Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Bocsánat.
valóban k. sok mindent elírtam, és kiforgattam a szavaid. Túl fáradt voltam
Köszönöm hogy helyesen levezetted.
"Azt is figyelembe vetted, hogy ha a vized hőfoka megemelkedik, akkor a radiátor és a környezet közötti hőáram a hőfokkülönbséggel négyzetesen arányosan növekszik? Tehát a leadható hőmennyiség 20 fokos szobában 35 fokos radiátor esetén 9-szerese a 25 fokos radiátorénak?"
Rth(ca)-t számoltam (volna), szerintem nem csökken a hőellenállás attól hogy egyik végén elkezdjük melegíteni a rendszert, ettől amit leírtál még igazElkezdtem nyálazni a doksikat, most már kíváncsi vagyok
-
törölt tag
Lehet kalibrálni, két különböző szennyezésű pn átmenetből (nyitó feszültségük eltérése miatt lehet abszolút értéket MÉRNI és nem kell a mérendő rendszeren kívüli referencia, de mindegy...
Ha valóban Rth(ca)= (Tc-Ta)/Pd(idle)=(35-20)/30W=0,5W/K-es érték elég szarul hangzik nekem.
Ez azt jelentené hogy megtépve mondjuk szabaduljon meg 150W-tól a cpu akkor azt jelenti hogy deltaT=Pd*Rth(ca)=150W*0,5W/K=75K°-el kellene a környezet felett lennie a tok hőmérséklete.->95C° lenne... és a tok és die között is van hőellenállás, tehát már legalább 100C-ot nyaldosná a maghőmérséklet. ekkor pedig csak 70C° -ot hazudik a lelkem, úgy hogy ekkor a vga-val együtt csinálnak 35C-os vizetKérdem én még mindig reális a 35C°???
-
törölt tag
Nekem már sb-n is soknak tűnik az idle 35C° 1,6Ghz@0,98V-nál előtte egy "szar" 45nm-est hajtottam ami fix 1,2V-on, 2,5Ghz-n volt (idle) 22C°-os ugyan azzal a vízzel, ugyan úgy négy mag
Nembaj ennek ilyennek kell lennie, okuljanak belőle!
Tick...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Kuponkunyeráló
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest