- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
Ez mind elmondható az asztali PC-ről és a laptopról is. Talán annyi a kül., hogy asztalinál van esély az aprón keresgélni.
Ez notinál akkor elsődleges probléma, ha már akkor is kifutó volt a modell, amikor megvetted. De egyébként ott is lehet találni sokmindent, akkor van baj, ha az alaplap, vagy valami rá integrált dolog leheli ki a lelkét.
Viszont ami a vicces, hogy ha egy sok éves PC-ben az alaplap leheli ki a lelkét, akkor az többnyire az egész gép cseréjével is jár. Ilyenkor szokott a tulaj pislogni, mint hal a szatyorban, amikor a boltban közlik vele, hogy az új alaplaphoz megtarthatja a vinyóját meg az odd-jét.
Szóval szivola mindkét oldalon tud ám lenni - az átlagfelhasználó számára szinte ekvivalens mértékű, bár utóbbin egy korrekt support sokat javíthat. Egy hozzáértő számára persze pont a noti korlátoz, neki egyszerűbb aprót böngészni, vagy folyamatosan fejleszteni.Amúgy más:
lehet noname 22-24-es fullHD-t kapni
Izé, az milyen? Csak azért kérdezem, mert ki az az elmebeteg állat, aki 40-50K-ért ilyen bóvlit vesz, amikor márkás 22-est (1080-asat) lehet kapni 30-40 környékén, de 24-es is beszerezhető már 60-as magasságban
-
Morden24
nagyúr
Ennyi ideig a PC-t is simán el lehet használni. Plusz időközben lehet fejleszteni - amennyiben szükséges-! És használtan ahhoz legalább lehet kapni alkatrészt olcsón.
Tehát amit írtál az nem von le semmit egy asztali gép értékéből vagy használhatóságábólAzt kell belátni, hogy az átlagember nem keres az aprón. Ő vagy bemegy egy nagyobb boltba, vagy bemegy egy kisebb boltba. Jó esetben megkérdezi egy ismerősét, aki még jobb esetben ért is valamit a dolgokhoz.
Ő megveszi az egybegépet, aztán meg reméli, hogy nem megy tönkre a frászba. Kis szerencsével kihúzza évekig, aztán vagy amiatt, mert egy szoftver/munkafolyamat már nem megy, vagy mert beszarik valami, kidobja/odaadja a rokongyereknek, és vesz egy másikat - ha van rá fabatka. Más esetben marad, ameddig tényleg fel nem robban a gép.Az összes kérdés szerintem arra vezethető vissza, hogy ez egy IT fórum, itt az emberek vagy profik, vagy hobbisták, vagy legalább lelkes amatőrök. Semmi, de semmi közük (közünk) nincsen az átlag felhasználóhoz.
A barátnőm 30 percig tud válogatni a samponok és tusfürdők között, én meg csak lemegyek a boltba, bedobom a szokásosat és kifizetem. Amit meg kell érteni, hogy a legtöbb ember ugyanígy van egy számítógéppel. Aki meg van olyan szerencsés anyagilag, hogy divatozzon, az meg örüljön neki, én is boldog lennék, ha brahiból behúzhatnék magamnak egy tabletet. Akinek meg tényleg kell - vagy úgy gondolja, hogy tényleg kell -, az meg vegye meg, ő tudja. Mi nem.
Ahogy az is, hogy a "mai fiatalok"-ban benne van az is aki nem ingázik.
Na, szerintem ott relatíve kevesen is vesznek notebookot.
Igen, épp ezrét veszik meg a leggagyibb akcijós Euronics-es vagy Tescos laptopot, ahogy asztalit is ebből a kategóriából...
Nem azt mondtam, hogy jót fog venni, hanem azt, hogy ő a branding miatt úgy fogja gondolni, hogy jót vett. Ha szerencséje van, rendes a boltos vagy van ismerős, akkor meg még igaza is lehet
-
Morden24
nagyúr
sok mai fiatal laptopot vesz
Sok mai fiatal azért vesz laptopot, mert az ingázáshoz az a fasza, így a felsőoktatásisok igen nagy része vásárol ilyet, de a pályakezdők, éppen költözők, egyéb okból ingázók szintén.
Azt se felejtsük el, hogy sokan úgy gondolkodnak - és többnyire igazuk van -, hogy az igényeiket egy 130-150K-s notebook kielégíti, nem akarnak 3D modellezni, vagy Crysis 3-at futtatni, sőt: a lehetőség sem kell nekik erre. Ellenben vonzónak érzik a mobilitást, ami jár egy laptoppal. Plusz szerintem a legtöbb ember (a hozzá nem értők) dzsunka szinten tényleg a legnagyobb szemétdombbal szoktak találkozni, így számukra egy rendes brand olyan vonzó, mint egy bronxi csövesnek a Central Park West.
Olyan családokban, ahol sokan és egyszerre is használnak gépet, szintén nem szokás 2-3-4 asztalit venni, és felesleges is.Plusz: egy laptopot szétrohadásig, vagy legalább 4-5 évig simán el lehet használni. Az én jelenleg 9 éves Compaq-om még mindig el tudna látni bármit, ami egy egyszeri embernek otthonra kell.
Ennyi idő alatt a PC modularitása is megy a szemétbe, mivel arhitekturális változások miatt max a használtpiacon találsz alkatrészt.Szóval egyetértek, hogy nem önálló megfontolásból veszi a hozzánemértő a laptopot, hanem legtöbb esetben pontosan azért, mert fingja sincs hozzá.
Én azt mondtam, hogy a hozzánemértő asztali gépet is így vesz, vagyis semmivel nem találja el jobban az igényeit egy asztali géppel, mint egy notebookkal, tekintve, hogy egyikről sincsen fingja. A laptopot legalább trendinek érzi.
Ja, meg monitor, meg egér, meg billentyűzet. Meg tápkábel x idő elteltével.
Oké. Nem mintha egyetértenék pl. a monitor szükségességében, de mondjuk legyen igazad, mindez ott van az asztalon. De ezek után MÉG MINDIG felemelhetem a notebookot, és elvihetem máshová. Az asztali gép meg továbbra is az asztalon fog maradni.
Ilyen téren kár hasonlítgatni, mert a végeredmény az, hogy az egyik tud valamit, a másik meg nem, és pont. -
Morden24
nagyúr
Összességében tehát - hogy ne ragozzam túl, pedig lenne még mit - egy laptop használatának kényelme közelébe sem ér egy asztali PC (~ 22-es monitor, billentyűzet, egér, + karosszék) nyújtotta kényelméhez. Nyilván nem a kényelem a szempont egy laptopnál!
Izé, ezt most úgy mondod, mintha laptopot nem lehetne asztalnál, karosszékből használni. Csak asztal, meg karosszék kell hozzá.
Értsd meg, hogy nem vagy ugyanott attól még, hogy az asztalra teszed a notebookot, mégpedig azért, mert utána elviheted az asztalról.Aki meg ágyon meg kanapén akar egerészni, az vegyen egy Bluetrack-es vagy Darkfield-es egeret, és úgy fog siklani, mintha valami 10K-s gamepad lenne alatta. De megjegyzem, használtam a notebookomat egy 1.1a-s IntelliPointtal, ami egérként igazi matuzsálem, de annak sem volt sok baja a lepedőn.
Csak pislogok, de tényleg.
Nem mondom, teljesen igazatok van abban, hogy sok ember nincsen tisztában a preferenciáival, esetleg van anyagilag annyira szerencsés, hogy megengedheti magának puszta szeszélyből a divat ilyetén követését.
De azt szerintem be lehet látni, hogy az ilyen ember semmit nem biztos és önálló megfontolásból vesz, egy desktop géppel max. ugyanúgy mázlival vagy külső segítséggel találja el a preferenciáit, mint bármi mással.Az egész összehasonlítás ott téves, hogy kizárólag egyéni igények alapján lehet állást foglalni abban, hogy kinek mire mi a fasza.
-
Morden24
nagyúr
válasz
attila9988 #111 üzenetére
Mint mondtam, nem szarkasztikus képzelgéseket kell írni, ahol mindig mindenben a leginkább negatívat találod meg, hanem ki kell próbálni. Ha meg nem akarod/tudod kipróbálni, akkor fogadd el a lehetőségét annak, hogy bizony nem mindenki kínlódik, szenved és vágyakozik egy desktop után, aki éppen tabletet vett
(#112) Polllen:
A párnának támasztós, illetve magad elé fektetős dolgot csak azért mondtam, mert én konkrétan gépeltem iPhone-on ezzel az említett pozíciókban
Én személy szerint jelenleg nem gondolkodom táblán, mert nekem a notebook és a smartphone jelenleg teljesen elég, szóval csak brahiból lenne jó - már ha lenne olyan, amit megvennék, de most még nincs.
Viszont azon erősen gondolkodtam, hogy anyámnak a korosodó subnotija helyett vennék egyet, de iPad-en nincsen Flash, Tab meg nem gyerebe, egyéb kínai androidos dzsunkákkal meg "kíméljenek" viszonyban vagyok. Majd eccer esetleg -
Morden24
nagyúr
válasz
attila9988 #108 üzenetére
Nekem azzal van bajom, ha valaki nem tudja hogy neki mi is kell, és nem az igényei határozzák meg hogy mit vesz.
Nem értem, azt állítod, hogy a desktop PC vásárlók körében ilyen nincsen?
A bt billentyűzetnek nem sok értelmét látom egy asztalra fektetett, vagy térden egyensúlyozott tablet esetében.
Lefekteted magad elé és pá, vagy nekitámasztod a párnának, esetleg egy könyvnek. Hiába vagy szarkasztikus, a nagy büdös helyzet az, hogy a dolgok, amiket te abnormálisnak próbálsz beállítani, nagyon is könnyen használhatóvá, sőt mitöbb, magától értetődővé válnak akkor, amikor az ember használja őket.
Ez megint nem a desktop ellen szól.Egyrészt ÉN hozom azt a minőséget
Én ezt megértem, és az autószerelőm meg nyilván nem jár szervizbe, a fodrászom gyerekeinek meg az anyjuk vág frizkót. A tiedhez hasonlóan remek példák, amikor a globális piacot próbálja valaki leképezni
Másrészt láttam már egy csomó gányolt brand gépet is.
Ez tuti igaz, ezért is mondtam, hogy brand és "brand" között óriási különbség van. Viszont átfordítva a te mondatodat: én meg alig láttam olyan dzsunkát, ami nem gányolt lett volna. Nyilván van nem olyan is
-
Morden24
nagyúr
válasz
attila9988 #103 üzenetére
Megint elmondom: akiknek erre van szükségük, azoknak a kevesebb bizony több, hiába kardoskodsz állandóan.
Egy tablet még a kisebb subotiknál vagy netbookoknál is jóval mobilisabb. Egy olyan embernek, akinek az elsődleges funkció a netezés (mondok egy tipikus példát: anyám, akinek a számítógép nem gépelni, fórumozni, msn-ezni, videószerkeszteni meg játszani kell, hanem kizárólag internetezni), annak az utimate gadget.
A billentyűzet meg felesleges példa. Minimális összegért lehet venni BT-s billentyűzetet, ha valakinek néha szüksége van arra, hogy nagyobb mennyiséget gépeljen vagy IM-ezzen. Dokkolók is vannak.
Nyilván regényt nem ezen kell írni, de aki konkrétan ilyen céllal veszi, az hülye. Ahogyan az is hülye, aki fenntart egy feleslegesen nagy teljesítményű eszközt, amikor vannak az igényeihez jobban illő lehetőségek is.
Már fentebb írtam, és te tipikusan az vagy, aki ezt nem hajlandó megérteni (nem bántásból): az emberek nem azért cserélik le teszem azt a desktopjukat notebookra, vagy vesznek egy tabletet, mert ezek általánosan, minden tekintetben jobb eszközök lennének, hanem azért, mert az ő konkrét céljaiknak jobban megfelelnek.
Miért fáj az neked, ha valakinek nem kell a 150W-s asztali gép?
(#102) attila9988: Itt ugyan érdemes lenne kicsit jobban belemenni a brandekbe, mert erős színvonalbeli különbség van közöttük, de remélem azt nem akarod állítani, hogy egy átlagember, vagy még jobb egy átlagos kisker dolgozója áltálnos szinten hozza azt a minőséget, amit egy normálisabb brand gyártó? Itt most nem az árról vitatkozunk, utóbbiban szinte mindig a dzsunka nyer.
-
Morden24
nagyúr
Cserélgetésnél is helyben állapítják meg
Félreértettük egymást. Úgy értettem, hogy nem "helyben", hogy ott kell hagynod a gépet, ezek után meg majd egyszer sorra kerül.
Hordozható gépet, de úgy általában brand gépet soha nem vinnék a kiskereskedőhöz - kivéve, ha nincsen elérhető itthoni képviselet, vagy márkaszerviz, de ebben az esetben meg sem vettem volna.
-
Morden24
nagyúr
illetve az ember a mobilitást meg kell h fizesse.
Nos igen, a másik amit meg kéne érteni, hogy bár van desktop replacement kategória is, illetve sokan a desktop PC-jüket váltják ki egy note/net/tablet akármire, de nem fogalmilag kéne ebben a kontextusban érteni a "desktop PC"-t, hanem eszközként, vagyis csak egy eszközt cserél le a delikvens egy számára magasabb hasznossággal bíróra.
-
Morden24
nagyúr
PC-nél pár perc alatt be lehet vizsgálni helyben.
Ehhez az kell, hogy vagy egy helyről vásárolj, vagy az, hogy egyértelműen megállapítható legyen a hiba - viszont ebben az esetben ezt meg tudod oldani otthon is. Ha már a cserélgetős "na melyik alkatrész a szar" játék jön, akkor az nem helyben lesz megállapítva. Ha teszem azt nem az adott boltban vásárolt komponens a ludas, akkor meg nagyon nem lesz ingyen a szerviz.
Egyébként meg jártam én már úgy, hogy három hetet rohadt tesztelésen a komplett gép teljes mértékben a szerviz hibájából (aliencomputers), illetve vártam 1 hónapot a leadás pillanatától a cseréig (ipon, ahol legalább nem a bolt, hanem a nagyker lassúsága volt, de végeredményben engem ez egyáltalán nem érdekel).
Ameddig tudod mi a baj konkrétan, addig a hómméd PC tök szuper, ez tény. Akkor b*sz be a mennykő, amikor ezt nem tudod. A kiskeres szervizekkel meg vagy szerencséd van, vagy nem. Nekem pl. a legtöbbel nem igazán volt.
A garancia sokat ér, csak meg kell választani a gyártót. Brand és brand között is hatalmas különbség van, nyilván az ismert lokálpiaci viszonyok alapján olyat kell választani, amelyikről általánosságban jók a vélemények és tapasztalatok.
-
Morden24
nagyúr
Akiknek ez nem megy, Ők a tipikusan mindenhonnan elkéső, egy nap alatt váltsuk meg a világot jellegű emberek, akik külső segítség nélkül, de inkább azzal sem tudják tartani a maguknak felállított napi programot.
Személy szerint nem értek egyet. Én örülök, ha van egy eszközöm, ahol az információ összefogódik (nekem ugyan ez nem egy tablet, hanem egy smartphone, de a lényegen nem sokat változtat). Nem az a lényeg, hogy meg tudjam nézni az agendában, hogy 13:50-kor hol a helyem, hanem az, hogy mellette továbbolvasással, gombnyomással elérhető az összes többi adat is (személyek neve, telefonszáma, mailcíme, akármi). Ez szerintem legalább annyira, ha nem jobban függ a munkád, illetve életviteled természetétől, mint attól, hogy mennyire vagy elkésős. Az én tapasztalatom azt mutatja, hogy a notórius későknek tökmindegy, hogy fejben van-e az időpont, vagy egy külön készülékben. A notórius későknek vagy jellemhibájuk, vagy foyamatos pechjük van.
az én szememben szimplán tiszteletlenek másokkal az ilyen viselkedéssel...
Nem mindenki dolgozik otthonról, és szabja meg saját maga, hogy mennyi az elvégzendő munkamennyiség, vagy éppen azt, hogy mikor és hová kell mennie.
-
Morden24
nagyúr
Ez mondjuk nem tartozik a tárgyhoz, bár én nem érzem zavarónak azt, ha valaki olvas a metrón. Ha teszem azt minden nap utaznod kell, akkor semmi meglepő nincsen benne, hogy erre a holtidőre szokásaid alakulnak ki (olvasás, zenehallgatás, rádió, aktuális napilap átnyálazása).
Nem igazán sorolnám egybe a kihangosítóval történő zenehallgatással, mert az, ha valaki olvas a buszon, az nem zavar, ha a muzsikát bömbölteti, az annál inkább, és ez szerintem egy eléggé objektíven megállapítható különbség.
A többi meg egyéni életvitel kérdése, van, akinek munkából, tanulmányokból, akármiből kifolyólag sokat kell utaznia.
Amit a szervezésről írsz, az meg szintén csak annyi, hogy talán neked ezek a dolgok könnyen mennek, mert mindent fejben tartasz. Good for you.Amúgy egy szót nem írtam a tabletekről
-
Morden24
nagyúr
Ebben van igazság, de szitufüggő.
Szívtam én már garanciális ügyintézéssel több, mint 1 hónapot, és ha pont olyan alkatrészt fogsz ki, akkor cseszheted a gépedet, mert nem mindenkinek figyel otthon cserelehetőség, ideiglenesre meg ha kapsz, akkor valami kalap szart, ami meg ha szerencséd van, akkor elég, ha nem, akkor nem.Ilyen téren szerintem nem a desktop vs. notebook vitát kell előkapni, hanem a brand vs. dzsunka témát, és persze itt is ahány gyártó, annyi minőségű szolgáltatás.
-
Morden24
nagyúr
válasz
attila9988 #32 üzenetére
Már nem azért, de ha "olyat teszel" a négymagos gépeddel, akkor az nem 100W környékén fogyaszt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen program, ami...?
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tesla topik
- Óra topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Sapphire RX 470 Platinum Edition videókártya
- Precision 7510 15.6" FHD IPS i7-6820HQ FirePro W5170M 16GB 500GB + 1TB HDD gar
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest