Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Törik-e a Pixel Pro, mint a tavalyi Fold?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android dual SIM okostelefonok
- Kétmotoros tereproller, ami nem lett túl drága - Ausom L2 Max Dual
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
NandoXXL
senior tag
Intel most best buy lett játék esetén, és pár Intelt igénylő alkalmazás esetén is. Ez az AMD részéről egy ön tököncsapás, ha már ABU odacsapott..
Intel Core i7-10700K (BX8070110700K) (BX8070110700K)
40.000 Ft feletti rendelés esetén díjmentesen szállítunk!
További 1 ajánlat
131 400 FtIngyenes kiszállítás
[link]
AMD Ryzen 7 5800X
Várható ár Áfával 177 490 Ft
[link]Felelőtlen az AMD, és az összes tapsikoló maki, most és itt bukták a versenyt, jó áron adva az Intelnek nem lett volna esélye ellene, most viszont tökéletes best buy lett az Intel..
A gyengébbek kedvéért ár/érték, nem az alsó házban
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Írják, hogy mi változott az előző generációhoz képest. Na most akit ezek a részletek érdekelnek, az valszeg elolvasta az előző hasonló cikk idevágó részét, meg a korábbiakat is.
A többieknek meg majd ott lesznek a tesztek, meg a végén az egyszerűsített konklúzió. Szerintem jó ez így, egyszerűbben nem igen lehet leírni egy olyan bonyolult dolog belső változásait, mint egy CCX chiplet.
Az ilyen alapos technikai hátterű cikkek miatt járunk ide a PH!-ra.
-
repvez
addikt
Jók ezek a mélyelemzések a CPU és a GPU-k nál is, csak az a baj, hogy egy halandónak sokat nem mondanak ezek a falncos elnevezések és ábrák, hogy mi az ami számit majd egy vásárlás és esetleg egy hosszabb távó használat alkalmával, hogy arra amire használni akarja melyik a jobb vétel.
Meg ugy alapjába véve nincs megfeleltetve semmivel, csak ugy magában nem igazán lehet hobva tenni, hogy az amit leirt, az most jó vagy nem .
Ha mondjuk az intel hasonló CPU-jának a megoldásáhgoz is le lenne irva és összehasonlitva egy cikkben, akkor talán lehetne valami kép az emberben,. hogy oké az egyik ezt tudja a másik azt ebben ennyi a memoria és ide csatlakozik a msáikba meg oda.
DE igy külön külön senki nem fogja tudni, hogy mi mivel van párba ha nem ért hozzá ilyen mélységben .DE amugy gomolyan jók ezek a leirások, mert máshol ezt nem lehetne magyarul olvasni, egyedül ezek a szempontok amik számomra kérdésesek.
-
Sundesz
addikt
válasz
green dude #95 üzenetére
-
Ez már egy elfogadhatóbb verdikt a számomra! +1, egyetértek a hsz -dal! Még nem láttam 4000Mhz ramokkal tesztet, de nagyon kíváncsi lennék azzal mit megy a Ryzen 5xxx. Itt szvsz nincs akkora fölény mint vga fronton van kilátásban. Illetve van, de nem a játékok terén!
Ha a gyorsabb ramokkal jelentősebb fölénye lesz a Ryzen 5xxx sorozatnak, akkor a memoria gyártók dörzsölhetik a tenyerüket! Nem adok 1-2 hónapot és sorra dobálják ki a 4000+ ramokat sok pénzért! -
válasz
green dude #92 üzenetére
Le is irta, hogy van nekik 3090, amivel tesztelnek is. De azzal újra kell teszteljék az összes régebbi procit is az összehasonlításhoz, amivel még nem végeztek.
-
-
Mármint nem elcseszték, de valszeg ez van. Ahogy W1zard is írta, szándékosan 3200-assal teszteltek, mert az a mainstream most, mindenki azt vesz, mert annak jó az ára. 3600-tól már elszállnak az árak egyre inkább a ramoknál. Ebben lehet is igaza, meg nem is.
De egy valamit mindenképp jelent, hogy a zen3 csak akkor jobb egyértelműen gamingre, ha a ramon sem spórol az ember. Már a zen2-nél is ugyanez volt, azért vett mindenki (én is) olyan ramot, amit valahogy 3600-ra lehet tornázni, mert akkor megy 1:1 az IF-fel. Zen3-nál meg ez 4000-nél van. Tehát egy jó ram szett ára, ami tudja tuninggal, vagy out of the box a 4000-ret, kombinálva a zen3 eleve magas árával, plusz az hogy minimum X570 lap kell, mert minden más még csak ígéret... Az tuti, hogy zen2-ről vagy 9900/10900-ról semmi értelme váltani ha gamingről van szó. -
válasz
CsigaGyilkos #83 üzenetére
És úgy is tesz - pl itt.
De a játéktesztek még csak-csak - app oldalon igazán anális a helyzet. És akkor a fogyasztásról még nem is beszéltünk.
Tényleg úgy fest, hogy eléggé jól sikerült az új uarch. Érdeklődve várom, lesz-e sima 5600.
-
válasz
Malibutomi #78 üzenetére
Játékok alatt érted a 20-30% többlet teljesítményt? Melyik tesztet nézted? Lehet én néztem be valamit mert mindenhol dicsérik, de az itt linkelt tesztekben kb. csak a saját (Ryzen 3xxx) cpu -ira ver az AMD. Mindjárt megnézem újból a teszteket. Én azt vártam, hogy a 5900x a 10900K előtt fog befutni!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Most nem. Jövőre mikor bejelentik a sima 5600-at, addigra várható szerintem valami árcsökkenés is, akkor már igen.
Hasonló cipőben vagyok én is, a húzott 2600-ról igyekszem 3600 / 3600X-re váltani amint kifogok egy példányt 60k alatt az aprón, aztán majd fejlesztek 5600 / 5600X-re később, mikor már olcsóbb lesz. - vagy javul a forint / EUR árfolyam, mert hát Magyarország jobban teljesít mint tudjuk
joey04: az 5600X-et nézve, az árazás rendben van a proci teljesítményéhez mérten, nincs túlrázva. Az EUR árfolyama, az na nincs rendben idehaza...
-
joey04
titán
Jók lettek, de akkora fölény azért nem lett, és már ekkora előnynél is elkezdték felnyomni az árakat. Itt az új Intel.
-
fanti
addikt
Nagyon új még ez az egész, minden tesztoldal máshogy mér és más eredményeket hoz ki más következtetésekkel.
Tény az hogy baromi gyors lett, baromi drága is az előző genhez képest, és baromira nem is kapható...AMD 5XXX procik elérhetősége kb. megegyezik az nVidia RTX 3XXX kártyákéval...szánalmas...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
CsigaGyilkos #60 üzenetére
Tobbet vartal?
20-30%-al tobb fps jatekok alatt az valami iszonyat sok az elozo szeriahoz kepest -
yagami01
aktív tag
válasz
Malibutomi #63 üzenetére
Viszont ő is 3200-es ramokkal tesztelt. Azt lehet tudni, hogy miért? Mármint... nem lenne jobb Ryzent magasabb órajelen tesztelni?
Vagy akkor legyen 3200, 3600, 4000 és összehasonlítás. (lehet, hogy elhangzik, csak gyors átpörgettem)
-
Remélem ampere, zen3 után az rdna2 is így indul
áldom az eszemet, hogy nem adtam el a karimat, és legalább azzal nem fogok szívni, hogy találjak készeten levőt.
Rátapadva az F5-re már 15 óra előtt 10 perccel, amint megjelent ütöttem is le Alzán, az adataimat már előre bevittem, azt hittem én vagyok az első vásárló, aztán látom hányan beelőztek csak a zen3 topikban, nekik már szedik is össze kiszállításra, engem meg várólistára helyeztek
-
bbaro
csendes tag
Hali. Ez nálam megint az a dilemma, mint a 2600x fejlesztése, 3600x-re. Eddig a 3600x tökéletesen hozza azt ami nekem kell. Kérdés megint az, hogy megéri a fejlesztés? Most egy 3600x-et max 45-50e tudnám eladni (Garis). Egy 5600x 120e +70e a különbözet vagy több. Megér +70e szép forintot a csere. Jelen állás szerint nekem nem. Szerintem még túl forró ez a kása, hogy megegyük. Szépen ki kell várni egy kicsit, a normális független tesztekhez és az alapján dönteni. Hátha addig kicsit esik is az ára.
-
IreN!CuS
őstag
"We should put something from intel on here... just so it doesn't look like we've forgotten about them" uff
pure performance-en túl remélem intel bácsi megnézi a fogyasztást is van egy saller ott is.
-
MZperX75
addikt
válasz
- = Zk = - #65 üzenetére
Is is.....
-
MiklosSaS
nagyúr
Abu, processzorokat nem kaptál? Csak összemazsoláztál pár külföldi oldalról pár dolgot és ïrtál egy kis techno-dumát?
-
Malibutomi
nagyúr
Igaza van Techjesus-nak sajna. [link]
Azt mondja a konkluzioban hogy az AMD most ott van mar CPU teren mint az NV volt eddig videokartya teren, magasabbra araztak, mert nincs konkurencia. Ovek a legjobb cucc most.
Igaz hogy dragabb lett - VISZONT - jelentos az elorelepes is...nemely jatekokban 30-40% is FPS szamban.
-
Rájzen
újonc
válasz
- = Zk = - #52 üzenetére
Linusék 3600-as ramot használtak a többiek 3200-ast. TPU-nál a grafkártya is jóval gyengébb
-
YellowFlash
aktív tag
válasz
- = Zk = - #52 üzenetére
Pont ezért kell több forrásból infót szerezni. Más alaplap, BIOS, ram, driverek stb. Ez mind befolyásolja az eredményt. Sőt, még 2 ugyanolyan rendszer, ugyanazokkal a driverekkel is tud különböző eredményt mutatni. A PC-k már csak ilyenek.
-
Látom nagy a write only üzemmód!
Engem egyelőre nem győzött meg! Persze sokan inkább az 5600x -et figyelik és nézik a tesztekben engem a 5800x/5900x érdekelt volna, ebből is inkább az utóbbi! Számomra még nem egyértelmű ez az osztatlan siker! Nagyon eltérőek a tesztek ahhoz hogy bármit is kimerjek jelenteni. És ilyen árak mellett: [5900x ár: 220K]
Egyelőre kicsit csalódott vagyok! Jelenleg biztos nem cserélem a 3700x -emet, pláne nem 5900x -re. Többet vártam volna!
-
koko52
nagyúr
Na, gyorsan ki is ürült az ALZA és már drágább is lett. Csodás rajt.
Remélem Big Navi is ilyen lesz -
koko52
nagyúr
Azért kíváncsi vagyok, hogy így a trónfosztás után mivel tesztelnek majd a nagyok egy csúcs VGA-t. Most eldől ki volt eddig valóban lefizetve
Innentől kezdve, ha valaki 10900k-val tesztel az hiteltelen -
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #22 üzenetére
az oké, de Linus videójában valahogy nem olyan eredmények jöttek ki, gémingre, mint egy TPU, vagy Tech Jesus stb.... oldalain
-
ralfee106
tag
de pl tpu mièrt 2080 ti al tesztelt???
-
Megnézegettem a teszteket amiket fentebb linkeltek, de csak egy helyen találtam meg a konfigot amivel tesztelték és ott 3600Mhz Cl16 memoria kitet használtak, ami elvileg kevés az új ryzen -nek. 4000Mhz -cel kíváncsi lennék mit bír és a tesztek még csak irányadóak, mert a 5xxx ryzen cpu + 6800xt gpu tovább fognak gyorsulni! Most a cpu lesz jobb az új Radeonnal, vagy a 6800 xt vga lesz gyorsabb az új ryzen 5xxx -el?!
-
VIC20
őstag
Kár, hogy nyolcmagosból már nincs 65 W-os TDP-vel rendelkező, mint az előző generációkban.
-
Kansas
addikt
Nézőpont kérdése... ahányszor láttam már 1-2% előnyre az NV vagy Intel oldalon azt mondani, hogy "elveri", meg "lealázza" meg "odabasz neki", szerintem bőven belefér a kettéhugyozza...
Ez a "láttam egy tesztet" meg kamu duma vagy linkeld, hogy más is lássa, vagy azt kell hinnem, behaluztad...
Pont most olvastam egy jó kis könyvben: "Az anekdota többes száma nem az adat" -
"A chipletek összeköttetésével kapcsolatban megjegyzendő, hogy változik az Infinity Fabric órajele. Bár a memóriavezérlő nem módosult, elvégre nem készült új IO lapka, viszont az optimális effektív memória-órajel 4 GHz-re nőtt, vagyis a memória ezen a frekvencián van szinkronban az Infinity Fabric sebességével, így ez adja a legjobb késleltetési értékeket – alatta és fölötte ezek romlani fognak."
Most ez akkor azt jelenti, hogy a 3200Mhz, 3600Mhz órajelű memoriák nem lesznek elegek az új Ryzeneknek? Játékok alatt is számít ez? Most cserélhetem a 3600Mhz -es ram kitet amit vettem? -
Szegény Intel egy újabb csapás a földön lévőre.
-
Csandi
őstag
Itt azért nem valami egetrengető a különbség.
-
Ixion77
addikt
Azt hittem teszt is lesz, de nem. No mindegy, Anandtech már úgyis kivesézte alaposan.
-
ttwepinefrin
tag
Odacsapott az áraknak, elsöprő sikert nem láttam a belinkelt tesztek alapján.
-
antikomcsi
veterán
Jelenleg már 100-ból 22 vásárló választ AMD processzort. Ezzel a szériával még feljebb lehetne tornászni, kár, hogy már ezek is nagyon drágák lesznek sok ember pénztárcájához mérten.
-
South Velen
addikt
-
koko52
nagyúr
Első teszt: [link]
-
b0rZ
aktív tag
Hahó, 3 hetes hír.
-
Nekem ebből nem az jön le, hogy annyira sikerült nekik.
Nem úgy volt, hogy izomból leverik a 10900K-t gamingben is? -
ReFleXx
addikt
kár hogy ilyen drága lett, már nem olyan BB mint régen.
Új hozzászólás Aktív témák
- PS Plus előfizetések
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i7-3720QM I 16GB I 250GB I Nvidia I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 15S FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest