- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HeavyToys
senior tag
Hát nem tudom, nekem SSD-vel még nincsenek közvetlen tapasztalataim.
Nem tudom, hogy a GMA4500 könnyen integrálható-e az Atom mellé. Azért gondolom nem egy chip cseréről van szó a másik kérdés, hogy ez miként realizálódik az árban. Mert ha úgy, hogy Brazos konkurencia, akkor szerintem bőven a jelenlegi legolcsóbb AMD-s lap fölé lövik be az árát. Itt abból indulok ki, hogy a jelenlegi legolcsóbb Brazos 22-3 ezer ft. Egy 525-ös lap, pedig 18-19. Gondolom gyártási költségben is magasabb egy ilyen GPU használat, plusz áttervezni a chipet, mert sejtésem szerint nem lesz egy az egyben átültethető. Mert ha 30 ezer környékén kínálják mindezt, alap kivitelben akkor ez lehet életképtelen.
Bár ha ár-érték arányban nézzük, akkor a felső közép és csúcskategória kivételével az utóbbi pár évben az AMD-nek kellett volna tarolnia. Aztán még sem így lett. Még egyszer hangsúlyozom ár-érték arányban+a teljes rendszer kiépítésének árát is vizsgálva(proci+lap+ram).
Igazad van egyébként, nekem is sok elmegy ilyenekre. Mondjuk ez olyan dolog, hogy én éppen Apum gépét adtam el és cseréltem le egy Atom D510-es gépre. Bár flash-t nem támogat, de böngészni és jojatek.hu-zni tökéletes. Keveset fogyaszt, csendes, de sok gond volt vele, mire meglett az ideális ház és hűtést is moddoltam a 4cm-es cooler miatt, szóval tényleg macera.
-
HeavyToys
senior tag
A fentiekben egyetértek, de amit már egyszer realizáltak mint bevételt, a régi gépeknél azzal szerintem már onnantól kezdve nem foglalkoznak. Én egy régi P4 helyett igenis vennék Brazos-t vagy olyan Atom-ot ami PCI-Express-t támogat. Nyilvánvaló, hogy a 6450 esetében az AMD nem akar belepiszkítani a Brazos eladásaiba, hiszen ha megvásárolható lenne egy PCI foglalatos kártya ilyen adatokkal, akkor sokan csak Uprage-elnék a régi vagy Atom-os rendszerüket.
De ez csak az érem egyik oldala. Az Intelt sosem értettem ilyen szempontból. Ha PCI-Express csatit tennének az alap Atom-os lapokra, akkor szerintem sokkal jobbak lehetnének az eladásaik és nekünk is jobb lenne, hiszen egy 4350 vagy gt210 is megfelel HTPC célokra és "fillérekért" elérhető.
Megjegyzem jelenleg egy Brazos alapú gépet használok. Némi kompromisszummal teljesen élhető szerkezet. Alap igényeket, (itt nyilván nem a ph-s igényeket veszem számításba) teljesen kielégíti. Igazából én ott látom az egyetlen hibáját a platformnak a kétségtelenül kisebb nyers számítási kapacitás mellett, hogy csak egycsatornás memóriavezérlővel rendelkezik. Ez nyilván üzletpolitikai kérdés, hiszen akkor átlag felhasználónak, mi érezhető előnye lenne egy Lanlo-val, a proci nagyobb teljesítményén kívül.
-
törölt tag
A64 lapok döntő többsége bizony PCI-E-es.
ÉS akkora piaca nincs már, hogy érdemes legyen rá építeni. Ahogy LGLuke is írtí, nem fogja senki megduplázni a gép árát egy VGA-val. Pláne, hogy a többségnek a VGA tudása kimerül abban, hogy "Hány megabájtos".
Egy ezeréves 8400GS árát talán nem kellene összevetni egy frissen debütált kártyáéval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HP OMEN 3080Ti
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest