- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSNet
aktív tag
Várható volt, nem kockáztatnak sokat, ha befutnak a Nokia-MS WP7-es telók, akkor az a WP7 erősödését jelenti, az meg az ő pozíciójukat is javítja (nagyobb elterjedtség > több user > nagyobb profit lehetőség a fejlesztőknek > több alkalmazás > vonzóbb platform a usereknek). Ha meg nem, akkor a Nokia belebukik, ők meg még mindig jobban állnak a Nokia által a közösbe beadott dolgokkal (maps, szolgáltatókkal megegyezések, esetleg Symbianról[MeeGo-ról] átnyergelő fejlesztők).
Itt a kérdés csak annyi, hogy a Nokia túléli-e a WP7-et, vagy semEhhez (mármint a túléléshez) viszont muszáj a Nokiának valahogy megkülönböztetnie magát a Generic WP7 Manufacturer-öktől. Ha ezt a szolgáltatásokkal tenné, akkor lenne valódi sértődés (pl Nokia-WP7-en Nokia mapsal tuningolt maps, másoknál meg alap MS lenne csak elérhető, vagy pláne az appstore fizetési feltételek, ha nokiád van fizethetsz a havi számládon, a többieknél CC only). Amíg beleszólhat a rendszerbe (azok után, hogy ennyit beletolt, ez kb elvárható, mellesleg ez szigorúan az MS-Nokia magánügye), ill testre szabhatja a kinézetét, addig nem lesz itt hirig, meg torokelvágás. Persze ha beindul a szekér, és a pl Samu is ezek után elad pár millió WP7-es telót, nehéz lesz az MS-nek azt mondani, hogy nem, te nem változtathatod meg kinézetet, de szvsz minden résztvevő örülne, ha már csak ennyi lenne a problémájuk
Az meg ha feljön a WP7 és ezzel az MS mobilos/webes szolgáltatásai is mint komolyan vehető platformok az nekünk felhasználóknak ([kortyol]ökoszisztémától[/kortyol] függetlenül) mindenképpen jó, hiszen erősíti a versenyt, ami most eléggé lefutottnak tűnik. Nem mintha a fenti két cég közül bármelyikért is rajonganék xD
-
Annyiszor mondják az ecosystem szót, csinálni kéne egy ilyesmi játékot belőle.
-
erdoke
titán
A Samsung is keményen fenyegetőzik:
Samsung have reiterated that their support for Microsoft and the platform will continue regardless of what may occur (probably because they are selling well). Chief Strategy Officer at Samsung, Omar Khan, explained in an interview at the Mobile World Congress trade show "You can continue to expect expansion in our Windows Phone portfolio." Moving onto say "Anything that strengthens the Windows Phone ecosystem is good for us," which is ultimately true.
-
erdoke
titán
Íme itt a HTC "támadása":
One of the big concerns expressed when Microsoft and Nokia announced their partnership was if the move would alienate Microsoft’s current stable of OEMs; in particular HTC. The biggest reason for concern was the rumor that Nokia would be allowed to alter the Windows Phone 7 UI, something that HTC has traditionally done across all of their devices on Windows Mobile and Android with the Sense UI.
HTC’s CEO Peter Chou answered the question during a keynote appearance at Mobile World Congress in Barcelona.
"They're doing what they have to do. It won't be easy, but they're doing what they have to do. We are very committed to Windows Mobile, and we are one of their lead partners for Windows Phone 7. So we are positive, because this combination will surely make that ecosystem stronger. As a strong player [in this ecosystem], HTC will be a beneficiary from [their decision]."
-
-
Integra
titán
broditot használtam én is sok éven át régen a pda-hoz, de már nem szeretnék
egyáltalán, nem szeretném az autóm teleaggatni minden cuccal, ha nem muszáj, inkább valami univerzál tokot keresek amibe pna-t vagy telefont is be tudok fogatni, broditot meg főleg nem akarok már középkonzolra ragasztani. azt mondjuk nemtom, hogy a broditnak van e valami állitható tartója e, mert akkor talán a régit még fel tudnám használni, a csuklópántját.. -
Integra
titán
igen, bt is van még, bár nekem nagyon régi autóm van, igy bt sem létezik, illetve bt azért szivja rendesen az akksit. itt megint az a bajom, hogy plusz egy eszköz. alapvetően minden a telefonban koncentrálódik ma már. persze, vehetek egy usb stick-et, nem erről van szó, hanem arról, hogy pont megint az lenne a lényeg, hogy egy készülék tudja amit kell, most akkor updatelhetem a telefonomban a zenéket, meg autóba a pendrive-ot.
-
A HTC-ben most kicsit csalódtam. Amióta nagyobb logót tesznek a telefonokra, nagyon ellaposodott a kínálat és sem dizájn, sem minőség terén nem hoztak fejlődést mostanság (jó, persze, Surround, meg hasonlók, amik az amcsik szívét melengetik) - és ehhez képest marha drágák a cuccaik.
-
erdoke
titán
Totál nem értem, a kolléga miről beszél. A Samsung, a HTC és a Dell különösebb befektetés nélkül fognak profitálni abból, hogy a MS és a Nokia begyújtja a rakétákat. Különösen a HTC, ami teljesen ugyanazt a hardvert tolja Android és WP7 alá. Legyárt egy valag klónt, és a rendszer nagyobb népszerűsége miatt (amihez neki nem sok köze van) jóval többet ad el a WP7 verzióból.
Az LG egy kicsit kivétel, mert ő valamivel jobban odatette magát eddig, csak éppen kívánatos vasat felejtett el mellékelni. -
Valószínűleg teljesen más szinten van a partnerség a Nokiával és a HTC-vel MS oldalról. Egyáltalán nem támadható semmilyen szinten jogilag szerintem (hisz mindenkivel olyan szerződést kötnek, amilyet akarnak). Maximum besértődhetnek, de azt ekkora cégeknél nem tartom életszerűnek.
-
erdoke
titán
Nem értem, miről beszélsz. Mi az, hogy "jogilag támadható"? Ki által? Ismered a Samsung-MS és a HTC-MS szerződéseket? Szerinted a friss Nokia-MS megállapodás sérti az előbbieket? Biztos vagyok benne, hogy nem.
Ez nem közbeszerzés, hogy mindenkinek egyenlő feltételeket kell biztosítani. Bár még közbeszerzés esetén is a jobb ajánlatot tevő viszi a boltot... -
moonman
titán
-
floatr
veterán
Hát, megpróbáltam a szintedre leegyszerűsíteni, de úgy tűnik sikertelenül
Dehát ettől színes a világ
Jogilag több ponton is támadható, esetleg azzal lehetne védeni a dolgot, hogy ez egy teljesen különálló termék, amit nem is kéne wp7-nek hívni, bár még akkor is horgolhatóbb lenne, mint az osx és az apple hw-megkötése. Jót beszélgettünk
-
erdoke
titán
Nagyon szeretnéd, hogy a "nem vagy üzleti zseni" kijelentést "üzleti analfabéta"-ra módosítsam...
Komolyan úgy képzeled el, hogy amikor a Samsung vagy a HTC a Microsoft-tal tárgyalt, akkor volt egy polc, mint a Tesco-ban, és onnan le lehetett emelni a WP7 termékeket? Szerinted ha a Samsung azt mondja, hogy nem gyárt androidos okostelefonokat, hanem a mellékágas Bada mellett kizárólag a WP7-et nyomja, meglobogtat kb. havi több millió Samsung készüléket 2011-re, sőt odateszi a teljes szolgáltatói kapcsolatrendszerét, az X fős fejlesztői gárdáját, és az összes meglévő szolgáltatását, akkor nem kérhetett volna cserébe komolyabb partnerséget? Ha így véled, tényleg nem ártana tanulnod, de én alkalmatlan vagyok a pedagógusi tevékenységre. Persze szívesen adok néhány hasznos linket iskolákhoz, ha mindenképpen tőlem vársz segítséget. -
floatr
veterán
Teljesen más dologról beszélsz te is, mint amiről szeretnél
Nem volt eddig kétféle "termék", amit "meg lehetett venni". Egy lehetősége volt eddig mindenkinek, kapott egy korlátozott jogot a készülék legyártására, és az os használatára. A nokia most más kap -- amire a többieknek nem volt és ezek szerint nem is lesz lehetősége -- lényegtelen h milyen áron. De taníts, mester. Iszom a szavaidat... -
skajwa
senior tag
A Nokianak ez az engedmény jelentheti a kiútat. Csak ne húzzák túl sokáig a fejlesztéseket.
-
erdoke
titán
Számomra teljesn új és idegen volt a koncepció és a Zune maga egyaránt, de nem volt különösebb gondom a működésével. Rádobáltam a telefon ikonra a zenéket, aztán amíg tévéztem és fürödtem, a töltőre rakott készülékre automatikusan felnyomta mindet WiFi-n. AZ autóm kulcsán van egy akkora microSD olvasó, mint a körmöm, sokkal praktikusabb pendrive, mint a tepsi PDA-m. Eszembe nem jut évek óta, hogy a telefonon kéne hurcolászni fájlokat, pedig olyan készülékem is volt, amin külön tárhely volt a programoknak, nem kellett kirántani a telepített programokkal teli memóriakártyát a készülék alól..
-
Egyetértek teljes mértékben. Talán még egy ˝combosabb˝ zenelejátszó kell bele, és kész
Morden24:
Ugyan így vagyok. Mindenképp wp7 fele akartam lépni, ha meg most a nokia összehoz egy jót, még márkát sem kell váltanom. Csak jelenleg még van pár dolog, ami miatt nem tökéletes nekem, de talán az ms is dolgozik, meg a nokia is belead mindent, és mire új telefont vennék, meg is lesz -
Ricardo
titán
Üdvözlöm a lehetőséget. Talán jól is elsülhet. Amikor megvolt a hivatalos bejelentés két dolgot említettem.
1. A Nokia gyártson rendes vasat alá (úgy néz ki meglesz)
2. A Microsoft engedjen egy kis szabadságot (megvan)Most már abban reménykedem csak hogy a Nokia értelmesen tud élni a lehetőséggel.
az én örömömhöz nem kell túl sok.
Nekem nem kell hogy saját felületet húzzon rá a gyártó. Tüntessék el azt a kihasználatlan "csíkot" a képernyő jobb feléről (nem tehetek róla, nem tudom megszokni), legyen kicsit testre szabható. Saját hangok beállíthatósága, háttérkép, esetleg téma, ne legyen minden kötött
Összefoglalva, lehessen kicsit személyesebbé tenni/jobban belakni. -
erdoke
titán
"Teljesen mindegy, hogy mekkora részt vállal a nokia a rendszer fejlesztésében, lényegében arról van szó, hogy neki más licensz jár, mint a többi gyártónak
Te se vagy egy gazdasági zseni... Szerinted ugyanaz "jár" 12 dollárért, mint 120-ért? Miért? Mit tett hozzá a rendszer (nem az OS, az "ecosystem") sikeréhez a HTC vagy a Samsung? Enyhén átdizájnoltak egy-két androidos készüléket? Innováció és promóció eddig egyaránt 0 volt mindkettőtől, különösen ha az androidos tevékenységükhöz hasonlítjuk.
Hol a commitment?
Arról nem is beszélve, hogy ha a rendszert a Nokia és a MS felfuttatják, abból plusz befektetés nélkül profitál a többi OEM is. Most éri meg csak beszállni a SE-nak pl, mert ugyanazokat a készülékeket (kicsit más dobozban) el tudják adni némileg más célcsoportnak is. -
plus44
veterán
Érdekes mindenesetre, elég nagy lehet a barátság, ha ők átszabhatják, ráadásul ha nekik szabad, akkor majd más is hápog majd...
-
Badboys
őstag
Az igazat megvallva nem vagyok Nokia fan,de azért valljuk be letett az asztalra valamit.Hosszú éveken át fúrta faragta.Win.mobil szintén ezen az úton eljutott erre a szintre,sokaknak égnek áll a haja tőle mai napig sokan rácsodálkoznak mi is az a HTC.Azt mondom sokan rákaptak az Androidra személy szerint 3 hetet bírtam ki vele isten csapása az úgy ahogy van mégis istenítik rengeteg gyerekes hibáival.A lelkes amatőrök segítségével vagy lesz belőle valami vagy nem.Sajnos sokszor Ők is kudarcot vallanak.Szerintem nem kell temetni még semmit megvárjuk mi sül ki ebből a dologból,ami biztos az 50-50% vagy jó lesz nekünk vagy nem.Szerintem nem véletlen,hogy a Win.7-re tett a Nokia.Annyian belevágtak az Androidba a végén elveszik a gyerek a sok bába közt.Nézd a használók oldalát mikor kapsz frissítést Androidra ha a gyártó úgy akarja,de inkább fölhegesztik egy új fejlesztésű telefonra,hogy vegyék meg ha akarnak valamit.Azért a Wm fejlődött lett megoldás mindenre előbb utóbb.Ez jelenleg az Androidra nem áll.Sajnos a Win.7 t szintén bekorlátozták.Egyenlőre marad a HTC HD megvárom a fejleményeket legalábbis Én.
-
moonman
titán
ó beszép is ez, én is úgy szeretem, amikor azok tartanak kiselőadást a Desire-jüket mutogatva, akik akkor, mikor én már 2002-ben iPaq-kal mászkáltam még azt sem tudták, hogy létezik más a Nokia 3310-esen kívül...
utolsó Nokiáim egyébként 7650 és 6600 voltak, ezután csak másodkézből jártak nálam. most is van egy N8-as a cégnél, szép-szép, de nem az én stílusom.
#64: ha úgy írod, hogy neked nem jön be, azzal szerintem senkinek nem lesz baja.
azokra szoktunk ugrani, akik tényszerűen kijelentik, hogy márpedig fos.
-
HardRic
addikt
Ha nem lenne itt a fórumon annyi ember aki nekem ugrana, akkor beírnám, hogy a metro felület kinézetén már nem lehet tovább rontani, de így inkább nem teszem.
-
Morden24
nagyúr
Nézd, én teljesen egyetértek veled, de ettől még "köztudatba" ezzel került a HTC. Amikor még Diamondom volt (pedig bőven nem ezzel kezdte ugyebár a HTC), mindenki kétszer kérdezte meg, hogy mi a halál ez (magától értetődően "Valami nóném kínai?" utáni megjegyzés keretében) - mostanában meg olyan emberek kérdezik meg tőlem, hogy "hádeménem valami hátécés androiddal mászkálsz?", akik okostelefonnal először a susogós mackók okán találkoztak...
Nokát személy szerint 7650 óta abszolút no-no kategóriában tartottam (főleg, miután a közvetlen környezetemben három darab N95 egyáltalán nem lassú, de látványos amortizációját is végignéztem), de most nekem is felcsillant a szemem. Mivel tuti WP7-re megyek tovább, csak a gyártó a kérdés. Ha a "kiszivárgott" dizájnok alá értelmes vasat pakolnak, akkor már a zsebükben is vagyok.
-
Integra
titán
-
Morden24
nagyúr
Ezt tudom, természetesen.
Viszont azt megértem, hogy egyes gyártók akár a nagyobb bevétel lehetőségét beáldozzák. Ilyen pl. a HTC, ahol a lényeg az alsóbb kategóriákba való belépés és a név presztízsének növelése okán nyilván jó választás volt az Android (mivel más egyszerűen nem is nagyon volt). -
hans87
tag
Remélem tartják magukat a szavukhoz és tényleg nem szabják át nagyon. A wp7 kinézete nekem így egészen tetszik, pedig nem vagyok egy nagy MS fan.
-
Morden24
nagyúr
Ennek annyi lesz az eredménye, hogy a Samu, HTC többiek, nagyívben tojnak majd a WP7-re
Ez a mostani helyzet. A Samu, HTC meg a többiek egészen addig tolni fogja a minimális WP7 kínálatot, ameddig ez hasznot hoz nekik, de Androidból licencdíj fizetése nélkül el lehet adni a szartól a felsőkategóriáig mindent.
a WP7 meg megmarad Nokia fícsörnek és igazából a Nokia lesz a WP7 mobil
Éppen arról van szó, hogy ha a WP7 "felfut" a Nokia hátán, akkor nem marad Nokia fícsör, hiszen akkor a többi gyártó is jobban rácuppan.
Ha meg nem jön be az egész, és a WP7 elsüllyed, akkor meg tökmindegy a dolog, marad a Google, hogy szabadon randalírozhasson, akinek meg nem tetszik, megy iOS-re, esetleg Bada-ra, vagy MTK-raamennyiben tartják, hogy a Nokiának is teljesíteni kell a WP7 hw feltételeit
Biztosan kell. Ez a Nokiás buli kvázi a WP7 "második rajtja" lesz, ha elkefélik szar készülékekkel, az isten sem mossa le a rendszerről, hogy gagyi, tökmindegy, hogy Nokia.
-
Brutális eb
addikt
Inkább én mgam szabnán át ha lenne rá lehetőség.
A nokia már bizonyított számomra negatívan a kinézetben. -
smkb
őstag
Ennek annyi lesz az eredménye, hogy a Samu, HTC többiek, nagyívben tojnak majd a WP7-re, ha megy megy, ha nem akkor kukába megy a termékvonal, nem ez hozza a fő profitot nekik... mennek erősen az Android vonalon, a WP7 meg megmarad Nokia fícsörnek és igazából a Nokia lesz a WP7 mobil. Féltek az Androidtól, mint az ördögtől, de ígyis úgyis egy külső cég oprendszerétől teszik magukat függővé.
Vagyis, vagy együtt megy a mennybe az MS és a Nokia, vagy együtt buknak. MS felrúgja azt a koncepciót, hogy Appléhoz hasonlóan, lehetőleg egy kötött platform legyen a WP7, ezáltal a felhasználói élmény ne csorbuljon, csak mert más gyártó készülékén (esetleg gyengébben) fut a rendszer, valamint a fejlesztők maximálisan kihasználhassák a WP7 lehetőségeit, mert nem kell hw fragmentációra számítaniuk. Mostantól más más tartalom és minőség lesz elérhető egy Nokia és egy másik mobilgyártó WP7 telefonján, és gyaníthatóan a Nokia mobilok felé fog billenni a mérleg nyelve, innentől megint megkérdőjeleződik a többi nagy gyártó számára a WP7 létjogosultsága. Száz szónak is egy a vége, ezzel a lépéssel az MS Nokia exklizív irányba tereli a WP7-et.
Persze amennyiben tartják, hogy a Nokiának is teljesíteni kell a WP7 hw feltételeit, és csak kizárlag a felületen bűvészkedhetnek, akkor azért ennyire nem vészes a dolog, amennyiben viszont hw terén is engedményeket kapnak akkor nagyon gáz.
-
joey04
titán
Látom másnak is beugrott, hogy valami symbianos förtelmet húznak rá.
Viszont nyilatkozták, hogy nem nagyon nyúlnak majd bele. Szóval szerintem nem cseszik szét. -
floatr
veterán
válasz
(An)Dante #47 üzenetére
Ha a ms maga gyárta(t)ná a telefonjait, akkor sem lenne kevésbé támadható a dolog. Az epült azért nem lehet emiatt megfogni, mert nem adja kia rendszerét senkinek, a guglit meg azért, mert gyakorlatilag mindent enged.
Nem tudom, hogy a gyártók mennyire fognak ezen "besértődni", de ez ott van eltolva, hogy immáron van egy gyevi bíró, ahogy említették is fentebb. -
Morden24
nagyúr
Persze, hogy parttalan a vita, mind a két része. Egyrészt ízlésről kár vitatkozni (használhatóságról már esetleg lehet, ilyen téren a WP7 UI-ról meg gyak. mindenki szuperlatívuszokban beszél... nekem meg az iOS nem jön be, érted), másrészt a brandinggel kapcsolatban is eltérő a véleményünk.
Te azt mondod, hogy a gyártó felismerése a lényeg. Én azt mondom, hogy egy okostelefon esetén az OS ugyanilyen fontos, ha nem fontosabb. De a dolog onnantól fogva teljesen lényegtelen, hogy ameddig a többi gyártó épp csak alibiből gyárt WP7 telókat, közben boldogan ücsörög az android bandwagonon, addig a Nokia stratégiai szövetséges lett, nem n+1 OEM.
A vásárlók így is véleményt mondanak: akinek tetszik, majd megveszi, akinek nem, az majd vesz iOS-t, Bada-t, Androidot.
-
(An)Dante hsz-éhez még pár gondolat:
Ez üzlet, az üzletben pedig nem érdemes besértődni vagy azt kimutatni. A Samsung és a HTC annyit tehet, hogy nyomást gyakoroljon vagy visszaadja az MS-nek, hogy az Android vonalat kicsit megerősítik. erre pedig jó példák is vannak, lásd új SGS vagy az 50% fölötti HTC-s Android vonal.A Nokia ellenben nem nagyon fog Androidot implementálni, így azért más a leányzó fekvése. Valószínűleg a nagy testreszabás alatt a navi, fényképező vagy a Nokiára jellemző és versenyképes cuccok értendőek gondolom, nem a csilli-villi felület.
-
(An)Dante
őstag
A Samsung és a HTC csak licencdíjat fizet, vagyis ha úgy tevszik megteszik a szoftvert, ráadásul nincs is túl agresszív reklámkampányuk. A Nokia viszont néhány milliárd eurónyi technológiát dobott be a közösbe plusz kizárólagos platformként minden csatornán a Microsoft operációs rendszerét fogja reklámozni. Ez üzlet. Aki többet ad az többet is kaphat.
A Nokia viszont már korábban elmondta, hogy kompatibilitási okok miatt nem akarnak semmit sem túlságosan átszabni.
-
moonman
titán
azt kéne megérteni, hogy a túlzott testreszabás minden, csak nem jó. tökre izgalmasnak tűnik, hogy ahány gyártó kiad Androidos telefont, annyiféleképpen néznek ki, sőt még gyártón belül is teljesen eltérőek néha, mert mindig tuningolnak rajta annyit, hogy már épp ne hasonlítson az előző generációra, de ennek meglesz az ára hosszútávon. még csak a legelején vagyunk, pár éves csak a rendszer, de már most hatalmas problémát okoz a fragmentáció, akkor mi lesz itt további 3-4 év múlva? káosz.
nem véletlen, hogy az OS X/iOS sem támogatja a témázást és a Windows 7/WP7-ben is háttérbe szorult a dolog.
-
Alwares
aktív tag
Nekem az alap felület is bejön, szerintem tök modern szép és gyors. Remélhetőleg nem baltázzák el, de némi egyediséget minden gyártó vihetne bele, márha a MS engedné ugyebár... Baromi kíváncsi vagyok.
-
floatr
veterán
Tőlem ezt is felvéshetjük a parttalan viták listájára, de ha már személyre szabható, akkor mi gátolná a gyártót az átszabásban. Ha szart csinálnak, akkor arról úgyis véleményt mondanak a vásárlók stb, ha meg annyira a wp7 fejlődésének az útjában állna, akkor ott mással van a baj. Amúgy sok esetben nem is a gyártóval volt a baj, hanem a szolgáltatóval
Egyébként a jelenlegi helyzetben teljesen lényegtelen, hogy ki milyen felületet gyárt/tud gyártani, de ezt is elmondtam már...
-
Morden24
nagyúr
A lényeg átment, I see...
Egy teljesen személyre szabható OS utáni igényt meg tudok érteni. Azt a vágyat, hogy minden gyártó előjöjjön a sajátjával, ami vagy jó, vagy nem, már jócskán kevésbé. Egy évekig tesztelt, tudatosan a beépített szolgáltatásokra "rajzolt" rendszerigenis sokkal jobb lehet, mint amit pár hónap alatt rittyentenek - ilyenkor mindenki felhozza a Sense-t, hogy az hűmekkora... az SE WM-felületét meg igyekszünk elfelejteni, ugye?
Hogy nekem mindig tetszene a default MS felület? Wrong. A Luna-tól is hánytam XP alatt pl. Az más kérdés, hogy tényleg jobban bejön a WP7 UI, mint valami ezer éves icon grid, amit már enyhén unok. Hogy neked nem tetszik, az engem nem zavar, de ne röhögtesd ki magad azzal, hogy megpróbálod úgy előadni, higy a WP7 felületet csak valami vak fanboy szeretheti.
-
n0_gAboR
őstag
Hat remelem a tile kinezetet es a typo-s designt nem valtoztathatjak meg. Vegre tudott valami egyedit nyujtani az MS a sok iOS koppintas utan, kar lenne elrontani.
-
Probber
őstag
Kuszálódnak a szálak...
Vajon a WP7 hardveres követelményeit megcáfolva megpróbálják majd ráerőszakolni a már-már öregedő, "gyenge" hardvereiket a rendszerre?
-
floatr
veterán
A samu, meg a htc mint két főhippi
azbeszt
Teljesen mindegy, hogy mekkora részt vállal a nokia a rendszer fejlesztésében, lényegében arról van szó, hogy neki más licensz jár, mint a többi gyártónak. Ha nyomorék ikonok miatt kiperelték egymásból a fekáliát, akkor ebből milyen balhé lesz majd?
Tom, neked bejön a ms gyári default (mint mindig), mások viszont sugárban öklendeznek tőle, és vszeg nem hat éppen kedvezőleg az eladásokra. Én nem bánnám, ha csak a nokia maradna a ms-biznicben, de valószínűleg ez a két nagyobb gyártó szívesen látná megtérülni a befektetéseiket.A gyártónkénti felület, meg a gyártó saját arculata, amire vszeg költött egy keveset, és ideje is van benne. Azt akarják, hogy meg lehessen így is különböztetni őket. Kb olyan jellegű marketing, mint a telefonok hátán a logó. Ha amúgy ügyesen csinálták vna meg a szisztémát, nem okozna akkora kékhalált sehol ha valaki mondjuk egyéni témát használna. Az androidnál is megcsinálhatták vna rendesen, mint ahogy külsősök meg is tudták csinálni.
-
tschyllagh
tag
Megkívántam egy wp7es nokiát, pedig azt hittem sose akarok majd mást Androidon kívül...
-
Morden24
nagyúr
Nem fogják elsírni magukat, a készülékek száma alapján nem erőltették meg magukat, akkor meg miért kéne kiemelt partnerként kezelni őket?
Ez üzlet, nem egy hippikommuna, ahol minden állat egyenlő.Amúgy még mindig nem értem, hogy a gyártónként eltérő felület (értsd: Sense, ami meg egy androidon nagyjábòl ugyanúgy fog kinézni, mint egy Windows telón) a tesztelőkön kívül kinek érdekes? Mert azt megértem, hogy legyen egy OS személyre szabható, de a kettő nem ugyanaz.
-
DemonDani
addikt
válasz
(An)Dante #23 üzenetére
Akkor maradhat az ARM11es CPU huh, szerencse
Mind1 viccet félre téve azért remélem hogy nem fordul meg ilyen a fejükben
Köszönjük SymbianOS XD , gondolom de elfogultságod annyira veszélyes hogy nem érted az iróniát, és nem látod hogy a mostani Symbian felületek nem nyújtanak semmit ami indokolná az "érintősséget", mindössze ennyire gondoltam.
(#28) Barthezz2
Poénos azért... Hagyjuk már ez akkora badarság mint az ólajtóMinden gyártó azért igyekszik hogy minél többet tudjon hozzátenni nézzél már szét... ezzel akarják eladni, eladni meg mindenki el akarja. Most az összes WP7 teló egy kaptafa... mindössze annyit kell eldöntened hogy melyiknek szebb a háza vagy melyik név a szimpatikus.
Androidos SE-k pl... Már már túl sokat akar adni -
osztraksajt
őstag
Ezt mondtam én is, hogy azért a nokiának is van alkupozíciója ebben a bizniszben.
Kivéve a gyevi bírót tipikus esete forog fenn itt kéremszépen.
Már várom hogy mikor szorítják ki a többi gyártót a w7-ből. Gondolom azok is aláírtak valami vállalást hogy mennyit adnak el, de nemigen sikerült. Legalább lesz jogalapja az MS-nek kihátrálni, ha nem teszik meg előbb a gyártók (ami sanszos).
-
Integra
titán
ha a nokia kibaszná a picsába a zune kötelező használatát és a mass storage hagyományos módon működhetne, engem megvettek.
-
hemaka
nagyúr
A többiek ennek nem fognak örülni. Így eléggé hátrányba kerültek. Mondjuk ettől látványosabb felületet nem nehéz csinálni.
-
Durva kivételezés?
Már megbocsáss, de azért a Nokia is elég sokat beletesz a rendszerbe, amivel talán kiérdemelte ezt a "durva kivételezést".
A többi gyártó csak fogja, és ráhegeszti egy vasra, addig a nokia beleadja a mostani ütőkártyájuk jó részét, a maps-al, meg az ovi szolgáltatásokkal együtt. Valamit, valamiért.. -
floatr
veterán
Akármekkora deal is ez a ms számára, hogy besompolygott a nokia hátsókapuján a piacra, nem kicsit mókás hír ez a jelenlegi partnerek számára
(#26) Edenyke ja, nekem is a HTC ugrott be kapásból
-
Zirowe
nagyúr
Ez azért eléggé csúnya lépés a többi gyártó felé, főleg a htc és a sense miatt.
Nokiának persze ez előnyére válhat, illetve ha sikeres lesz, remélem a többi gyártó is kap hasonló engedélyt a platform népszerűbbé tétele végett.. -
Valentino K.
senior tag
A többi gyártó hozzáállására leszek majd kíváncsi. Ha túl nagy különbség lesz pl egy Samu és Nokia wp7 teló között, s ez a különbség megmarad, az nem hiszem, hogy a piacnak jót fog tenni. De ezt majd az idő eldönti
-
(An)Dante
őstag
A megállapodás értelmében a Nokia bármit átszabhat a platformban, de Elop szerint a teljes szabadsággal nem kívánnak túl messzire menni. A Microsoft egyébként azért engedett meg gyakorlatilag mindent, mert a Nokia készíti majd el a nyelvi csomagokat, az energiakezelést és az egyébb optimizálásokat, ami azért elég jó hír, mert a Symbian még elég gyenge processzorokon is jól elfutott. Plusz ugye az integrált Nokia Maps és az Ovi Store szolgáltatói számlázási rendszer is nagy lökés lehet a Windows számára.
A Nokia amúgy nem OEM partner lett, hiszen beszáll a platform fejlesztésébe és bele is szólhat a jövőjébe.
-
Morden24
nagyúr
Ha választható a default felület is, tőlem azt szabnak át, amit akarnak
-
Depression
veterán
A végén még megtetszik a wp7 meg a Nokia is.
Ígéretesnek tűnik. -
kolosanyi
veterán
Nekem is az ugrott be először, hogy ráhúzzák az s60 v5 kezelőfelületét...
Egyébként elég okosan csinálják azt meg kell hagyni. Ha továbbra is jól manővereznek szerintem oltári nagyot tudnak durrantani. (Nem, nem úgy! Nem egy bableves utáni állapotra gondoltam)
-
ragalyi
csendes tag
Érdekes....olyan mintha a Microsoft brvásárolt volna Nokia részvényekből...nem is érdekes, inkább gyanús....még akár jól is elsülhet, de így inkább elhagyom a Nokiát...
-
moonman
titán
válasz
rudymester #11 üzenetére
ha mindenkinek megengedték volna, akkor ugyanakkora zsákutcába futottak volna, mint az Android.
a Nokia pedig nem fogja jelentősen változtatni a rendszert, mert 1. nem ezzel akarnak foglalkozni (nagyon helyesen), 2. nincs rá különösebben szükség.
-
BloodRay
veterán
Kíváncsi vagyok tud-e élni a Nokia a lehetőséggel.
-
rudymester
senior tag
Érdekes ez a kivitelezés. Ha ezt az engedélyt megadták volna a többi gyártónak is, lehet pozitívabb lett volna a rendszer fogadtatása. Az MS próbálja menteni a rendszert, ha már nem sikerült annyit eladni, amennyit reméltek.
-
bobace
addikt
Oh már érzem is, hogy a lelkes programozó srácok megoldják az egyedi felületet a többi telóra is.
Jöhetne következő hónapban az első Nokia WP7 teló -
-
attisx
addikt
Vajon a felület témázhatóvá tételére van bármi esély? Vagy álmodni se merjek ilyesmiről...
-
Jadro
veterán
Ez egy nagyon jó lehetőség a talpra álláshoz, reméljük tudnak élni vele.
-
DemonDani
addikt
Hát ez szánalom...
Félnék a Nokia helyében a többi gyártó majd átvágja a torkukat álmukba
Ilyen durva kivételezést azért... ráadásul ilyen nyilvánosan nem kertelve...Majd ráhúzzák a szar Symbian felületüket megint
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Lotusomega #2 üzenetére
Ilyet azért nem állítanék, hogy lehúzhatják magukat.
Meglátjuk, hogy mit képesek kihozni belőle.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Lotusomega #2 üzenetére
Ne ez pofánvágott...talán mégsem lesz ez akkora szívás. Hátha megtetszik neke a WP7, mert a jelenlegi külseje nekem nem jön be. Mire megjelenik az első telefon, talán a rendszer is felzárkózik a jelenlegiekhez.
-
zoo8800
veterán
Remélem egyéb kedvezményt nem kap a Nokia.
-
Lotusomega
senior tag
Na ez tényelg egy gyümölcsőző fúzió lehet, szerintem a Nokia új erőre kaphat ettől, és a wp7 is jobban fog terjedni, brutál telefonok várhatóak, hajrá
És a többi wp7 licenszelő gyártó pl htc , samu stb lehúzhatják a wc-n a telóikat, amikor a Nokia itt lesz egy egyedi felülettel, jó hogy tőlük fogják venni
-
papi77
addikt
Ők is rájöttek,hogy ez a "mindenkinek ugyanolyan felület" út nem igazán járható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest