- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
forgonati
őstag
válasz
LordNerve #23 üzenetére
Tudnék sorolni pár mai csúcstelefont amiben viszont van. És jól is van ez így. Akinek sd kártya foglalat kell, annak is van választék. Még. Persze értem én hogy a gyártónak az éri meg jobban ha elhagyja az sd kártyát, és inkább 100 Eurós felárat kér a nagyobb tárhelyért. Ők sem hülyék. Meg én sem vagyok, így nekem jobb megoldás hogy a 256-os kártyámat bepattintom a telefonba. A zenéimnek, fotóimnak, sorozataimnak nem kell a szupergyors tárhely.
-
joey04
titán
Oneplusnál milyen jól megtanultak magyarul. Csak a stíluson kell még picit javítani.
-
nkmedve
őstag
válasz
Depression #18 üzenetére
Tudom, hogy felületben duplája (nyilvánvaló, ha összecsukva csak a kijelző felét használod), nem is a számokról van itt szó, hanem arról, hogy az ormótlanul nagy telefon kinyitásával is mindössze egy apró 8"-os tablet kijelzőjét kapod meg, ami az idétlen képarány miatt bizonyos dolgokra még rosszabb is mint egy normális képarányú 8"-os tablet (pl. filmek/videók).
Nem sok értelmét látom ennek, főleg azt figyelembe véve, hogy a 10" alatti tabletek jóformán senkinek nem kellenek (rajtam kívül), olyannyira, hogy kb. szököévente kerül ilyen a piacra. -
válasz
Depression #18 üzenetére
Ja, az átló akkor volt releváns, amíg minden kijelző 16:9-es volt. Bár az is már becsapós volt, mert az átló növekedésével nem egyenes arányosan nő a terület. 5-ről 7 colra növekedés majdnem megduplázta a kijelző méretét (egész pontosan 196%-os lett). Most az elnyújtott kijelzők miatt még nagyobb a különbség.
-
Depression
veterán
"ezt a 6.6" -> 8.0"-os ugrást nem érzem elégnek"
mert nem azt nézed, hogy 70-80%-kal nő a kijelző területe, hanem egy idióta átlót, ami nem ad megfelelő infót. Pont ez a bajom a mostani telefonoknál is, ahol már a csillagos égig nyújtják a kijelzőt, majd ráírják, hogy 6", közben meg az egész akkora, mint régen az 5,2"-os, de 16:9-es. -
"összehajtható készülékek ideje még jött el"
Szerintem sem.
A kihajtható telefonoké viszont annál inkább. -
mrThomi
addikt
a memoria bővíthetőségben hihetnének...
-
nkmedve
őstag
Teljesen egyetértek velük. Még ha a Mate X-et is nézem, ami fényévekkel jobb a Galaxy Fold-nál, akkor is egy erősen kompromisszumos készüléket látok ami becsukva durván nagy (161.3 x 78.3 x 11 mm, 300g, WTF?) kinyitva pedig mindössze egy mini 8"-os tabletnek felel meg ami a közel 1:1-es képaránya miatt nagyon limitáltan használható. Valahogy ezt a 6.6" -> 8.0"-os ugrást nem érzem elégnek ahhoz, hogy megérje ilyesmivel foglalkozni, főleg hogy egy normál kávamentes 6.6 - 7"-os telefont sokkal kompaktabb méretből is ki lehet hozni manapság.
Szóval, még ha technikailag tökéletesen meg is tudják csinálni, a fizikát akkor sem lehet megerőszakolni. Egy darab zsanérral, viszonylag kompakt telefont fizikailag lehetetlen megfelelően nagy tabletre nyitni.
Esetleg azt tudom elképzelni, hogy a jövőben több zsanért rakjanak bele amivel a kijelzőt harmonikaszerűen nyitják ki mondjuk 3-4 szegmensből (ez megoldaná a képarány gondját is mivel így simán lehetne 3:2 vagy 2:1 arányú kinyitva) ezt viszont még sokkal nehezebb lenne kompakt méretre összecsukni, arról nem beszélve hogy az egyes szegmensek vékonyításával jelentősen sérülékenyebbek lennének. -
juuzer
addikt
Nyilván addig nem fognak hinni benne, amíg a testvér Oppo ki nem dob egy ilyen telefont lol :D
-
Nincs itt semmi csoda kicsik még ahhoz, hogy ilyen telefont építsenek. Ezzel szerintem nincs is semmi baj, de ilyenkor mindenki valami nagy okosságot szeretne mondani és mikor 1-2 év múlva gyökeresen az ellentétét csinálják, akkor már elfelejtik előtte mit mondtak. Az összes gyártó ezt csinálja. Őszintének lenni nem kifizetődő.
-
mjani1172
addikt
válasz
kakuk.tamas #5 üzenetére
Egy rövid (viccesnek szánt) mondatba nem fér bele minden.
Viszont úgy látod, itt a zsanér a megoldás kulcsa? Akkor nincs gond, zsanért nagyon sokan gyártanak,nem tudom miért tökölnek ennyit a többiek.
-
fornettisuti
veterán
az összehajtható készülékek ideje még jött el és nem az áruk miatt
Valami kimaradt
-
joey04
titán
Igaza van, bár nem (csak) az ár miatt. Nincsenek felkészítve sem a hardverek (a mostani prototípusok (Galaxy Fold, Mate X) közel sem érettek még), sem a szoftverek, sem a rendszerek erre.
ettől még jó, hogy páran már kijöttek vele, mert valahogy fejlődni kell, az meg csak az első pár széria bétateszterei (vásárlói) által adott visszajelzések (és az általuk megfizetett pénzek) alapján lehetséges.
Aztán majd pár év múlva meglátjuk, hogy valóban életképes-e ez az egész.
-
mjani1172
addikt
Azt jelenti még nem tudták ellopni a technológiát.
Viszont a jack kimenetben hittek, és rajongókkal közösen megegyeztek hogy megtartják. Úgy is lett.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Egyelőre. Szerintük a technológia nem elég kiforrott, de nem is kifejezetten újszerű. Ezért más irányba mennek.
- Opel topik
- Politika
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Eredeti játékok OFF topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Horgász topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Napelem
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- További aktív témák...
- XPS 15 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Logitech g920 váltóval
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest