- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
Íme itt a HTC "támadása":
One of the big concerns expressed when Microsoft and Nokia announced their partnership was if the move would alienate Microsoft’s current stable of OEMs; in particular HTC. The biggest reason for concern was the rumor that Nokia would be allowed to alter the Windows Phone 7 UI, something that HTC has traditionally done across all of their devices on Windows Mobile and Android with the Sense UI.
HTC’s CEO Peter Chou answered the question during a keynote appearance at Mobile World Congress in Barcelona.
"They're doing what they have to do. It won't be easy, but they're doing what they have to do. We are very committed to Windows Mobile, and we are one of their lead partners for Windows Phone 7. So we are positive, because this combination will surely make that ecosystem stronger. As a strong player [in this ecosystem], HTC will be a beneficiary from [their decision]."
-
erdoke
titán
Nem értem, miről beszélsz. Mi az, hogy "jogilag támadható"? Ki által? Ismered a Samsung-MS és a HTC-MS szerződéseket? Szerinted a friss Nokia-MS megállapodás sérti az előbbieket? Biztos vagyok benne, hogy nem.
Ez nem közbeszerzés, hogy mindenkinek egyenlő feltételeket kell biztosítani. Bár még közbeszerzés esetén is a jobb ajánlatot tevő viszi a boltot... -
moonman
titán
-
erdoke
titán
Nagyon szeretnéd, hogy a "nem vagy üzleti zseni" kijelentést "üzleti analfabéta"-ra módosítsam...
Komolyan úgy képzeled el, hogy amikor a Samsung vagy a HTC a Microsoft-tal tárgyalt, akkor volt egy polc, mint a Tesco-ban, és onnan le lehetett emelni a WP7 termékeket? Szerinted ha a Samsung azt mondja, hogy nem gyárt androidos okostelefonokat, hanem a mellékágas Bada mellett kizárólag a WP7-et nyomja, meglobogtat kb. havi több millió Samsung készüléket 2011-re, sőt odateszi a teljes szolgáltatói kapcsolatrendszerét, az X fős fejlesztői gárdáját, és az összes meglévő szolgáltatását, akkor nem kérhetett volna cserébe komolyabb partnerséget? Ha így véled, tényleg nem ártana tanulnod, de én alkalmatlan vagyok a pedagógusi tevékenységre. Persze szívesen adok néhány hasznos linket iskolákhoz, ha mindenképpen tőlem vársz segítséget. -
erdoke
titán
"Teljesen mindegy, hogy mekkora részt vállal a nokia a rendszer fejlesztésében, lényegében arról van szó, hogy neki más licensz jár, mint a többi gyártónak
Te se vagy egy gazdasági zseni... Szerinted ugyanaz "jár" 12 dollárért, mint 120-ért? Miért? Mit tett hozzá a rendszer (nem az OS, az "ecosystem") sikeréhez a HTC vagy a Samsung? Enyhén átdizájnoltak egy-két androidos készüléket? Innováció és promóció eddig egyaránt 0 volt mindkettőtől, különösen ha az androidos tevékenységükhöz hasonlítjuk.
Hol a commitment?
Arról nem is beszélve, hogy ha a rendszert a Nokia és a MS felfuttatják, abból plusz befektetés nélkül profitál a többi OEM is. Most éri meg csak beszállni a SE-nak pl, mert ugyanazokat a készülékeket (kicsit más dobozban) el tudják adni némileg más célcsoportnak is. -
Morden24
nagyúr
Persze, hogy parttalan a vita, mind a két része. Egyrészt ízlésről kár vitatkozni (használhatóságról már esetleg lehet, ilyen téren a WP7 UI-ról meg gyak. mindenki szuperlatívuszokban beszél... nekem meg az iOS nem jön be, érted), másrészt a brandinggel kapcsolatban is eltérő a véleményünk.
Te azt mondod, hogy a gyártó felismerése a lényeg. Én azt mondom, hogy egy okostelefon esetén az OS ugyanilyen fontos, ha nem fontosabb. De a dolog onnantól fogva teljesen lényegtelen, hogy ameddig a többi gyártó épp csak alibiből gyárt WP7 telókat, közben boldogan ücsörög az android bandwagonon, addig a Nokia stratégiai szövetséges lett, nem n+1 OEM.
A vásárlók így is véleményt mondanak: akinek tetszik, majd megveszi, akinek nem, az majd vesz iOS-t, Bada-t, Androidot.
-
(An)Dante
őstag
A Samsung és a HTC csak licencdíjat fizet, vagyis ha úgy tevszik megteszik a szoftvert, ráadásul nincs is túl agresszív reklámkampányuk. A Nokia viszont néhány milliárd eurónyi technológiát dobott be a közösbe plusz kizárólagos platformként minden csatornán a Microsoft operációs rendszerét fogja reklámozni. Ez üzlet. Aki többet ad az többet is kaphat.
A Nokia viszont már korábban elmondta, hogy kompatibilitási okok miatt nem akarnak semmit sem túlságosan átszabni.
-
moonman
titán
azt kéne megérteni, hogy a túlzott testreszabás minden, csak nem jó. tökre izgalmasnak tűnik, hogy ahány gyártó kiad Androidos telefont, annyiféleképpen néznek ki, sőt még gyártón belül is teljesen eltérőek néha, mert mindig tuningolnak rajta annyit, hogy már épp ne hasonlítson az előző generációra, de ennek meglesz az ára hosszútávon. még csak a legelején vagyunk, pár éves csak a rendszer, de már most hatalmas problémát okoz a fragmentáció, akkor mi lesz itt további 3-4 év múlva? káosz.
nem véletlen, hogy az OS X/iOS sem támogatja a témázást és a Windows 7/WP7-ben is háttérbe szorult a dolog.
-
Morden24
nagyúr
A lényeg átment, I see...
Egy teljesen személyre szabható OS utáni igényt meg tudok érteni. Azt a vágyat, hogy minden gyártó előjöjjön a sajátjával, ami vagy jó, vagy nem, már jócskán kevésbé. Egy évekig tesztelt, tudatosan a beépített szolgáltatásokra "rajzolt" rendszerigenis sokkal jobb lehet, mint amit pár hónap alatt rittyentenek - ilyenkor mindenki felhozza a Sense-t, hogy az hűmekkora... az SE WM-felületét meg igyekszünk elfelejteni, ugye?
Hogy nekem mindig tetszene a default MS felület? Wrong. A Luna-tól is hánytam XP alatt pl. Az más kérdés, hogy tényleg jobban bejön a WP7 UI, mint valami ezer éves icon grid, amit már enyhén unok. Hogy neked nem tetszik, az engem nem zavar, de ne röhögtesd ki magad azzal, hogy megpróbálod úgy előadni, higy a WP7 felületet csak valami vak fanboy szeretheti.
-
Morden24
nagyúr
Nem fogják elsírni magukat, a készülékek száma alapján nem erőltették meg magukat, akkor meg miért kéne kiemelt partnerként kezelni őket?
Ez üzlet, nem egy hippikommuna, ahol minden állat egyenlő.Amúgy még mindig nem értem, hogy a gyártónként eltérő felület (értsd: Sense, ami meg egy androidon nagyjábòl ugyanúgy fog kinézni, mint egy Windows telón) a tesztelőkön kívül kinek érdekes? Mert azt megértem, hogy legyen egy OS személyre szabható, de a kettő nem ugyanaz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest