Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PrometheusX

aktív tag

Egy kicsit szomorú vagyok hogy nagy teljesítménybeli előrelépés nincs a generációk között, főleg játékok alatt. Persze, szintetikus teszteken láthatjuk az optimalizálást és a növekedést, és én nem is vagyok ellene. Ami bosszant, hogy magyar árakban akár 10-20.000 forint különbség is lehet az előző és az új generáció között (jelen esetben Skylake <=> Kaby Lake) - nem éri meg szerintem ezt a felárat azért a plusz teljesítmény növekedésért, amit nyújt az új generáció.

Na mindegy, úgy tűnik hogy a jelenlegi processzorom rendben lesz még pár évig (i5-4570) játékokra (1080p@60fps), nem szorul cserére. Az egyetlen indok amiért megfontolnám a Kaby Lake-re való váltást, az az új csatlakozók és technológiák támogatása (értem ezalatt az m.2 csatlakozót például). Addig meg két-három évente cserélgetem a videokártyámat, és figyelem hogy mi változik a processzorpiacon. :)

Ami még érdekes lehet az a Ryzen. Kíváncsi vagyok hogy mivel drukkol elő az AMD, és tényleg vissza tudnak-e jönni vele a piacra. Mindenesetre kecsegtetőnek hangzik papíron amit nyújtani fog a processzoruk, de hogy mennyire válik be a valóságban, majd meglátjuk. Reménykedem hogy ez a helyzet meg fog dőlni, mert nem egészséges jelenleg a processzorpiac. Szükség lenne egy kis vérfrissítésre (szerintem)...

Új hozzászólás Aktív témák