- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Karcsúak a Galaxy S25 Edge várható specifikációi
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- iPhone topik
- Honor 90 - modellalkat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fred23
nagyúr
-
Dare2Live
félisten
Simens, alcatel és lucent se bírta Huawei lopás/dömpingel a versenyt. Siemens beolvadt Nokiába. Aztán alcatel hálózati részlege lucentbe. Aztán alcatel és lucent se bírta és Nokiaba. Végülis jelenlegi Nokia = Nokia + Siemens + alcatel + lucent.
Moto kb csődbe ment végül szétszedték ment googlehoz...network vonal Huawei 2008/2009es elloptik Nokia fejlesztéseket, dokukat mindent még terv formájában, kitömte őket Kínai állam ingyenpénzel óta a piac lényegében három szereplősre szükült. Huawei, Nokia, Ericcson.
Én amúgy egy olyan vállalatnak ami így emelkedett fel akkor se adnék nemzetbiztonsági kulcs vonalon megrendelést (márpedig network az) ha istenre esküdözne, hogy többet nem csinálja... Csak hát szolgáltzatókat nem nagyon érdekli hogy a rajtuk átmenő adat ne adj isten eljut Kínai cégekhez/államhoz. Ellenben Huawei sokszor olcsobb. Itt a vége.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
judas13
addikt
De tényleg egy olyan ország cégei maradjanak erőteljes csalással talpon, akik a picsafüstnyi orosz gazdaság fejlesztő képességével sincsenek pariban?
Ez minden értelemben hazugság.
Kína tavaly 1,76 ezer milliárd jüant (279 milliárd dollárt) fordított kutatás-fejlesztési kiadásokra, (GDP 2,1%-a) MTIeco.
Oroszország a GDP-jének 1,1%-át - nagy részét katonai kiadásokra ment el - de a GDP-jük amúgy sincs még köszönőviszonyban sem a kînaiéval.Ma már több MI-témájú kutatási publikáció jelenik meg Kínában dolgozó szakemberek tollából, mint amerikaiakéból. A legtöbb kínai techcég nemcsak otthon aktív: nagyjából minden jelentősebb kínai vállalat ott van a Szilícium-völgyben, 2014 és 2017 között 13 milliárd dollárt fektettek be Amerikában. Persze van lenyúlás ezt kár lenne tagadni nem kicsit, de hol nincs amúgy. Különben is a nyugati kutatások eredménye nagy részben publikus, szabadon felhasználható a kînai szakemberek számára mindenféle lenyúlás nélkül, továbbá a trend mostanában az, hogy haza mennek v vissza csábîtják pld a Szilîcium völgybôl mondjuk az MI kutatókat a hazai cégek,egyetemek.
[ Szerkesztve ]
"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
Hallosz
senior tag
A Microsoftnak nem jött össze a telefonos szoftver, pedig nem piskóta cég.
Az Aptoid bírni fogja? -
-
Somatom
veterán
válasz
tordaitibi #190 üzenetére
Az, hogy elolvastad, vagy sem, semmit sem változtat a jogi helyzeten. Ha elfogadtad, akkor fizetsz, mint a katonatiszt.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
És dabadab,
Értelek de nekem is van igazságom, a többség teljesen ingyenesnek gondolja.
Abba tényleg ne menjünk bele amit írtál hogy pénzt nem kér. Értem.
Zárt forráskódú, ezt én igen de nagyon sokan nem tudják értelmezni, ha a YT böngészőben "ingyenes" meg a G.Maps is és bármilyen mail klienssel lehívhatóak a Gmailos levelek, akkor a többséget nem érdekli a zárt forráskód. Azért mert erre egy telefonon a Google applikációkat meg a keretrendszert
(Play szolgáltatások) használja, arra is azt fogja hinni hogy azok is szabad és free termékek.
Írtam hogy a licenszfeltételeket senki nem szokta végigolvasni. Én sem.[ Szerkesztve ]
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
tordaitibi #184 üzenetére
"a 3. bekezdéseddel maximálisan egyetértek. És erről mindenki tud, ennek ellenére a "lop, csal, dömpingel" vonal simán megy. Miért? Mert valószínűleg még ezen az áron is kellenek a termékeik."
Azért megy mert EU rendszeresen lassú volt, nem tudta a jogszabály követni a Kínai "lopunk, csalunk, dömpingelünket". Mire jogszabályok átalakultak pl az EUs könnyűipar 90% már kinyírták dömpingel a Kínai vállalatok. A maradék döglödő 10%ot meg felvásárolták.
Kis országok meg nem állnak meg Kínával szemben. Hol érdekli a pl Német... szolgáltatókat, az, hogy Huawei hogy tudja féláron adni és evvel kinyír jópár céget. Persze HA Nokia, Ericsson... Német lenne más lenne a helyzet. De ebben a relálcióban még Németország is rendszeresen kicsi.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
redgreg
tag
válasz
tordaitibi #181 üzenetére
Az ugye megvan, hogy azt, hogy egy ország k+f és technológiai színvonala hol tart a csúcs fegyverekben tudod lemérni. Igen Kína a lopással, és a dömpingárakkal valóban a világ egyik vezető gazdasága lett. És igen, ez mind nagyon szép és jó. De tényleg egy olyan ország cégei maradjanak erőteljes csalással talpon, akik a picsafüstnyi orosz gazdaság fejlesztő képességével sincsenek pariban? Hát ha neked ez a vágyad. Mindehez olyan terrorral, és belső ellenőrzéssel, ami Stalin alatt se biztos hogy volt a Szovjetunióban, de utána biztos nem? (És köszi de szovjet rendszert se kérek) Hát jó. De most tök komolyan ha Kína csal, márpedig azt csinálja, mert kb annyiért ad cuccokat, amiért a köztudottan zöld USAban a környezetvédelmi díjat számolják anyagköltség meg ilyesmi nélkül, akkor talán mi is csalhatunk.
-
dabadab
titán
válasz
"Ha valami ingyenes, free, akkor az a köztudatban így terjed el."
A gapps soha az életben nem volt se ingyenes, se free, azt a telefon gyártójának kellett a Google-től licenszelnie.
DRM is theft
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Szerintem csak akkora nem fog belerokkanni ha nem cél. Valószínűleg nem az
-
válasz
Dare2Live #182 üzenetére
Ha valami ingyenes, free, akkor az a köztudatban így terjed el. Én életemben nem olvastam el a Google keresőjének a feltételeit hanem legörgettem és OK. Aki eddig az összes ilyet végigolvasta és értelmezte azokból nem sok van a bolyónkon.
Ez hiba de a 99% nem olvassa el az biztos.a 3. bekezdéseddel maximálisan egyetértek. És erről mindenki tud, ennek ellenére a "lop, csal, dömpingel" vonal simán megy. Miért? Mert valószínűleg még ezen az áron is kellenek a termékeik.
A témaindító cikkben gyakorlatilag egy embargó bontogatja szárnyait a Huawei ellen, kíváncsi leszek a végkifejletre. Hogy nem fog belerokkanni, bármi is legyen a végszó az biztos. -
Somatom
veterán
válasz
Az AOSP ingyenes. A Google szolgáltatásai nem. Attól, hogy nem pénzt kér, még nem ingyenes. De, nem is ez a lényeg, hanem az, hogy zárt forráskódú.
-
Dare2Live
félisten
válasz
"Ez hogyisvan, egy ingyenes szolgáltatást miért is, milyen alapon tiltanak le bármilyen eszközről?"
Attól mert valami/rengeteg minden ingyenes nem azt jelenti, hogy te azt csak úgy minden megkötés nélkül akárhogy, akármire... használhatod. pl rá kell killeklned, hogy elfogadod az EULA, Apachet, BSD.... ott le vannak írva dolgok. Még a hude szabad LINUX használatnak is vannak feltételei.
Kína már most rengeteg helyen dominál... alapvetően nekem nem is evvel van a bajom, hanem, hogy az egész egy "lop, csal, dömpingel" vonalon megy. Ha NYi cég csinálna olyat amilyet Kínai cégek megengednek maguknak rég szarrá lennének büntetve... csakhát ez Kína esetén sokszor nem megy. Így tette pl tönkre Kína az Europai könnyűipar jó részét.
"az Usa-t , az oroszokat és az EU-t összeadva sem rúgnak ezek labdába Japán, Korea és Kína mellett."
De ez a csoportosítás milyen alapon? Kezdjük úgy, hogy Korea az egy félsziget. Gondolom/lehet ROKra gondoltál? Mert ha igen akkor ROK (és japán is) elég szoros USA szövetséges. Ha meg külön akkor vicces olyat állítani, hogy USA+EU+Oroszok nem rugnak labdába egy ROKkal szemben.
Elsőre nekem zagyvaság az egész.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Itt nem a fegyverek és "tartozékaik" hanem a világot elárasztó fogyasztási cikkek mennyisége és annak pénzvonzata a domináló. Ebbe tartozik a témaindítóban szereplő hardver is. A szoftver az természetesen nem, az Google tulajdon, vagyis ha jól értelmeztem a cikket a PlayStore is terítéken volt.
Viszont ebbe én nem tudok pártatlan vélemyényt mondani mert 2 éve Googlementesen élek, egyetlen egyet, a mail szolgáltatásukat használom valamint egy régebbi Google Mapsot aminek még nem követelmény a Google keretrendszer.
Van élet a Google után is, természetesen aki igényli, megszokta annak ezek nélkül lehet hogy Nokia3110 feelingje lesz a legújabb okoseszközzel.
Ezt a szoftvermizériát nem értem, az appokat nem a Google írja hanem a készülékgyártók, lelkes amatőrök, profik, cégek. Ő csak közzéteszi, akkor nem mindegy hogy én kitől töltöm le?
Ami macerás és nehezen lenne pótolható vagy kiváltható az a google nagyon jól bevált módszere ami a fizetős applikációkra vonatkozik.
Most esetleg a fejemhez vághatod hogy semmi nincs ingyen, ez így igaz, ezért is vettem eddig XP-t és W10-Professionalt meg pár appot meg támogattam olyan fejlesztőket akiket érdemesnek találtam rá, de a Gogle Android az ugye ingyenes.És ezért sokan, talán én is abba az illúzióba ringatom magam hogy akkor a hozzá tartozó szolgáltatások is és ezért használom pl. a Gmailt. Ezt azért hoztam fel mert egy fórumtárs írta hogy ha nincs megegyezés, akár IMEI alapján is tilthatják pl. a Gmail használatát bizonyos telefonokról.
Ez hogyisvan, egy ingyenes szolgáltatást miért is, milyen alapon tiltanak le bármilyen eszközről?
Ma ingyenebéd van a Gundelba, bárki ingyen ehet de Te nem mert Huawei telefon van a zsebedbe.Azt mindenesetre tartom, és Te sem mehetsz el mellette hogy Kína ha ezt a tempót tartja akkor domináló, esetleg vezető vagy piacvezető lesz sőt már most az.
Ha ezzel sem értesz egyet, azzal egyet kell értened hogy az Usa-t , az oroszokat és az EU-t összeadva sem rúgnak ezek labdába Japán, Korea és Kína mellett.
Az arab országokat szándékosan nem említem de ha belevesszük őket is a buliba akkor a "fehér ember" és az ő szép civilizációja lassan készülhet lehúzni a rolót. A sokat fennkölt hangoztatott usába is. -
redgreg
tag
válasz
tordaitibi #179 üzenetére
Khm, khm.
Ad1 Nem nagyobb a GDPje mint az USAé
Ad2 Bocsánat de a Ruszkik lazán vettek a szankciókig nyugati elektronikát a fegyvereikhez. Ami nem meglepő, hiszen mindig is abban voltak főleg lemaradva. Most hogy szankciók vannak használják a sajátot jobb híján. Eszükbe se jut az állítólag USA szintű Kínait venni.
AD 3 A fegyverexport iránya bántóan egy irányba mutat. És ezt még sokáig lehetne sorolni.
És ez mégegyszer a lesajnál t Ruszkik vs Kína. Nem USA vs Kína -
1,4milliard emberbe lehet meg tartalek es perspektiva.
A vilagkereskedelemben elfoglalt pozicioja es az eloallitott termekek mennyisege alapjan jelenleg a vilagelso, jelenleg a vilaggazdasag 1. szamu szereploje. A GDP-je mar evekkel ezelott magasan feluluberelte az USA-t. -
redgreg
tag
válasz
tordaitibi #168 üzenetére
Az a kína ami korrekt versenyben még a lesajnált ruszkikkal se bír?
-
szabi__memo
nagyúr
-
dabadab
titán
válasz
#88470784 #174 üzenetére
1. Nincs létező, mobilban használható RISC-V SoC. A RISC-V csak egy utasításkészlet, nem kokrét implementáció.
2. Egy csomó androidos program használ natív ARM kódot, ami értelemszerűen nem fog futni (az egyébként sem létező) RISC-V chipen.
3. GPU-juk sincs.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
törölt tag
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
tordaitibi #168 üzenetére
Bár egyáltalán nem szeretném hogy egy Kína világhatalom legyen de az biztos nem normális és tartható hogy egy 5% népesséfet képviselő ország az
-
Kínának nem adok 10 évet és lesöpri a nagy egyesült vergődőt a pályáról. Már most annyi pénz van Kínába hogy nem tudják mire költeni. És létszámilag is sokan vannak valamint központilag terelhetők, mindez némi fanatizmussal megspékelve. Mi kell ennél több..?
Ez a vergődés egy próbálkozási folyamat szerintem.
A nagy egyesült mítosz ami minden amerikai filmben mindig benne van, a NR.1 vagyok, a világ közepe én vagyok, ez lassan meg fog változni és az ezt fenntartani igyekvő de előbb-utóbb meddő próbálkozások egyre sűrűbbek lesznek, a fagyi lassan visszanyal. Én ezt a mostanit is ennek tudom be.
Persze lehet nem jól láom. De lehet hogy igen.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nemtudom kínában indiában, ázsiában olvasák-e ezeket az angol nyelvű oldalakat (nem).
A huawei vásárló közönségének nagyobbik része nem európában él, hanem a fent felsorolt több mint 3 miliárdos régióban.
Érdemes megnézni pl az alliexpressen hány olyan huawei teló létezik aminek nincs is europai variánsa.Tudom nehéz ezt elfogadni (az usának se megy könnyen) de nem usa europa a számottevő piac már.
-
Somatom
veterán
Hétvégi kérdés. Beszédes az eredmény.
-
törölt tag
A 130$ huawei telo az usa piacára értendő, ahol eddig is sok ilyen telót eladtak...
ja nem.
Egyesültállamok kapitánynak is mindig usa=világMár látom is ahogy nem fog működni a wifi, meg a bluetooth a huawei telókban mert kizárták őket egy szövetségből ami jövőbeli szabványok megalkotásában érdekelt.
Ez nagyon jó.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
e-korban #156 üzenetére
Linkeljetek már lécci egy 130 dolláros P30 pro hirdetést (függetlent, gyári garanciával). Mert szankciók ide, kémkedés oda, 130 dolláros áron hármat fogok venni.
Hamarjában megnéztem a gumtree.com -on (angliai használt cucc hirdetési oldal) P30-ra miket mutat:
A legolcsóbb P30 Pro 500 font, T-függő
A P30-ból a legolcsóbb 400 font, független.
A P30 Lite 195 font.[ Szerkesztve ]
-
e-korban
csendes tag
A használt telefonok piacán már bezuhant a Huawei-mobilok ára
Bár a Huawei alapítója néhány napja azt mondta, nem félti a működésüket, az amerikai szankciók hatása egy területen már biztosan érezteti a hatását: a használt mobilok piacán: a Forbes vette észre, hogy a kínai cég használtan továbbadott csúcsmobiljainak ára jelentősen bezuhant a cégre nehezedő kereskedelmi korlátozások – vagy talán inkább azok felhasználói megítélése – hatására.
A legutóbbi csúcsmodell, a P30 Pro újonnan 1150 dollár körüli áron kapható, ami nagyjából a Samsung S10+ szintje. De míg utóbbi használtan 650 dollár körül mozog, a Huawei mobiljához már 130 dollárért hozzá lehet használtan jutni – azaz amíg a Samsung zászlóshajójának az értéke csak 45 százalékot esett, a kínai mobil 90 százalékot vesztett az értékéből. Az egy évvel korábbi modelleknél is hasonló a helyzet, sőt a Samsung 2018-as csúcsmobilja még mindig többet ér használtan, mint a Huawei 2019-ese.
Mindebből persze nem érdemes a Huaweire nézve túl messzemenő következtetést levonni, de a rövid távú felhasználói bizalomvesztést mindenesetre jól mutatja.érdekes...
-
judas13
addikt
válasz
Dare2Live #153 üzenetére
Wifiről nem volt szô, ahogy egy másik topicban egy kolléga már kezdte bevizionálni, hogy új versenyzőként még a Bluetooth is megvonhatja a jogokat majd a cégtől. Amit akár meg is tehetne(?) de ettől függetlenül továbbra is működnének a telefonjaik a szabadon használható 2.4 GHz-n. Más kérdés milyen név alatt.
-
törölt tag
válasz
Dare2Live #153 üzenetére
Senki nem mondta hogy nem használhatják a wifit vagy az SD kártyát a készülékeikben.
A szövetségből tették ki, de ez csak azt jelenti nem veszik figyelembe a javaslataikat a fejlesztésben (mondjuk ekkora cégnél ezt nem tudom hogy akarják a gyakorlatban véghez vinni).
Ettöl használhatják a wifi-t, SD stb.Nem tudom ki kezdte el terjeszteni ezt a fals infót, de nagyon ügyi volt.
-
Dare2Live
félisten
válasz
jonnyjoker01 #151 üzenetére
sztem itt rég az app bolt csak az egyik probléma. Legalább akkora, hogy ha nincs architektúrája, socja, wifi...
És ebből a felsorolásból talán a wifi a legkisebb gond. De lássuk be 99% nem venne olyan telefont amiben nincs wifi... A másik véglet az SOC/Architektúra ami nélkül telefon sincs. Android vhol középen.
-
törölt tag
válasz
jonnyjoker01 #151 üzenetére
Aurora store amit kerestél.
-
jonnyjoker01
veterán
Aptoide-dal az az egyetlen nagy probléma, hogy ott minden ingyen letölthető. Volt egy időszak, amikor tiszta Android volt a telefonomon és nem raktam rá google play szolgáltatásokat, akkor kerestem alternatív áruházakat, de végül nem vesződtem vele, ment fel a gapps csomag, egyszerűen semmi használható alternatíva nincs a play storenak. Aptoide volt a legjobb, de ott problémáim voltak a licenszeléssel. Morálisan és legalitás szempontjából elfogadható, ha megvettem valamit Play Storeon akkor például Aptoideból letöltöm?
Inkább nem filóztam aztán felraktam a Play áruházat.
Ha Huawei Aptoide-dal összefog, akkor első lépésként meg kéne oldaniuk a licenszelési problémákat, de kiskapuként jó lenne, hogy Aptoide készítői veszik fel a kapcsolatot az amerikai cégekkel, mivel ők európaiak, így együttműködhetnek Huawei-vel.
Üdv. Johnny
-
G4bi89
senior tag
válasz
aprokaroka87 #149 üzenetére
Én írtam 56 -os hozzászólásban. Az Azt felhozott példát még mindig látom, de említhetném a Minecraft,Nova Launcher,Francisco Franco appjait is. Boztosan van még ezen kívül egy rakat, csak nem merültem el benne jobban.
[ Szerkesztve ]
"egyenlőre muszály biciglizni külömben..."
-
aprokaroka87
nagyúr
Valaki irta hogy Aptoide-ban elérhetőek olyan appok is amik fizetősek a playen, most ránéztem és nem találok olyat, viszont korábban tényleg voltak fent olyanok is.
-
simonzé
addikt
„A keresőóriásnak egyáltalán nem áll szándékában, hogy kizárjanak bennünket”
Téves fordítást sejtek. Olyannyira a Google szándékában áll, hogy már meg is tette - persze azóta jött a 90 napos felfüggesztésről a hír.
A mondat helyesen: „A keresőóriásnak egyáltalán nem állszándékábanérdekében, hogy kizárjanak bennünket”I don't fit in. I fit out.
-
Magnat
veterán
válasz
szabi__memo #98 üzenetére
Persze, h tudták. Nyílt titok volt, h átvitték Szíriába, azért nem találták meg az Usánkák.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
törölt tag
-
-
szabi__memo
nagyúr
-
-
dabadab
titán
válasz
Dare2Live #136 üzenetére
"Ne idegesíts. Szerinted Kína kommunista állam?"
Ez egy érdekes kérdés. Maga az állam pontosan úgy viselkedik, mint ahogy az egy kommunista diktatúrától elvárható.
A gazdaság terén tettek bizonyos lépéseket a piacgazdaság felé, de ötéves tervek továbbra is vannak és az elvileg magáncégeknél a kínai államnak komoly beleszólása van a dolgokba. Aki azt hiszi, hogy a Huawei az pont úgy magáncég, mint mondjuk az Apple, az nagyon félreérti a szituációt.DRM is theft
-
szabi__memo
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
"kommunista Kínával"
Ne idegesíts. Szerinted Kína kommunista állam? És ugye sanszosan 40+ vagy...
btw én meg adonisz vagyok mert azt mondom magamról.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
-
tom_87
tag
válasz
Dare2Live #88 üzenetére
Ez biztos így volt. De ha gondolod írok pár német céget, akik a következőt csinálják:
- új piacra akarnak belépni, ezért szétnéznek a piacon a konkurensek között.
- megveszik a terméket, majd szétszerelik.
- megnézik, hogy hogy működik, esetleg mit lehetne rajta fejleszteni.
- kifejlesztik a saját verziójukat és piacra dobják (tesztek után persze).
Értem én, hogy loptak/lopnak, de ez megy mindenhol. Sajnos a mérnökök kreativitása már rég nincs ott ahol régebben volt.
[ Szerkesztve ]
OnePlus 7 Pro (12/256)
-
judas13
addikt
válasz
szabi__memo #129 üzenetére
A történelem majd eldönti. Mi itt a jelenben tuti nem.
-
dabadab
titán
válasz
gproject #124 üzenetére
"majd azert nezzetek ra youtubera(ami amugy a kozhiedelemmel ellentetben nincs bannolva kinaban, csak nem biztositanak hozza hozzaferest."
Értem. Tehát a politikai rabok sincsenek börtönben, csak nem biztosítják számukra a szabad mozgást
Egyébként tényszerűen blokkolják a Nagy Kínai Tűzfallal.
"nem allitom, hogy nincs problema arrafele, de ne mossuk mar ossze eszak-koraval, mert eg es fold"
És persze biztosan van rosszabb dolog annál is, mint Phenjanban élni, tehát tulajdonképpen É-Korea se olyan rossz hely.
DRM is theft
-
-
-
gproject
aktív tag
válasz
laci_csk #118 üzenetére
nem a jelentese a lenyeg, a demokratikus allamforma se garancia semmire, mind a kettot lehet szarul es meg szarabbul megelni
majd azert nezzetek ra youtubera(ami amugy a kozhiedelemmel ellentetben nincs bannolva kinaban, csak nem biztositanak hozza hozzaferest. nem fognak agyonloni ha hasznalod), milyen kinaban elni. es nem allitom, hogy nincs problema arrafele, de ne mossuk mar ossze eszak-koraval, mert eg es fold
(realme x50 pro, <[ ultrasone 480i 580i 820 ]>)
-
Somatom
veterán
válasz
laci_csk #118 üzenetére
Mi köze a Huawei elleni szankcióknak a kommunista diktatúrához? Azzal semmi baja sincs az USA -nak, hiszen számtalan üzleti kapcsolata van a kommunista Kínával. Az a problémája, hogy a Huawei eszközei szerinte nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek (vagyis, kémkednek). De, erre semmilyen bizonyítékot sem mutatott be.
-
oszi666
őstag
Számomra sem teljesen tiszta, miért gondolja bárki azt, hogy ez a kémkedés újkeletű. Számomra ez az egész kereskedelmi háború arról szól, hogy az USA (szerintem teljesen jogosan) ki akar tolni Kínával.
It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.
-
laci_csk
senior tag
Fogalmatok sincs mit jelent kommunista diktaturaban elni, ezert is hordtok ossze itt egy csomo marhasagot!
Xperia XZ3
-
iFixit
tag
https://pcworld.hu/pcwlite/donald-trump-elarulta-hogy-miert-tette-feketelistara-a-huawei-t-263575.html
Ha valamelyik hirdetésem felkelti az érdeklődésed itt hamarabb érsz el :06-30-5-77-11-55
-
NandoXXL
senior tag
-
Nem rossz ötlet a google play helyett altarnativ forrást keresni , de ez csak elnyujtja a a Huawei telefonos uzletag kimúlását , arm liszensz nelkul kb halálra vannak itelve . Hiaba az aosp , meg custom alkalmazas bolt , ha nincs hw amin futna.
Valahogy nem all ossze a kep szamomra hogy miert lett a mobil piac egyik jelentos szereploje kivegezve . Tudom 5g es
usa vs kina kereskedelmi haboru ,de valahogy igy se kerek a tortenet .[ Szerkesztve ]
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
-
tyan
senior tag
Google kereső -> amerikai államkötvények kína -> egyik találat a sok közül ez: Toronymagasan Kína az USA legnagyobb hitelezője.
Tehát amit most trámp bácsi csinál az öngól. Szerintem ez az egész ügy terelés valami fontosabbról. -
Somatom
veterán
válasz
Dare2Live #104 üzenetére
Félreértettél. Én sokkal későbbi fegyvereladásra gondoltam. Pl. az F16 -osokra Tajvanban és azok modernizációjára. Mondhatnád erre, hogy az egy másik ország, csakhogy a Kínai Köztársaságot egyetlen másik ország sem ismeri el (így az USA sem).
-
dabadab
titán
válasz
szabi__memo #98 üzenetére
"Nem mintha az iraki rendszer nem lett volna egy mocsok diktatúra ahol állampolgárok ezrei haltak meg"
Akiknek egy jó részét Szaddam vegyi fegyverekkel ölte meg, amikor az első öbölháború után kirobbant egy kurd lázadás, merthogy egyébként Irak tényleg használt vegyi fegyvereket, az Irán-Irak háborúban is.
Egyébként a háború kitörése előtt Szaddam minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy úgy tűnjön, hogy tényleg még mindig van vegyifegyvere, sőt, iraki politikai menekültek is ezt mesélték az amerikaiaknak.
Az más kérdése, hogy mire megindult a háború, addigra valószínűleg Washingtonban és Londonban is tudták, hogy valószínűleg már nincsenek.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Dare2Live
félisten
és?
totál off de hamár: US ~1979től adott el fegyvereket Kínának 1989íg. Illetve fejlesztésekben is komolyan segítettek. Meg US segítséggel, inspirációval indúlt el az a gazdasági csoda ami egy végtelenűl szegény országból, egy relatíve jól élőt kreált.
Aztán jött 1989ben a Tiananmen Square protests és utána lényegében be is fejeződött a fegyveres vonal. Nem hiszem, hogy nagyon indokolták volna anno a "szankciókat". (De lehet tévedek.)amúgy nem csak US üzletelt fegyver vonalon Kínával 1989ig hanem más demokratikus országok is. Akik 1989 után már nem. Szankciózta nagy indoklás nélkül. És kapaszkodj meg ettől még demokráciák.
-
judas13
addikt
-
dabadab
titán
"Ez a 8% egyáltalán nem igaz, úgyis mondhatnám, hogy nettó hazugság."
Nem, ez a bevétel szerinti részesedés, az, ahogy a piaci részesedést általában számolni szokták - ha valaki ettől eltérő metrikát használ (ahogy te tetted), azt illik jelezni, különben az ember azt hiszi, hogy hazudni akar
, mert esetleg azt akarja láttatni, hogy üzleti szempontból eladni egy Huawei Y5-öt az pont olyan, mint eladni egy iPhone XS-t - ami azért elég jól láthatóan nem így van.
DRM is theft
Új hozzászólás Aktív témák
ma A cél minden visszaállítása a régi kerékvágásba, ám ha nem sikerül, körvonalazódnak a tervek a Google nélküli élethez.
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Háztartási gépek
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- PlayStation - Öt nap kompenzációt kapnak a PS Plus tulajok a leállás miatt
- Okos Otthon / Smart Home
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- bohlnorbi károsultjai
- Politika
- LEGO klub
- Napelem
- További aktív témák...
- Black Shark 4 PRO 5G 12GB/256GB garanciával dobozában eladó