- Fókuszban a One UI 8 és a biztonság
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolcsodal
addikt
válasz
Neoteric #513 üzenetére
"hanem, hogy BC2-ben a duot sárba hagyja-e a quad, ill mennyire elég a 6850-ese alá"
Mi pedig épp azt állítottuk, hogy ez k*rvára felbontás- és képjavításfüggő! Persze ha neten lógsz egész nap és fejlövésket osztogatsz, akkor olyan beállításokat keresel, ahol magas az FPS nem? Ezek pedig alacsonyabb felbontások lesznek/képjavítás nélkül (mert minek) ott erősen számít a CPU. Ha pedig single-ben nyomod magas felbontáson (mert ilyen monitorod van) képjavításokkal, akkor kevésbé lesz hangsúlyos a VGA mellett dolgozó CPU...
Tényleg ennyire nehéz felfogni egy PC működése közben jelentkező limitációkat?
Ennek a mondatnak, pedig egész egyszerűen nincs értelme: "ll mennyire elég a 6850-ese alá"....
Namind1...
-
bolcsodal
addikt
Legalább elolvastad, amit írtam.
Természtesen tisztában vagyok vele, hogy nem csak VGA-ból áll a gép, de - mint ahogy írtam is - a gép teljesítményében a VGA a domináns komponens. Ezen lehet sírdogálni, de sajnos ez így marad. Ha megvizsgálod a memóriasávszél (írás/olvasás), HDD adatmozgatás sebessége (ez mondjuk nem teljesen igaz, jelenleg szerintem ez a "bottleneck" minden PC-ben), de még a processzor órajele sem fogja érdemben befolyásolni a konfigod 3D teljesítményét normális felbontáson. Ellenben ha egy 8800GT-re cserélnéd a HD5850-et drámai különbségeket kapnál..nemde? De ez a lényege a vegyes limit kérdéskörnek.
Egyébként lassan a PC legnagyobb rákfenéje a DX9-10-11 lesz. Az API-t megkerülve sokkal kevesebb erőforrásból ki lehet hozni hasonló képminőséget, lásd konzolok.
Tehát amin itt pörgünk már lassan két napja teljesen irreleváns kezd lenni.
(#506) Neoteric: "Én tovább nem ágaskodok ebben a témában, higgyétek csak nyugodtan, hogy c2d bőven jó neki.. legkevésbé sem érdekel. Viszont az igen, hogy mindezt hangoztatjátok, mert így sokakat félrevezettek."
Pedig egy megfelelő órajelen járatott Quad bőven elég neki. Ehez pedig nem kell foglalatot váltani. És nem azt hangoztattuk, hogy elég a 2 mag, csak sajnos nem olvasod el, amit írunk.
-
bolcsodal
addikt
válasz
Neoteric #501 üzenetére
Szóval?
De édes vagy..a kérdésre presze nem válaszoltál....
Szerintem tegyünk pontot a szájkarate végére: [link]
Az ilyen tesztek olvasása fejleszti a kritikai érzéket, és szélesíti a látókört. Ugyan LGA775 vs LGA1155, és 4 core vs 4 core, de ajánlok egy mondatot súlyos megfontolásra:
"Tesztjeink eredménye alapján azt tudjuk mondani, amit már nagyon sok CPU-teszt kapcsán megállapítottunk - az újabb, gyorsabb CPU-k benchmarkolásra sokkal jobbak, viszont játékhoz nem igazán van rájuk szükség."
Látszik az összes tesztben, hogy fullHD beállítások mellett elolvad minden előnye az "új generációnak".
Természetesen a 2 mag vs 4 mag kérdéskörre nem ad magyarázatot (mert tényleg jótékony a 4 mag a 2-vel szemben, de ezért platformot váltani pénzkidobás), de a lényegre felhívja a figyelmet: A játékok többségében a VGA teljesítménye fontosabb!
És szálljunk már le végre a BFBC2 multiról....
-
bolcsodal
addikt
válasz
Alpachino #499 üzenetére
Most akkor ki fogyott ki az érvekből?
Egyébként nem értem a jelenséget...miért változna a GPU terhelés 2 vs 4 mag között? Amit a GPU-nak kell számolni azt a GPU számolja mindegy hány mag van alatta.
Vagy azt állítod, hogy a GPU csak "üresjáraton" pörög a lassú CPU miatt? Ezt akkor is 100% terhelésen tenné nem?
Lehet lemaradtam valamiről de nagyon...
-
bolcsodal
addikt
Ezt már nem is mertem felhozni annyira övön alulinak tűnt...
Tényleg néha meglepődök, hogy mire van pénze a zembereknek. Lassan már nálam is 3 éve szalad a rendszer (E2160-al kezdett, ezt váltotta E5200, amiben komolyan csalódtam), eddig ez a 4830 a második VGA a gépben (3850-et váltott). Jogtiszta/Steam/5 Eurós Crysis alatt viszont szegényke köhög rendesen 1680xMedium-ban. Ezért gondolkodtam én is Quad váltáson. Inkább kihúzom még....megvárom mit ad a Llano.
A konzolportokkal kapcsolatban csak annyit illik észrevenni, hogy milyen grafikus megjelenítő található egy Xbox/PS3-ban és azon hogy fut, valamint a jelenlegi csúcs VGA-kon hogyan fut az adott alkalmazás. Jelnleg kezd inkább szűk keresztmetszet lenni az API, aminek inkább az lenne a feladata, hogy ne kelljen minden hardverre külön megírni a kódot....
De csak hogy ne legyen teljesen OFF.
Szerintem AC S1 passzívan kevés ehez a VGA-hoz, legalább egy 12cm-es szélkavarót kíván, akármilyen szellőzés van a házban. Ráadásul passzívban a VRM és a RAM-ok sem kapnak sok levegőt.
-
bolcsodal
addikt
válasz
Alpachino #418 üzenetére
Olvasni, azért képes vagy nem? Nem, nincs sok tapasztalatom (mindig sajnáltam a pénzt 4 magos konfigra), de képes vagyok szöveget értelmezni.
Túlmisztifikáljátok ezt a 4 mag dolgot. A PH-s tesztben is 7 játékból 2 azaz kettő játék hálálta meg a +2 magot (1680x1050, vagy fullHD felbontásban) HD5770 alatt. Ennek ellenére nem állítom, hogy elég a 2 mag, mert képes vagyok felfogni, hogy nem elég. Pusztán csak azt állítottam, hogy lehet találni olyan beállítást is, ahol tökmindegy, hogy 2, vagy 4 mag van egy középkategóriás VGA alatt, mert úgyis a VGA fingik ki előbb.
Mivel manapság nem ritka, hogy valaki 1680x1050, vagy 1920x1080 felbontásban képjavító effektekkel játszik, ezért úgy gondolom, hogy ilyen körülmények között túllihegitek a 2 vs 4 mag jelenséget.
Ééértem....?
De no offense, nem várok csodákat....
Örülök, hogy nincs bajod az adatlapommal....forgolódtam volna álmomban, ha nem így lenne!
-
bolcsodal
addikt
válasz
Alpachino #411 üzenetére
Szeretem, amikor valaki tények nélkül osztja az észt! [link] Számold össze hány játéknál számított a 4 mag....
Szerintem képtelen vagy felfogni mi az, hogy "vegyes limit"!
Azt pedig szeretném ha bővebben kifejtenéd mi a bajod az adatlapommal....Ha meg tudod indokolni a fikázást napirendre térhetünk felette.
-
bolcsodal
addikt
VGA-t kihajt egy proci???? Szedjétek már össze magatokat. A legtöbb játékos vegyes limittel játszik, ahol még mindig a VGA teljesítménye dominál. Az tény, hogy egyre több játék tud profitálni a 4 szálon történő feldolgozásokból, de ez egyáltalán nem általános!
Ha pedig kicsit turbózod a képjavító effekteket pillanatok alatt a VGA lesz a vége a konfignak!
Nem k*rva mindegy ilyenkor, hogy 10FPS, avgy 15FPS a teljesítmény, mindkettő játszhatatlan....
A szintetikus procitesztekre pedig tényleg senki nem kíváncsi...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest