- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
LGLuke
őstag
válasz
KKaresz45 #55 üzenetére
Abban teljesen igazad van, hogy nem nagyon éri meg beruházni.
Ezt a részét daa-raa-val már kitárgyaltuk. Nagyon kevesen vennének ilyen kártyát, hiszen az új kártya ára drágább lenne, mint amit a komplet PC-jük ér.
Nekem is van Athlon XP 2400+ -os rendszerem otthon, igaz volt már benne GeIL Value Dual Channel PC3200 ram, most meg 1GB-os Corsair TWINX1024-3200XL van benne. Igaz, hogy Samsung F4 320GB-os SATA II-es HDD társaságában, ami nagyon gyors boot HDD, de nekem a Windows 7 is kényelmesen futott rajta, sőt gyorsabb volt, mint az XP. -
LGLuke
őstag
válasz
KKaresz45 #49 üzenetére
Ne ferdítsd el a dolgot.
Én azt mutattam meg, hogy mi a minimális gépigénye az XP-nek. Te azt mondtad:
"Eleve nem vagyok benne biztos, hogy felmegy az XP egy olyan gépre, amiben még sima PCI foglalat van."
Nos ez ugye, ha szó szerint szőrszálhasogatóan nézem már hülyeség, mert a legújabb Intel SB alaplapokon is lehet PCI aljzat.
Nyilván Te arra gondolhattál, hogy:
Eleve nem vagyok benne biztos, hogy felmegy az XP egy olyan gépre, amiben CSAK sima PCI foglalat van.
Azaz se PCI-e, se AGP. Ilyen is van. Amiben integrált VGA van az alaplapon.
Pl. nekem volt Asus CUSI-FX alaplapom, amibe PIII 1GHz cpu simán belemegy, de P4-esből is biztosan van ilyen alaplap.Üdv!
-
LGLuke
őstag
válasz
#65675776 #47 üzenetére
Igen, ezt el is felejtettem neki leírni. Nekem is A64 van 3500+-os A8N32-SLI Deluxe lappal.
S939 és ígyis PCI-E lap. Szóval inkább úgy fogalmaznék, hogy P4 és Athlon XP kiváltsága az AGP. Én ilyen régi rendszerre már nem költenék semmit, mert a DDR1 nagyon drága. Tudom, mert 2db 2x1 Geil Value memóriám van, ami horror összegbe kerülne most megvenni.Szóval én asztali gépek szegmensében mindenképpen Athlon II-ben gondolkodnék, ha HTPC-ről lenne szó.
Illetve félév, 1 év múlva, talán Llano szóbajöhet, persze nem a 4 magos változata.
Brazossal nekem az a bajom, hogy semmivel nem olcsób egy jól felszerelt alaplap, mint egy Athlon II konfig, ami gyorsabb, bár tény, hogy az Atomtól ezerszer jobb HTPC építésére. -
LGLuke
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Állítólag megérte kitiltani az okostelefonokat az iskolákból
- OLED TV topic
- Google Pixel topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Diablo IV
- Android szakmai topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest