- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
julius666
addikt
válasz
Badman 4ever #28 üzenetére
Nekem is a terveim között van, hogy megtanuljam használni rendesen. Viszont a diplomamunkámnál nem használtam bonyolult formázásokat, így elég volt a LibreOffice.
Bonyolult formázásokat én sem (na jó, az automatikusan színezett forráskód-részleteken kívül, bár az én részemről az se volt bonyolult, a plugin komolyabb beavatkozás nélkül tette szépen a dolgát), az előnye a LaTeX-nek nem a csiricsáré design esetén van, arra jobb a WYSIWYG editor. A lényeg, hogy nem kell a tördeléssel szopnod, egyszerűen csak összerakod a doksi logikai felépítését, meghatározva a fejezeteket, ábrákat, felsorolásokat, paragrafusokat, a többit meg a TeX motor automatikusan megcsinálja, kitalálja mindennek szépen a megfelelő helyét úgy, hogy jó legyen. Nincs olyan, hogy valamit még bele kell írni a munka végén a doksi elejébe és ezért szétcsúszik az egész, kézzel kell baszakodni, hogy ne legyenek félig üres oldalak mert a kép pont átcsúszott a következőre, meg hasonlók.
Legalábbis nekem mint halandónak ebben, meg a templatelési lehetőségekben jelentett nagy segítséget, nyomdai területen egyéb előnyei is vannak.
-
Béééla
őstag
válasz
Badman 4ever #22 üzenetére
Természetesen
Gondot nem okoz nekem sose egy nyamvadt szövegszerkesztő meg táblázatkezelő, mert minden nagyjából megoldható volt eddig; csak kérdés, ha megnyitsz egy Wordben írott hosszú szöveget (dokumentáció például) akkor mennyire szarja össze a behúzásokat és az elrendezést és hány órát kell pofozgatnod, hogy elérd ugyanazt az eredményt, hogy folytathasd a munkát. (Libre/Open --> Ms verzióban sose volt eddig gondom)
Vagy hogy csak szimplán kifagy egy méretesebb dokumentum nyitásakor.
Odáig jutottam, hogy ha egyszerűbb feladat van csak, arra tökéletes a Google Drive (az onlineban a SkyDriveos office kevésbé nyerte el viszont a tetszésem) és ráadásul online van és csapatban sokkal egyszerűbb dolgozni rajta. És még mindig gyorsabb mint a Libre.Ami hétköznapi használatban csupán zavaró volt, az a scrollozás/rendezés/stb. általános sebessége, amire remélhetőleg megoldást nyújt majd az APU-s gyorsítás. Inkább átültem eredeti MS Officeos laptopomra és csináltam meg a csapat által összedobott anyag rendezését MS Office alatt, mint asztali erősebb gépen Librével.
Illetve egy-két hasznos apróság hiánya tud bosszantó lenni: egyik ilyen, hogy kijelölt szövegrészen nem alkalmazza, csak kattintás után a betűtípust/méretet. Vagy hogy a frissítés letöltése azt jelenti, hogy megnyit egy böngészőablakot és tölts le manuálisan.jól átlátható, gyors és nincs olyan borzalmas felülete mint az újabb MSO-knak!
Valahogy hosszú távon nekem a szörnyűséges MS-féle Szalagozás produktivitás-növekedést okozott; amikor belekattintasz egy táblázatba, rögtön annyi táblázat-funkciót hoz előtérbe amennyi a szalagra kifér.
OneNote esetén féltem nagyon az átállástól, mert a régieken ugyan egy óráig tartott elrendezni minden ceruzát-egyebet, de utána célirányosan nagyon gyorsan lehetett vele dolgozni. Most hogy a Szalagba téma szerint vannak rendezve a dolgok, nem kell újratelepítés után egy óráig rendezgetni a gyorsikonokat és ugyanúgy megvan a produktivitás.
MSO 2007-nél nem kis WTF fejet vágtam, amikor megláttam, és hosszú távú használat mellett már csak azt sajnálom, hogy gyárilag nem jobb- vagy baloldalt van a szalag a szélesvásznú monitorok miatt, mert még mindig hosszúkásak az A4-es lapok, a monitorok meg szélesek (kivéve ha valaki fordítható monitort vesz)
-
julius666
addikt
válasz
Badman 4ever #15 üzenetére
Ilyen esetben a PowerPoint importálás és értelmezés telik hosszú időbe és szerintem ezt a folyamatot (illetve más dokumentumtípusok megnyitását) is lehetne gyorsítani a videokártyák erejével.
A parsert (gyk: ami a dokumentum "nyers" formáját feldolgozza) nagyon nem tudod gyorsítani GPU-val. Aminek igazán értelme lenne, az a felület gyorsítása, érdemes kipróbálni a legújabb, 2013-as MS Office-t (ugyan csak a bétához volt szerencsém, de gondolom a végleges se lett szarabb), az után LO/OO elé ülni gyakorlatilag időutazás az 56k modemek korába.
-
alevan
őstag
válasz
Badman 4ever #2 üzenetére
Nemistudom ... AMD E300 APU - Linux Mint: FullHD videókat media player viszi, mint a rettenet, viszont böngészöben dia az SD felbontás is (legyen az flash vagy HTML5).
Windows8on ugyan ez a helyzet (IE 10 viszi fullhd flash vidiket, de chrome, ff, opera SDben is akadozik).
Ez vajon driver hiba vagy linuxon én kellene egy más, eldugott browsert használjak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Autós topik
- Bestbuy játékok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest