- MIUI / HyperOS topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
Nézd, én teljesen egyetértek veled, de ettől még "köztudatba" ezzel került a HTC. Amikor még Diamondom volt (pedig bőven nem ezzel kezdte ugyebár a HTC), mindenki kétszer kérdezte meg, hogy mi a halál ez (magától értetődően "Valami nóném kínai?" utáni megjegyzés keretében) - mostanában meg olyan emberek kérdezik meg tőlem, hogy "hádeménem valami hátécés androiddal mászkálsz?", akik okostelefonnal először a susogós mackók okán találkoztak...
Nokát személy szerint 7650 óta abszolút no-no kategóriában tartottam (főleg, miután a közvetlen környezetemben három darab N95 egyáltalán nem lassú, de látványos amortizációját is végignéztem), de most nekem is felcsillant a szemem. Mivel tuti WP7-re megyek tovább, csak a gyártó a kérdés. Ha a "kiszivárgott" dizájnok alá értelmes vasat pakolnak, akkor már a zsebükben is vagyok.
-
Morden24
nagyúr
Ezt tudom, természetesen.
Viszont azt megértem, hogy egyes gyártók akár a nagyobb bevétel lehetőségét beáldozzák. Ilyen pl. a HTC, ahol a lényeg az alsóbb kategóriákba való belépés és a név presztízsének növelése okán nyilván jó választás volt az Android (mivel más egyszerűen nem is nagyon volt). -
Morden24
nagyúr
Ennek annyi lesz az eredménye, hogy a Samu, HTC többiek, nagyívben tojnak majd a WP7-re
Ez a mostani helyzet. A Samu, HTC meg a többiek egészen addig tolni fogja a minimális WP7 kínálatot, ameddig ez hasznot hoz nekik, de Androidból licencdíj fizetése nélkül el lehet adni a szartól a felsőkategóriáig mindent.
a WP7 meg megmarad Nokia fícsörnek és igazából a Nokia lesz a WP7 mobil
Éppen arról van szó, hogy ha a WP7 "felfut" a Nokia hátán, akkor nem marad Nokia fícsör, hiszen akkor a többi gyártó is jobban rácuppan.
Ha meg nem jön be az egész, és a WP7 elsüllyed, akkor meg tökmindegy a dolog, marad a Google, hogy szabadon randalírozhasson, akinek meg nem tetszik, megy iOS-re, esetleg Bada-ra, vagy MTK-raamennyiben tartják, hogy a Nokiának is teljesíteni kell a WP7 hw feltételeit
Biztosan kell. Ez a Nokiás buli kvázi a WP7 "második rajtja" lesz, ha elkefélik szar készülékekkel, az isten sem mossa le a rendszerről, hogy gagyi, tökmindegy, hogy Nokia.
-
Morden24
nagyúr
Persze, hogy parttalan a vita, mind a két része. Egyrészt ízlésről kár vitatkozni (használhatóságról már esetleg lehet, ilyen téren a WP7 UI-ról meg gyak. mindenki szuperlatívuszokban beszél... nekem meg az iOS nem jön be, érted), másrészt a brandinggel kapcsolatban is eltérő a véleményünk.
Te azt mondod, hogy a gyártó felismerése a lényeg. Én azt mondom, hogy egy okostelefon esetén az OS ugyanilyen fontos, ha nem fontosabb. De a dolog onnantól fogva teljesen lényegtelen, hogy ameddig a többi gyártó épp csak alibiből gyárt WP7 telókat, közben boldogan ücsörög az android bandwagonon, addig a Nokia stratégiai szövetséges lett, nem n+1 OEM.
A vásárlók így is véleményt mondanak: akinek tetszik, majd megveszi, akinek nem, az majd vesz iOS-t, Bada-t, Androidot.
-
Morden24
nagyúr
A lényeg átment, I see...
Egy teljesen személyre szabható OS utáni igényt meg tudok érteni. Azt a vágyat, hogy minden gyártó előjöjjön a sajátjával, ami vagy jó, vagy nem, már jócskán kevésbé. Egy évekig tesztelt, tudatosan a beépített szolgáltatásokra "rajzolt" rendszerigenis sokkal jobb lehet, mint amit pár hónap alatt rittyentenek - ilyenkor mindenki felhozza a Sense-t, hogy az hűmekkora... az SE WM-felületét meg igyekszünk elfelejteni, ugye?
Hogy nekem mindig tetszene a default MS felület? Wrong. A Luna-tól is hánytam XP alatt pl. Az más kérdés, hogy tényleg jobban bejön a WP7 UI, mint valami ezer éves icon grid, amit már enyhén unok. Hogy neked nem tetszik, az engem nem zavar, de ne röhögtesd ki magad azzal, hogy megpróbálod úgy előadni, higy a WP7 felületet csak valami vak fanboy szeretheti.
-
Morden24
nagyúr
Nem fogják elsírni magukat, a készülékek száma alapján nem erőltették meg magukat, akkor meg miért kéne kiemelt partnerként kezelni őket?
Ez üzlet, nem egy hippikommuna, ahol minden állat egyenlő.Amúgy még mindig nem értem, hogy a gyártónként eltérő felület (értsd: Sense, ami meg egy androidon nagyjábòl ugyanúgy fog kinézni, mint egy Windows telón) a tesztelőkön kívül kinek érdekes? Mert azt megértem, hogy legyen egy OS személyre szabható, de a kettő nem ugyanaz.
-
Morden24
nagyúr
Ha választható a default felület is, tőlem azt szabnak át, amit akarnak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elektromos autók - motorok
- RAM topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen videókártyát?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest