Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• GeryFlash

veterán

válasz LGLuke #56 üzenetére

Akkor most kapaszkodj meg! Én a régi gépemben kipróbáltam és ment: pco-s fx5200-as win7-tel... ennyi... azelőtt meg xp-vel toltam fx5200-ast, mint a k***a élet úgy ment:)) de a win7 se volt sok gond!

• KKaresz45

senior tag

válasz LGLuke #56 üzenetére

Én nem teljesen ezt mondtam. Szerintem megérné beruházni, ha valóban jobb lenne tőle a gép.

Mondok egy példát. Tegyük fel, hogy van valakinek egy régebbi gépe (maradjunk mondjuk az 1 Ghz PIII-nál), és csak netezésre meg filmnézésre használja, nem akar vele Crysist futtani max. beállításon. Ha a kártya beépítésével elérhetővé válik a hardveres WebGL gyorsítás, meg pl. a Dolby True HD a filmnézésnél és a többi új funkció, akkor megérte betenni a kártyát, jól járt vele. Ha ez működne, akkor akár meg is érheti egy 15 ezres kártya beépítése egy (gyakorlatilag) értéktelen gépbe, mert még mindig olcsóbb, mint egy új gépet 0-ról összerakni.

Viszon én erre azt mondom, hogy a régi gépen a konfig többi eleme annyira visszafogja az összteljesítményt, hogy nem jön elő az új funkciók előnye. (Ld. az előző hsz-omban leírt okokat.) Így tényleg csak pénzkidobás. Jobban mondva az lenne, ha lenne ilyen. :)

• KKaresz45

senior tag

válasz LGLuke #53 üzenetére

Teljesen igazad van, nagyon pongyolán fogalmaztam. Pontosan arra gondoltam amit írtál, nevezetesen "Eleve nem vagyok benne biztos, hogy felmegy az XP egy olyan gépre, amiben CSAK sima PCI foglalat van."

Bár őszintén szólva a szövegkörnyezetet tekintve nem hiszem, hogy félreérthető lett volna a dolog, mivel ha lenne a szóban forgó alaplapon van PCI-E foglalat, akkor nyilvánvalóan abba tenném a kártyát, az AGP verziót pedig a következő mondatban tárgyaltam. Mindenesetre bocs, majd jobban figyelek. :)

De ami a lényeg, azt most is fenntartom. Akár még egy PIII 1 Ghz-es processzor esetében is olyan lassú lenne a rendszer, hogy élvezhetetlenek lennének azok a funkciók, amiben egy 6450 többet nyújt egy 3450-nél. Nekünk van a családban egy athlon XP 2200+, (1 mag, 32 bit, 1800 Mhz), és már azon is alig bírom kivárni, amíg megnyílik egy firefox ablak (kb. min. 1 perc, ha más is fut mellette, még több is).

Arról nem is beszélve, hogy a foglalatokat sem csak poénból cserélgetik az alaplapokon, a sebesség növekedése miatt jött az AGP, a PCI-E, tehát lehet, hogy amennyi hardveres gyorsítást adna a 6450 egy ilyen konfigban, az simán elveszne a PCI sín szűk sávszélessége miatt. Teljesen értelmetlen.

• KKaresz45

senior tag

válasz LGLuke #40 üzenetére

Kösz, elolvastam. A win XP minimális gépigényét linkelted be. Na és? Ebből nem következik semmi. Még az sem következik belőle, hogy feltelepül a gépre az XP, mert minimum egy 233 Mhz-es processzor kell hozzá, márpedig ennél lassabb konfigokban is volt már PCI port. Abban azért remélem egyetértünk, hogy egy ilyen processzor mellett nem fogunk Ultra HD DivX videót, meg böngészőablakban futó háromdimenziós animációkat nézni... A DivX lejátszó meg a böngésző simán körberöhögi a processzort. De persze csak ha letelt az a fél nap, amíg betöltődnek. :)

• MaUser

addikt

válasz LGLuke #44 üzenetére

Ebbe a szegmensbe minek A II, amikor Atom/Brazos is elég? 15k-t meg csilli-villi 6450-ért kérhetnek el, 8400GS bridge-el együtt lenne vagy 7500Ft, aztán még sem létezik. És ne mond hogy nem piac, amikor a 6500Ft-os pci-e 8400gs-ekkel Dunát lehetne rekeszteni, aztán azoknak pláne nincs értelme, hiszen ilyen teljesítményhez olcsóbb az integrált lap, mint a külön kártya...

FTC: Szerinted mennyi mérnökóra kellene a két nagy közül bármelyiknek is egy már meglévő bridge-et rárakni a kártyáikra? 2 esetleg 3? Egyszerűen nem érdekük.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés