Új hozzászólás Aktív témák
-
marcell991
tag
Pont akartam írni, hogy nem lehet véletlen, hogy a mobil Kaveri később jön, ráadásul a GDDR5M-mel viszonylag kiegyensúlyozott lenne az egész, plusz kivitelezhető.
A korábban linkelt [pdf] szerint a Hynix az AMD-vel közreműködve fejlesztette ezeket a chipeket, viszont a pdf nevében a 2011 szerintem évszám akar lenni, szóval nem ma kezdték...
-
marcell991
tag
válasz
TESCO-Zsömle #47 üzenetére
A 4GiB limit csak az alaplapra forrasztott GDDR5-re vonatkozik, viszont a SO-DIMM megoldás 8GiB-ot is enged ([eszerint a cikk szerint]).
-
marcell991
tag
válasz
#32839680 #44 üzenetére
Hát igen, a forrasztott verzió 4 GiB limittel nem valami jó ötlet, viszont elég nyilvánvaló, hogy a Kaveri szűk keresztmetszete a memória szávszélessége, és ez a GDDR5M elég jó kompromisszumnak tűnik, ráadásul a mobil Richland nemsokára a Haswell-ekkel fog versengeni és senkit nem fog érdekelni a sok technikai újítás, ha a Kaveri nem elég gyors...
-
marcell991
tag
Ha kicsit belegondolok, simán lehetett a terv az AMD-nél, hogy csendben belerakják a Kaveribe a GDDR5 vezérlőt (a hUMA miatt úgyis tervezniük kellett egy újat, meg a PS4-ben is GDDR van), csak az év elején nem voltak biztosak benne, hogy a mobil Kaveri rajtjára lesz elég legyártott SO-DIMM memória, ezért kivették a doksikból. Viszont így, hogy a tömegtermelés év elején elindul, a mobil Kaveri második negyedéves rajtjára lehet elég belőle, ráadásul nem nagyon tudok más gyártót, akinek GDDR5M SO-DIMM modulokra lenne szüksége 2014 elejétől.
De ha jól értem, ez egyben azt is jelenti, hogy megoldható 8GB RAM egy GDDR5-öt használó notebook-ban.
(javítsatok ki, ha tévedek valamiben
)
-
marcell991
tag
Na ezt pattintsák be a mobil Kaveri mellé, ez a fejlesztés oda kéne igazán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest