Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Béééla

őstag

válasz pakriksz #30 üzenetére

Nem csak M$ dokumentumait nem nyitotta meg hibátlanul, Google Driveból szedett dokumentummal is volt baja ;)

És azt sem értem akkor, hogy ha folyton elhullajtott ágacskák vannak, akkor 2010-ben csinált dokot miért nyit meg gond nélkül frissítetlen 2007-es MS office? Itt azért kicsit többről is van szó.

• Béééla

őstag

válasz Badman 4ever #22 üzenetére

Természetesen :)

Gondot nem okoz nekem sose egy nyamvadt szövegszerkesztő meg táblázatkezelő, mert minden nagyjából megoldható volt eddig; csak kérdés, ha megnyitsz egy Wordben írott hosszú szöveget (dokumentáció például) akkor mennyire szarja össze a behúzásokat és az elrendezést és hány órát kell pofozgatnod, hogy elérd ugyanazt az eredményt, hogy folytathasd a munkát. (Libre/Open --> Ms verzióban sose volt eddig gondom)
    Vagy hogy csak szimplán kifagy egy méretesebb dokumentum nyitásakor.
    Odáig jutottam, hogy ha egyszerűbb feladat van csak, arra tökéletes a Google Drive (az onlineban a SkyDriveos office kevésbé nyerte el viszont a tetszésem) és ráadásul online van és csapatban sokkal egyszerűbb dolgozni rajta. És még mindig gyorsabb mint a Libre.

Ami hétköznapi használatban csupán zavaró volt, az a scrollozás/rendezés/stb. általános sebessége, amire remélhetőleg megoldást nyújt majd az APU-s gyorsítás. Inkább átültem eredeti MS Officeos laptopomra és csináltam meg a csapat által összedobott anyag rendezését MS Office alatt, mint asztali erősebb gépen Librével.
    Illetve egy-két hasznos apróság hiánya tud bosszantó lenni: egyik ilyen, hogy kijelölt szövegrészen nem alkalmazza, csak kattintás után a betűtípust/méretet. Vagy hogy a frissítés letöltése azt jelenti, hogy megnyit egy böngészőablakot és tölts le manuálisan.

jól átlátható, gyors és nincs olyan borzalmas felülete mint az újabb MSO-knak!
    Valahogy hosszú távon nekem a szörnyűséges MS-féle Szalagozás produktivitás-növekedést okozott; amikor belekattintasz egy táblázatba, rögtön annyi táblázat-funkciót hoz előtérbe amennyi a szalagra kifér.
    OneNote esetén féltem nagyon az átállástól, mert a régieken ugyan egy óráig tartott elrendezni minden ceruzát-egyebet, de utána célirányosan nagyon gyorsan lehetett vele dolgozni. Most hogy a Szalagba téma szerint vannak rendezve a dolgok, nem kell újratelepítés után egy óráig rendezgetni a gyorsikonokat és ugyanúgy megvan a produktivitás.
    MSO 2007-nél nem kis WTF fejet vágtam, amikor megláttam, és hosszú távú használat mellett már csak azt sajnálom, hogy gyárilag nem jobb- vagy baloldalt van a szalag a szélesvásznú monitorok miatt, mert még mindig hosszúkásak az A4-es lapok, a monitorok meg szélesek (kivéve ha valaki fordítható monitort vesz :D )

• Béééla

őstag

Rázzák inkább gatyába először és legyen alternatívája az MS Officenak, illetve megcsinálhatnák a OneNote alternatíváját is lassan!
    Vagy párhuzamosan fejlesszék mindkettőt, vagy valami, de jelenleg szánalomtenger sajnos :O

Új hozzászólás Aktív témák