- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- MIUI / HyperOS topik
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
julius666
addikt
válasz
Badman 4ever #28 üzenetére
Nekem is a terveim között van, hogy megtanuljam használni rendesen. Viszont a diplomamunkámnál nem használtam bonyolult formázásokat, így elég volt a LibreOffice.
Bonyolult formázásokat én sem (na jó, az automatikusan színezett forráskód-részleteken kívül, bár az én részemről az se volt bonyolult, a plugin komolyabb beavatkozás nélkül tette szépen a dolgát), az előnye a LaTeX-nek nem a csiricsáré design esetén van, arra jobb a WYSIWYG editor. A lényeg, hogy nem kell a tördeléssel szopnod, egyszerűen csak összerakod a doksi logikai felépítését, meghatározva a fejezeteket, ábrákat, felsorolásokat, paragrafusokat, a többit meg a TeX motor automatikusan megcsinálja, kitalálja mindennek szépen a megfelelő helyét úgy, hogy jó legyen. Nincs olyan, hogy valamit még bele kell írni a munka végén a doksi elejébe és ezért szétcsúszik az egész, kézzel kell baszakodni, hogy ne legyenek félig üres oldalak mert a kép pont átcsúszott a következőre, meg hasonlók.
Legalábbis nekem mint halandónak ebben, meg a templatelési lehetőségekben jelentett nagy segítséget, nyomdai területen egyéb előnyei is vannak.
-
julius666
addikt
Badman 4ever-höz hasonlóan én is abban írtam pl: a diplomamunkámat és sok ppt-t.
Részvétem. Én a saját ~80 oldalas szakdogámat LaTeX-ben írtam, és az azt megelőző officeos tapasztalataim alapján borzasztóan nem bántam meg a döntésem.
Az Impress-t meg a magam részéről konkrétan használhatatlannak tartom. A Calc az teljesen rendben van, azt gyakran használom én is (bár magán célra inkább a GDocs beli társa, lehet butább és lassabb de az hogy bárhonnan elérem nekem megéri), a Writer alapabb dolgokra elmegy - legalábbis amíg saját formátumánál maradsz, de az Impress az valami borzalmasan fapados és kényelmetlen a Powerpointhoz képest.
jól átlátható, gyors és nincs olyan borzalmas felülete mint az újabb MSO-knak!
Ebből gyakorlatilag csak a mondatbeli írásjelekkel értek egyet.
Mondom mindezt úgy, hogy én is ezt használok, melóban és otthon egyaránt. Egyrészt az ára miatt (feketéhez csak akkor folyamodom ha tényleg muszáj), másrészt mert linuxra kb. csak szarabb van.
-
julius666
addikt
válasz
Badman 4ever #15 üzenetére
Ilyen esetben a PowerPoint importálás és értelmezés telik hosszú időbe és szerintem ezt a folyamatot (illetve más dokumentumtípusok megnyitását) is lehetne gyorsítani a videokártyák erejével.
A parsert (gyk: ami a dokumentum "nyers" formáját feldolgozza) nagyon nem tudod gyorsítani GPU-val. Aminek igazán értelme lenne, az a felület gyorsítása, érdemes kipróbálni a legújabb, 2013-as MS Office-t (ugyan csak a bétához volt szerencsém, de gondolom a végleges se lett szarabb), az után LO/OO elé ülni gyakorlatilag időutazás az 56k modemek korába.
-
julius666
addikt
Az együttműködés keretében az AMD és az ingyenes irodai programcsomag fejlesztői megpróbálják munkára fogni a gyártó várhatóan novemberben bemutatkozó új, Kaveri kódnevű architektúráját, hogy az a jövőben besegítsen a komplex és számításigényes táblázatok kezelésébe.
Pfffft...
Inkább püfölnék gyorsabbra/jobbra a felületet, illetve csinálnák kevésbé bugzóra. De úgyis mindjárt jön anulu, meghagyom neki az odamondás örömét.
A tényleg nagy táblázatok helyet meg tessék valami értelmesebbet használni. Ha gyakori az ilyen egy cégnél valószínűleg úgyis megtérül hosszútávon a "rendes" adatbázis alapra migrálás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- BestBuy topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Python programozás
- Macska topik
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest