- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
attila9988
őstag
Ezért írtam én is, hogy ha valakinek tényleg kell a mobilitás, az úgysem tehet semmi mást, minthogy lapost vesz.. De minden más esetben az asztali a nyerő választás. Ha valaki mind a két megoldás előnyeit ötvözni akarja, és semmiképpen nem jó neki az "erős asztali + gyenge notesz" felállás, akkor rengeteg pénzért vehet nagyon erős laptopot + dokker + monitor + kutyafüle... de ez nem mindenkinek opció, és nem is biztos hogy igazán előnyös.
http://itcafe.hu/tema/re_a_tabletek_miatt_nem_trendi_a_notebook/hsz_99-99.html
-
attila9988
őstag
válasz
Morden24 #110 üzenetére
Most már túlságosan álmos vagyok ahhoz hogy mindenre válaszoljak, de erre egy megjegyzésedre még muszáj.
Lefekteted magad elé és pá, vagy nekitámasztod a párnának, esetleg egy könyvnek
Kissé nehéz elképzelnem mi ebben a nagyon kényelmes.. Mármint az ágyon fekszel hason, és felállsz hogy a szekrényről levedd a bt billentyűzetet. Felkonfigolod a tabletedet hogy lássa a billentyűt, majd meg akarod nyitni a programot. Támaszkodsz balkönyökkel, megemeled, összetapizod, program elindul. Vissza a párnára, majd elé a bill, és mehet.. Ez röpke negyed óra, 20 perc kínlódás, és még nem csináltál semmit.
Aztán gépelés közben ki kellene választani valamit a menüből, ezért odanyúlsz, és ahogy tapogatod, imbolyog a párnán a cucc, ezért inkább megfogod kézzel, és felemeled. Ez megint tök kényelmes lehet.
Utána vissza, majd beállítod a dőlésszöget. Ezután rájössz, hogy jó lenne ha picit rá lehetne még közelíteni az alkalmazásra, ezért megint megemeled, vagy szerencsétlenkedsz félkézzel.... majd elfárad a könyököd, és egy fél mondatnál nem gépeltél többet, de egy csomót tököltél vele... Aztán ha a hátadra fordulsz, akkor meg nem tudod letenni a billentyűzetet csak a hasadra, úgy gépelni meg nem lehet... ha meg odaülsz az íróasztalhoz és a könyvkupacodból építgetsz tablet támasztékot, az megint piszkosul kényelmes lehet... én ezt komolyan nem értem, de biztos jó...
A többit holnap. Jó éjt..
-
attila9988
őstag
válasz
Morden24 #105 üzenetére
Nincs semmi bajom azzal, sőt támogatom hogy mindenki az igényeinek megfelelőt vegye. Nekem azzal van bajom, ha valaki nem tudja hogy neki mi is kell, és nem az igényei határozzák meg hogy mit vesz. A bt billentyűzetnek nem sok értelmét látom egy asztalra fektetett, vagy térden egyensúlyozott tablet esetében. Vagy vegyek hozzá tartót is? Meg akkor már dokkolót? Meg monitort? Még mit kell hozzá venni vagyonokért hogy pc -t faragjunk belőle?
"hozza azt a minőséget, amit egy normálisabb brand gyártó?"
Egyrészt ÉN hozom azt a minőséget amit a brand gyártó, ugyanolyan jól, ha nem jobban összeszerelem nagyobb odafigyeléssel. Másrészt láttam már egy csomó gányolt brand gépet is. Nem ez a jellemző, de azért van rá példa.
-
attila9988
őstag
Teljesen igazad van abban amit leírsz. Ám a pc gyártóknak az a kényelmes helyzet, ha te egyben veszel valami cuccot, majd 2 év múlva kidobod, és veszel másikat. Még jobb ha valamilyen szolgáltatási rendszerben hozzá is vagy láncolva valami nagyobb vállalathoz...
Az asztali gép azért lett olyan amilyen, mert a gyökerei nagyon régre nyúlnak vissza, amikor az volt az előny, hogy mindenki gyárthatott mindent, amit bele lehet szerelni a pc -be. Ma erről akarnak leszoktatni. Platformosítással, mobil sz*rokkal, meg a húde divatos "felhős" alkalmazásokkal, a még nagyobb profit érdekében. Nyilván ettől még egy rendes számítógépnek elvitathatathatatlan előnyei vannak, ám a nagyobb gyártók az "analfabeta" réteget le akarja beszélni ezek használatáról, és inkább méregdrága, rendkívül korlátos kütyüket akarnak adni nekik, mindenféle előfizetéses vackokkal. Meglesz az a vásárlóréteg akinek erre szüksége lesz, ám nincs itt semmi forradalom, ahogy m a netbook -oknál sem volt. (bár azok azért mindenképpen használhatóbbak mint egy tablet)
-
attila9988
őstag
válasz
Jim Tonic #64 üzenetére
Esküszöm, szinte ugyanilyen értelmes elemzéseket lehetett olvasni, amikor megjelentek a netbookok.
Vissza kéne keresni miket írtak a népek.. Én akkor is mondtam mindenkinek, hogy ennek vége lesz elég hamar. De nem, "mertazembereknekeziselég", meg ez a jövő, meg olcsó notebook (persze egyáltalán nem volt olcsó csak a reklámban
) Sokan már temették a notebook -okat is. Aztán most hol vannak a netbook -ok? Sehol. Ugyanez van most is a tabletekkel. Mindenki ilyet kezd gyártani, és jön a mantra hogy ez a jövő... 2 év múlva vajon mivel jönnek majd ki? Már olyasmit is olvastam hogy levegőbe hadonászós mobil gépeken is gondolkodnak, bár azt még nem tudtam igazán elképzelni hogy is kellene működnie.. de majd meglátjuk.
-
attila9988
őstag
roppant egyszerűen megoldottam: mail-t akarsz olvasni? itt a belépési neved és jelszavad, "erre" ha kattintasz, akkor tudsz netes oldalakat nézni, ha mer "arra", akkor ott lesznek a leveleid.
Teljesen igazad van. Egy windows/akármi asztalon 3, 4 féle ikon közül válogatni semmivel sem megterhelőbb, mint mondjuk egy tabletet simogatni. SŐT, a normális billentyűzet miatt írni pl sokkalta egyszerűbb, mint a kis kütyükön.
-
attila9988
őstag
Nem szar, egyik sem. Bár gondolom az fel sem merül abban az okos fejedben, hogy a lapost kevésbé kell hűteni lévén h az összes áramkör teljes terhelés melletti hődisszipációja alacsonyabb az asztali gép idle állapotában malmozó cpujáénál. Bár kétségtelen, hogy a prociventi lehetett volna kicsit halkabb, ha nagyon elkezdek válogatni anno, de vehettem volna brand gépet lapos árában is, de akkor megint csak miről beszélünk.
A legforrófejűbb cpu család a prescott magos p4 -ek voltak, és azokat is lehetett hűteni, még notiban is. Igazad van abban, hogy a mobil cpu -k általában kevesebb hőt adnak le, de azt se feledd hogy egy asztali gép házban, sokkal több hely van, ami sokkal könnyebbé teszi a hőelvezetést is. Egyszerű fizika. A mai cpu -k pedig asztali fronton sem nagyon fogyasztanak ami azt illeti. Továbbra is azt mondom hogy a zaj kérdésében nem az a döntő, hogy laposat használsz, vagy asztalit.
A brand gépnek meg szerintem nem sok értelme van, kivéve ha céges vásárlásról van szó, mert ott egyszerűsödik az ügyintézés.
-
attila9988
őstag
válasz
antikomcsi #54 üzenetére
Meg ne haragudj, de miért kell kétségbe vonni mást?
Mert irreálisan magas az érték, és nehéz elhinni. Ott valami gond lehet.
-
attila9988
őstag
Én elég sok embernél tapasztaltam azt, hogy a nagyon trendi notija elhalálozása után azt mondta elege van a notebookokból. Azóta is asztalijuk van. Az igazsághoz persze hozzátartozik hogy az olcsó műanyagos notikat vették, és ezért a kelleténél több bosszúságot okozott nekik, ám ennyi volt a keret. Ezek mind átlag emberek, és azt hitték hogy ha 119 900 -ért vesznek egy fusi notit, az olyan lesz mintha asztalijuk lenne, csak hordozható.... aztán rájöttek hogy ez nem így működik.
Kérdezték hogy mit javaslok.... Ilyenkor az első kérdésem mindig az, hogy szokták -e hordozni a gépet, vagy sem. 90% hogy a válasz nem. Viszont felsorolnak olyan dolgokat, amik szintén inkább asztali gépet igényelnek (vagy dokkolós 400 000 -es notit + monitor + minden egyéb, de az ugye nem volt opció már az elején sem, azért vettek olcsó laptopot)
Tehát a mobilitás nem mindig igény, és nem mindig előny. Ezt azért fontos megjegyezni. Van olyan ember, akinek laptop való mert kell a mobilitás. De ha az asztalon fog feküdni, és soha egyetlen centit sem mozdul, akkor az ég világon minden az asztali mellett szól akár az árat, akár a praktikussági megfontolásokat, akár a teljesítményt nézzük. A könnyű szerelhetőséget, javítást, és a konfiguráció bővítési, vagy módosítási lehetőségeit is érdemes figyelembe venni.
Olyan is előfordulhat, hogy egy nagyon olcsó noti, vagy netbook, + egy normális asztali a legideálisabb megoldás. Mindig minden azon múlik, hogy mire kell a gép.
-
attila9988
őstag
ogy a két lapos együttesen is sokkal csendesebben szöszöl, mint az asztali
Miért vettél magadnak sz*r asztali gépet? Nyilván ha ugyanolyan sz*r laposokat veszel, akkor ha megnyitsz egy weboldalt az olyan lesz, mintha a szobában felszállna egy apache helikopter. A zaj kérdését nem az dönti el hogy asztali, vagy notebook.
-
attila9988
őstag
Ha a növekedés ütemének lassulásáról beszélünk, akkor arra kell gondolni, hogy abszolút árban már jó ideje nagyjából elérték a padlót
Egy rakás olyan cikk van modtanában hogy
"úristen a pc -nek, és a notebook -nak vége, mert itt az Ipad"
Pedig ez egy akkora blődség, hogy hihetetlen. Még csak nem is csökkenésről van szó, hanem a növekedés lassulásáról, ami elég távol áll egymástól... -
attila9988
őstag
válasz
Picturemaker #25 üzenetére
Tudom noti meg 30W
Én még nem láttam olyan notit... inkább 60 - 65. (a netbook nevű számológép meg nem noti)
-
attila9988
őstag
válasz
Kolondrum #35 üzenetére
Egyetlen gép fogyija csak minden ....
Hát ha direkt kicseszel magaddal, és a mérnökök által rengeteg fáradtságos munkaórával megálmodott energiagazdálkodási lehetőségeket is kilövöd, - aminek egyébként semmilyen negatív hatása nincsen - akkor az a te hülyeséged miatt fogyaszt annyit... de ez a szám még így is hihetetlen. Az én gépemben is q6600 van..... bár azt nem tudom hogy az nvidia szörnyetege mennyit eszik.
-
attila9988
őstag
-
attila9988
őstag
Nekem ott van egy kényelmes szék, nem kell görnyedni. Pont a noti az, amibe kellene. A gépnek szinte nincs is hangja.
Egyébként, nem látványfilmeket nézek, és ezeket amik vannak is csak ritkán, a tv csatornák pedig egyáltalán nem érdekelnek, ezért pazarlás volna egy lcd tv. -
attila9988
őstag
Filmet tévén nézek...
Nekem meg nincs is tévém, csak egy nagyon öreg, pici vacak a polcon.. praktikusabb gépen nézni, és rengeteg előnye is van.
Egyre kevésbé praktikus az asztali gép.
Nekem meg hatalmas érvágás lenne ha nem lenne asztali gépem..... kivéve persze ha lenne helyette egy eszméletlen drága laptopom dokkolóval, 4 maggal, meg minden földi jóval mint moonman -nek.... de még akkor sem biztos hogy nem tartanék külön asztalit a komolyabb munkákhoz. Így viszont, ez a lehető legpraktikusabb és leginkább költséghatékony megoldás. (nekem ez is számít. Nem dohányzom, nem iszom.. számítógépezem.
)
-
attila9988
őstag
válasz
Kolondrum #19 üzenetére
Noti max: 65W
Asztali idle: ~245W, Load: over 400WMeg ne haragudj, de mérted te valaha is akár egyetlen asztali gép fogyasztását?
Az én gépem 100 környékén ugrál idle, de van benne 3 hdd, 4 magos cpu, és egy középkategóriás vga. Maximumon sem éri el a 200 -at. Attól hogy 500w -os tápok vannak a gépekben, ez nem azt jelenti hogy ennyit is fogyaszt a masina. Erre azért van szükség, mert a tápegység egyes ágai különböző mértékben terhelhetőek. A tápra írt watt érték, csak úgy jönne ki, ha az összes ágat egyszerre terhelnéd, maximum körüli értéken. Ilyen meg ugye nincs.
Ahhoz hogy a te fogyasztási értékeid megállják a helyüket, elég extrém összeállítás kell.
Nem mellesleg a noti azért lassabb is, sokszor nem is kevéssel. Nem mindegy milyen feladatra kell a gép. Egy villanykörte fogyasztását meg csak kibírom plusszba ha 4x gyorsabb a gép, és olyasmit tehetek vele, amire egy noti nem alkalmas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Léghűtés topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Házimozi belépő szinten
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Tőzsde és gazdaság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged