Altek A14 LEO - a pixelkirály

Hirdetés

Bevezető, külső

Amikor visszavittem a Motorola Defy+-t, két doboz várt rám az XXL GSM-nél. Az egyik az Acer Liquid Mini volt, a másik pedig ez a készülék. Miután megláttam a dobozon lévő paramétereket és persze a kínai szövegeket, nem is volt kérdés, hogy lecsapok rá, hiszen az ilyen csemegékért rajongok. A sokszor kívül-belül egyforma, sablonos készülékek után sokszor igazi felüdülés egy-egy ilyen kütyüt használni (azért az Xperia pro sem rossz cucc, de ez most nem az a cikk). Az Altek neve egyébként nem teljesen ismeretlen, a cég ugyanis a fényképező piacon van jelen, mégpedig bérgyártóként. Mi több, már volt nekik egy fényképezővel kombinált mobiljuk, ám az sajnos nem jutott el hozzánk.

Altek A14 LEO
[+]

A doboz kinézetre amolyan HTC-féle hasáb, de belül már szerényebb a kialakítás. A készüléken felül találunk benne egy hálózati töltőfejet, két akkumulátort, egy USB adatkábelt, egy sztereó fülest, hozzá egy 3,5 mm-es jack adaptert, valamint egy kijelzővédő fóliát. Némi papír nyomtatvány is heverészik benne, de abból egy szót se fogunk érteni, mivel kínai (szó szerint is).

Altek A14 LEO
[+]

A telefon is hasonlít a dobozra, amiben benne van, lévén formaterve, mint olyan nem igazán van neki. Szögletes, elég vastag, ormótlan hatást kelt, az oldalt körbefutó vastag ezüst csík meg emlékeztet valamire (igen, arra). A régi bejelentés, miszerint egy kecses mobillal rukkolnak elő, kissé másképp alakult. Kétféle színben is létezik, nekünk a fekete jutott, de szerintem ezüstben se lenne dögösebb. Méretileg nem is nagy, leszámítva a vastagságot, hiszen abból manapság két mobil is kijönne. Minőségi szempontból elfogadható a helyzet. Egész jól össze van rakva, a hátlap pedig részben fémből készült (vagy tökéletes illuzióját kelti).

Altek A14 LEO
[+]

Szemből szerintem a legrondább, köszönhetően a kijelző feletti rácsos résznek. Tisztára Sokol utánérzése van az embernek, pedig a rácsnak csak a közepén rejtőzik a hangszóró, de legalább beletettek egy állapotjelző LED-et is. Amire viszont nem nagyon tudok panaszkodni, az a kijelző. A 3,2 hüvelykes képátlójú, WVGA felbontású panel 16 millió színével, Xperia ray-t felülmúló pixelsűrűséggel (292 ppi!) operál. Éles és szép képe van, a betekintési szöge sem rossz és még napfényben is látszik, nem ilyenhez vagyunk szokva a hasonló telefonoknál. Alatta a klasszikus Android gombok sorakoznak, hagyományos kivitelben, kicsivel lejjebb pedig egy szintén elég csúnya mikrofon megoldásban akad meg a szemünk.

Altek A14 LEO
[+]

A sík hátlapot egyetlen elem dobja fel, az viszont nagyon. A kamera optikája ennél feltűnőbb nem is lehetne, nagy, ezüst betéttel van kiemelve. Hátulról igencsak digitális fényképező hatását kelti, ezzel a Sony Ericsson játszott korábban jól (felőlem telefon, felőled kamera), de a Samsungok között is találunk hasonlót. Itt van a kihangosító is, ám ezt úgy elrejtették, hogy én is csak több nap után jöttem rá a hang pontos forrására. Ez pedig nem más, mint az egyik felső sarok, ahol a hátlapon van egy kis rés és itt szabadulnak ki az egyébként nem is vészesen rossz (na meg klasszikusan jó hangos) hangok.

Altek A14 LEO
[+]

Az oldalsó részekből az alsó él nem tartalmaz semmit, ahogy a bal oldala sem. Felül az elsőre hátlap leoldónak gondolt gomb valójában a bekapcsoló. Kevés ilyen rossz megoldást láttam eddig, mert a gomb süllyesztett és nagyon kemény. A jobboldalon viszont kisebb tömörülés van. Itt van a hangerőszabályzó, majd következik a kamerát be- és kikapcsoló gomb, aztán az exponáló billentyű. Még lejjebb ott a csemege, az optikai zoomot vezérlő recés billenőkapcsoló.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Előzmények

  • WayteQ Libra - újraélezve

    Mi történik, ha két kínai gyártó összefog és együtt próbálnak betörni az okostelefonok piacára? A Libra a sikeres Blade által kitaposott utat követi.

  • Star A3000 - vörös csillag

    Két SIM-kártyás, Android rendszerű készülék Kínából, némi iPhone külsővel és TV-vevővel megspékelve. Furcsa kombináció, az biztos.

  • Meizu M9 - távol-keleti finomság

    Szerkesztőségünkbe érkezett a Meizu M9, amely jelenleg a legnagyobb felbontású kijelzővel szerelt androidos készülék.

Hirdetés