Új hozzászólás Aktív témák
-
WonderCSabo
félisten
Nem vagyok kötekedős hangulatban, csak rákérdeztem, és gondoltam kijavítalak. Baj?
Viszont a kérdésre nem adtál választ.
Senki sem használt itt ffmpeget. A srác a Google VP8 enkódolóját használta, a libvpx-et, ami hidd el, u.a. eredményt adja, mint a WebP encoder ezekkel a beállításokkal.
Most próbáltam ki PS-el. A minta PNG-t JPEG-el 154KB-os méretbe tömörítve ilyen szar lesz az eredmény. Kb. 20%-ot kell használni.
Egyébként ahogy olvasom, a Google is egy az egyben a libvpx-et használja enkódolásra.
libvpx (VP8 video codec), used to encode and decode images for WebP
-
julius666
addikt
Videó kódolásnál teljesen más paraméterekkel használja többnyire ugyanazt az algoritmust, mint állókép készítésénél, mivel ott a sebesség a legnagyobb prioritású. De neki nem is az volt a célja, hogy igazán összehasonlítsa, csak talált egy pontot, ahol szerinte jól belekötött.
A --best beállítás libvpx-nél a maximum minőség, amit ki lehet hozni a tömörítő algoritmusból. Gyakorlatilag "kompromisszumok nélküli". Olyan lassú is mint az állat, próbáltam már.
És a csóka mint írtam, elég jól ismeri a formátumot, az ffvp8 kódjának egy jelentős részét ő írta. Így még talán annyira részrehajlással sem lehet megvádolni. Nem mellesleg le is írta a rossz minőség okát. Lehet hogy idealista vagyok, de nekem ez így egyáltalán nem tűnik belekötésnek.
közben WonderCSabo megelőzött.
-
WonderCSabo
félisten
Nem. A --best kapcsolónál a nevéből is eredendően nem a sebesség, hanem a minőség az elsődleges priorítású. Egy intra framet használt, ennél jobb képet nem tudsz kihozni a VP8-ban se állóképben, se videóban, se sehogy.
A fickó ért a dologhoz, jobban mint akárki itt a fórumon.
nem x.264-el kente volna tovább a semmit
Egyrészt x264, és nem tudom milyen kenésről beszélsz.
-
julius666
addikt
Most a gugli -- gondolom a vp8 keyframe tömörítésének algoritmusa alapján -- kreált egy állóképes tömörítéses formátumot. Nem tudom hogy hogyan lehetne bármiféle összevetést végezni egy tesztvideóból kiragadott frame (még ha keyframe is) alapján jelen cikk esetében, amikor is a letömörített kép létrehozásánál egy teljesen más minőségi rátát használtak, alkalmazkodva a JPEG minőségéhez.
A cucc lényegében vp8 keyframe-be tömörít. A lényeg, hogy csak egy I-framet csinál, és ez lesz a kép. Ugyanez könnyen megtehető H264-el is, így van jogalapja az összehasonlításnak. Mindamellett egy JPEG-gel is összehasonlítja a linkelt blogbejegyzés, és pszichovizuális minőségben veri a WebP-t.
Másrészt meg hogy a fenébe ne mutatna előnyt, amikor átlagjózsi szemmel nem mérhető minőségváltozás mellett lényeges méretbeli különbségek mutatkoznak.
Ez az ami nem igaz, pont erről papolunk WonderCSabo-val. Egyazon fileméret mellett jelenleg sz*rabb a WebP a JPEG-nél, de jelentősen - amit esetleg átlagjózsi is észrevenne - valószínűleg sohasem lesz jobb.
Arról nem is beszélve, hogy ettől egy kicsit többet is terveznek, a már említett PNG-szerű funkciókkal bővítve.
Link?
-
WonderCSabo
félisten
Azért nem kell annyira ráközelíteni, h. lássuk a különbséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest