- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Ezzel nekünk lehetetlen kalkulálni az adatok ismerete nélkül. Ahogy írtad, 2-4-5 zsák pénz az egyik indie készítőnek, néhány száz zsák az EA-nek a katalógusáért, másik pár száz zsákból Halót készítünk, aztán a trailer fogadtatása után még hozzádobunk inkább néhány száz zsákot, a GamePass-t százan 99-féle áron vásárolták különböző időtávra, aztán teljes áron már vagy megveszik majd vagy nem, jó néhány zsák pörög havi rendszerességgel a GP-szel járó egyéb költségek miatt (ezt pl. becsülni sem tudnám), majd Malawi éves nominális GDP-jéért megvesszük a Bethesdát... Túl sok az ismeretlen. Az, hogy 300 millióból megvan egy AAA(A?) játék és az 2 hónap alatt megtérülhet, önmagában nem sokat jelent egy 100 játékot tartalmazó, folyamatosan változó katalógusú havi szolgáltatásnál számítás szempontjából. De amúgy ja, ha jól csinálják, összejöhet, egészen biztosan nem véletlenül választották ezt az utat.
-
törölt tag
Én a kis stúdiók szempontjából nem is vitatom, hogy ez megérné nekik. Sőt, egészen biztos lesznek ilyen példák, ahol egy-egy játékból többet vesznek a GamePass hatására. Egy indie játéknak ez gyakorlatilag ingyen marketing is egyben. Aztán mivel idővel kikerülnek a Pass-ból, lesz aki megkedvelte ezeket annyira, hogy megveszi és játszik tovább, GP nélkül meg lehet, hogy nem is hallott volna róla.
Amit írtam, azt leginkább a MS szempontjából írtam. A nagyobb címeket érinti, illetve a saját játékaikat, franchise-okat, amiket rengeteg játékos ismer. Gyanítom, hogy azoknak csökkenni fognak az eladásai, csak úgy kalkulálnak, hogy ezt az előfizetők száma (idővel) ellensúlyozza majd.
-
törölt tag
"GamePass miatt többen vesznek meg egy bekerült adott jàtékot."
Akarod mondani kevesebben. Mert hát azért vesznek GamePass-t, hogy olcsón játszhassák végig a játékokat és ne kelljen €60-t kicsengetni. Nem mondom, hogy nem lesz olyan, aki a GamePass-ben annyira megkedvel egy címet, hogy amiatt megveszi.Csak hát az előbbiből egészen biztosan több van. Így olyan potenciális vásárlók esnek ki a GamePass miatt, akik enélkül másképp nem tudtak volna játszani a játékkal, csak ha megveszik.Egyébként nem is érdemes azt feltételezni, hogy ez jelenleg egyből profitot termel, mert szinte biztos, hogy mocskosul nem. Csak összehasonlításképpen: Tavaly valamikor olvastam a Disney-ről a streaming szolgáltatásaival kapcsolatban, hogy eleve úgy kalkulálnak, hogy ez 3-5 milliárd(!) dollár mínuszt fog nekik eredményezni évente kb. 2023-2024-ig, és onnantól lesz nyereséges, mert addigra annyi előfizetőjük lesz majd, hogy pluszba fordul. A Netflix "nyereségességéről" is érdemes olvasni.
Szóval ezek a szolgáltatások erősen hosszú távú befektetések, és kicsit az ellenfelek kivéreztetéséről szólnak óriási tőke bevonásával.
Kíváncsi leszek a következő 1-2 év játékeladásaira, ha jól mennek ezek a szolgáltatások, több mint valószínű, hogy kicsit esni fognak (ellentétes hatásnak persze ott van, hogy a "gaming" piac összességében évről évre nő)
Egyébként a Sony-tól olvastam is olyan nyilatkozatot, hogy "Hát ez nekik nem éri meg, nem látják fenntarthatónak ezt a stratégiát". Szóval megoszlanak a vélemények. Pár év és kiderül, ki gondolkozott jól.
-
Sirandrish
legenda
Én is újonnan veszek mindent (99%ban), játékokat meg digitálisan (PS-re), de nem tartom kevesebbre azt, aki használtan vásárol. Sőt..neki van igaza, mert gyakorlatilag a töredékét kell költenie játékra például, csak azért, mert mondjuk tud várni pár hetet/hónapot!
Példának okáért, ott a HZD...megvan PS4re, de nekem PC-re is kellett, és hiába platináztam PS-en, nekem azonnal kellett, így megvettem nyilván teljes áron a megjelenés napján. Játszani azóta se tudtam vele, csak max 2 óra hosszát, de mára már kb féláron megvehetném, ergo nem vesztettem volna vele semmit, csak nyertem volna X eurot. De k*rvajól járok hogy megelenés napjától a Steam fiókom része. De ugyanezt mondhatnám a Fall Guysra meg még millió játékra
-
Sirandrish
legenda
Te még nem vettél használtan semmit? Akár egy Autót, vagy bármit? Gondolom azért veszed meg mert érdekel, és azért választod a használt piacot, mert nincs pénzed újra, vagy szimplán nem akarsz annyit rászánni.
Én is nagyon sok játékot akciósan vettem (digitálisan), de attól még érdekelt hogy nem fizettem ki érte a 18-20K-s árat
Egyébként ennyi erővel a GP az milyen szembeköpés az MS-nek? Az a 15 milliós előfizető, miért nem vesz meg minden GP-s játékot teljes áron? Mert nem érdekli őket? Nem, csak mert kapnak egy jobb ajánlatot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest