- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovgab
tag
Hát a notinak a kompakt mérete is lehet szempont, mondjuk egy albérletben ahol nincsen hely kiépíteni egy "parancsnoki központot", csak lecsukod és letakarod, vagy táskában tárolod ha nem kell. Ezzel szemben a tablet meg azt ígéri, hogy konkrétan a zsebedből szeded elő bárhol bármikor.
-
-
attila9988
őstag
Nem szar, egyik sem. Bár gondolom az fel sem merül abban az okos fejedben, hogy a lapost kevésbé kell hűteni lévén h az összes áramkör teljes terhelés melletti hődisszipációja alacsonyabb az asztali gép idle állapotában malmozó cpujáénál. Bár kétségtelen, hogy a prociventi lehetett volna kicsit halkabb, ha nagyon elkezdek válogatni anno, de vehettem volna brand gépet lapos árában is, de akkor megint csak miről beszélünk.
A legforrófejűbb cpu család a prescott magos p4 -ek voltak, és azokat is lehetett hűteni, még notiban is. Igazad van abban, hogy a mobil cpu -k általában kevesebb hőt adnak le, de azt se feledd hogy egy asztali gép házban, sokkal több hely van, ami sokkal könnyebbé teszi a hőelvezetést is. Egyszerű fizika. A mai cpu -k pedig asztali fronton sem nagyon fogyasztanak ami azt illeti. Továbbra is azt mondom hogy a zaj kérdésében nem az a döntő, hogy laposat használsz, vagy asztalit.
A brand gépnek meg szerintem nem sok értelme van, kivéve ha céges vásárlásról van szó, mert ott egyszerűsödik az ügyintézés.
-
attila9988
őstag
ogy a két lapos együttesen is sokkal csendesebben szöszöl, mint az asztali
Miért vettél magadnak sz*r asztali gépet? Nyilván ha ugyanolyan sz*r laposokat veszel, akkor ha megnyitsz egy weboldalt az olyan lesz, mintha a szobában felszállna egy apache helikopter. A zaj kérdését nem az dönti el hogy asztali, vagy notebook.
-
Morden24
nagyúr
illetve az ember a mobilitást meg kell h fizesse.
Nos igen, a másik amit meg kéne érteni, hogy bár van desktop replacement kategória is, illetve sokan a desktop PC-jüket váltják ki egy note/net/tablet akármire, de nem fogalmilag kéne ebben a kontextusban érteni a "desktop PC"-t, hanem eszközként, vagyis csak egy eszközt cserél le a delikvens egy számára magasabb hasznossággal bíróra.
-
Suker10
tag
Tapasztalatból mondom, hogy sokkal drágábban javítanak bármilyen hordozható gépet, maguk az alkatrészek is lényegesen drágábbak, ha egyáltalán be lehet szerezni. Sokszor már magából a javítás árából kikerül egy asztali.
Örök probléma a hűtés. Ezt a gyárban és a boltban is elismerik.
Külön számítanak fel pénzt a szétszedésére, szerelésére. Utána jön, hogy nem éri meg javítani, vegyél inkább másikat. PC-nél pár perc alatt be lehet vizsgálni helyben. A hordozhatót meg legtöbbször küldik tovább. Mit ér a garancia? Vicces, de nem sokat. -
wxppro
aktív tag
Tiszta autóipar-feeling van itt is. Ott most az a divat, hogy a gyártók igyekeznek 'új' kategóriákat kitalálni, és az abba gyártott modellt a világ egyetlen ilyen kategóriájú autójaként hirdetni, megvetetni. Csak lassan már olyan kategóriák lesznek, mint a Rippel-fivérek világcsúcsai...
-
Dany007
veterán
Nem szeretem elaprózni az ilyet.
Valójában 12-ért vettem a használtat, és 20-22 volt asszem (de tuti 20 fölött) az elromlott még újonnan.
És azért bírt 5 évnyi gyűrődést, úgy, hogy átlag napi 8-12 órát ment és sajnos bekapott pár áramszünetet meg hasonlót.
Áramszünet probléma megoldva, így remélhetőleg ez a Seasonic táp is kifog bírni nálam még 4-5 évet. -
attila9988
őstag
-
ddekany
veterán
"Asztali" (valójában asztal alatti) gépek zajszintje elég jól kordában tartható, ha aki összerakja az odafigyelt (és ez felőlem akár lehet a HP/Dell is, de hát az megint zsákbamacska), meg persze ha nem valami überbrutál szörnyetegről van szó. Egy mai 2-3GHz dual core-t simán elbír akár fix alacsony fordulatszámon egy nagyobb borda. Ház ventilátor is maradhat egy alig hallható fixen (legalábbis ha 12 cm-es). Meg valami olyan tápot kell venni, amit csendesebbnek mondanak. Ha nincs a képletben valami burtál videókártya, és programozóknál ált. nincs, akkor nem igazán tudod felprögetni semmivel sem.
-
attila9988
őstag
Filmet tévén nézek...
Nekem meg nincs is tévém, csak egy nagyon öreg, pici vacak a polcon.. praktikusabb gépen nézni, és rengeteg előnye is van.
Egyre kevésbé praktikus az asztali gép.
Nekem meg hatalmas érvágás lenne ha nem lenne asztali gépem..... kivéve persze ha lenne helyette egy eszméletlen drága laptopom dokkolóval, 4 maggal, meg minden földi jóval mint moonman -nek.... de még akkor sem biztos hogy nem tartanék külön asztalit a komolyabb munkákhoz. Így viszont, ez a lehető legpraktikusabb és leginkább költséghatékony megoldás. (nekem ez is számít. Nem dohányzom, nem iszom.. számítógépezem.
)
-
ddekany
veterán
"a két lapos együttesen is sokkal csendesebben szöszöl, mint az asztali"
Ez viszont gyakran pont fordítva van... Az átlagos notebook-ok első néhány percben csendesek, de aztán be-be kapcsolják a hajszárítót. Ha olyat csinálsz ami folyamatosan terhel (akár csak 25-30%-ra), akkor van hogy szinte állandóan megy a hajszárító. Van amelyik notebook modell kevésbé ilyen, csak ez sajnos általában zsákbamacska. Ellenben a normálisan összerakott asztali gép bár mindig van valami hangja, de jellemzően kevésbé idegesítő tónusú, és ha normálisan van berendezve a munkahely, messzebb van tőled, az asztal alatt, és nagyon meg kell izzasztani, hogy felpörögjön.
Aztán azt se hagyjuk ki, hogy az asztali gép kényelmesebb a monitor elhelyezése miatt. Meg az asztali monitorok általában nagyobbak, ami nagyon nem mindegy. Aztán ha valaki néha néz filmet vagy ilyesmi, sokkal szebb a képük is.
-
listerrr
csendes tag
Hoppá. Azt hittem, IT tudás alapján osztod fel az átlagembereket meg a nem-átlagembereket.
Na de mindegy is a felosztás algoritmusa. Engem az "átlagember" és a hajfésülés összekapcsolása érdekelne. Főleg a saját példádon.
Flotr nem átlagember = így fésüli a haját (megfelelő leírás behelyettesítendő).
-
Apollyon
Korrektor
Ha nem volna szükségem a jelenlegi gépem nagyobb teljesítményére, akkor én is notebookot használnék itthon ;P Kb harmadannyi energiát fogyaszt egy notebook mint a gépem idle állapotban önmagában, monitor nélkül ;P
És mivel 0/24 megy kb, ezért igenis sokat számít a fogyasztás. -
Ja tehát ha sokaknak van akkor a trendi! Ma már állítom a tinik több mint 50%-a notiról pötyög, vagy csak mindig olyanra látok rá ami ritka? Tesóm mesélte, hogy otársának van notija és viszi az iskolába (8.), de ez már nem az első mert az elődöt leejtette és lényegében ami lehet eltört a gépben. Már ez is karcos kopott, pát hónapos. 139ezer volt kiemelte a gyerek. Kicsit elkanyarodunk a témától, de csak annak lehet ilyen aki megteheti vagy van kinek megvenni. Én a portól is védem és a billzetet letakarom ha lehajtom stb stb... = megbecsülöm mert óriási erőfeszítés volt számomra a megvétele. Csak kényelmi célokat szolgál és néha jól jön ha kell gép olyan helyre ahova muszáj, pl ma is cipelem magammal. Trendi? Meg sem fordult a fejembe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest