Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• julius666

addikt

válasz Badman 4ever #28 üzenetére

Nekem is a terveim között van, hogy megtanuljam használni rendesen. Viszont a diplomamunkámnál nem használtam bonyolult formázásokat, így elég volt a LibreOffice. :)

Bonyolult formázásokat én sem (na jó, az automatikusan színezett forráskód-részleteken kívül, bár az én részemről az se volt bonyolult, a plugin komolyabb beavatkozás nélkül tette szépen a dolgát), az előnye a LaTeX-nek nem a csiricsáré design esetén van, arra jobb a WYSIWYG editor. A lényeg, hogy nem kell a tördeléssel szopnod, egyszerűen csak összerakod a doksi logikai felépítését, meghatározva a fejezeteket, ábrákat, felsorolásokat, paragrafusokat, a többit meg a TeX motor automatikusan megcsinálja, kitalálja mindennek szépen a megfelelő helyét úgy, hogy jó legyen. Nincs olyan, hogy valamit még bele kell írni a munka végén a doksi elejébe és ezért szétcsúszik az egész, kézzel kell baszakodni, hogy ne legyenek félig üres oldalak mert a kép pont átcsúszott a következőre, meg hasonlók.

Legalábbis nekem mint halandónak ebben, meg a templatelési lehetőségekben jelentett nagy segítséget, nyomdai területen egyéb előnyei is vannak.

• Béééla

őstag

válasz Badman 4ever #22 üzenetére

Természetesen :)

Gondot nem okoz nekem sose egy nyamvadt szövegszerkesztő meg táblázatkezelő, mert minden nagyjából megoldható volt eddig; csak kérdés, ha megnyitsz egy Wordben írott hosszú szöveget (dokumentáció például) akkor mennyire szarja össze a behúzásokat és az elrendezést és hány órát kell pofozgatnod, hogy elérd ugyanazt az eredményt, hogy folytathasd a munkát. (Libre/Open --> Ms verzióban sose volt eddig gondom)
    Vagy hogy csak szimplán kifagy egy méretesebb dokumentum nyitásakor.
    Odáig jutottam, hogy ha egyszerűbb feladat van csak, arra tökéletes a Google Drive (az onlineban a SkyDriveos office kevésbé nyerte el viszont a tetszésem) és ráadásul online van és csapatban sokkal egyszerűbb dolgozni rajta. És még mindig gyorsabb mint a Libre.

Ami hétköznapi használatban csupán zavaró volt, az a scrollozás/rendezés/stb. általános sebessége, amire remélhetőleg megoldást nyújt majd az APU-s gyorsítás. Inkább átültem eredeti MS Officeos laptopomra és csináltam meg a csapat által összedobott anyag rendezését MS Office alatt, mint asztali erősebb gépen Librével.
    Illetve egy-két hasznos apróság hiánya tud bosszantó lenni: egyik ilyen, hogy kijelölt szövegrészen nem alkalmazza, csak kattintás után a betűtípust/méretet. Vagy hogy a frissítés letöltése azt jelenti, hogy megnyit egy böngészőablakot és tölts le manuálisan.

jól átlátható, gyors és nincs olyan borzalmas felülete mint az újabb MSO-knak!
    Valahogy hosszú távon nekem a szörnyűséges MS-féle Szalagozás produktivitás-növekedést okozott; amikor belekattintasz egy táblázatba, rögtön annyi táblázat-funkciót hoz előtérbe amennyi a szalagra kifér.
    OneNote esetén féltem nagyon az átállástól, mert a régieken ugyan egy óráig tartott elrendezni minden ceruzát-egyebet, de utána célirányosan nagyon gyorsan lehetett vele dolgozni. Most hogy a Szalagba téma szerint vannak rendezve a dolgok, nem kell újratelepítés után egy óráig rendezgetni a gyorsikonokat és ugyanúgy megvan a produktivitás.
    MSO 2007-nél nem kis WTF fejet vágtam, amikor megláttam, és hosszú távú használat mellett már csak azt sajnálom, hogy gyárilag nem jobb- vagy baloldalt van a szalag a szélesvásznú monitorok miatt, mert még mindig hosszúkásak az A4-es lapok, a monitorok meg szélesek (kivéve ha valaki fordítható monitort vesz :D )

• julius666

addikt

válasz Badman 4ever #15 üzenetére

Ilyen esetben a PowerPoint importálás és értelmezés telik hosszú időbe és szerintem ezt a folyamatot (illetve más dokumentumtípusok megnyitását) is lehetne gyorsítani a videokártyák erejével.

A parsert (gyk: ami a dokumentum "nyers" formáját feldolgozza) nagyon nem tudod gyorsítani GPU-val. Aminek igazán értelme lenne, az a felület gyorsítása, érdemes kipróbálni a legújabb, 2013-as MS Office-t (ugyan csak a bétához volt szerencsém, de gondolom a végleges se lett szarabb), az után LO/OO elé ülni gyakorlatilag időutazás az 56k modemek korába.

• alevan

őstag

válasz Badman 4ever #2 üzenetére

Nemistudom ... AMD E300 APU - Linux Mint: FullHD videókat media player viszi, mint a rettenet, viszont böngészöben dia az SD felbontás is (legyen az flash vagy HTML5).

Windows8on ugyan ez a helyzet (IE 10 viszi fullhd flash vidiket, de chrome, ff, opera SDben is akadozik).

Ez vajon driver hiba vagy linuxon én kellene egy más, eldugott browsert használjak... :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés