, de azért adnék rá egy 4 pontot 5-ből azért.
Nem recseg, nem kopik, nem gagyi műanyag hatású abszolót. Súlya annyi mont egy Droid egyébként, absz nem sok. Én zsebben hordom, könnyebben zsebrevágom mint egy X10-et... -
zzzed
csendes tag
Sziasztok.
Én vagyok szerintem az egyetlen itt (és Európában is), aki tud tapasztalatot mondani a Leo-ról. Röviden meg is teszem, aztán keresek egy két képet is, hogy utáljatok
Az ára 500 dolcsi közül lesz, ha egyszer belépnek EU és amcsi piacra. (Jelenleg csak Kínát célozzák) Azért láthattok olcsóbban is sok hírdetést, mert a gyártó kidobott néhány tesztkészüléket a piacra, ún, golden sample-t. Én voltam az első EU-ban, aki ebből szerzett egyet. Szerintem már nem is nagyon van több. Féláron volt, cserébe segítette kitesztelni, mert merőben más egy Európai hozzáállása, mint egy Ázsia-ié. Voltak is benne súlyos gondok, lévén ők nem GSM hálózatot használnak.
Tapasztalat a gyártóval: -kb havonta dobtak ki úk szoftver verziót, amiben annyo újdonság volt, mint amennyit kb Motorola (nem leszólásbólm félre ne értétek) egy év alatt fejeszt.
-Problémafelvetésemre, kérdésemre több fórumból 1 napon belül reagáltak, abszolút tanulhatnánk belőle, hogy dolgoznak ők. Végig úgy éreztem, kiemelt ügyfelüknek tekintenek, pedig csak egy db teszkészülékről volt szó... Hibát javítanak napokon belül.
- Kis cégnek tűnik talán nekünk, de forgalmuk akkora, hogy nem is merem leírni. Más kategória.
- Nagyon korrektek voltak velem, még szálítást is egyik sales-e személyesen adta fel, hogy olcsóbb legyen nekem. (Máshol foglalkoznának ezzel??A teló maga:
köv hozzászólásban... -
b4zsi-
őstag
Szerintem randa!!!Telefonálok Vele erre valaki hülyének néz, hogy mért telefonálok egy fényképezővel...
A fotózása egészen korrekt. -
phonefan
tag
szerintem nem a megapixel szám a fó hanem a minősége...
szvsz tehát nem rosszak a képek ,de ennyi erővel egy tükörreflexesNikonbais rakhatnának telefont... -
phonefan
tag
### Videó még most is ERROR ###
-
B1T3
addikt
Egyébként az Altek Leo személyében +1 telefont tisztelhetünk egy esetleges jövőbeli telefonos kameraösszehasonlító tesztben szerintem.
-
syl5
őstag
Érdekes...Többet nem nagyon tudok mondani.
Bár még annyit, hogy egész jók a fotók. -
JanFe
aktív tag
Erdekes keszulek, piros pont a kameranak
-
=Mentor=
őstag
Annyira azért nem is rosszak ezek a fotók, a HTC ennél jóval borzalmasabb minőséget nyújtott kisebb felbontáson.
-
Magnum_
nagyúr
egy napnál tovább csak akkor tudjuk húzni, ha még csak rá sem nézünk
-
ShiShaPRO
csendes tag
egy kicsit tényleg hasonlít
-
Gery85
tag
Miért hasonlít a kamera optikája a mobilaréna logójára? Szerintem ez nem véletlen, azonnal valljátok be,hogy benne van a kezetek ebben a remekműben!
-
DarknessHope
senior tag
válasz
Fancy-boy #88 üzenetére
jah... én szivem szerint azt mondanám még ha ennél szarabbak is jönnének kinából az se lenne baj, mert legalább lenne nyomás a nagyokon.. (főleg Samsung, de LG, SE, HTC is) hogy ők is figyeljenek a kamerára. Esetleg dobjanak össze egy optikai zoomot is végre.. és felejtésk el a centi alatti vékony telókat. szélesség magasság ha nagy nemtom mit ér hogy csak 9mm egy teló. annyiból lehet 18mm is és akkor belefér egy rendes akksi.( na de többször már nem írom le)
engem mindig megbámulnak a Kaiseremmel amin egy kiterjesztett 2800mAh akksi van. durung mint az állat de bírja is.
-
DarknessHope
senior tag
bocs de vitatkoznom kell.. szerintem te 1:1 nézetben hasonlítottad őket össze.. méretezd le a 14 megapixeles képeket 5 re és úgy tett melléjük. és mindjárt kiderül melyik jobb. (egyébként én meg is néztem.. és az azért látszik hogy majd plusz 10 millió pixel ide v oda nem sokkal jobb) plusz optikai zoom xenon vaku sem mellékes. szóval nem hinném h köröket verne rá.
az akku kapacitás persze problémás. ez igaz. De az én álom mobilomban (note dupla akkora vastagsággal elvileg egy 5000mAh akksi lenne az azért jól bírná fotózást is) de hát ilyet nem gyártanak -
zaskar
senior tag
A Galaxy Fit kamerája nemcsak erre, hanem szerintem sok drágább mai készülék kamerájára is köröket ver...A Defy-m képeit kritikán alulinak tartom, főleg hogy N82-t is használtam hosszabb ideig. Ennek ellenére ennek a kínai csodának a képei és videói is jobbak mint egy Defy-é, meg elég sok mai készüléké, ehhez nem fér kétség.
-
tjb007
nagyúr
-
JR.CSé
senior tag
Hihetetlenül bejön ez a cucc aku ide vagy oda nagyon ott van.Hol lehet ilyet beszerezni?
-
Fancy-boy
addikt
Minden kezdet nehéz. Majd belerázódnak.
-
tomsics
senior tag
válasz
Brutális eb #86 üzenetére
Jaja szerintem se olyan rossz ez.Még egy kis idő és ott lesznek ezek a telefonok is.
-
kariad
senior tag
Kezdetnek jó!
-
ssppiikkee
tag
Ugyanazt tudom mondani mint egy páran már leírták, hogy az alapötlet nem lenne rossz, csak a kivitelezés nem az igazi, nagyobb aksi meg egy 2.3-as android és akkor a hardver is elég az alap dolgokra, max a játékok nem mennének
-
Pantal
senior tag
Szerintem a tesztképek se túl meggyőzőek, de legalább van ilyen telefon is.
-
B1T3
addikt
Kicsit csalódás a gyenge hardver, és számomra előny lenne a nagyobb kijelző is, de azért tetszik a telefon, mindenképpen egyedi.
Az optikai zoom plusz pont, szerencsére nem csak fel van tornázva a pixelek száma.
-
ch003067
addikt
Kicsit vaskos telefon, meg kicsit lassú, de amúgy bejövős cucc. Rég volt már olyan teló ,aminek így kijött a kamerája
-
kaller1
veterán
válasz
DarknessHope #76 üzenetére
Én nem vagyok elájulva a minőségtől, 14 Mpix ide vagy oda. Nézd meg a kis Galaxy Fit tesztfotóit, köröket ver erre az 5 Mpixes kamerájával.
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Rusi egész nap AFK volt, a szerkben sem volt bent és a képek nála voltak. Mostmár élnek a linkek, elnézést kérünk mindenkitől és köszi a megértést, néha előfordul ilyesmi!
-
Rusi
senior tag
Srácok!
Roppant sajnálom a fotós és videós bakit, amiért egyedül én vagyok a felelős. Sajnos a mai napon 21 óráig dolgoztam (főállás miatt) és sajnos csak mostanra tudtam javítani a hibát, ám most már elérhető mind a 12 tesztfotó és a tesztvideó is.
Mégegyszer elnézést minden kedves olvasótól és a jövőben ilyen baki nem fordul elő.Az Xperia pro teszt miatt ne aggódjatok, a jövő héten kint lesz az is (tesztfotókkal!), valamint az N93-at azért emlegettem, mert bár komoly készülék volt, a kamerája csúnya bukás lett és a mai napig kevés ennyire ormótlan és csúnya okostelefont (az N93i már elfogadható volt külsőleg) alkottak a világon.
-
blueMerle
veterán
Amíg Bog előkeríti a fotókat, addigis itt van néhány tesztkép: [link]
-
Cyberpunk
félisten
Pixel számok helyett inkább a minőségre kellett volna rágyúrni.
-
=Mentor=
őstag
Ez a telefon egy borzalom, a tesztképekre ellenben kíváncsi lennék, bár a leírtak alapján a fényképező is csak egy parasztvakítás a négyzetre emelve.
-
dz1989
senior tag
Mmm Ez érdekes. Nagyon kiváncsi lettem. Az ötlet kifejezetten nagyon tetszik, asse zavarna ha 22mm vastag lenne.
-
dagiboy95
csendes tag
lehet hogy nagy hülyeséget kérdezek de a kamera felbontása tényleg 14MPX??...
amugy se tesztkép se vidi nálam se...
-
transmission
tag
Tesztképek még mindig nem jók
-
Rickazoid
addikt
Dehogy. PC-ben mennyire vagy járatos? Mi kell ahhoz, hogy egy op.rendszer működjön a PC-den? Driverek. Ezek lehetnek az op.rendszerbe építve, de sok esetben a hardvergyártó adja a drivert (lásd: ez a Linux disztribúciók legnagyobb hátránya a Windows-zal szemben). Telefonoknál is ez a helyzet annyi különbséggel, hogy az op.rendszer semmilyen hardvert nem támogat, a hardvergyártónak kell az összes drivert megírni és hozzáadni az Androidhoz, így lényegében minden készüléken található Android egy az eszköz gyártója által készíttetett portja az AOSP kódnak. Persze azoknak, akik együtt működnek a Google-lel, nyilván ad segítséget a Google a driverek megírásához is, ha kérik.. ezt nem tudom, de azok sem lesznek részei az AOSP-nek.
(#57) gzbotii: megoldható, és ha elég nagy kereslet lesz rá, lelkes hackerek meg is fogják oldani egy főzött ROM segítségével, azonban a Markethez az kell, hogy a telefon támogatott legyen, magyarul egy olyan ROM kéne rá, ami azt hazudja a Marketnek, hogy ez egy más, támogatott készülék.
-
kolosanyi
veterán
Zsír ez a cucc.
Azért a Nexusom nem adom érte, de poénból vennék ilyet.
-
Timyyy
őstag
Mivel épp döglődik a jelenlegi telóm (Nokia 5530) így most elkezdtem olvasgatni ezeket a cikkeket, mik az újdonságok, mivel már évek óta nem vettem telefont, kicsit elmaradtam tőlük, és hátha találok valami olyat ami lebeszél az iphone-ról.
A beépített fényképezőn kicsit kikerekedett a szemem, de csalódtam a telefon tudásábansajnos ez sem jön be annyira, hogy kelljen.
De a tesztfotókért még visszanézek majd.
-
raulicio
senior tag
Amikor bejelentették sokkal többet vártam ettől. Telefonnak rossz, viszont legalább fényképezőként sem hozza a szintet...
-
fairi
őstag
tesztképek hol vannak???
sehol se találom őket! -
gzbotii
nagyúr
de magat az android marketet nem lehet felrakni, mind alkalmazast?
-
Retekegér
MODERÁTOR
Ismét egy üde színfolt. A konklúzióval összhangban bennem is az merült fel, hogy ez egy fényképező, amibe némi extraként telefont raktak.
-
Thauxeeb
tag
A tesztképek nem mukodnek, így csak azt tudtam meg róla, hogy milyen lassú.
Akinek van valami hasonló kínai csodája és nincs rajta market annak mondom, hogy ha van valami más androidos cucca (amin van market) akkor azzal letölti az appot majd a File Expert backup funkciójával lementi és már ott is van az APK.
Ez sem a legjobb megoldás, de legalább free cuccokat is rá lehet tenni ami nincs fenn neten (pl Facebook)
-
ShiShaPRO
csendes tag
Szegény nagon csúnya
-
mrlujoak
veterán
válasz
Mr.Skynet #51 üzenetére
Az ördög - mint mindig - a részletekben bújik meg.
Az origi kínai nem egyenlő azzal, hogy egy-egy nagyobb gyártónak bérgyártanak.
Az origi kínai cuccokkal az a baj, hogy azok ott terveződnek, és gyártódnak is, ami többnyire ilyen terméket szül...
Persze vannak kivételek, mint pl a Huawei is, azok viszont már partnerként szert tettek tapasztalatra és technikai ismeretekre, ami nem egy az egyben copy-paste...
Nem hiába látjuk, hogy az origi kínai mobilok többnyire két akkuval jönnek, és jó nagy részük nagy gyártók modelljeinek másolatai.
-
Mr.Skynet
senior tag
Most lehet nagy marhaságot mondok és páran ki is akarnátok nyírni, de így átgondolva a dolgot, nekem a Nokia N8 jutott eszembe erről az egészről, a különbség minden téren persze a Nokiát igazolja, hogy ők azért nem 1nap alatt válogatták és terveztek semmit mire N8 lett belőle.
Ha eltekintünk a Nokia hírnévtől akkor az N8 személyében is kis túlzással egy 2-3éves Nokia 5800-át (utolsó Nokiám) kapunk ami kb. ér 20-at se + kapunk egy 15 ezres fényképezőt, csak ezt valójában 100K-ért adják, mert egybe van a kettő, szóval lehet fikázni ezt a kínai csodát is, de szerintem ha kína tényleg komolyan venné a dolgokat amiket csinálnak, itt nem sok gyártó maradna aki túlélné a csatát, talán a Samsung lenne az egyik nagy kunkurencia, de ők is csak azért, mert szinte mindent házon belül legyárt és fejleszt magának, sőt beszállító más gyártónak...
Mielőtt még valaki némi elfogultságot vágna a fejemhez, szó sincs erről, semmi bajom a Nokiával, dolgoztam is nekik
, ZTE előtti 7-8telóm is csak Nokia volt, most pedig dicsérem a Samsungot, mikor barátnőm Samsung Monte-ját kedvem lenne néha a Dunába vágni...
Ott van pl. a Foxconn, kínai cég is tud csúcsminőséget gyártani mellesleg olcsón, különben nem lenne az Apple cuccok nagy része Foxconn cuccból, persze ez a Nokiára is igaz, meg gondolom sok másra is. Az pedig, hogy dirib-darab alkatrészekből szinte mindent gyárt saját márkanév alatt is, azt már emlegetnem sem kell, csatlakozók stb...
Ezerrel szurkolok a ZTE-nek és a Huawei-nek is, nem rossz amit csinálnak Blade oké, de kéne egy kicsit izmosabb cucc is, most jön a Honor (1,4Ghz ?), ha így folytatják és elfelejtik végre, hogy nem törvényszerű alsó-középkategóriás minőségben gondolkodni, rövid időn belül ott lehetnek a nagyok közt.
Talán pont Kína miatt lesz amit évek óta szeretnénk, hogy a gyártók versenyeznek a vevőkért. Persze azért Kínának sem lehet olyan egyszerű, ha bárhol kérdezik gondolom az a jellemzés, hogy olcsó - gagyi, tuti van aki elvből rá sem néz kínai termékre, azért ez egy komoly fal, amit idő lesz míg lebontanak csing-csáng-csúng barátaink
Szerk.: bocs a regényért, szóval nekem tetszik, hogy próbálkoznak mindennel, csinálják csak hajrá. Szerintem egyáltalán nem kell elítélni őket, hogy így sikerült a masináljuk.
-
BossBoss
őstag
Azért fejlődés látható, tapasztalható a kínaiaktól. Egyszer csak esik az állunk.
-
D.Orion
veterán
Android-ból hülye vagyok, de nem lehet felrakni erre a készülékre sehogy sem a 2.3-mat mondjuk?
Hiszen ez egy nyílt rendszer, ha jól tudom. Így biztos van belőle egy sablon verzió ami mindenre felmegy. Vagy nem?
-
tjb007
nagyúr
Képminőség szintjén körülbelül azt hozza amit az olcsóbb, 20.000 forint alatt/körül kapható kompaktok.
Itt található pár tesztkép (amíg nem kerülnek elő az itteni tesztképek): [link] -
hát az N8 videója max zoomolásnál is éles képet ad ezzel ellentétben... Tényleg kár ezért, lehetett volna jó kis készülék is.
-
mrlujoak
veterán
Tök jó, hogy megoldották az optika-mechanikát, csak jó kínai (origi kínai) szokáshoz híven elfelejtették, hogy ez (és a CCD) mennyit is eszik.
Bizony sokat.
Ezt meg még egy szintén energiaéhes Xenonnal is megfejelték, és íme, kész is a fél-háromnegyed órás működési idő.Jah, hogy van pótakku. Kösz. Akkor már tudok bő egy órán át fotózni, ha akarok...
Márpedig miért ne akarnék?Eleve azért venném ezt a kínai fotós mobil csodát, mert 14 megapixel, meg kitóduló lencsetag optikai fókusszal meg CCD-vel meg villantóval...
Na ismét tanúbizonyságot szereztünk, miért is kell - még most is - fenntartásokkal kezelni egy origi kínai cuccot.
Cuccot, a sok cuccból... (de ezt nem mi választottuk ki)Az ötlet remek, mint azt már évek óta sokan is szorgalmazzák, de a kivitelezés egy ordas nagy elégtelen.
Az oprendszerről és a hardverről nem formálok véleményt, a külsőről viszont csak annyit, hogy muris...
-
nincsisbéla
aktív tag
Kár érte!
Ha egy jó android+akksi van, akkor még jó cucc is lehetett volna... -
Rickazoid
addikt
Nos lényegében akkoriban a telefonos PDA-kat megkülönböztettük az okostelefonoktól az alapján, hogy érintőkijelzője van-e vagy sem (emellett utóbbi volt nagyobb piacnak és így az átlagembereknek szánva, míg előbbi inkább üzleti felhasználásra). Mára gondolom azért lett okostelefon a telefonos PDA is, mert megváltozott a célközönség, nem elsősorban üzleti felhasználásra lettek már szánva az újabb típusok. Azonban mivel alkalmasak erre is, továbbra is tekinthetők telefonos PDA-nak, hisz bőven betöltik egy PDA szerepét is. Bár lehet ezt az átkeresztelést is az Apple kezdte pusztán marketing okokból, ezt nem tudom.
-
Lumos
csendes tag
Nekem tetszik. Bár inkább külön használok egy telót és egy fényképezõgépet. De nem mondható hogy gagyi, de nem is pöpec. Nekem bejön de nem kéne.
-
Rickazoid
addikt
Tipikusan egy olyan telefon, aminél az alapötlettől és elsőre is felcsillan az ember szeme, hogy "ide vele, kell, most akarom!", aztán olvasva a részleteket a "kell ez a fenének, szúrják ki más szemét ezzel az izével!" gondolat ötlik fel benne. Bennem legalábbis ez zajlott le.
Idézet a cikkből:
"de ilyen megoldással kb. csak félig tekinthető okostelefonnak"
Ezzel viszont nem értek egyet, attól még, hogy a zárt Google alkalmazások nem érhetők el rá, mert a Google-nél nincs bejegyezve, még nem lesz kevésbé okostelefon (egészen pontosan telefonos PDA, ugye), mint bármelyik másik.A tesztfotókat én is megnézném.
-
osztraksajt
őstag
Ugyan már N93... Volt már sokkal azelőtt is optikai zoom telóban, még teszteltétek is.
-
tomsics
senior tag
Hát én lehet hogy beteg vagyok de nekem tetszik a külseje.Kár hogy ilyen gyenge a hardver.Ha normális hardver lenne meg szoftver akkor vennék egy ilyet
-
Mr. Byu
aktív tag
Ez aztán fura egy kütyü, kinézetre olyan, mintha a 4-5 évvel ezelőtti időkből származna és időgéppel jött volna.
Kicsit az LG Pradára emlékeztet.
-
hettaki
tag
megint egy unikummal van dolgunk, egy olyan eszköz, amit a kínaiak nem féltek megcsinálni,
Az annya sz3nts3g1t, megint egy csodabogár. Állítóm a Kínaiak fejlődnek.
szvsz.
-
Bog
HÁZIGAZDA
A videót tudtam javítani, a képeket nem tudom, hogy hová tüntette Rusi.
-
kaller1
veterán
válasz
Napfénysüti #23 üzenetére
A készülék már kb. 1 éve piacon van, és ezek a gyártók nem híresek a frissítésről. Ennek tudható be a 2.1-es rendszer.
-
depmod
aktív tag
Akárhogy is, de van fejlődés, rengeteg lopás és némi elképzelés. Valamint irdatlan kapacitás és occó munkaerő.
Aztán az, hogy a mi ízlésvilágunknak, elvárásainknak ez nem felel meg, az egy másik dolog.De még néhány év, és kőkeményen seggbeverik az ismertebb gyártókat itt, Európában is.
-
porse
őstag
hat ezert kar volt meg az idödet is pazarolni hogy leteszteld..
-
transmission
tag
válasz
Napfénysüti #23 üzenetére
Meg hát nem is lesz rá gondolom frissebb android..
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
transmission #21 üzenetére
Igen abban lenne fantázia annak aki időnként gyorsan fotózna de ezzel amit itt beletettek meg a 2.1-es Androiddal nagyon sovány lett.
-
adrianv
tag
Próbának ok, de komolyan azt gondolják, hogy megveszi valaki?
Support, frissítések? xD
-
transmission
tag
válasz
Napfénysüti #20 üzenetére
Egy ilyen telefon jó lenne normális hardverrel..
-
Napfénysüti
nagyúr
Nem semmi készülék lett. Sajnos a konklúzió tökéletes: a kamerára fektettek hangsúlyt de minden másra nem.
-
transmission
tag
Én sem látom a képeket
-
csoki46
senior tag
Nálam jók a képek és a videó is. Amúgy érdekes elépzelés....
Bocs most esett le, hogy a tesztfotókról van szó, az nálam se jó. -
kaller1
veterán
válasz
callmeakos #12 üzenetére
Az N93-ban volt 3x-os optikai zoom.
-
Már kíváncsi voltam ennek a készüléknek a tesztjére, anno én is ilyet akartam, ma már inkább nem
Nálam sincsenek se teszképek, se videók
-
Dunbar
senior tag
Vaterán 55k-ért láttam, gondolom ~70k körül. Pedig bejelentéskor még 400€-ról volt szó.
Keményebb hw-rel (mondjuk egy Snapdragon-nel) nem is lenne rossz. De ez a sebesség gáz, főleg hogy ilyen out of box, akkor milyen lehet, ha belakják? De legalább van slide to unlockKépek, videó nekem sincs.
-
NogeOne
tag
Kiézete sem vészes,mint egy szép fényképező
-
callmeakos
veterán
"Utóbbit a Samsung is használta már (a Nokia N93-ra emlékszik valaki?)"
Lehet reggel van számomra na de ezt most én nemértem
-
lacacesc
tag
érdekes kütyü az biztos
-
Krisszer
aktív tag
androidos kompakt fotómasina
-
Zoz
őstag
"az Xperia pro sem rossz cucc, de ez most nem az a cikk"
És az a cikk mikor jön már? -
hito
nagyúr
Ára?
-
hemaka
nagyúr
Elég debil kinézete van, a tesztfotókért meg majd visszanézek.
-
bok92
addikt
Kell, kell! Na jó , nem...
-
kriszpontaz
veterán
Se videó se tesztfotó!
-
plus44
veterán
A videó és a fotók nem elérhetőek Rusi.
-
szezso15
addikt
Nem is olyan vészes a telefon, kár a csupasz Androidért, meg az akkuért...
Viszont fejlődnek, már sikerült a HSUPA-t is elérni, a kijelzőnek pedig nagy respect!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma 14 megapixeles kamera, optikai zoom, HD videó, mindez egy lecsupaszított Android rendszeren a nagy Kínából.
- Milyen TV-t vegyek?
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Windows 10
- Modding és elektronikai kérdések
- Home server / házi szerver építése
- Futás, futópályák
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MotoGP & WSBK
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 2026.03.09-ig Apple Garancia 100% Akku Újszerű állapotban!
- iPhone 12 64GB Fekete Független - 87% Akku
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest