- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
#99094528 #44 üzenetére
Nem vita volt ez, egészséges eszmecsere.
Ami írtam tartom, szerintem a te géped már minden csak nem hordozható. Ezért hasonlítottam - nyilván ironikusan - desktophoz.
Egyébként ahova tényleg ekkora erő kell, CAD, videóvágás, stb.. oda inkább választanék asztalit mert jobban számít a kraft mint bármi más. Ott meg mondjuk 100-150W-ból nyilván sokkal több jön ki erőben.De a lényeget leírtad, azzal egyetértek - és ezzel szokott a legtöbb gond lenni, hogy adott user saját preferenciából kiindulna nem tudja megérteni, hogy másnak egyszerűen másra van szüksége.
Szóval a lényeg, hogy legyen 11-17" range, 0.8-tól 3.5kg-ig és utána majd a kedves user kiválasztja, hogy melyiket szeretné használni. CAD-re megveszi utóbbit, vegyesre egy köztes gépet. Minden egyébre vagy épp egy 45kg csaj meg a vékony 13.3-as 1kg-os notit.... pirosban.szerk: Az arányok is mások szerintem. Nagyon sok embernek a tablet szint is elég tartalomfogyasztásra. Munkára pedig jóval nagyobb szvsz az irodai arány mint a WS-t kívánó feladatok. Egyszerű logika szerint is: minden valós feladat mellé ott van a komplett háttérterület, ügyvitel, sales, pénzügy, stb, stb... ott elég irodai munkára bármi. Persze az 1kg, 10mm sem kritérium nyilván.
De még azt mondom, hogy a "valós IT termelésben" is elég sokszor egy átlaggép. Kódolni is lehet U-s procin. Nem kell mindenkinek compile (ami mondjuk megint sokszor annyira optimalizálatlan, hogy hiába teszel alá pl. több magot) vagy VM futtatásra gép még ott sem. -
sb
veterán
válasz
#99094528 #35 üzenetére
Eh, megnéztem ezt a "gépet".
Hát ez minden csak nem noti. Dekstop gépnek viszont elég gyengus.Maradjunk annyiban, hogy sem csatikban, sem súlyban - ha valóban hordozni akarja az ember - de még felhasználásban sem ez az átlagos.
Inkább fordítva fogalmaznék: CAD-en kívül (ahova nyilván tízes nagyságrendű illető jár kb...) mihez nem elég egy 1.5-2kg-os "normál" noti?
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Elitebook 840 G11 Intel Core Ultra 5 135U / 16GB DDR5 / 256GB SSD! Üzleti Laptop!
- 4 Ciklus Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9G4MG/A) Éjfekete -3 év gari
- Lenovo ThinkPad P1/ Intel CORE i7 / 16gb ram / 512gb SSD / NVIDIA 4gb dedikált / FHD kijelző /Win11
- Friss Augusztusi LISTA! Bontatlan/ Új 0km-es laptopok! RTX 4060 4070 Rtx 5050 5070
- L14 Gen3 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 5675U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest